19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hufv 23.1.2006 19:52

Re: To stavební spoření ovšem funguje trochu jinak.

Jenom k té poslední části: musí ji někdo schválit a poskytnout. No, tu půjčku taky, ono se totiž nedostane na každého. Kdo bude ten šťastný ovšem nevybírá banka podle pravidel bankovních, ale úředník podle - no podle známosti a úplatku, jinak to v ČR nefunguje. A hypotéka s úrokem cca 3,4% po odečtu úroků od základu daně vyjde nakonec opět tak kolem těch dvou procent. Druhá věc je ovšem zajištěnost té půjčky atd.., kdopak si myslíte, že bude dělat celou agendu?
hufv 23.1.2006 19:38

Re: Re: Re: Co je to za vola?

Psal jste, že už stavební spoření mají. Pak nepotřebují další spořící období a stačí jenom zvýšit cílovou částku. Nebo jedou cestou hypotéky. Úroky opět jsou po odečtení z daňového základu skoro stejné. Socani ovšem podporují jenom někoho (jen nějakých 7000), čili přednostně jenom sami sobě a ostatní ať se jdou klouzat. A ostatním znepříjemní život - od letoška nením možné úroky z hypotéky odečítat měsíčně, ale až naráz za celý rok, takže braní hypotéky znesnadňují.
Jouda ze Lhoty 23.1.2006 21:18

Re: Co je to za vola?

Za takovych 80 k Kc opravi WC-koupelnove jadro v panelaku pak jeste vymeni okna. To je oprava bytu???
HARIET 23.1.2006 23:46

Re: Co je to za vola?

Máte pravdu...
noname 23.1.2006 11:19

kutilové

Pokud někdo potřebuje tímto způsobem půjčit takto směšnou částku, tak by neměl vlastnit nemovitost, ale bydlet v nájmu. Je to jeden z důvodů, proč to v Česku vypadá tak, jak to vypadá. Lidi bez peněz vlastní nemovitosti, nutné opravy šmudlají sami, přistavují nejrůznější přístavky a pak topí uhlím, protože je to nejlevnější.
WWW 23.1.2006 11:32

Re: kutilové

Hle, trapne -odpornej druh, kteremu se v ceskem dolicku dari.
Cechacek nafuka !!!
Jiří K. 23.1.2006 12:04

Re: kutilové

Aby částku, která je stejná jako splátka z hypotéky na milion i více Kč, platili jako tzv.  "tržní nájemné" nějakému chamtivému floutkovi, který jim pak ani nedolí přihlásit do tohoto bytu trvalé bydliště, aby si např. rodina mohla požádat o příspěvek na bydlení a nebo mu poslat do bytu instalatéra na pročistění odpadu trvá půl roku a tento "tržně" pronajatý byt je pochopitelně bez kočárkárny a bez sklepa.
(cituji konkrétní případy v Praze)
hufv 23.1.2006 13:37

Re: Re: kutilové

To snad je jen a jen jejich věc - klidně si přece můžou pořídit ten byt svůj (koupit) a platit hypotéku a nikoliv nájem.
Jiří K. 23.1.2006 14:12

Re: Re: Re: kutilové

Proč potom píšete, že by měli bydlet v nájmu?
Jiří K. 23.1.2006 16:15

Pardon to napsal noname.

Arccos 23.1.2006 10:29

Zahradni trpaslici

No ano, pro nekoho mozna 150 tisic nejsou zadne penize a nakoupi si za ne trpasliky. Pro me to ovsem znamena vymenu oken v celem baraku a to si piste, ze to je sakra rozdil pro komfort bydleni. Namitka, ze to jde z dani vsech, je sice pravdiva, jenomze stat na tom temer netrati - neni to zadna socanska davka, ale porad jenom pujcka. (CSSD nevolim)
WWW 23.1.2006 10:26

kritika a zesmesnovani za kazdou cenu, i cenu trapnosti !!

