1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
pepan 21.1.2008 10:01

Re: DOMNÍVÁM SE

Handl to nebude. Teď jsou to sliby. Až bude Klaus zvolen, tak se ODS už církvním odškodněním zabývat nebude a odloží to. Lidovcům bude muset stačit Čunek ve vládě.

Štváč 21.1.2008 9:46

hradní demagogie

Švejnar vysvětlil, že se ohledně komise na Nobelovu cenu za ekonomii  vyjádřil nepřesně, neznaje české hnidopišství v českém jazyce, který mnoho let nepoužíval. Osloven skutečně byl, ovšem mezi velkým množstvím světových ekonomů a svůj názor vyjevil. Hradní manipulátoři z něj rychle udělali člena užší komise, když využili jeho nepřesné, české vyjádření. Psát o hradním lumpovi všechny neřesti je zbytečné - všichni je znají  a Klaus nedává odpovědi na žádné důležité otázky. Prohraje, proto že jeho intriky a lži už dosáhly vrcholu. Nemusel by, kdyby poslouchal své servilní, ale chytřejší rádce, kteří by ho z prezidentské porážky mohli svou demagogií vysekat. Naštěstí ten narcis na nikoho nedá a sám předvede národu svou ubohost a neznalost. A to ho bude stát trůn. Právem.

Hariet 21.1.2008 10:07

Re: hradní demagogie

Klaus zůstane Klausem. Starého psa novým kouskům nenaučíš - to věděli staří - moudří...

elk 21.1.2008 10:14

Re: Re: hradní demagogie

A to je dobře,protože politiků"kam vítr,tam plášť" je u nás víc,než dost!

ŽA 21.1.2008 10:41

Švehjnar by se jistě nechal vyfotit s Grebeníčkem v Lánech a to by Klaus nikdy neudělal

;-D;-D;-D

i.h. 21.1.2008 11:13

Re: hradní demagogie

Jak pise Svejnar v zahlavi sveho zivotopisu "pro pluky z Cech": "Profesor Jan Švejnar je světově uznávaný ekonom v oborech ekonomie rozvojových zemí, práce a strategie transformací. Napsal více než sto článků, knih a studií, je členem četných profesních sdružení včetně nominační komise pro Nobelovu cenu... ". Mne to prijde docela presne. Je clenem komise, co nominuje kandidaty na Nobelovu cenu.

fero 21.1.2008 15:01

Re: Re: hradní demagogie

Nemáte po ruce nějaké rozvojové země kterým prof.Švejnar poradil ? Myslím tím i výsledky, které ty země podle jeho rad dosáhly !

i.h. 21.1.2008 16:31

Re: Re: Re: hradní demagogie

To nikde neni k mani. Zkuste napsat Svejnarovi, ale vsadim se, ze vam neodpovi. Mne taky neodpovedel.

petrph 21.1.2008 9:04

no právě že ..co kdyby

Bylo by to hezké ptát se, co kdyby :  co kdyby byl opravdu čestný a jiný než většina politiků ?  Bylo by hezké zavřít oči a představit si co by se po zvolení dělo - odmítal by podepisovat parlamentem a senátem vydané ale nesprávné zákony, zasadil by se svou mocí a prestiží o odvolání zkorumpovaných soudců a politiků, o zákaz KSČM,  atd atd??? Ve skutečnosti pan Švejnar už předem ukazuje že je stejný jako většina našich politiků -  lže a podvádí ve svém životopisu o svých zásluhách a uvažuje o tom jestli je pro něj výhodnější americké občanství  nebo české prezidentování..Ostatně ani to srovnání s Masarykem a Havlem nesedí - oba byli osobnostmi ještě dlouho předtím než vůbec někoho napadlo je navrhnout na místo prezidenta.. Čímpak zatím pan Švejnar pomohl národu?

Dan 21.1.2008 9:52

Re: no právě že ..co kdyby

Přesně. "Co kdyby byl opravdu jiný než většina politiků? Co kdyby byl čestný? Co kdyby uměl přiznat chybu a nevymlouval se na druhé, pokud nějakou udělá? Co kdyby se ukázalo, že mu na pravdě záleží víc než na popularitě?" To by opravdu bylo skvělé ..

Zatím bohužel nic nenasvědčuje, že by pan Švejnar byl formát. Spíše vychcánek. Lže v životopisu. Pak se vymlouvá na chybu překladu. Musí si rozmyslet co vlastně slíbil a navíc "to" slíbil v davu, takže slib podle něj asi platí méně. Opravdu skvělý kandidát. Čím nás o svých kvalitách bude přesvědčovat dále?

