27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
HARIET 23.1.2006 23:46

Re: Co je to za vola?

Máte pravdu...
Fafa 23.1.2006 22:28

Re: Svoboda pohybu pane Kadlec

 Hnyku,
muj svagr je skvely kuchar a ma nabidku pracovat v Rakousku. Presto potrebuje jakesi povoleni, ktere rozhodne nepotrebuje rakousky kuchar ani ve Vidni ani v Praze. To je podle Vas svoboda a rovne zachazeni.
Fafa 23.1.2006 22:21

Re: Re: Re: Re: Re: Autorovi

Doktore,
stat taky garantuje vzdelani a plati skolstvi z dani. Ale prekvapive dotace jsou na ZAKA a mohou je cerpat i soukrome skoly. Pak by ale soukroma nemocnice mela dostat za vykony zaplaceno z verejneho pojisteni. Dobre provedena appendectomie by se mela platit vsem stejne. Podle Vasi uvahy stat brzo zavede neziskove zbrojovky. Konec koncu tanky se take plati z dani.  
Jouda ze Lhoty 23.1.2006 21:42

Re: Dvě poznámky

Souhlas s prvni poznamkou. Co treba Huyndai - dat danove prazdniny tem 13 000, kteri na severni Morave snad dostanou praci - to by byl rozjezd, ale automobilka, ktera pak klidne odejde na Ukrajinu, ale muze nekomu dodat kapriky za par Mega. EU - jake podminky nasi politici vyjednali, takove mame.
Jouda ze Lhoty 23.1.2006 21:18

Re: Co je to za vola?

Za takovych 80 k Kc opravi WC-koupelnove jadro v panelaku pak jeste vymeni okna. To je oprava bytu???
irenak 23.1.2006 20:35

Re: spoluucast - bubak v ceskem dolicku

Naprostý souhlas.
hufv 23.1.2006 19:57

Re: Ano, myslí na nejchudší a odmítají dávat vydělat těm chudinkám bankám, které maji uspořené peníze k dispozici, poskytují minimální úrok, participují zaváděcím a rušícím poplatkem. Tyto soukromé subjekty participují na všem a vše platí ten nejchu

Jistě, proto si stát, který sám rozhazuje na dluh, vypůjčuje tyto peníze u bank a platí jim úroky. Celé toto opět není nic než krádež, kdy socani kradou a tuneluji (lidem daně a státní rozpočet) jen proto, aby pár vybraným jedincům hodili kost - dost ubohou a ohlodanou. A kdo je nejchudší? Ten, kdo nikdy nezaplatil ani korunu daně a jen a jen bere? Ten to platí? Geronte, geronte, chce to asi nějaký lék na mozkovou činnost.
hufv 23.1.2006 19:52

Re: To stavební spoření ovšem funguje trochu jinak.

Jenom k té poslední části: musí ji někdo schválit a poskytnout. No, tu půjčku taky, ono se totiž nedostane na každého. Kdo bude ten šťastný ovšem nevybírá banka podle pravidel bankovních, ale úředník podle - no podle známosti a úplatku, jinak to v ČR nefunguje. A hypotéka s úrokem cca 3,4% po odečtu úroků od základu daně vyjde nakonec opět tak kolem těch dvou procent. Druhá věc je ovšem zajištěnost té půjčky atd.., kdopak si myslíte, že bude dělat celou agendu?
hufv 23.1.2006 19:38

Re: Re: Re: Co je to za vola?

Psal jste, že už stavební spoření mají. Pak nepotřebují další spořící období a stačí jenom zvýšit cílovou částku. Nebo jedou cestou hypotéky. Úroky opět jsou po odečtení z daňového základu skoro stejné. Socani ovšem podporují jenom někoho (jen nějakých 7000), čili přednostně jenom sami sobě a ostatní ať se jdou klouzat. A ostatním znepříjemní život - od letoška nením možné úroky z hypotéky odečítat měsíčně, ale až naráz za celý rok, takže braní hypotéky znesnadňují.
HP 23.1.2006 18:43

Re: Jsem potěšen.

