20.6.2024 | Svátek má Květa


Diskuse k článku

POLITIKA: Zvedneme vám daně, vrhneme se na ně

Socialisté měli osm let na to, aby zavedli to, co dnes hlásají. Nebyl by to Bohuslav Sobotka, aby se z toho nesnažil vykroutit. Prý za vlád socialistů vše fungovalo a vlastně se to zkazilo jenom proto, že vládla zdejší pravice. Argumentuje tím, co stát jen velmi těžko může ovlivnit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 10.9.2013 10:48

Re: Kolikátá příjde vlna emigrace ?

Možná se ty daně ani nebudou vztahovat na státní zaměstnance, to by mě vůbec nepřekvapilo... ;-)

O. Prochazka 10.9.2013 11:40

Re: Kolikátá příjde vlna emigrace ?

Pˇríspěvek byl o roukromých společnostech. Proč vy socani neustále lžete a překrucujete?

P. Maleček 10.9.2013 6:50

Problém je v zlodějské rádoby pravici

No další ukázka (včetně diskuze) jak se dá manipulovat s čísly a fakty. Jedinou pravdou je, že Sobotka - ten pleš se zuby je pěkný lůzr, který nejen že jako financministr zatínal státní sekeru v době hospodářských přebytků, ale i jako vrcholný představitel soc-dem si z poslaneckých náhrad nakradl na své luxusní bydlení.

O tomhle autor příznačně mlčí, protože moc dobře ví, že nebýt stejné záliby tzv. pravičáků z ODS a TOPky v rozkrádání státu, ovšem dotažené do dokonalosti v podobě 200 miliard ročně ukradených státu, krčili by se socani s komouši kdesi v bezvýznamném parlamentním koutě.

Na výsluní a k moci komouše a socany vytáhlo právě bezuzdné rozkrádání státu tzv. pravicí. Takže autore nešijte do byť také prolhané a zlodějské levice a zaměřte své ostny do vlastních prý pravicových řad. Tam je příčina toho, že se nám vrací k moci komunisti a jejich odvar socané.

J. Blažek 10.9.2013 7:18

Re: Problém je v zlodějské rádoby pravici

Kontrolní otázka: Bez těch nadávek byste diskutovat nedokázal?

V. Hajková 10.9.2013 7:37

Re: Problém je v zlodějské rádoby pravici

Mužete  jmenovat   ty  nadávky   soudruhu??

J. Blažek 10.9.2013 12:32

Re: Problém je v zlodějské rádoby pravici

.... Nadávka: že Sobotka - ten pleš se zuby je pěkný lůzr, .....a ještě jsem nepochopil, proč mě oslovujete "soudruhu". Tak se přece oslovují VZÁJEMNĚ členové komunistické strany, což já nejsem. A pokud Vy jste členkou, pak ještě nemusí být členy ostatní lidé.

R. Langer 10.9.2013 10:47

Re: Problém je v zlodějské rádoby pravici

Jakých zase pravičáků, neurážejte pravici srovnáváním s tou levičáckou cháskou z ODS a TOP09. Je to všechno leda jedna a ta samá levičácká verbež!

L. Novák 10.9.2013 11:42

Re: Problém je v zlodějské rádoby pravici

No jo, pro komunisty bylo největší krádeží století navrácení majetku ukradeného komunisty původním vlastníkům po II. sv. v.  a privatizace státního sektoru vzniklého stejnou cestou...

P. Havlicek 10.9.2013 6:15

Socialista

Onehdy jsem četl malé, ale pregnantní pojednání o politických soupeřích a jejich rozdílech. Pravičák prý sečte své příjmy a přemýšlí, jak je investovat a zvýšit. Socialista a levičák sečte své potřeby a přemýšlí, komu na ně sebrat...

J. Blažek 10.9.2013 7:19

Re: Socialista

Neúplné: Pravičák taky přemýšlí o tom, jak odrbat stát na daních a zaměstnance na mzdě.

V. Hajková 10.9.2013 7:42

Re: Socialista

JAKÉHO  PRAVIČÁKA  MÁTE  NA  MYSLI ??    Skutečně   pravicová  strana  je  tato                     http://volby.svobodni.cz/program/   -   to  budete  dělat  mrtvého  brouka,  že?

V. Hajková 10.9.2013 7:43

Re: Socialista

http://volby.svobodni.cz/program/

R. Langer 10.9.2013 10:45

Re: Socialista

Skutečný pravičák by daně prakticky zrušil...

