4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Zvedneme vám daně, vrhneme se na ně

Socialisté měli osm let na to, aby zavedli to, co dnes hlásají. Nebyl by to Bohuslav Sobotka, aby se z toho nesnažil vykroutit. Prý za vlád socialistů vše fungovalo a vlastně se to zkazilo jenom proto, že vládla zdejší pravice. Argumentuje tím, co stát jen velmi těžko může ovlivnit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Krásenský 10.9.2013 19:06

Jak dopadne ten bájný "vobyčejný člověk", terého se zastávají socialisté všech barev

"Socialisté ti slibují střechu nad hlavou, slibují tě nakrmit slaninou a fazolemi, slibují tě léčit, když onemocníš. To vše jsou věci, které se dostanou každému vězni nebo otroku."  (Ronald Reagan)

Vyšlo dnes na Viditelném Mackovi

P. Urban 10.9.2013 17:41

Daně jsou trestem?

Daně jsou vyjádřením našich povinností vůči společnosti. Možná je tato povinnost příliš vysoká. Pokud ale někdo považuje daně za trest, pak už je na tom hodně špatně. V tom případě může, pokud vyhrají socialisté, emigrovat za lepším. A nechat nás tady, ať děláme, co umíme.

J. Jurax 10.9.2013 18:52

Re: Daně jsou trestem?

No, lze taky říct, že daně, jejichž výše je určena procentem z příjmu, natož procentem progresivně rostoucím, jak to oblibují naši levicově smýšlející spoluobčané nižších příjmových skupin, jsou trestem za úspěch.

J. Vlk 10.9.2013 12:23

Daně, daně, daně....

Jsem přesvědčen, že daně by se mohly podstatně snížit. Ovšem pokud by stát uhlídal poctivé přiznávání a placení daní, skutečné náklady nutné k podnikání a odboural paušály, práce načerno a Švarcsystém.  Např. i desetileté "ztráty" podnikatelů nezesnulých hlady ve svých mercedesech a vilách, o něčem vypovídají. Věřím, že se to netýká všech podnikatelů, zrovna tak jako věřím, že s popsanými zkušenostmi se setkává téměř denně každý z nás.

L. Novák 10.9.2013 15:06

Re: Daně, daně, daně....

Nesmysl. Stát musí drasticky snížit výdaje, snížit absolutně množství peněz, které státem protéká.

K. Luboš 10.9.2013 15:17

Re: Daně, daně, daně....

Samozřejmě i já jsem pro to, aby stát drasticky snížil své výdaje. Ale rozhodně tím nesmím utrpět já anebo moje podnikání! A dokonce bych řekl, že v oboru, ve kterém podnikám, stát musí své výdaje naopak drasticky zvýšit!

J. Vlk 10.9.2013 15:48

Re: Daně, daně, daně....

1*  Tak nějak  :-)  :-)

J. Slanina 10.9.2013 15:51

Re: Daně, daně, daně....

Že by TOI TOI? Tak to už se rovnou přihlaste do konkurzního řízení. Až to tu vezmou socani do ruky, budeme mít všichni na prdeli pavučiny.

J. Vlk 10.9.2013 15:52

Re: Daně, daně, daně....

Obojí !!!  Obojí pane Švarc, nebo potrefený   :-)  :-)  :-)

J. David 10.9.2013 16:34

Re: Daně, daně, daně....

Spíše bych je nazval "berně". Měly by ty "berně" být ale "přiměřené" výkonu státní správy a samospráv. Jsem starší ročník, ale takovou byrokracii, kterou je našinec zatížen, to nemá obdoby. Ouřady plné potulujících se ouředníků s lejstry v popaždí a strhaným výrazem ve tváři, jako by právě opoštěli šichtu v kamenolomu. Pořídil jsem si "byrokratický balíček" (ověřené kopie všech možných dokladů, včetně rodného listu, že jsem se vůbec narodil), který při styku s ouředníky vždy nosím v mošně s sebou. Ale ouha, vždy něco chybí, tak musím doplnit. A vše navíc za správní poplatky. Docela "perpetum debile". Ouředníky neviním, ti pní pouze následky debility zákonodárců, které si jejich klienti předplatili ve volbách (viděli ste nějaký zákon z PS, který by nebyl v řadě "punktů" zmršen?). A v tom je jádro pudla. Buď z blbosti, nebo záměrně se vytváří zbytnělá "byrokracie". Chceš si pořídit legálně kozy (tím nemyslím ty "koule na plicích")? Vyzkoušejte byrokratické kolečko. A tu by bylo možno ušetřit. Minimum jasných a racionálních právních norem. Ale to by byla pohroma pro juristy a byrokraty. Dnes si byrokrat připadá jako aristokrat, dá milostivé svolení když chce (podpořeno monetární suplikou), nebo nedá svolení, když ...

Jsem "softvérák" v důchodu. Času habaděj, tak proč bych měl mladému managerovi odmítnout "občanskou výpomoc" při řešení analýzy či parciálního speciálního algoritmu za "ofěru"? Ofěry podléhají zdanění? Pokud ano, nechť kostelníci tahají registrační pokladny, místo kasovních pytlíků. Halt je to asi ofěra inverzní.

Ale huš, zde se útočí třeba na každého kominíka, zdali vymetl na fakturu či na dlaň kolik/tolik komínů. Piťucha Nečas vymetal, ale ne za své, ale vybrané z berní. Ano, státní úředníci daní mzdu svou, ale mzdu svou dostávají z berní jiných, kteří vytváří primární přidanou hodnotu. Brr, to jsem se vykecal, bijte mne.

J. Jurax 10.9.2013 18:57

Re: Daně, daně, daně....