Pane Kadleci !!
Pujcka, ve vysi desetinasobku cisteho platu ( pohled z venku, ale soudim, ze ten nasobek bude u rady lidi vetsi ), neni zanedbatelna suma!!
Muzete ji samosebou ktitizovat, jako:  predvolebni "figl", jako nedostatecnou vzhledem k ucelu.
Ale psat takhle posmesne o castce, kterou nekteri lide za rok ani nevydelaji ( natoz, aby ji usetrili ) mi pripada trapne!
Od novinare pak trapne dvojnasob !!!
ZZ 23.1.2006 12:38

Re: kritika a zesmesnovani za kazdou cenu, i cenu trapnosti !!

Aspoň autor ukazuje do akoej platovej kategórie patrí. Aj keď naozaj 150000 nie je až taký zázrak, ale lepšie ako hypotéka a komerčné úvery.
 
hufv 23.1.2006 13:34

Re: Re: kritika a zesmesnovani za kazdou cenu, i cenu trapnosti !!

Proč lepší? Stavební spoření na tuto částku je věc naprosto běžná. Úrok ze stavebního spoření cca 3% dnes a při odpočtu úroků ze základu daně vyjde nastejno s touhle půjčkou. Pokud někdo není schopen spořit na stavebním spoření, asi není schopen ani splácet onu půjčku. Tahle půjčka je v podstatě vytváření nekalé konkurence bankám (hypotéky) a především stavebnímu spoření. Stát - takto socani - zase křivý trh a pletou se do věcí, do kterých jim nic není.
gerontusinza 23.1.2006 14:31

Ano, myslí na nejchudší a odmítají dávat vydělat těm chudinkám bankám, které maji uspořené peníze k dispozici, poskytují minimální úrok, participují zaváděcím a rušícím poplatkem. Tyto soukromé subjekty participují na všem a vše platí ten nejchudší.

hufv 23.1.2006 19:57

Re: Ano, myslí na nejchudší a odmítají dávat vydělat těm chudinkám bankám, které maji uspořené peníze k dispozici, poskytují minimální úrok, participují zaváděcím a rušícím poplatkem. Tyto soukromé subjekty participují na všem a vše platí ten nejchu

Jistě, proto si stát, který sám rozhazuje na dluh, vypůjčuje tyto peníze u bank a platí jim úroky. Celé toto opět není nic než krádež, kdy socani kradou a tuneluji (lidem daně a státní rozpočet) jen proto, aby pár vybraným jedincům hodili kost - dost ubohou a ohlodanou. A kdo je nejchudší? Ten, kdo nikdy nezaplatil ani korunu daně a jen a jen bere? Ten to platí? Geronte, geronte, chce to asi nějaký lék na mozkovou činnost.
Švrk 23.1.2006 10:19

Re: nemlzte HuHu Re:Re:Autorovi

Gerontusiinžo, teda, buď jste naivní, nebo Věříte Rathovi z čistého srdce, což je totéž, nebo jste zastánce soc. zdravotnictví. Zatím jsem od krajů neviděl jedinou indicii, že by chtěli nemocnice rozkrást. Je to zase stejný mediální sračkol: někdo (Rath) to řekne a média to opakují tak dlouho, až to hejtmanům přischne jako h... na košili a gerontové tomu věří, protože si zvykli na to, že noviny nelžou. Používejte vlastní oči probůh. Jedině převodem na klasickou funkční společnost (a.s.) lze dosáhnout normálního, průhledného a pružného chodu nemocnic, vzít si např. úvěry a nečekat na to, že každý prd musí schválit státní úředník.
   V téhle kause přece Rathovi nejde o nemocnice, o pacienta, o kolegy lékaře, ale o moc.
 