Hmmm, ti kdo maji miliardy asi nebudou uplne blbi a jako takovi budou vedet ze v socanskem bordelu je neni radno nechavat. Takze soudruzi jen houst a vesti kapky. Az srouby poradne utahnete abyste z vydriduchu vyzdimali nesprvedlive ukoristene bohatstvi a spravedlive chudym rozdelili, jsem zvedavy kdo v Cesku zbyde aby to vse platil. Tohle uz se zkouselo nekolikrat, vime ? Docela si preji aby nasleduji volby vyhrali KSCSSD ! treba by se vse pos??lo rychlejc a nasledne by mohlo rychlejc dojit k opravdovym reformam a ja se mohl vratit domu. Ale na soucasny bordel svymi danemi fakt prispivat nebudu. Good Luck !
Majkl 23.1.2006 18:32

Re: Jsem potěšen.

Bóže, to je zase nějakej lenistickej makotřas. Znárodňuj si svoje a nezáviď úspěšným, protože z jejich daní pochází tvoje sociální dávky!
Šerlok Homeless 23.1.2006 18:17

Pletete si pojmy, Hnyku.

Hnyku, pan Kadlec zcela zřejmě neměl na mysli svobodu žebrat o podporu, ale uzavírat pracovní smlouvy a pracovat.
Pavel 23.1.2006 18:14

Re: Jsem potěšen.

Domníváte se, že např. vlastníci firmy Microsoft přišli ke svému jmění dík špatně nastavenému systému?
vita 23.1.2006 17:57

Re: Re: Snadná rada modrý soudruhu - tak je nečti!

Takže až budou všechny nájmy tržní v této výši, modrá duha se rozklene nad vodami a bude všem dobře...
AAA 23.1.2006 17:14

Re: Snadná rada modrý soudruhu - tak je nečti!

Stat by nejvice pomohl kdyby trzni najemnne za byt 1+2 NEBYLO 10 tis. Kc/mes. !!! Bohuzel prave tyto popsane rodiny nemaji jaksi moznost uzivat si regulace najmu jako pani Kreckove a damy Fischerove!!!
Ivan 23.1.2006 17:01

Jsem potěšen.

Jen více takových Kadleců. Pak je jasné, že za nějakou dobu si většina lidí pro svůj majetek, který jim tuneláři, korytáři, křečci a bařtipáni ukradli svým nenažraným vykořisťováním, dojde jinak.
Soukromý majetek je soukromý jen proto, protože převážná většina společnosti soudí, že je to pro společnost prospěšné. Zdůrazňuji "pro společnost" a "většina".  Proto je většina lidí ochotna tolerovat určitou míru vykořisťování a nespravedlnosti. Pokud ji jedinci typu Kadlece příliš naštvou, tuto míru tolerance ztratí a dojde k revoluci, která majetek přerozdělí.   Pokud někdo má nashromážděn miliardový majetek, je jasné, že k tomu nemohlo dojít jeho prací, ale pouze využitím špatně nastaveného systému. 
Jiří K. 23.1.2006 16:15

Pardon to napsal noname.

Jiří K. 23.1.2006 16:11

To stavební spoření ovšem funguje trochu jinak.

Zjednodušeně řečeno:
Pokud jste již ve fázi úvěru (a o tom jsem psal), tak vám byla již cílová částka přidělena a nemůžete ji zvýšit.
 
Pokud jste (ještě nebo znovu - tedy založil jste si tzv. následnou smlouvu) ve fázi spořící, potom pochopitelně můžete cílovou částku zvedat, ovšem pokud to není doprovázeno odpovídajícím vkladem hotovosti (a kde ji mají vzít? - viz. příspěvky níže) tak na peníze čekáte dost dlouho než vám naskočí potřebné hodnotící číslo.
 
