18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Zvedneme vám daně, vrhneme se na ně

Socialisté měli osm let na to, aby zavedli to, co dnes hlásají. Nebyl by to Bohuslav Sobotka, aby se z toho nesnažil vykroutit. Prý za vlád socialistů vše fungovalo a vlastně se to zkazilo jenom proto, že vládla zdejší pravice. Argumentuje tím, co stát jen velmi těžko může ovlivnit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 10.9.2013 11:35

Re: paní Hájková

Šejno, za ta léta už jsme si zvykli od vás slyšet, že všechno socialistické je dobře a všechno nesocialistické (tržně-liberální) špatně. Takže od vás už tady nikdo žádnou moudrost nečeká. Jenom samé blbosti a rudou propagandu. Asi jako když sem začne psát jistý pan Rada. :-D

M. Šejna 10.9.2013 14:36

Nováku

ve svém komentáři jsem pochválil vládu Topolánka. Byl to socialista, nebo tržní liberál? A četl jste vůbec, co jsem napsal, Lojzo?

P. Papež 10.9.2013 9:53

Sobotka

Nedouk Sobotka, chlapec, který v životě nežil jinak, než ze státních peněz byl nejhorším ministrem financí. Člověk bez životních zkušeností, jen se zkušenostmi s podrazy, podvody a rozkrádačkami z politického života snad nemůže vést tento stát.

V. Hajková 10.9.2013 10:04

Re: Sobotka

Bohužel  -  muže! 

K. Luboš 10.9.2013 10:34

Re: Sobotka

Váš text je zajímavý a má celkem univerzální použití. Stačí totiž, když si místo slovo „Sobotka“ dosadíte třeba „Kalousek“, a máte rovněž pravdivé tvrzení.  A pokud místo „ministr financí“ byste napsal třeba „ministr obchodu a průmyslu“, tak to zase pasuje na Kubu. Dokonce se odvážím tvrdit,  že pokud úplně vyškrtnete slova „ministr financí“ tak se to hodí na 95 % české politické reprezentace.

R. Langer 10.9.2013 10:53

Re: Sobotka

To bych souhlasil, například třeba ten Kalousek je ještě daleko horší, než Sobotka. Sobotka je totiž normální blbec, kdežto Kalousek moc dobře ví, co dělá... :-(

J. Slanina 10.9.2013 8:58

Alois Rašín:

"Ono je to těžké. Kde hrozí bída, tam hrozí socialismus. A kde hrozí socialismus, tam hrozí bída."

V. Hajková 10.9.2013 9:00

Re: Alois Rašín:

Nic  není  pravdivější-  než  tato  RAŠÍNOVA  VĚTA!

P. Lenc 10.9.2013 9:25

Re: Alois Rašín:

Pravda bývá často smrtelná.

J. Blažek 10.9.2013 12:50

Re: Alois Rašín:

Lidé v České republice se za posledních deset let čím dál více ocitali v bídě. Takže to znamená, že za vlády ODS a TOP zde hrozil socialismus.

L. Novák 10.9.2013 14:32

Re: Alois Rašín:

A ta bída je tak velká, že v EU jsme na tom s počtem ohrožených bídou bezvýznamnými outsidery. :-P

J. Blažek 10.9.2013 18:39

Re: Alois Rašín:

Tak to aspoň tvrdí mediální poskoci pravice .... kdo však zná skutečný žiovot v Česku, tak ví, že je to jinak.

J. Jurax 10.9.2013 19:28

Re: Alois Rašín:

Mluvíte za sebe? Já, ač bývalý námezdně pracující. po sametu v soukromých firmách, nyní důchodce, si nemůžu stěžovat, naopak ... tak jak je to s tím skutečným životem? Parkoviště před místním hypersupermarketem je plné furt, a prorezlé stodvacítky tam nevidět ...

J. Jurax 10.9.2013 19:30

Re: Alois Rašín:

Tak netvrdí mediální poskoci pravice, nýbrž statistiky EU ... :-) 

J. Kulheim 10.9.2013 8:50

Čím víc socialismu, tím méně demokracie a větší chudoba.

