20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hnyk 23.1.2006 7:52

Svoboda pohybu pane Kadlec

Svobodný pohyb osob, pane Kadlec, neznamená svobodu jít příkladně do Rakouska žebrat o podporu s tím, že v Rakousku hledáte práci. Svobodu v Rakousku podnikat má každý. Jen musí dodržovat tamnější předpisy a ne podnikat jako v Česku ( kde se tak dobře podniká Číňanům, jak si pochvalují - " v zemi kde žádné zákony neplatí ") a pak mediálně naříkat, že zkrachoval protože mu v Rakousku příliš často chodila kontrola.
Fafa 23.1.2006 22:28

Re: Svoboda pohybu pane Kadlec

 Hnyku,
muj svagr je skvely kuchar a ma nabidku pracovat v Rakousku. Presto potrebuje jakesi povoleni, ktere rozhodne nepotrebuje rakousky kuchar ani ve Vidni ani v Praze. To je podle Vas svoboda a rovne zachazeni.
Taraszátaras 23.1.2006 2:00

Druhý odstavec

Koncepce může být štědrá, a potom je sociální, nebo je rádobyštědrá, a potom nebude příliš sociální. Co kdybyste se šel rozmyslet někam, kde nebudete otravovat dospělé?
Doktor 23.1.2006 1:39

Autorovi

Jestli jste sledoval debatu meti Rathem a Tlustým v Moravcově pořadu na ČT, pak jste si určitě všiml jednoho okamžiku: Odpověď Tlustého na Rathův dotaz, co brání hejtmanům požádat o převod krajských nemocnic na neziskové organizace. Tím by nemocnice měly jistotu smlovy se zdravotními pojišťovnami a zaručenou další existenci. No, copak na to pan poslanec Tlustý odpověděl?
Tess 23.1.2006 7:57

Re: Autorovi

Ale proc mi nekdo zarucuje existenci pod podmoinkami, ktere stanovi on?
 
Proc  vubec ty nemocnice maji byt neziskove organizace pod primim vlivem ministersta a ratha????? Proc???
Proc tu smlouvu nemaji jinak jistou?
jonáš 23.1.2006 8:38

A proč by ji měly mít jistou

proto aby si každej mohl přijít s kyblíčkem nabrat z erárního? Normálně by měly být každý rok výběrová řízení, a statut respektive způsob využití zisku by mohl být jedním z kritérií. Jinak též viz Murphyho zlaté pravidlo: kdo má zlato, určuje pravidla.
Doktor 23.1.2006 10:43

Re: Re: Autorovi

Stát v Ústavě garantuje zdravotní péči. Vybírá zdravotní daň. Je tedy logické, že pokud něco garantuji a vybírám na to ze zákona peníze, pak také chci mít přehled, jak jsou tyto prostředky vynakládány. Prostě - smlouvu na hospodaření s veřejnými prostředky dostane ten, který se zaváže k vynakládání veřejných prostředků dle daných pravidel. Rath navíc nevyloučil možnost, že by si pojišťovny mohly nasmlouvat i jiná zařízení. je samozřejmě otázka, zda k tomu budou ochotné.
J. Mach 23.1.2006 13:29

Re: Re: Re: Autorovi

Doktore, podle vaší logiky by i soukromí lékaři měli být pod přímou kuratelou státu (jestli to nevíte, tak je to u nich stejné, jak u těch nemocnic). Takže budete znárodňovat i soukromé lékaře? A je to jenom vaše iniciativa, nebo to máte rovnou z Lidového domu?
Doktor 23.1.2006 14:17

Re: Re: Re: Re: Autorovi

Stát samozřejmě i nyní stanovuje soukromým lékařům pravidla, za která mohou provozovat praxe v systému veřejného zdravotního pojištění. ¨Do budoucna se v tomto ohledu dá očekávat ještě zpřesnění.  Musíte přeci mít příslušnou kvalifikaci, funkční licenci, kvylita péče podléhjá kontrole )zatím spíše symbolické), nakládání s prostředky pojištení podléhá kontrole (opět spíše symbolické - ale teď nějakej doktor dostal za podvody s recepty 2.5 roku).  Takže lékaři samozřejmě pod kuratelou jsou - ale nikdo jim nechce znárodňovat praxe. Stejně nikdo nechce zestátňovat nemocnice - ty státní vždycky byly a stále jsou a ty soukromé samozřejmě zůstanou soukromé. I soukromá nemocnice může být veřejnou neziskovou organizací - aspoň nyní s tím již návrh zákona počítá.  
Fafa 23.1.2006 22:21

Re: Re: Re: Re: Re: Autorovi

Doktore,
stat taky garantuje vzdelani a plati skolstvi z dani. Ale prekvapive dotace jsou na ZAKA a mohou je cerpat i soukrome skoly. Pak by ale soukroma nemocnice mela dostat za vykony zaplaceno z verejneho pojisteni. Dobre provedena appendectomie by se mela platit vsem stejne. Podle Vasi uvahy stat brzo zavede neziskove zbrojovky. Konec koncu tanky se take plati z dani.  
aubis 23.1.2006 7:59

Re: Autorovi

Snažil se. Cosi konkrétního. Ale pan Dráth opět hvězdil. Mocně mával jakousi písemností a žvanil. Obecné žvásty. Jediné komkrétní slovo z něho nevypadlo. Říká se, že každý národ má takové vůdce, jaké si zaslouží. To jsme opravdu tak tragičtí, že jsme si do čela postavili tohle?
Doktor 23.1.2006 10:46