Jura Jurax 23.1.2006 9:58

Dvě poznámky

Ad dotace na zahradní trpaslíky - pochopmež probůh, že účelem této dotace, jakož i všelikých jiných činů socanů, není pozornost k mladých rodinám, nýbrž koupě voličů za státní peníze. Kdežto pomoci rovnou všem, například větším snížením daně z příjmu, a dokonce pokud možno bez selekce? Vždyť to by se nepomohlo jen chudým a ubohým voličům socanů, ale i dokonce těm, kdož to všechno financují, protože platí daně - a ti ovšem socany nevolí, mají-li v hlavě funkční mozek - tak to tedy ne! Nakonec z čeho by socánci potom to pastelkovné brali?
Ad “Unie má své čtyři základní pilíře – svobodný pohyb osob, zboží, kapitálu a služeb.“  Ach jo, v Unii jsou si všichni rovni, ovšem někteří rovnější - a ti rovnější od nových členů do chomoutu nadšeně lezoucích očekávají zejména svobodný pohyb zboží k nám - zejména žádné celní bariéry pro dotované celní přebytky - svobodný pohyb peněz k nim. Politika jsou ušlechtilá, leč prázdná slova a špinavé, leč pragmatické činy. Pošetilý ten, kdo tohle nepochopí. 
Jouda ze Lhoty 23.1.2006 21:42

Re: Dvě poznámky

Souhlas s prvni poznamkou. Co treba Huyndai - dat danove prazdniny tem 13 000, kteri na severni Morave snad dostanou praci - to by byl rozjezd, ale automobilka, ktera pak klidne odejde na Ukrajinu, ale muze nekomu dodat kapriky za par Mega. EU - jake podminky nasi politici vyjednali, takove mame.
WWW 23.1.2006 9:55

spoluucast - bubak v ceskem dolicku

Kdyz uz se tady vecne omila spoluucast pacienta :
jako nejlepsi system zdravotni pece byl svetovou zdaravotnickou organizaci vyhodnocen jednoznacne system pece o zdravi ve Francii!!
 
A ted tedy konkretne:
Za navstevu u lekare ( u specialisty samosebou daleko vice ) zaplatite okamzite na prkno. 20 euro. Pojistovna vam vrati pres vase konto pouze  70 % . Pokud nemate soukrome pripojisteni ( platite ho kazdy mesic ) tak tim to pro pojistovnu konci. Podle nejnovejsich predpisu uz se vsak za zaklad bere pouze 19 euro, to jedno euro uz je definitivne v hajzlu !
Pred casem jsem potreboval udelat zubni mustek. Jeden zub ven, dva okolo obrousit, vsak to znate.
Kalkulace byla velice jednoducha. Po odecteni prispevku pojistovny ( ta je ve Francii jedna vseobecna ) a po odecteni prispevku soukrome pojistovny zbyvala jeste  k doplaceni takova suma, ze necela polovina  z ni stacila na porizeni mustku v Cechach !!!
Totiz, ani tento system ( bezne pojisteni + soukrome vam nezarucuje, ze dostanete proplacene vse.  !!
A jinak, fascinuje mne, za co vsechno jsou lide ochotni vydat velke penize a jak je desi predstava, ze by si meli neco prispet na to nejcennejsi co maji - na ZDRAVI!!! 
irenak 23.1.2006 20:35

Re: spoluucast - bubak v ceskem dolicku

Naprostý souhlas.
beny 23.1.2006 9:44

gerontusinzo - blbe

ke změně statutu nemocnic stačí hejtmanům (krajům)třeba jen zákon o krajích 129/2000 Sb.ZÁKON ze dne 12. dubna 2000 o krajích (krajské zřízení) Pravomoc zastupitelstva § 35 1) Zastupitelstvo rozhoduje ve věcech patřících do samostatné působnosti. Ve věcech přenesené působnosti zastupitelstvo rozhoduje, jen stanoví-li tak zákon. (2) Zastupitelstvu je vyhrazeno k) zřizovat a rušit příspěvkové organizace a organizační složky kraje; k tomu schvalovat jejich zřizovací listiny, l) rozhodovat o založení a rušení právnických osob, schvalovat jejich zakladatelské listiny, společenské smlouvy, zakládací smlouvy a stanovy, rozhodovat o účasti v již založených právnických osobách, Toto ví každý dospělý a normální občan ČR. Kromě blbů vašeho ražení!
Aleš P. 23.1.2006 9:15

