8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Arccos 23.1.2006 10:29

Zahradni trpaslici

No ano, pro nekoho mozna 150 tisic nejsou zadne penize a nakoupi si za ne trpasliky. Pro me to ovsem znamena vymenu oken v celem baraku a to si piste, ze to je sakra rozdil pro komfort bydleni. Namitka, ze to jde z dani vsech, je sice pravdiva, jenomze stat na tom temer netrati - neni to zadna socanska davka, ale porad jenom pujcka. (CSSD nevolim)
WWW 23.1.2006 10:26

kritika a zesmesnovani za kazdou cenu, i cenu trapnosti !!

Pane Kadleci !!
Pujcka, ve vysi desetinasobku cisteho platu ( pohled z venku, ale soudim, ze ten nasobek bude u rady lidi vetsi ), neni zanedbatelna suma!!
Muzete ji samosebou ktitizovat, jako:  predvolebni "figl", jako nedostatecnou vzhledem k ucelu.
Ale psat takhle posmesne o castce, kterou nekteri lide za rok ani nevydelaji ( natoz, aby ji usetrili ) mi pripada trapne!
Od novinare pak trapne dvojnasob !!!
Švrk 23.1.2006 10:19

Re: nemlzte HuHu Re:Re:Autorovi

Gerontusiinžo, teda, buď jste naivní, nebo Věříte Rathovi z čistého srdce, což je totéž, nebo jste zastánce soc. zdravotnictví. Zatím jsem od krajů neviděl jedinou indicii, že by chtěli nemocnice rozkrást. Je to zase stejný mediální sračkol: někdo (Rath) to řekne a média to opakují tak dlouho, až to hejtmanům přischne jako h... na košili a gerontové tomu věří, protože si zvykli na to, že noviny nelžou. Používejte vlastní oči probůh. Jedině převodem na klasickou funkční společnost (a.s.) lze dosáhnout normálního, průhledného a pružného chodu nemocnic, vzít si např. úvěry a nečekat na to, že každý prd musí schválit státní úředník.
   V téhle kause přece Rathovi nejde o nemocnice, o pacienta, o kolegy lékaře, ale o moc.
 
Jura Jurax 23.1.2006 9:58

Dvě poznámky

Ad dotace na zahradní trpaslíky - pochopmež probůh, že účelem této dotace, jakož i všelikých jiných činů socanů, není pozornost k mladých rodinám, nýbrž koupě voličů za státní peníze. Kdežto pomoci rovnou všem, například větším snížením daně z příjmu, a dokonce pokud možno bez selekce? Vždyť to by se nepomohlo jen chudým a ubohým voličům socanů, ale i dokonce těm, kdož to všechno financují, protože platí daně - a ti ovšem socany nevolí, mají-li v hlavě funkční mozek - tak to tedy ne! Nakonec z čeho by socánci potom to pastelkovné brali?
Ad “Unie má své čtyři základní pilíře – svobodný pohyb osob, zboží, kapitálu a služeb.“  Ach jo, v Unii jsou si všichni rovni, ovšem někteří rovnější - a ti rovnější od nových členů do chomoutu nadšeně lezoucích očekávají zejména svobodný pohyb zboží k nám - zejména žádné celní bariéry pro dotované celní přebytky - svobodný pohyb peněz k nim. Politika jsou ušlechtilá, leč prázdná slova a špinavé, leč pragmatické činy. Pošetilý ten, kdo tohle nepochopí. 
WWW 23.1.2006 9:55

spoluucast - bubak v ceskem dolicku

Kdyz uz se tady vecne omila spoluucast pacienta :
jako nejlepsi system zdravotni pece byl svetovou zdaravotnickou organizaci vyhodnocen jednoznacne system pece o zdravi ve Francii!!
 
A ted tedy konkretne:
Za navstevu u lekare ( u specialisty samosebou daleko vice ) zaplatite okamzite na prkno. 20 euro. Pojistovna vam vrati pres vase konto pouze  70 % . Pokud nemate soukrome pripojisteni ( platite ho kazdy mesic ) tak tim to pro pojistovnu konci. Podle nejnovejsich predpisu uz se vsak za zaklad bere pouze 19 euro, to jedno euro uz je definitivne v hajzlu !
Pred casem jsem potreboval udelat zubni mustek. Jeden zub ven, dva okolo obrousit, vsak to znate.
Kalkulace byla velice jednoducha. Po odecteni prispevku pojistovny ( ta je ve Francii jedna vseobecna ) a po odecteni prispevku soukrome pojistovny zbyvala jeste  k doplaceni takova suma, ze necela polovina  z ni stacila na porizeni mustku v Cechach !!!
Totiz, ani tento system ( bezne pojisteni + soukrome vam nezarucuje, ze dostanete proplacene vse.  !!
A jinak, fascinuje mne, za co vsechno jsou lide ochotni vydat velke penize a jak je desi predstava, ze by si meli neco prispet na to nejcennejsi co maji - na ZDRAVI!!! 
beny 23.1.2006 9:44

