2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Žumpa je plná

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel 11.9.2009 17:06

Re: PRASEKRACIE JE KDYŽ

Vymyslel jste moc hezký název. :-) Děkuji. :-)

Pavel 11.9.2009 17:05

Re: Myslící člověk to pochopí

Co ? ... že soudruh Fišer dělá přesně to a jen to, co mu strany řeknou ? :-)

Pavel 11.9.2009 17:04

Re: Fraška.

Je fascinující količ blbečků opakuje žvásty politiků, pokud možno bez přemýšlení. Kdybyste si alespoň přečetli ta zdůvodnění ... .

Bohémové 11.9.2009 17:03

Re: Logika nahrazena rasancí,

Češi jsou jen opatrnější, protože LISABONSKÁ SMLOUVA může být druhý Mnichov? Jeden nikdy neví. Už jednou nás Evropané podrazili. Držme se věrně našeho velkého bratra ze Sibiře. Ten nás zachrání, tak jako v r.1968. Mimochodem ten Fišer je dobrý předseda vlády. Hloupý není, vypadá jak papežův brácha a mluví slušně. Proč by tam pár let nemohl zůstat? Nevidím důvod proto, aby dočasná vláda byla zrušena. Jestliže s tím bordelem nehnuly předchozí vlády, pak ani ta následující nebude lepší.

Pavel 11.9.2009 17:03

Re: Co na ÚS

... a co v palici, sláma, sláma ?

mira 11.9.2009 16:41

Re: komunista melčak patři

Oprava: socan!

Šerlok Homeless 11.9.2009 16:32

Re: Ústavní soud není svatý

Předčasné volby si přeje většina Sněmovny. Kde jste vzal, že předčasné volby si přeje i většina voličů? 8-o8-o Proběhlo snad nějaké hlasování? Jak to, že se mne nikdo neptal? 8-o

xpot 11.9.2009 16:30

Co na ÚS

Defenestrace

Ludva 11.9.2009 16:29

Re: Fraška.

Vidím to podobně. Ten zákon nijak ústavu neporušoval, jen doplňoval. Jenže Melčák se trefil do okamžiku, kdy ÚS potřeboval posílit pravomoci. Tak si je posílil. A bude se řídit pouze  ústavními zákony, ovšem jen těmi stávajícími a z těch nových jen těmi, které nezruší. Další debata o jeho kompetencích je na místě.

Kajda 11.9.2009 16:27

Re: Když máte plnou žumpu, nechte si ji vyvézt

R^R^R^

Kajda 11.9.2009 16:23

Re: Myslící člověk to pochopí

Přesně tak.

Šerlok Homeless 11.9.2009 16:22

Re: Aby mohli být přetahováni poslanci,

Pokud by byly přijaty vázané kandidátky, tak potom máme zbytečně drahou Sněmovnu. Za každou stranu by tam mohl sedět její předseda a jeho hlas by měl v hlasování váhu odpovídající počtu hlasů pro jeho stranu. Fungovalo by to jako na valné hromadě akciové společnosti.

Ale myslím, že lepší by byl většinový volební systém.

Kajda 11.9.2009 16:21

Díky za skvělý článek!

Sdílím naprosto stejný názor.

Šerlok Homeless 11.9.2009 16:18

Re: Autor je chytrý jak šalamounova...

:-D:-D:-D

Šerlok Homeless 11.9.2009 16:17

Re: S článkem nesouhlasím i když nemám rád většinu politiků

Ad 3) : Je zřejmé, že v Ústavě je chyba a shodla se na tom ústavodárná většina Parlamentu ČR. V tom případě je jejich povinností Ústavu změnit nebo doplnit tak, aby byla tato chyba napravena. Nikdo jiný to za ně neudělá, protože nikomu jinému Ústava tuto kompetenci nedává. A nikdo jiný, než Ústavní soud je k tomu, jak vidno nedokázal donutit. Takže omezením pravomocí ústavního soudu by bylo dosaženo toho, že chyby v Ústavě nebude nikdo napravovat a nerealizovatená Ústava nebude respektována - což je znakem banánových republik.

Šerlok Homeless 11.9.2009 16:11

Re: Když máte plnou žumpu, nechte si ji vyvézt

R^

mafie 11.9.2009 16:09

komunista melčak patři

na bory a ne do parlamentu Rv(Y)(Y)(Y)

VaclavD 11.9.2009 15:29

Re: Logika nahrazena rasancí,

Opravdu nechápu, co s tím má společného Lisabonská smlouva. Nejsem odborník a zahraniční, případně  ústavní právo, ale vím jistě, že ve všech zeích EÚ se Lisabonskou smlouvou zabývali špičkoví experti. A s vyjímkou Irska, kde jí referendum schválí již brzy, platí bez problémů všude. Proč by nemohla platit i u nás? Jsme opravdu o tolik jiní než zbytek Evropy?

Karel. 11.9.2009 15:29

Fraška.

