3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Žumpa je plná

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
h42 11.9.2009 10:42

Souhlas

Naprostý souhlas, Jenže! Jak z této situace ven. Stranické sektretariáty vytvoří kandidátku. Podle svých pravidel a zájmů. Takže na volitelných místech jsou ti loajální (rozuměj loajální s těmi co dosud strany ovládají), a ti, od kterých by se dala čekat změna jsou tak hluboko, že  jim žádné preferenční hlasy nepomohou. Proto zaplaťbůh za novou stranu TOP09. která by mohla trochu provětrat zatuchlinu v současném tzv. "politickém spektru". Nicméně nečiním si velké naděje. 

jarda 11.9.2009 10:37

Re: Koukám,

teď dostal hřebík do hlavičky- to je přesně ono.  A to se prý doktor Rychetský v Bruselu radil.

jarda 11.9.2009 10:35

pane starosto,

věc - jak už to na světě bývá- je poněkud složitější. Poslanci hlasují podle svého svědomí a přenášejí do parlamentu i názory voličů - jsou často právními laiky a nejen proto je zde korekce Ústavního soudu. Nebo těm dvěma ústavním soudcům, kteří hlasovali jinak byste také sebral jejich mandát ?   Možná by to chtělo trochu chladnější hlavu .

von 11.9.2009 10:35

Re: Žumpa je plná

Londone - odpověděl už Ludva před chvílí. Informace jsou vždy ošemetné, zvláště pak v našem úžasném politickém klimatu. Takže - mohu pouze číst, vnímat, hodnotit a dělat si pro sebe závěry. Dělám to už asi 70 let a doporučuju to všem. Zkuste to taky!

Dvorak 11.9.2009 10:27

Souhlasim do pismene

Souhlasim do pismene.

Ken 11.9.2009 10:14

Re: Koukám,

A co Lisabonská smlouva, to není? "Změna podstatných náležitostí demokratického právního státu ? Taková prkotina(melčák) je, a ztráta suverenity není ??? To mi vysvětlete, prosím.

Spirit 11.9.2009 10:03

Koukám,

že si nikdo nedal tu práci, a nepodíval se na slavný paragraf 2 člíánku 9 Ústavy ČR, kterým se včera ústavní soudci tak oháněli. Zní: "Změna podstatných náležitostí demokratického právního státu je nepřípustná." Dvoutřetinově většinové rozhodnutí zástupců lidu mění podstatné náležitosti demokratického právního státu? Co to vlastně je, ty podstatné náležitosti? Jsou někde definovány? Vysvětlil to někdo ze soudců? Jen se vytahují jeden na druhého.

franta tyčka 11.9.2009 10:02

Jak říkal hospodský Palivec

já se do ničeho nepletu, s politikou  ať mi každej políbí prdel. Čtu ty názory na skoro všech diskusích a takových 80% zaujímají volby, Nevím proč. Kontrolní otázka: mohou volby něco změnit? Na to vám soudruzi odpovím naprosto přesně:vůbec nic. Pokud se pamatuji, tak vždy každá další vláda vzniklá ve svobodných volbách byl krok k horšímu. Obavy z toho, že bych se mýlil a nové volby, ať už budou kdykoli, tento trend změní opravdu nemám. A  obměna politiků nepřinese to, jak  mnozí přejí odstoupivším smysluplnou práci. Vždy se pro ně nějaká trafika najde, takže obavy mám z toho,že Čechy krásné Čechy mé budou nakonec jedna velká TRAFIKA. A to potom bude teprve ten krok k lepšímu. Protože když bude každý z nás trafikant bude celý národ z trafikantů.

Jara London 11.9.2009 10:00

Re: Žumpa je plná

PS A co Vy vlystně víte o morálce poslance Melčáka? A proč používáte spojení .. "jako" vyšlo ...? Vy něco víte? Kdopak za tím vězí? Rozdělte se o informace, bylo by to fér!

okolojdoucí 11.9.2009 9:55

Re: Ústavní soud svévolně pozměnil (porušil) ústavu.