gerontusinzo - blbe

ke změně statutu nemocnic stačí hejtmanům (krajům)třeba jen zákon o krajích 129/2000 Sb.ZÁKON ze dne 12. dubna 2000 o krajích (krajské zřízení) Pravomoc zastupitelstva § 35 1) Zastupitelstvo rozhoduje ve věcech patřících do samostatné působnosti. Ve věcech přenesené působnosti zastupitelstvo rozhoduje, jen stanoví-li tak zákon. (2) Zastupitelstvu je vyhrazeno k) zřizovat a rušit příspěvkové organizace a organizační složky kraje; k tomu schvalovat jejich zřizovací listiny, l) rozhodovat o založení a rušení právnických osob, schvalovat jejich zakladatelské listiny, společenské smlouvy, zakládací smlouvy a stanovy, rozhodovat o účasti v již založených právnických osobách, Toto ví každý dospělý a normální občan ČR. Kromě blbů vašeho ražení!
Žížala 23.1.2006 9:41

Re: K článku

Toto co jste řekl je pravda. Za socíku se takto sbíraly  zkušenosti z vyspělého zemědělství v Rusku. U televize se tomu dnes  všichni smějí. Tito političtí ekonomové, nevím co jsou, říkají jak to tam krásně funguje, kromě praxe a života obyčejných lidí. Potěmkinovci jsou to, kdyby se radši soustředili na to, co nefunguje u nás (byrokracie, korupce, podmínky pro drobné podnikání, důchodová reforma,atd.) a nevymýšleli kokotiny a mýty. To věří, že se lidé nechají napálit podruhé ? 
Taraszátaras 23.1.2006 9:37

Re: Nemlžte HUHURe: Re: Autorovi

Excelentní!
Aleš P. 23.1.2006 9:15

K článku

Slováci se mají po zavedení reforem skutečně jako prasata v žitě.
Normální plat je tam cca 7000 Sk a třeba Hamburger tam stojí 40-50Sk.
Skutečný ráj na zemi .
Jinak ze Slovenska utekl už skoro každý kdo je práceschopnýnejlépe do Čech -jak se to mohlo stát ve zdravě prosperující zemi?
Tess 23.1.2006 9:09

Link informace o lecich

 
gerontusinza 23.1.2006 9:03

Pane Kadlec, já vás chápu.

Vy skutečně nechcete žádná pravidla. Pak byste si je samozřejmě mohl tvořit sám jak by vás napadlo. Pane, to už tu bylo, a prachy jsou v ČR už jen v pozemkovém fondu a ve fondech tvořených ze zákona, např.zdravotnictví. A o ty právě lidem jako vy jde. Mimochodem takovou snůšku nesmyslů co jste napsal v této stati nelze už glosovat, protože by to znamenalo napsat článek AntiKadlec zcela a rozcupovat ty nesmysly. Ale oni to již jednotliví glosátoři provedou za mne. Musím zkonstatovat, že do Psa píší čím dál větší hlupáci. A když to poznám i já? pak už není jiného výchdiska než ty uváděné cancy přestat číst!
gerontusinza 23.1.2006 8:49

Nemlžte HUHURe: Re: Autorovi

Nevím jakým zákonem bylo dovoleno hejtmanům převést nemocnice v majetku krajů do soukromých rukou majitelů akcií (tedy již nikoli jen krajů).  Taková privatizace může být povolena jen zákonem Tyto nemocnice byly společenským vlastnictvím, které volený orgán (hejtmany) opravňují k jejch správě, nikoli ale k darování nebo zbavení se jí prodejem bez souhlasu státu. Proto hejtmani jsou oprávněně kritizováni a předpokládám, že budou i  pohnáni k trestnímu soudu pro neoprávněné nakládání s cizím majetkem. Dokonce jsou tak drzí, že hovoří o znárodňování, něčeho co se sami pokusili zcizit. Jen hlupáci a vychcánkové jako vy, nechápou pojem krádeže v pravém slova smyslu. Upozorňuji, že pokud jen jedna nemocnice vyhlásí bankrot, budu první kdo na příslušného hejtmana podá trestní oznámení pro napomáhání k trestnému činu skupinou osob.
jonáš 23.1.2006 8:38