Překvapuje mne jak velké množství lidí vždy začne obdivovat nového neznámého kandidáta na cokoliv. Přístup "neznáme tě, nic o tobě nevíme, tak si budeme myslet, že jsi skvělý, úžasný a poctivý" mi přijde velmi najivní. U nás přesto velmi rozšířený ..

ŽA 21.1.2008 10:43

Najivní....

to máte špatně, moudrý dane, tam se po j píše tvrdé y - najyvní volič Švejnara je správně...

ŽA 21.1.2008 8:55

Paroubkovi Marťani jsou samozřejmě hnusní,

ale současnou demokracii a důvěru v ní spíše poškodili a Marťanům nejvíce pomohli, pánové Macek, Kožený, Klaus, Kočárník, Čunek atd.....a nechtěl být sand pan Kalousek ve vládě jistého Paroubka....  

Frank 21.1.2008 8:44

Pene Drápale, můžete sdělit, v čem je Havel formát?

ŽA 21.1.2008 9:25

Formát ve srovnání s Vámi, pane Franku???

elk 21.1.2008 10:17

Re: Pene Drápale, můžete sdělit, v čem je Havel formát?

Přece v A4-ce.;-D

Richard 21.1.2008 8:42

Klaus je dobrým prezidentem

Dane Drápale proč Švejnar lhal ve svém životopise, že je členem skupiny, která uděluje nobelovy ceny ?!? Ve Švédsku se za to později omlouval. A co tčelové informace v jeho dvou životopisech ?!? Švejnar je podle mne pouze bílým koněm Paroubkova ega. Je postoj ke komunistické straně je přinejmenším velmi shovívavý.

mis 21.1.2008 8:52

Re: Klaus LZE o tom, ze ma doktorat z AmerAsian University

Richarde, jak si vysvetlujete, ze Klaus ve svem zivotopise LZE o "doktoratu" z USA, od university, ktera NEEXISTUJE? 

i.h. 21.1.2008 9:01

Re: Re: Klaus LZE o tom, ze ma doktorat z AmerAsian University

Muzete me poucit, prosim ? Kde to Klaus uvadi a o jakou universitu se jedna ?

VladaPing 21.1.2008 9:10

Re: Re: Re: Klaus LZE o tom, ze ma doktorat z AmerAsian University

Prosím Vás, jak by Vás mohl poučit o neexistujícím doktorském titulu z neexistující university v USA ? Vždyť ta univesita přece neexistuje !!!!!!!

Myslete, člověče ! Neznáte snad přísloví "Když se chce bít psa, je každá hůl dobrá !"

pepan 21.1.2008 9:35

Re: Klaus je dobrým prezidentem

Na Klausovo lži jsme si už dávno zvykli. Vždy popírá co dříve řekl. Miliardy z privatizace rozdal kámošům v bankách a tak nám zbyl jen státní dluh. Švejnar je slušný člověk, který v Čechách nemá co dělat. Nejateističtější stát má jiné hodnoty nežli slušnost a úctu. Sám Klaus nám ukazuje cestu.  

Malý Aston 21.1.2008 8:31

Ani Klaus ani Švejnar!

Přeci socani a komouši nebudou volit pravicové kandidáty.KSČM již navrhlo aby byl našim prezidentem jejich kandidát disident jako byl Veškrna,tedy ten opilec minulý ministr zahraničních věcí.Takže nechápu proč pořád nadáváte na Klause nebo na Švejnara.Ještě jsem neslyšel žádného disidenta který by nesouhlasil s usnesením že žádná totalita u nás nebyla.Takže pro volbu prezidenta se půjde pod heslem" Disidenti,minulí a stávající komouši všech krajů,spojte se":-D

prouky 21.1.2008 9:05

Re: Ani Klaus ani Švejnar!

Hele a co takhle "Spojaři všech zemí proletujte se!" ??? To by mu bylo srozumitelnější, než tvé slovesné dílo.

mis 21.1.2008 8:12

Proc Klaus ve svem oficialnim zivotopise LZE o jednom svem doktoratu z USA?

Nejen ze valna vetsina tech universit na Klausove webu je druhorada (ne-li jeste horsi), ale jedna zrejme NEEXISTUJE.  Jak to , ze president Klaus LZE o tom, ze ma doktorat z AmerAsian University.  Na standarte ma PRAVDA VITEZI. 

Rad budu opraven, pokud nekdo zjisti, ze  podnik 'AmerAsian University' existuje a ma opravneni udelovat akademicke hodnosti.  Jedinou aktivitu, kterou tato "universita"  vykazuje je udeleni doktoratu gambijskemu presidentovi a ceskemu presidentovi.  Jinak nic.  Pane Haasi, co to na Hrade radite, kdyz ani neoverujete jestli ten ktery doktorat, kterymi je skvely Klaus zjevne zavalen, je PODVRH? 