L. Novák 10.9.2013 14:35

Re: Socialista

No jo, ale to by hrozilo vyhynutí druhu Homo parasiticus... To by byl masakr! :-D

J. Blažek 10.9.2013 3:46

Mává čísly, ale ....

Polanecký ve svých permanentních útocích na ČSSD mává jakýmisi čísly z minulosti, která jsou v neprospěch ČSSD. Jenomže .... čísla jsou účelově vybraná (není uveden také jejich zdroj) a další čísla jsou schválně zamlčená. Konkrétně: 1) V době kdy B.Sobotka "držel kasu" byla ČSSD v koalici s KDU-ČSL a předsedou rozpočtového výboru sněmovny byl jistý Miroslav Kalousek a při schvalování trozpočtu docházelo ke konsenzu.

2) Zamlčuje, že v posledních letech má ČR pokles HDP, zatímco naši sousedé mají růst HDP - jak je to možné?

3) Údaj, že 85% rozpočtu jde na mandatorný výdaje je lživý - odkud to číslo vzal?

4) Není prokázáno, že růst minimální mzdy povede k růstu nezaměstnanosti - pouze se omezí výplata mezd "bokem" a tím únik peněz pro stát na daních.

5) Polanecký zamlčuje, že ve všech vysxpělých státech světa je progresivní zdanění příjjmů. U nejvyšších příjmů je to přes 40%. Proč to jde jinde ve světě a proč by to nemohlo být v Česku?

P. Havlicek 10.9.2013 6:11

Re: Mává čísly, ale ....

Ad 1) Sobotka skutečně držel kasu a na jeho hlavu padá utrácení jak o život. Fakt, že se na tom svou přítomností podílel Kalousek, není samozřejmě k jeho dobru. Nicméně socialisti diktovali. Ad 2) V posledních letech nastal pokles HDP všude. Není pravdou, že poklesl pouze v CR. Naopak, ceska ekonomika na tom neni tak spatne, jak se tvrdi. Ad 3) si nechám na konec. Ad 4) Je to prokázáno dostatečně. Já, jako zaměstnavatel, omezím provoz firmy a několik lidí propustím. Tak získám prostředky na vyšší, diktátem nařízené mzdy.  Mimochodem před něčím takovým varoval už Adam Smith někdy v osmnáctém století a takový diktát nazývá nebezpečnou pošetilostí. Ad 4) Polanecký nezamlčuje progresivní zdanění. Polemizuje pouze s touhou socialistů zdaněním likvidovat tahouny. A konečně ad 3). V internetové komunitě se točí krásná věta: "Tak si to, kurwa, vygůgluj...!!!" :-)))

J. Blažek 10.9.2013 7:16

Re: Mává čísly, ale ....

1) Sobotka byl ministrem financí pouze 4 roky. S tím utrácením jako o život to není až tak pravda. Napište například, za co bylo tak strašně ze státního rozpočtu zbytečně utraceno, já si na nic nevzpomínám. 2) OMYL - ve všech sousedních státech je růst HDP. 5) Polanecky nic o tom, že by ve vyspělých státech světa byli progresivní zdanění nepíše. A já se ptám jenom: Proč tam to jde a v ČR ne? Proč? 3) Gúgluji jak divý, ale 85% nikde není! 4) Ta úvaha o tom propouštění je hodně primitivní. Pokud podnikatel ty lidi potřebuje, tak je zaměstnaná i za více než 8500 Kč. A pokud není schopen zaplatit víc než 8500 Kč hrubého, pak to není žádný podnikatel, ale žabař a ať se na takové podnikání vykašle. Vždyť vyplácet pouze 8500 Kč hrubého je ubohost, já bych za tak malý peníz nedělal a Vy jistě také ne. Ono se to, jak je všeobecně známo, dělá tak, že oficiálně se dává minimální mzda a zbytek se dává "bokem". Podnikatel odrbe na daních stát, ale prodělá na tom zaměstnanec, zejména ve výši nemocenského a ve výši důchodu.

V. Hajková 10.9.2013 7:47

Re: Mává čísly, ale ....

Jste  neuvěřitelně  hloupý  demagog.   Nevím  čím  to  je-  jestli   vaši  červenou  knížkou  v  šuplíku  -  nebo   stařeckou  demencí?

J. Blažek 10.9.2013 12:55

Re: Mává čísly, ale ....

Jakým právem mně nějaká osoba jménem Hájková nadává. Dodržujte zlá, držkatá babo pravidla diskuze. Vůbec bych se nedivil, kdybyste nadnášena vlasdtní blbostí a neschopností argumentů začala létat, krávo jedna jordánská!!

L. Novák 10.9.2013 15:11

Re: Mává čísly, ale ....