"Násilné přerozdělování majetku cizích lidí se množství prostředků nezvětší. Přerozdělování spotřebovává prostředky bez užitku. Nikdo nikomu nebrání, aby se rozdal pro druhé, aby daroval to, co má. Proč to tak málo lidí dělá?"

„Narkomana také nikdo nepřesvědčí o tom, že by se měl léčit, dokud se nedostane až na dno, dokud nepadne na hubu. Socialismus je také drogou, a nikdo, ani "nové osobnosti", nepřesvědčí  většinového občana, že tu "slast" také jednou odskáče. I když obětí jeho dlouhodobého "rauše" budou nejspíše až jeho děti. „

V. Hajková 10.9.2013 8:58

Re: Čím víc socialismu, tím méně demokracie a větší chudoba.

Socialismus je také drogou, a nikdo, ani "nové osobnosti",

nepřesvědčí  většinového občana, že tu "slast" také jednou odskáče. I

když obětí jeho dlouhodobého "rauše" budou nejspíše až jeho děti. „     Je  doslova   zoufalé-   jak  obrovské  %   TOHO  TO  NÁRODA  -  muže  být    tak  tupé   a  sobecké  vuči  vlastním  dětem  a   vnukum!   HNUS!  Dík  za  Váš  příspěvek

K. Luboš 10.9.2013 10:38

Re: Čím víc socialismu, tím méně demokracie a větší chudoba.

Celkem souhlasím s tím, že se „ při násilné přerozdělování majetku cizích lidí množství prostředků nezvětší“.  To jo! Ale mně přece úplně stačí, když se při tom „násilném přerozdělování majetku“ zvětší pouze můj majetek. Na ostatní se celkem mohu vykašlat!

R. Langer 10.9.2013 10:51

Re: Čím víc socialismu, tím méně demokracie a větší chudoba.

No, to je pochopitelně to nejtragičtější, protože logicky nakonec dojde řada i na mě. Ale to nechci slyšet.

J. Jurax 10.9.2013 19:33

Re: Čím víc socialismu, tím méně demokracie a větší chudoba.

Soudruhu Luboši, tak to jste buď provokatér nebo silně alternativně inteligentní volič levice. Inu, levicí stále na plnou hubu omílaná solidarita v praxi.

J. Slanina 10.9.2013 8:45

Soudruh blažek: "3) Gúgluji jak divý, ale 85% nikde není!"

Za to, že jsi poněkud opožděný, soudruhu blažku, za to rozhodně neodpovídá nikdo z nás:

"Bylo by zajímavé zavzpomínat, kdy se v České republice začalo hovořit o nutnosti změnit strukturu státního rozpočtu a snížit vliv mandatorních či quasi mandatorních výdajů na celkové vládní finance. Určitě se o tom mluvilo během vlád Václava Klause, kdy tyto nutné výdaje tvořily cca 70 procent z celku (například 67,7 procenta v roce 1995), ale pravděpodobně o tom diskutovali již pánové Štrougal a Adamec. Nicméně v prvních letech našeho století dosáhl podíl výdajů plynoucích ze zákonů, z uzavřených smluv a z dluhové povinnosti na celkových výdajích asi 73 až 75 procent, v posledních letech dokonce 80 procent. Kdybychom poměřily tyto výdaje se skutečnými příjmy vlády, budeme zděšeni ještě daleko více. Mluvíme totiž o 85 a více procentech."

Zdroj: http://www.investujeme.cz/kruta-pravda-o-statnim-rozpoctu/

A včil mudruj, soudruhu blažku.

V. Hajková 10.9.2013 8:53

Re: Soudruh blažek: "3) Gúgluji jak divý, ale 85% nikde není!"

Jen  by  mě  zajímalo,  kolik  lidí   včetně  BLAŽKA   si  Váš  odkaz  otevře !   Čtení  to  je   tedy  zoufalé!!!!!!    :::""  Krutá pravda o rozpočtu zní, že ve skutečnosti ho nelze reformovat,

protože ve společnosti i v politické reprezentaci chybí odhodlání to

učinit.

J. Blažek 10.9.2013 12:47

Re: Soudruh blažek: "3) Gúgluji jak divý, ale 85% nikde není!"

