15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

PRÁVO: Klausův ́vrtoch ́ a Lisabonská realita

Zde bych se chtěl zmínit o problému evropské listiny práv, která je nedílnou částí LS, a požadavku presidenta, aby neplatila pro ČR podobně, jako neplatí pro Polsko a UK. Již reakce pana Posselta, který považuje “Klausův požadavek za omezování lidských práv sudetských Němců a za cynickou hru s osudy milionů lidí zbavených práv, vyhnaných a mnohdy zavražděných a jejich potomků", svědčí o tom, že jde opravdu o hodně a že bychom měli bedlivě vážit své další kroky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karel 22.10.2009 0:33

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Já nic neukradl a přesto to všechno půjde z mých daní. Proč?

daimonion 22.10.2009 0:39

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Neplaš se! Ten Klaus jen hýká, podle instrukcí z Moskvy ... ;-)

wiki 22.10.2009 0:49

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Jistě! a Posselt, rakouský EUposlanec Swoboda a rakouský ministr zahraničí taky, co ?!

Bartoš 22.10.2009 0:52

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Kolik je Vám let?Každý neinformovaný hlupák je dnes znalcem?

R.J. 22.10.2009 1:40

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Na rozdíl od Vás jsme informováni přesně. Jinak se klidně hlašte k dekretům lžiprezidenta, to o Vás vypovídá více, než myslíte.

wiki 22.10.2009 0:46

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Hmm, a co to, co se stalo v té nepodstatně epizodě před tím největším zločinem 20. století - odsunem německých občanů? Myslím WWII, pro ty, kterým to už vypadlo. Až Německo odškodní potomky českých poškozených občanů v tomto období - jejich zničené majetky, zmařené životy, pak se budeme moct bavit o náhradách odsunutým německým občanům.

Radim Špaček 22.10.2009 1:02

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Jsem si jist, že jsem ani náznakem nezpochybnil obludnost zločinů za WW II. a před ní. Jenže to nijak neruší zločinnost zločinů spáchaných těsně po WW II.

A přečtzěte si prosím ještě jednou to, k čemu se vztahuju, tj. kurzívou psaný text v Tomášově původním článku - tvrdí se tam, že potenciální žaloby budou založeny na tom, že české úřady ani nebyly schopny zabavovat majetek v souladu s tehdy platným právem (tj. Benešovými dekrety), nemluvě o tom, jakými vadami trpělo ono samotné právo...

A pokud opravdu sledujete situaci, Němci (zejména západní) vedou debatu o svém provinění po celou dobu od války a mají díky tomu věci prozkoumané, zmapopvané a následně i vydiskutované.

U nás je zatím problém i jenom přijmout fakta, např. nesmyslný masakr v Postoloprtech, v Ústí, brněnský pochod a podobné...

wiki 22.10.2009 1:10

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Tak snad existovala jakási česko-německá komise, kde se už diskutovalo, a byla vydána jistá deklarace. Klidně diskutujme dál. Pokud někdo má doklady, že byly porušeny Benešovy dekrety, tak to snad může napadnout i teď, ne? Jinak stavět jakousi diskusi v Německu proti požadavkům o finanční náhrady, je dost legrační.

R.J. 22.10.2009 1:38

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

 Marně se pane Špačku snažíme, nic nepochopí, nic neznají , jen blbosti a lži  pindají.

Radim Špaček 22.10.2009 1:53

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Jo jo, taky mě ta skepse většinou přemůže...

Zas ale na druhou stranu - aspoň je jasno, že tento národ si sám vládnout nedokáže, takže čím více ztratí rozhodovacích pravomocí, tím lépe. A z tohoto hlediska je Lisabonská smlozva absolutně nedostatečná:-)

Radim Špaček 22.10.2009 1:54

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Ale vždycky mě potěší, pane/paní R.J., když se najde spřízněá duše...

R.J. 22.10.2009 2:38

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

R.J. je "pán" ,ale to máte pravdu,potěší to,když v záplavě idiotismu, zvrácenosti mravní a neinformovanosti , až se bojím napsat vzdělanosti, zahlédne člověk  smýšlejícího stejně či alespoň podobně.

Zdravím Vás pane R. Špačku a přeji Vám vše dobré.  R. J.

Paul Sulc 23.10.2009 1:26

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Pane Spacku, marne se snazite ! V Cesku je sovinismus a malocechoclovekismus zazran uz v genech, snad jeste vice nez rozmnozovani. Vzdyt cele dejiny jsou zalozany na lzich a zboznych pranich a nic se s tim nedeje. Pomnik vrazedneho Vozditele je z Letne odstranen, ale jiny vrah a lupic stoji na Vitkove dale; no proc ne, vzdyt je to nas clovek. A bil Nemce. [nebil, bil papezence.]

-F 22.10.2009 6:51

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Byli to komunisté, potažmo Rusko, kdo zabránil, aby jsme se vyrovnali se svou minulostí. dnešní pohled na odsun je pokřivený komunistickou propagandou a  zločiny Rudých gard, které páchali při divokém odsunu. omluva Václava Havla za odsun sudetských Němců byla partyzánština, která notně zkomplikovala situaci a zabránila jakékoliv racionální  diskusi. Měli to být historici, kteří měli přijít s dobře zpracovanou historíí od roku 1938, mělanásledovat veřená diskuse a pak mohla přijít omluva. Jenomže VH je neřízená střela bez zodpovědnosti a problém je na světě. Havel je  bohém a nikdy z něho nebyl a nebude politik. Argument, že Raegan byl herec neobstojí, protože než se stal presidentem, tak musel se stát politikem od zdola. Havel si uděla z české politické scény vlastní šou.(Y)(Y)

Paul Sulc 23.10.2009 1:41

Re: Tak se k tomu konečně postavme čelem

Vazeny F, mate naprostou pravdu, az.......Ta historie by musela byt zpracovana uz od 1919, aby bylo lidem jasno, ze Sudetaky vehnali do naruce Hitlera cesti soviniste, pod vedenim Taticka, Stribrneho , lzikrale Benese a vubec vetsiny politiku. Z platnym zakonem, ze Lzikral se zaslouzil o stat, by se parlament dosti tezko omlouval.