Demagogie se ve slušné společnosti neprovozuje. A vy jste demagog jak čerstvě vyškolený u Goebbelse.

J. Blažek 10.9.2013 18:47

Re: Mává čísly, ale ....

Zato Vy nejste demagog - cha, cha, cha, chááááááááááááá ....... Vždyť Vy uznáváte jedinou pravdu a diskutovat s Vámi vpodstatě nejde. Takže Vy jste demagog non plus ultra, úplně stejný jako bylo humanitární bombardování Jugoslávie .....

M. Starý 10.9.2013 7:50

Re: Mává čísly, ale ....

Těch 8.500,-- je minimální mzda je pro 1. platovou třídu: "Práce sestávající z jednoznačných opakujících se pracovních operací. Práce s jednotlivými předměty, jednoduchými pomůckami a ručními nástroji bez vazeb na další procesy a činnosti. Provádění jednotlivých manipulačních operací s jednotlivými kusy a předměty malé hmotnosti (do 5 kg). Běžné nároky na smyslové funkce. Práce v příznivých vnějších podmínkách."

Mě z té definice napadá akorát "hajzlbába" a uklízečka, Zkrátka žádná dřina a čistá hlava v teplíčku.

M. Starý 10.9.2013 7:53

Re: Mává čísly, ale ....

Ta uklízečka asi ne, kýbl s vodou má víc než 5 kg.

R. Langer 10.9.2013 10:44

Re: Mává čísly, ale ....

No, je to například každá pokladní v supermarketu...

M. Starý 10.9.2013 11:36

Re: Mává čísly, ale ....

Myslím si, že ty tu desítku hrubého mají, ale nechci se přít.

Problém je jiný, v USA v supermarketech už prodavačky nemají. Jsou příliš drahé. Nahradily je automatické pokladny (u nás k vidění běžně v Tescu). Kdo je potom zaměstná (za min. mzdu 12.000 Kč, co slibuje Sobotka za 4 roky?)

L. Novák 10.9.2013 12:06

Re: Mává čísly, ale ....

Ona ta pokladna bez pokladní v Tescu je taky pěkná blbárna. Proto jsem do Tesca přestal chodit... a stejně tam musela stát ženská, která lidem radila, co a jak mají nastavit, aby prošli bez zbytečného trápení...

M. Starý 10.9.2013 12:38

Re: Mává čísly, ale ....

To je pro poprvé, pak už se to naučíte. Pořád lepší než stát šílené fronty u "živé" pokladny. Jinak fronty rostou ve všech marketech, protože na ničem jiném než na personálu (jeho počtu) se v silné konkurenci ušetřit nedá.

A pokud půjde jejich mzda nahoru, tak to bude ještě horší. Na VŠ v algoritmizaci se to bralo jako jedna základní úloha ze statistiky. Vstup: hodinová mzda pokladní, prům. doba odbavení zákazníka, max. počet pokladen, graf počtu zákazníků v čase...

M. Sedláček 10.9.2013 16:59

Re: Mává čísly, ale ....

Ti pitomci si neuvědomují, že existence minimální mzdy ohrožuje především nekvalifikovanou pracovní sílu. Tedy jejich vlastní voliče. To jsou potom paradoxy.

P. Havlicek 10.9.2013 10:40

Re: Mává čísly, ale ....

Já našel 87,7%, o Sobotkově a následném socialistickém řádění v době růstu toho bylo napsáno mraky - kdo chce, najde... HDP pokles růstu je pokles. Tečka. Na tom nezmění nic ani vaše demagogie. A uvědomte si, že podnikatel (zaměstnavatel) lidi nepotřebuje, pokud nejsou sto vyrobit služu v takové hodnotě, aby ji příjemce služby (zákazník) zaplatil. Není to jen 8500 a vy to dobře víte. Náklady na zaměstnance nejsou jen mzdové a to taky dobře víte. A pokud se mi moje práce ve formě zajišťování práce pro zaměstnance, její prodej, její zúřadování mezi zainteresovanými a její následná administrace ve vztahu ke státu NEmá zaplatit (chci také mzdu za svou práci, kterou jsem zajistil práci pro zaměstnance), pak ji nebudu dělat a zákonitě tudíž NEBUDU POTŘEBOVAT zaměstnance. Už budete schopen to pochopit?

J. Blažek 10.9.2013 13:01

Re: Mává čísly, ale ....

Úplně přesně to chápu. Oni podnikatelé vlastně žádné zaměstnance nepotřebují. Ony se jim ty jejich zisky budou rodit samy od sebe, bez zaměstnanců.