Nebo se to dá řešit překlenovacím úvěrem ale ten vás vyjde v případě velkého zvýšení cílové částky (a bez odpovídajícího dodatečného vkladu) dost draho, neboť musíte poměrně dlouhou dobu splácet překlenovací úvěr - tedy úroky z celé cílové čásky včetně té její naspořené části. Až po dosažení správného hodnotícího čísla se vám to všechno překlopí na řádný úvěr.
 
Je to tedy celé zdlouhavé a bez dodatečných vkladů hotovosti i drahé. 
 
Hypotéka je skvělá věc, musí vám ji ovšem někdo schválit a poskytnout.
A toho se dociluje dosti těžko, je li rodina např. v situaci, že žena je doma s dítětem, takže příjmy  jsou snížené, výdaje zvýšené a potřeba slušného samostatného bydlení o to naléhavější.   Banky se v této situaci samy od sebe příliš angažovat nebudou, případně si to nechají hodně dobře zaplatit.
hufv 23.1.2006 15:09

Re: Re: Re: Co je to za vola?

Psal jste, že už stavební spoření mají. Pak nepotřebují další spořící období a stačí jenom zvýšit cílovou částku. Nebo jedou cestou hypotéky. Úroky opět jsou po odečtení z daňového základu skoro stejné. Socani ovšem podporují jenom někoho (jen nějakých 7000), čili přednostně jenom sami sobě a ostatní ať se jdou klouzat. A ostatním znepříjemní život - od letoška nením možné úroky z hypotéky odečítat měsíčně, ale až naráz za celý rok, takže braní hypotéky znesnadňují.
Jan 23.1.2006 14:59

Ministr zadavotnictví za ČSSD MUDr.David Rath je z dosavadního vývoje určitě spokojen a navíc má k tomu pádný důvod!!! VIZ:

Ministr zadavotnictví za ČSSD MUDr.David Rath je z dosavadního vývoje určitě spokojen a navíc má k tomu pádný důvod!!! VIZ:
KRIMINÁLNÍ CAUSA: MUDr. Rathovi lékárníci opravdu nevadí! Ve skutečnosti jde ještě o mnohem víc...
Doktor 23.1.2006 14:54

Re: Re: Autorovi

S žádnou takovou nemocnicí se nepočítá jako s veřejnou. A myslím, že tady taková ani není. Pokud se bude zakládat b¨v budoucnu tak si holt musí zřizovatel dobře propočítat svůj investiční záměr.
Jiří K. 23.1.2006 14:51

Snadná rada modrý soudruhu - tak je nečti!

Jinak já příspěvek na trpaslíky ba ani na střechy či okna vlastních nemovitostí od nikoho nepotřebuji ani nežádám, snažím se na sobě pracovat a vydělávám relativně dost (pravda, Bill Gates a ještě pár dalších lidí je na tom ještě o něco lépe ale něšť, nemusím mít všechno).
 
Dívám se ovšem kolem sebe a vidím mimo jiné ty velice silné ročníky ze 70 let, které o cca. 10 let odložily zakládání rodin a z nich mnohé mladé páry v situacích, jaké jsem popisoval. Těm mladým ženám už moc času na alespoň 2 děti (a tudíž přinejmenším 2 mizerně placené mateřské) nezbývá a málokterý z mladých pánů má takový příjem, aby z toho sám utáhl ženu na mateřské s dítětem, živobytí, bydlení a navíc hypotéku na nový byt nebo tržní nájemné 10 tis. Kč/měs. za byt 1+2.
 
Nehodlám nikomu přispívat na trpaslíky ani šaty z pravých pavích per ale připadá mi normální a žádoucí, když se i stát snaží těmto lidem v rámci svých současných skromných možností nějak pomoci s bydlením.
 
V těch opravených bytech totiž budou vyrůstat (sta?)tisíce dětí, které budou jednou přispívat eráru i na můj důchod a kasám zdravotních pojišťoven nejspíše (bohužel) i na mé stařecké neduhy. 
 