K článku

Slováci se mají po zavedení reforem skutečně jako prasata v žitě.
Normální plat je tam cca 7000 Sk a třeba Hamburger tam stojí 40-50Sk.
Skutečný ráj na zemi .
Jinak ze Slovenska utekl už skoro každý kdo je práceschopnýnejlépe do Čech -jak se to mohlo stát ve zdravě prosperující zemi?
Žížala 23.1.2006 9:41

Re: K článku

Toto co jste řekl je pravda. Za socíku se takto sbíraly  zkušenosti z vyspělého zemědělství v Rusku. U televize se tomu dnes  všichni smějí. Tito političtí ekonomové, nevím co jsou, říkají jak to tam krásně funguje, kromě praxe a života obyčejných lidí. Potěmkinovci jsou to, kdyby se radši soustředili na to, co nefunguje u nás (byrokracie, korupce, podmínky pro drobné podnikání, důchodová reforma,atd.) a nevymýšleli kokotiny a mýty. To věří, že se lidé nechají napálit podruhé ? 
Jiří K. 23.1.2006 11:09

Re: K článku

Náte pravdu.
Už i u nás na jihu jižních Čech slyšíte slovenštinu čím dále tím více např. u pokladních v supermarketech a samoobsluhách, o zdravotních sestrách nemluvě.
 
Jasný to doklad slovenské prosperity a také nikoliv zanedbatelný český příspěvek ke snížení slovenské nezaměstnanosti. Doufám, že Dzurinda pošle Paroubkovi před volbami alespoň děkovný dopis.
ZZ 23.1.2006 12:46

Re: K článku

Konečne niekto kto to tu napísal. Ten náš makroekonomický zázrak zabíja ľudí. Ale zatiaľ máme všetky možné druhy pôžičiek, tak sa veselo zadlžujeme.
Tess 23.1.2006 9:09

Link informace o lecich

 
gerontusinza 23.1.2006 9:03

Pane Kadlec, já vás chápu.

Vy skutečně nechcete žádná pravidla. Pak byste si je samozřejmě mohl tvořit sám jak by vás napadlo. Pane, to už tu bylo, a prachy jsou v ČR už jen v pozemkovém fondu a ve fondech tvořených ze zákona, např.zdravotnictví. A o ty právě lidem jako vy jde. Mimochodem takovou snůšku nesmyslů co jste napsal v této stati nelze už glosovat, protože by to znamenalo napsat článek AntiKadlec zcela a rozcupovat ty nesmysly. Ale oni to již jednotliví glosátoři provedou za mne. Musím zkonstatovat, že do Psa píší čím dál větší hlupáci. A když to poznám i já? pak už není jiného výchdiska než ty uváděné cancy přestat číst!
Mirek Šejna 23.1.2006 8:28

Kadlec je hlupák,

Jen hlupák může napsat, že slovenská ekonomika roste na zdravých základech, zatímco česká nikoli. Slovenský HDP už dva roky roste hlavně díky růstu spotřeby obyvatel. Jejich loňský HDP rostl asi o 5,5%, ale spotřeba obyvatel o 10%. V Česku je to naopak. Růst HDP o asi 5% táhnou investice, výroba a vývoz, zatímco spotřeba obyvatel roste asi jen o 3%. Slovensko má schodkový rozpočet, jako Česko. A to přitom jejich loňské výdaje poklesly o 20 mld. SK. Slovenská vláda totiž omezila investice do infrastruktury, což se jí za pár let vymstí. A tomu Kadleci říkáte zdravý sloveský růst ekonomiky? Já v tom vidím krok do propasti.
hufv 23.1.2006 13:46

Re: Kadlec je hlupák,

Pane Šejno, od Vás bych takové velmi zkreslené informace nečekal. Slovenská vláda neomezila investice do infrastruktury - naopak, dotace do rozpočtu samosprávných celků (třeba Bratislava) za účelem budování infrastruktury jsou největší za celou dobu. Omezila ovšem a to dost výrazně sociální výdaje - podpory těm, co nikdy nic nedělali apod. Naopak, v česku růst táhne předvvším růst domácí spotřeby a to díky zvyšujícímu se zadlužení.