Gratuluji pane Petře Kohoute. Jste chytrý jako Vašík Klaus!!! S Vaší a Klausovou právní erudicí strčíte ty "blbečky" (členové ÚS mi tu nadsázku prominou) snadno do kapsy! Nejste náhodou po panu Jaklovi druhým tajemníkem Vašeho pana prezidenta?

Alpha 11.9.2009 9:53

Podepisuji

Velmi dobře napsáno, už dlouho tak nic jasně neukázalo skutečnou tvář a motivaci většiny naší většinové politické oligargie a jejich hlavních údců.

Jara London 11.9.2009 9:50

Re: Žumpa je plná

A to kdo jako? A jak? Nestalo se to náhodou právě teď, prostřednictvím ústavního soudu? Nebo si myslíte, že měli vyjet blaničtí rytíři v čele se svatým Václavem a Bruncvíkovým mečem redukovat výšku všech nepřátel země české o těch cca 20 cm?

messenger 11.9.2009 9:49

Re: Všimněte si

R^

gerontusinza 11.9.2009 9:47

jo a taky hodina práce v čisté mzdě u nejnižších ubohoučkých platů.....Re: Nic není jednoduché

ale to vy ve svém srovnání neuvažujete....inu rozhled.......takový Jůlinkův a Cikrtův.....:-/

Jara London 11.9.2009 9:46

Re: S přihlédnutím

Bulvane, nemáte pravdu. Většina lidí s výrokem ústavního soudu souhlasí ne bo spíše souhlasí. Těch, kteří nesouhlasí a domnívají se, že pravdu mají naši slavní "politici", je naprostá menšina (tuším že maximum bylo 16%). Ráno jsem si projel noviny a web a tohle vychází prakticky ze všech dostupných, více či méně reprezentativních "bleskových" průzkumů veřejného mínění.

Ludva 11.9.2009 9:43

Re: Žumpa je plná

Měl jsem dojem, že byl komunista, pak sociální demokrat a teď je hlasem ODS. A to ještě neskončil !

PH 1/09 11.9.2009 9:40

Re: Ústavní soud / krize má i sociální rozměr

Krize má etický a sociální rozměr, připomínají zvláště církevní hodnostáři, mezi kterými se najde řada Marxových příznivců. Canterburský arcibiskup Rowan Williams například zpochybňuje základy dnešního kapitalismu. V rámci systému jde všem pouze o dosažení co největšího materiálního blahobytu. Zdroje ovšem nejsou pro všechny a tak se čím dál větší část populace se dostává do potíží. Williamsovi to připomíná třicátá léta v Německu, kdy značná část lidí dala přednost jistotě národního socialismu před nejistou existencí v krizí zasaženém tržním prostředí.

Předseda rady Evangelické církve v Německu Wolfgang Huber si v deníku Berliner Zeitung stěžoval, že peníze dnes nahrazují Boha. Výslovně kritizoval předsedu představenstva Deutsche Bank Josefa Ackermanna, který před počátkem krize údajně sliboval svým klientům roční výnosy cenných papírů ve výši 25 procent. „Tím vzbuzoval stále větší očekávání, která nemohla být naplněna,“ upozornil biskup na jednu z příčin krize.

Nejdůkladnější práci si dal s oživením Marxe jeho jmenovec, katolický mnichovský arcibiskup Reinhard Marx, který dokonce napsal knihu s povědomým názvem „Kapitál“. K myšlenkám svého slavného předchůdce se hlásí úvahou, že společnost není pouze souborem jednotlivců, kteří soutěží o ekonomický prospěch, ale zároveň má sociální rozměr.

gerontusinza 11.9.2009 9:40

Nevymýšlejte si co nebylo......Re: Pán ja za TOP co?

nejsprostější, drzá vláda pod Topolánkovým vedením dostala to co si zasloužila a to že tento bezcharakterní humus, který tam byl, se nyní schoval za knížete je zcela příznačné....... jen jestli bude mít Švarzenberg dost široká ramena ..... to ovšem měli právě prokázat volby ....