A proč by ji měly mít jistou

proto aby si každej mohl přijít s kyblíčkem nabrat z erárního? Normálně by měly být každý rok výběrová řízení, a statut respektive způsob využití zisku by mohl být jedním z kritérií. Jinak též viz Murphyho zlaté pravidlo: kdo má zlato, určuje pravidla.
Mirek Šejna 23.1.2006 8:28

Kadlec je hlupák,

Jen hlupák může napsat, že slovenská ekonomika roste na zdravých základech, zatímco česká nikoli. Slovenský HDP už dva roky roste hlavně díky růstu spotřeby obyvatel. Jejich loňský HDP rostl asi o 5,5%, ale spotřeba obyvatel o 10%. V Česku je to naopak. Růst HDP o asi 5% táhnou investice, výroba a vývoz, zatímco spotřeba obyvatel roste asi jen o 3%. Slovensko má schodkový rozpočet, jako Česko. A to přitom jejich loňské výdaje poklesly o 20 mld. SK. Slovenská vláda totiž omezila investice do infrastruktury, což se jí za pár let vymstí. A tomu Kadleci říkáte zdravý sloveský růst ekonomiky? Já v tom vidím krok do propasti.
huhu 23.1.2006 8:20

Re: Autorovi

jestli je nemocnice sro nebo as nebo nezisková není ta podstata problému. I neziskové organizace se dají dobře tunelovat, příkladem je spousta nadací. Rath jen odvádí pozornost a hlupákům předhazuje populistický termín "nezisková". Podstata je jinde - podstata je v tom, že Rath chce si podřídit samostatné nemocnice, aby je řídil svými podmínkami, aby jeho kamarádi jako dosud mohli brát úplatky za vše možné od pacientů po dodavatele Aby mohl své kamarády dosadit do pozic, neposlušné likvidovat. Dosud nedělal ve svých funkcích nikdy nic jiného. Komunistická/socialistická klasika.
aubis 23.1.2006 7:59

Re: Autorovi

Snažil se. Cosi konkrétního. Ale pan Dráth opět hvězdil. Mocně mával jakousi písemností a žvanil. Obecné žvásty. Jediné komkrétní slovo z něho nevypadlo. Říká se, že každý národ má takové vůdce, jaké si zaslouží. To jsme opravdu tak tragičtí, že jsme si do čela postavili tohle?
Tess 23.1.2006 7:57

Re: Autorovi

Ale proc mi nekdo zarucuje existenci pod podmoinkami, ktere stanovi on?
 
Proc  vubec ty nemocnice maji byt neziskove organizace pod primim vlivem ministersta a ratha????? Proc???
Proc tu smlouvu nemaji jinak jistou?
Hnyk 23.1.2006 7:52

Svoboda pohybu pane Kadlec

Svobodný pohyb osob, pane Kadlec, neznamená svobodu jít příkladně do Rakouska žebrat o podporu s tím, že v Rakousku hledáte práci. Svobodu v Rakousku podnikat má každý. Jen musí dodržovat tamnější předpisy a ne podnikat jako v Česku ( kde se tak dobře podniká Číňanům, jak si pochvalují - " v zemi kde žádné zákony neplatí ") a pak mediálně naříkat, že zkrachoval protože mu v Rakousku příliš často chodila kontrola.
Taraszátaras 23.1.2006 2:00

Druhý odstavec

Koncepce může být štědrá, a potom je sociální, nebo je rádobyštědrá, a potom nebude příliš sociální. Co kdybyste se šel rozmyslet někam, kde nebudete otravovat dospělé?
Doktor 23.1.2006 1:39

Autorovi

Jestli jste sledoval debatu meti Rathem a Tlustým v Moravcově pořadu na ČT, pak jste si určitě všiml jednoho okamžiku: Odpověď Tlustého na Rathův dotaz, co brání hejtmanům požádat o převod krajských nemocnic na neziskové organizace. Tím by nemocnice měly jistotu smlovy se zdravotními pojišťovnami a zaručenou další existenci. No, copak na to pan poslanec Tlustý odpověděl?
Doktor 23.1.2006 1:34

Autorovi

Milý pane! Znáte dr. Kubka osobně? Byl jste přítomen jednání sjezdu ČLK, kde byl zvolen do čela komory. Znáte podrobnosti programu se kterým vystoupil na sjezdu dr. Kubek a dr. Stránský? Pokud tomu tak je - dobrá. Ale pokud čerpáte z toho, co psal obecný tisk, pak prosím nečiňte takovéhle jednoznačné závěry, protože vycházíte s chybných premis.
Klaun Parafin 23.1.2006 0:17

27.1. v 18.00 u Vodičky.