Přečetl jsem si ten článeček z roku 2012 jakéhosi Luboše Smrčky. Hází tam procenty jak na běžícím úpáse, ale neudává žádné absolutní údaje, abych si to mohl přepočítat a dojít ke stejným či jiným cifrám jak ten Smrčka. Také neuvádí, co počítá do těch mandatorních a dokonce do jakýchsi quazimandatorních výdajů. Z toho článku se vůbec nedá poznat jaká je pravda. Mudrovat o jakýchsi výštěcích čísel prostě nemá cenu.

I. Sykora 10.9.2013 13:39

Re: Soudruh blažek: "3) Gúgluji jak divý, ale 85% nikde není!"

To že nerozumíte nebo nechcete rozumět textu či termínům v něm uvedených, neznamená že text je lživý či vymyšlený.

J. Blažek 10.9.2013 18:43

Re: Soudruh blažek: "3) Gúgluji jak divý, ale 85% nikde není!"

Tady nejde o termíny, ale o čísla, o procenta. Procenta jsou čísla poměrná a vždy záleží na tom, co beru za procentový základ a co za procentovou část. A to ten autor článku nečiní. A procenty, bez udáéní toho základu a té procentové části lze mávat jak se komu zachce...

M. Starý 10.9.2013 8:07

Kolikátá příjde vlna emigrace ?

Ty "nemorální" příjmy nad 100 tisíc v soukromém sektoru mají chytří, jazykově dobře vybavení odborníci na vrcholu kariéry. Dalo by se říci inteligence národa.

Jen ať stát blbne, po těchto odbornících sáhne sousední Německo, Rakousko... a dá jim v přepočtu násobně vyšší platy. A nám tady zbudou pouze sociálně potřební a "šedý" průměr.

V. Hajková 10.9.2013 8:21

Re: Kolikátá příjde vlna emigrace ?

Naprosto   přesně  napsáno.   Ale  to  blbové  typu  BLAŽKA  -  NIKDY  NEPOCHOPÍ!

K. Luboš 10.9.2013 9:03

Re: Kolikátá příjde vlna emigrace ?

No nevím, vezměte si třeba takového pana ing. Žaludu, předsedu představenstva ČD, a porovnejte jeho stotisícové/milionové příjmy s ekonomickými výsledky jeho firmy. Anebo vzpomeňme pana Dvořáka, ředitele DP. Milionové příjmy a dopravní podnik zadlužil řádově desítkami miliard. Sice nevím, jak jsou jazykově i jinak vybavení, ale chytří, jo chytří to opravdu jsou.A jestli po nich sáhne Německo, no to fakt nevím. A teď vzpomeňme pana Hušáka.... atd., atd.

J. Slanina 10.9.2013 9:08

Re: Kolikátá příjde vlna emigrace ?

Třeba se z nich stanou v těch dalších volbách voliči pravice. :-)))

V. Hajková 10.9.2013 10:06

Re: Kolikátá příjde vlna emigrace ?

O  těchto  lidech  -  kteří   mají   finančně  zajištěny  i  své  pravnuky-  p.  STARÝ   ale  nepíše! 

M. Starý 10.9.2013 10:59

Re: Kolikátá příjde vlna emigrace ?

Úmyslně jsem tam zvýraznil sousloví v soukromém[/] sektoru, přesto mi tady oponenti předhazují jména ze státního a polostátního sektoru, tedy ty přisáté na státní cecík. Ti kdyby odešli a řady úředníků (ačkoliv jistě dřou jako koně) a mnozí politici, co sedí na pěti židlích najednou (ale ti zase dávají na charitu) tak slzu neuroním. Jenže oni neodejdou, protože by se nikde jinde neuživili. O nich jsem tedy nepsal.

Je zde spousta firem, které fungují, vytváří hodnoty, platí zaměstnancům, platí daně a odvody. Stačí se rozhlédnout kolem sebe. Nesmíte se pořád dívat na Novu a Primu (a bohužel ani moc ne na Českou televizi), tam se v té "černé kronice" o těch úspěšných firmách a podnikatelích nedozvíte. Opravdu tady nežijeme ve spálené ani vydrancované zemi.