Švarcystém odbouráte lehce - tím, že se přestane vyplácet. Tedy buď zvýšením daní pracovníkům ve švarcsystému pracujícím nebo snížením daní pracovníkům pracujícím na smlouvu o pracovním poměru - obé tak, aby daňová výtěžnost z práce obou byla stejná.

J. Kuka 10.9.2013 10:49

A neni ?

Neni to jedno ? Je prece jasne , ze to sobotka stejne po volbach nezavede . Max nejake populisticke veci bez jakehokoliv dopadu , jako je ta statni banka a majetkove priznani . Nase sliby nebyly zasazeny do realneho ekonomickeho ramce . bla bla Bla

V. Hajková 10.9.2013 10:58

Re: A neni ?

Pane  jo!   Tak  pro  vás  je  ta  státní  banka  maličkost??    To  jste  patrně  nedomyslel  konce! 

L. Novák 10.9.2013 11:56

Re: A neni ?

"Desať korún československých. Bankovky sú kryté zlatom a inými aktívami Štátnej banky československej ..." :-)

http://www.zakonyprolidi.cz/cs/1961-131

M. Starý 10.9.2013 11:15

Re: A neni ?

Státní obchodní řetězec (super Jednota) i státní banka jsou nesmysly kterými se trumfují Zeman a Sobotka v soutěži o hloupého voliče.

Tento stát není schopen postavit pár desítek km dálnic (o opravě D1 ani nemluvě) a bude se pouštět to dalšího podnikání? Kde by na to vzal peníze? Nehledě na to, že by to byla nedovolená podpora ze strany státu a projetá další arbitráž.

Už jen čekám, kdy Zeman přijde s nápadem obnovit JZD Slušovice...

L. Novák 10.9.2013 11:37

Re: A neni ?

Třeba znárodní pro Čubu část bývalého majetku JZD prezidentským výnosem jako za Beneše. Ústavní zvyklost.... Sice idiotská, ale proč ji nepoužít, když se to zrovna hodí, ne? :-P

P. Kmoníček 10.9.2013 16:08

Re: A neni ?

přece-ZDROJE JSOU!

K. Luboš 10.9.2013 10:46

Od pravice jsem přijal myšlenku, ...

...že každý se má především starat sám o sebe. Že chce Sobotka zvýšit daně bohatým a firmám? Proč bych se rozčiloval, mně se to přece netýká... Nejsem ani bohatý, ani firma...  Ale protože to zatím to vypadá tak, že mi za Sobotky daně spíše klesnou, tak jsem pro Sobotku. A ti, co se jim daně zvýší, jsou mi celkem ukradený... Stejně tak jako já jsem ukradený jim!

J. Slanina 10.9.2013 10:52

Re: "...že mi za Sobotky daně spíše klesnou, tak jsem pro Sobotku. "

Nechte maličkých přijíti ke mně. :-))))

R. Langer 10.9.2013 11:01

Re: Od pravice jsem přijal myšlenku, ...

Máte pravdu, vy jste jim úplně ukradený, a proto si oni tu svou výrobu nakonec převedou třeba do Číny. Ale to se vás vlastně netýká, protože z podpory potom už žádné daně nezaplatíte, takže budete vlastně naprosto spokojený. No jo, ale kde se potom na tu vaši podporu vezme? 8-O

M. Starý 10.9.2013 11:21

Re: Od pravice jsem přijal myšlenku, ...

Peníze se nechají natisknout. Tuším, že výrobní cena 5.000 Kč bankovky je asi deset korun... -;)

L. Novák 10.9.2013 11:26

Re: Od pravice jsem přijal myšlenku, ...

Načerno doma to vyjde dráž. :-D

M. Starý 10.9.2013 11:39

Re: Od pravice jsem přijal myšlenku, ...

Inkoust do tiskárny k PC je drahý a tisk na laserovce nemá měkké tóny.

R. Langer 10.9.2013 11:40

Re: Od pravice jsem přijal myšlenku, ...

No jo, tam je to kusová výroba, proti obrovským sériím. A Euro určitě vyjde ještě levněji... ;-)

K. Luboš 10.9.2013 11:56

Re: Od pravice jsem přijal myšlenku, ...

Pracuji v oboru, jehož výrobu v principu nelze převést do Číny. Takže je mi to ukradený...

L. Novák 10.9.2013 11:58

Re: Od pravice jsem přijal myšlenku, ...

Jenom aby ta Čína nepřevzala vládu ve zbankrotovaném Česku... odkoupením dluhů od věřitelů za 20% původní výše. :-P

K. Luboš 10.9.2013 15:22

Re: Od pravice jsem přijal myšlenku, ...

Než CZ zbankrotuje, tak Čína už bude zbankrotovaná  třikrát!

J. Jurax 10.9.2013 19:13

Re: Od pravice jsem přijal myšlenku, ...

Jen aby - zvlášť když tyhle volby vyhrajou socani v čele s Dluhoslavem :-)

J. Jurax 10.9.2013 19:05

Re: Od pravice jsem přijal myšlenku, ...

Budiž, ale zvažte, zda - bude-li výroba všeho převedena do Číny - bude o Vaše výrobky či služby zájem - zda někdo bude mít na to, aby si je koupil. Nebude-li, svůj postoj možná přehodnotíte.

Ledaže byste byl státní zaměstnanec - ale i ten žije z berní, a když se vybere málo, na všechny nezbude ...

M. Starý 10.9.2013 11:05

Re: Od pravice jsem přijal myšlenku, ...

Promluvil typický volič levice...

Milý pane, každou daň, kterou stát uvrhne na firmy nebo živnostníky ve finále zaplatíte VY v ceně výrobku nebo služby. A pokud Vám někdo bude tvrdit něco jiného tak Vám lže.