Vubec by nas zajimalo, jak je mozne, ze Klaus dostal tolik doktoratu?  Vydrazil je na ebay?  Jak se takova ohromujici sbirka prakticky dava dohromady? Overoval nekdo jestli ty doktoraty  opravdu dostal?  Jen aby si nahodou neprikrasloval svuj zivotopis...

elk 21.1.2008 10:27

Re: Proc Klaus ve svem oficialnim zivotopise LZE o jednom svem doktoratu z USA?

Ty onikající si pito-o,přestaň se rozporovat .Buď podle tebe AAUniversita existuje(protože dala doktorát i někomu jinému,než VK)anebo VK lže,protože AAUniversita neexistuje.Vidím,že chlastáš(nebo chlastáte ) už od rána.Ono to ale pravděpodobně bude v IQ,že?

František 21.1.2008 8:09

Švejnar je lepší než Klaus

Nemyslím, že v ekonomice, ale lidsky. Václavu Klausovi jeho ješitnost  zastiňuje mozek.  Pro naši vnitřní politiku mnoho neudělal (kromě ODS).  Rozhodně  bych dal vždy přednost Janu Švejnarovi. On brzy pochopí naši vnitřní špatnou politiku a já věřím, že zde bude jeho pole působnosti, aby se naše politická scéna  zkvalitnila. V tom  by měl být velký přínos prezidenta, nebát se po pravdě promluvit.

Pepík 21.1.2008 8:17

Re: Švejnar je lepší než Klaus

A myslíš že Švejnar je schopen něco změnit, navíc když funguje v bance, která tebe jako daňového popaltníka chce obrat o dost peněz A Švejnar jim k tomu jistě významně pomáhá.

Rv

Saul 21.1.2008 9:17

Re: Švejnar je lepší než Klaus

Františku, Františku, Vaše důvěra je dojemná. Svatá prostoto.

Lister 21.1.2008 7:53

Agent nebo oběť? Autorem svazku "Rek" je už Žáček nebo ještě StB?

Dnešní Mladá fronta Dnes přináší oslavný článek na pronásledovaný objekt "Rek" (jako hrdina nebo čokl?) v hledáčku komunistické tajné policie. Ta si jej prý vedla na takydissidenta Václava Klause (že tak najednou?) za jeho domácí semináře o nesocialistické ekonomice, kterých se prý zúčastňovaly i osobnosti, hlásající protisocialistické ekonomické názory a teorie, neslučitelné s politikou KSČ (že by je hlásal sám Klaus, to si prefabrikovat ani MfD nedovolí). Jistě zajímavá informace, 14 dní před prezidentskou volbou. Inu, co všechno se ještě o Vůdci dovíme. Nebyl taky partyzánem z Chrudimska či tajným členem Silver B?

Článek však nic nevysvětluje, proč byly tedy disidentu Klausovi komunistickou StB umožněny studijní či služební výjezdy na západ (vč. návštěv sestry emigrovavší do Švýcarska), proč dostával výjezdní doložku i devizový příslib kdykoliv si o ně požádal, proč mohl pracovat ve Státní bance československé, která jako cedulová banka měla statut podobný ministerstvu s podobnými kádrovými bariérami a požadavky na buď členství v KSČ nebo práci pro StB, resp. později v Prognostickém ústavu při ÚV KSČ? Ledaže by byl "double-agent", hrající to na obě strany? ;-D

Což by v případě známého oportunistického, volného a zlehčujícího Klausova přístupu k morálce, mravnosti a dodržování zásad slušnosti vysvětlovalo vše. Pokud by ovšem svazek "Rek" nebyl prvním výsledkem práce ústavu pro výzkum totalitní režimů, tohoto Ústavu marxismu-leninismu dneška, a jeho výzkumníků. ;-)

Dan 21.1.2008 7:52

Článek je dobrý ...

:-) ... uvidíme, jak to dopadne ...

mis 21.1.2008 7:45

jen tak namatkou zjistuji co to ma HE cesky president za cestne doktoraty

Googlovani AmerAsian University ukaze tohle:  http://www.statehouse.gm/amerasian-univer-cert.htm 

The President of The Republic of The Gambia, Alhaji Dr Yahya Jammeh has been conferred with an Honorary Degree of Doctor of Management with all its privileges and obligations by the AmerAsian University at Aurora Colorado, the United States of America.  A dale:  The so called university that awarded Jammeh a honorary degree on August 15th 2005 does not exist. Here is the state of Colorado Commissions on Higher Education telephone number (303) 866-2723. anyone can call them to confirm.