Michal 11.9.2009 9:36

Re: Nic není jednoduché

Ano to bezplatný se tam nemělo dostat, protože zadarmo nikdy nic není! Jinak až budeme platit Lisabon a bude Euro, tak si připravte 10 éček jako v Německu. Je to realita. Těch 30 Kč je lístek MHD či jedno pivo nic víc ani míň.

von 11.9.2009 9:36

Re: Žumpa je plná

Je to možné, ale přece jen červík pochybnosti hlodá ... Jde o to, kde u nás hledat opravdové sociální demokraty ....

gerontusinza 11.9.2009 9:35

Takže pan Melčák má prostě nadále právo pošlapávat vše zač byl zvolen a na své voliče vystrčit prostředníček Re: Autore, a co když protiústavně jednal ÚS????

a ÚS mu to potvrdil? zajímavá demokracie vskutku ....... proč pak ale skřípu zuby a mám chuť střílet? to není ÚS versus poslanci, to je ÚS versus voliči a o tom to je..... je to protiústavní verdikt protože soudnictví vč.ÚS je prohnilé a dovoluje si odstrčit voliče od jeho práva volit ....:-/

honza 11.9.2009 9:32

Všimněte si

jak to kromě té právně-politické má ještě jednu rovinu, takovou tu lidskou (nechce se mi říkat "morální", to je dnes už naprosto cizí a nesrozumitelné slovo). Kdo nám tu koho kritizuje (nebo spíš kdo na koho plive? Bývalý nejvrchnější pingl a bolševický nomenklaturní kádr, bývalý bolševický lampasák a bývalý prominentní synek, jehož bolševici vyslali "studovat" do USA, kritizují čestného, zásadového a vzdělaného člověka, signatáře Charty 77. Byla tedy vůbec "revoluce" 1989 k něčemu? Nebylo náhodou příliš "sametu"?

von 11.9.2009 9:30

Re: Pán ja za TOP co?

Vy si vážně myslíte, že občané to chtějí někomu spočítat? Možná ano, ale pouze tak, jak to udělali ti výtečníci, když svrhli vládu a nechtěli sestavit svou. Vždyť po volbách, s tím co máme na výběr, to nemůže být lepší! Lituju ....

von 11.9.2009 9:26

Re: Trocha demagogie

V tom je možná právě jádro pudla. Vždyť o naše hlasy se opět ucházejí většinou pouze ti, kteří toto vše zavinili, a kterým vadí pouze, to, že mají narušenou volební kampaň, což je dle jejich názoru vrchol jejich konání!  Jak by to po volbách mohlo být lepší?

Katoda 11.9.2009 9:25

Vážený pane

Podepíšu každé Vaše slovo!

JaS 11.9.2009 9:25

Re: Žumpa je plná

Na tom něco je!

gerontusinza 11.9.2009 9:24

Pán ja za TOP co?

to nic, nemám rád naše poslance, beru je jako póvl..... ale vážně si myslíte že ÚS potrestal zastupitelé? Ó svatá prostoto....... opak je pravdou, on jim potvrdil, zejména těm co jim to občané - voliči chtěli spočítat, že můžou udělat cokoli jen když se dostanou k lizu a program za který byli zvoleni může být pro ně jen kus cáru..... pane starosto vy jste tam taky jenom hlavně za sebe, že?;-D  Doufám že vám vaši voliči to po tomto pitomém cancu spočítají.... nechcete si taky postěžovat u ÚS že na vás vyvíjejí nátlak? ani bych se nedivil...:-/ ......

11.9.2009 9:24

Skvěle napsáno.

Souhlasím s Vámi, pane Canove.

Malý Aston 11.9.2009 9:22

Souhlas!

Naši poslanci nejsou samostatně myslící jedinci ale tlupa vedená sekretariáty svých politických stran. Jde jim o platy,příplatky a náhrady a jsou zcela posráni z pomyšlení že o tento lukrativní post příjdou.Přijali zákon, který odporuje Ústavě. Takže všechny zákony které přijala tato zkorumpovaná sněmovna by měly být zrušeny. Jenže co dál? Ti noví poslanci budou také jako loutky vedeni svými předsedy jak mají hlasovat.Bude to po volbách lepší? Nebude.:-(

akela 11.9.2009 9:22

to snad ne

morálně padlí lidé melčák kalvoda sami z hovnem na hlavě káží o demokraciji čeho jsem se to dožil už schází jen že volby vyhraje DS audělá pořádek