Re: Re: Autorovi

Rath zcela konkretně pospas, jak by v příštích letech fungovaly nemocniční zařízení - přechodné období 2 roky, všechny nemocnice, nemocnici, která by chtěla přejít na veřejnou by nebylo možno odmítnout, atd. Tlustý na jeho dotaz vůbec neodpověděl - protože odpověď není pro uši voličů. Vy prostě patříte k těm, kteří jsou zcela hluší - poslouchají je vyšší představitelel své sekty.
huhu 23.1.2006 8:20

Re: Autorovi

jestli je nemocnice sro nebo as nebo nezisková není ta podstata problému. I neziskové organizace se dají dobře tunelovat, příkladem je spousta nadací. Rath jen odvádí pozornost a hlupákům předhazuje populistický termín "nezisková". Podstata je jinde - podstata je v tom, že Rath chce si podřídit samostatné nemocnice, aby je řídil svými podmínkami, aby jeho kamarádi jako dosud mohli brát úplatky za vše možné od pacientů po dodavatele Aby mohl své kamarády dosadit do pozic, neposlušné likvidovat. Dosud nedělal ve svých funkcích nikdy nic jiného. Komunistická/socialistická klasika.
gerontusinza 23.1.2006 8:49

Nemlžte HUHURe: Re: Autorovi

Nevím jakým zákonem bylo dovoleno hejtmanům převést nemocnice v majetku krajů do soukromých rukou majitelů akcií (tedy již nikoli jen krajů).  Taková privatizace může být povolena jen zákonem Tyto nemocnice byly společenským vlastnictvím, které volený orgán (hejtmany) opravňují k jejch správě, nikoli ale k darování nebo zbavení se jí prodejem bez souhlasu státu. Proto hejtmani jsou oprávněně kritizováni a předpokládám, že budou i  pohnáni k trestnímu soudu pro neoprávněné nakládání s cizím majetkem. Dokonce jsou tak drzí, že hovoří o znárodňování, něčeho co se sami pokusili zcizit. Jen hlupáci a vychcánkové jako vy, nechápou pojem krádeže v pravém slova smyslu. Upozorňuji, že pokud jen jedna nemocnice vyhlásí bankrot, budu první kdo na příslušného hejtmana podá trestní oznámení pro napomáhání k trestnému činu skupinou osob.
Taraszátaras 23.1.2006 9:37

Re: Nemlžte HUHURe: Re: Autorovi

Excelentní!
Doktor 23.1.2006 10:38

Re: Nemlžte HUHURe: Re: Autorovi

Ano. Vy jediný jste správně odpověděl na můj dotaz. Tlustý totiž na Rathův dotaz vůbec neodpověděl. Pokud by chtěl odpovědět po pravdě, musel by říci to samé co Vy. Přestože sám sebe označujete jako gerontuse, tak to s vaším mozkem je zřejmě stále dost dobré.
AAA 23.1.2006 11:51

Re: Nemlžte HUHURe: Re: Autorovi

... budu první kdo na příslušného hejtmana podá trestní oznámení pro napomáhání k trestnému činu skupinou osob ... obavam se, ze se prave vsichni hejtmani posr* strachy :)
Doktor 23.1.2006 10:50

Re: Re: Autorovi

Drahý huhu! Teď ale kecáte zcela nebetyčně. je to toiž ale úplně přesně naopak. Nezisková nemocnice se dá tunelovat velmi špatně - protože je pod kontrolou řady subjektů - viz návrh zákona a složení dorozčích rad. Dále musí procházet pravidelným auditem jehož výsledky jsou povinně zveřejňovány. Dále musí zveřejňovat všechny uzavřené smlouvy. Mnohem lépe se tuneluje a.s. či sro, které dle Obchodního zákonáíku nemusejí zveřejňovat nic - podléhají obchodnímu tajemství.
Honza 23.1.2006 12:29

Re: Autorovi

Aha. A za chvíli Rath oznámí, že farmaceutické firmy mají být povinně neziskové, jinak se od nich nebudou kupovat léky. Blbost, že? Ale totéž ... Představte si, že nemocnici založí nějaká zahraniční firma. A teď je jí ta nemocnice ukradena - jak to jinak nazvat? Kolik si myslíte, že zaplatíme za mezinárodní žaloby (a ostudy?), když Rátha ty firmy ukradne - změní status nebo zabrání existenci? A to bude víc než těch 10mld za CME ...
Doktor 23.1.2006 14:54

Re: Re: Autorovi

S žádnou takovou nemocnicí se nepočítá jako s veřejnou. A myslím, že tady taková ani není. Pokud se bude zakládat b¨v budoucnu tak si holt musí zřizovatel dobře propočítat svůj investiční záměr.
Doktor 23.1.2006 1:34

Autorovi

Milý pane! Znáte dr. Kubka osobně? Byl jste přítomen jednání sjezdu ČLK, kde byl zvolen do čela komory. Znáte podrobnosti programu se kterým vystoupil na sjezdu dr. Kubek a dr. Stránský? Pokud tomu tak je - dobrá. Ale pokud čerpáte z toho, co psal obecný tisk, pak prosím nečiňte takovéhle jednoznačné závěry, protože vycházíte s chybných premis.
Klaun Parafin 23.1.2006 0:17

27.1. v 18.00 u Vodičky.