Změň se Ty!
gerontusinza 23.1.2006 14:31

Ano, myslí na nejchudší a odmítají dávat vydělat těm chudinkám bankám, které maji uspořené peníze k dispozici, poskytují minimální úrok, participují zaváděcím a rušícím poplatkem. Tyto soukromé subjekty participují na všem a vše platí ten nejchudší.

rezy 23.1.2006 14:29

to jsem z Vasi odpovedi jelen

tak stát má dluhy a chce půjčovat miliardy, kdepak ty peníze bere?, kde si je asi půjčuje? nepůjčuje si je náhodou u těch bank kterým pak platí ty Vase přiživovací příplatky?? No, já bych to šacoval, že na tom ty banky budou takhle lépe, půjčí státu, od něho budou mít úroky jistý a stát ať se stará komu půjčil, ať to pak vymáhá. Tak ještě jednou děkuji za odpověd, stála za to!
Jiří K. 23.1.2006 14:22

Re: Re: Co je to za vola?

A tu spořící fázi (až 5 let) si odbudou jak a z čeho?
 
Nebo snad mají několik let platit překlenovací úvěr?
Jiří K. 23.1.2006 14:18

Ve velkém se o tom dnes pouze píše.

A také se za to už dnes konečně zavírá (pro VK a jeho obdivovatele to ale je kriminalizace podnikání).
 
To opravdu ve velkém a navíc záměrně téměř beztrestné (tehdy vládnoucí mozkový trust soudil že má být zhasnuto) se založilo a z vekké části i událo před rokem 1998.
 
Pozor na sklerózu!
Doktor 23.1.2006 14:17

Re: Re: Re: Re: Autorovi

Stát samozřejmě i nyní stanovuje soukromým lékařům pravidla, za která mohou provozovat praxe v systému veřejného zdravotního pojištění. ¨Do budoucna se v tomto ohledu dá očekávat ještě zpřesnění.  Musíte přeci mít příslušnou kvalifikaci, funkční licenci, kvylita péče podléhjá kontrole )zatím spíše symbolické), nakládání s prostředky pojištení podléhá kontrole (opět spíše symbolické - ale teď nějakej doktor dostal za podvody s recepty 2.5 roku).  Takže lékaři samozřejmě pod kuratelou jsou - ale nikdo jim nechce znárodňovat praxe. Stejně nikdo nechce zestátňovat nemocnice - ty státní vždycky byly a stále jsou a ty soukromé samozřejmě zůstanou soukromé. I soukromá nemocnice může být veřejnou neziskovou organizací - aspoň nyní s tím již návrh zákona počítá.  
Jiří K. 23.1.2006 14:12

Re: Re: Re: kutilové

Proč potom píšete, že by měli bydlet v nájmu?
hufv 23.1.2006 14:10

Re: Re: Re: Co je to za vola?

Ale ale. Ti, kdy budou makat za pár šupů, to budou dělat jenom tehdy, pokud se nezmůžou na nic jiného. Tak už to totiž na světě chodí - kdo umí, ten se má (a vydělá) a kdo ne, tak holt maká. Když nic neumíš, tak holt makej za pár šupů a buď ještě rád, že makat vůbec můžeš. Když něco umíš, tak si můžeš vybírat, kde budeš dělat, a holt máš ty prachy. A ten kdo nemá těch 50 tisíc, tak je asi nemá proto, že na to nemá, aby je vydělal a ne proto, že by je nechtěl.
František I. 23.1.2006 13:59

super nápad

Je to supernápad. Moji synáčkové dostali za úkol zjistit veškeré podmínky. Byli by blbí, pokud by jich nevyužili. Je jen škoda, že se dostane pouze na zhruba 7000 zájemců. Věřím, že si tyto půjčky rozdělí hlavně sockomouši mezi sebou, ale co kdyby se dostalo i na cizího. Celá akce je sice nesmysl, hodný pana Paroubka, ale, co jste čekali. Lidičky s odpadním IQ si zaplesají, jak je jejich puchýřek chytrý, moralisté budou odsuzovat přiblblé rozhazování na úkor daňových poplatníků a realisté se blbosti jiných pokusí využít. Proč by měli jenom platit daně a oslavovat nejchytřejšího z premiérů?