Ustava je dokument schvaleny ve spěchu kde si jednotlive věty  protiřeči kde jsou voleny věty ktere jsou nejasne a mohou se vysvětlovat několika zpusoby. Uplně hloupe je u poslancu kteři jsou voleni za strany odkazovani na jejich svědomi, tim prakticky je poslanec je majitelem mandatu za několik milionu korun a vubec ho nemusi zajimat voliči. Tim je prakticky volič kraceny na svych pravech. Dalši nesmysl je v pravomoci presidenta kde jestli nepodepiše Lisabonskou smlouvu tato nemuže platit a to nejen u nas ale v cele Evropě. Ustavni soud sve usneseni vysvětluje tim že se ustava muže měnit  ale ne jednorazově jak potom vysvětli  zakon o referendu do EU jak vysvětli volby po padu Klausovy vlady. Byly volby v 98. neustavni? Neměly by se zrušit  zakony přijate podle podle Ustavniho soudu nelegalnim parlamentem? Cely Ustavni soud je divne společenstvi zda se byt vlastně profesni organizaci, když si vezmete jeho rozsudek  o Brožove ktera se vlastně stala neodvolatelnou dale jejich rozsudek kde se postavil za soudce v jejich boji o třinacte platy kde prohlasil že když nedostanou soudci třinacte platy nemohou spravedlvě soudit. Myslim že plati to co jsem napsal v nadpisu.

vladimír ondys 11.9.2009 15:25

Nikdo není nad zákon

Alespoň takhle by jednou mohlo vymahatelné právo vypadat i u nás:

http://www.lidovky.cz/byvaly-tchajwansky-prezident-odsouzen-na-dozivoti-fhe-/ln_zahranici.asp?c=A090911_115106_ln_zahranici_gaa

Rv;-DR^

Hanuman 11.9.2009 15:15

Myslící člověk to pochopí

Ať do řádných voleb dovládne tato "úřednická vláda", která není poplatná žádné straně, prozatím si vede dobře, pan Fišer si nenechá nic diktovat od stran ani z Hradu. Ministr financí Janota je špičkový, jen ať se mu podaří prosadit ten šetřící rozpočet - jediný nemá zájem na tom, aby byl u občanů populární. Celých 20 let se mluvilo o utahování opasků, nikdy k tomu nedošlo, naopak jsme se přizpůsobili trhu, ještě jsme mnohé západní země předčili v bezhlavém nakupování. Protože mám hodně známých v okolních zemích, jejich jídelní lístky jsou mnohem chudší, než ten náš, budeme se muset přizpůsobit. Kromě toho ceny potravin jdou stále dolů, tak ta 2% DPH nás určitě nezrujnují. Hlavně ať se ten náš ohromný státní dluh sníží.

jirka.s. 11.9.2009 15:12

Re: Autor je chytrý jak šalamounova...

"Celý ten humbuk vznikl, poněvadž ODS měla nižší preference."

Vskutku výplod "SELSKÉHO" rozumu, sádelníku!!! ;-P

libero 11.9.2009 15:11

Re: Autor je chytrý jak šalamounova...

Máte to jednoduché, to vám říkal Tvrdík nebo Dimun?

libero 11.9.2009 15:09

Re: Když máte plnou žumpu, nechte si ji vyvézt

Ono se s poměrným volebním systémem nic lepšího nedá čekat.

jirka.s. 11.9.2009 15:08

Re: Aby mohli být přetahováni poslanci,

No jestli ti, flusáku, může poradit dědek, tož slyšel jsi někdy někde o VĚTŠINOVÝCH VOLBÁCH ????? O něčem takovém se asi v Altneráku nediskutuje, že? Taky proč by se ausgerechnet zrovna tam zaváděly nějaké "vázané" mandáty ??? Vždyť úplně stejně poslouží kartotéka jirky šuplíka, ve které má na každého toho svého poslance příslušný "materiál"!!! Budeš se cukat ??? Dopadneš třeba jako Wolf !!!  Prů/ser ovšem nastane, když prostě na někoho nic nesežene, holt že byl Melčák v  KSČ, to je ubohá munice, zrovna v tom liháči!!! ;-(

libero 11.9.2009 15:08

Logika nahrazena rasancí,

zdá se.

Jestli pak jste také tak řval, když ÚS přiohýbal Ústavu ve věci vydávání občanů do zahraničí a hlavně vzdání se suverenity cestou Lisabonské smlouvy?

Lefty 11.9.2009 15:06

Re: Když máte plnou žumpu, nechte si ji vyvézt

...ano, parlament je žumpa...bohužel její provoz nás stojí finance, neúměrné její užitné hodnotě. Ano, Paroubek je debilní, ale není sám... Ne, parlament nereaguje na debilního Paroubka, ale na to, že politickým stranám docházejí finance na volební kampaň, na to, že trafiky a kšefty, které mají poslanci již domluvené mohou najednou jaksi nebýt, na to, že by najednou mohli přijít o několika měsíční plat a na to, že někdo konečně řekl "už dost"... Ne, nemusí nějak vyhlásit předčasné volby...nikdo z nás je nepotřebuje...nikdo z nás nepotřebuje vyhazování peněz za volby, ze kterých vzejde jen další politická vláda, plná amatérů, diletantů, rádoby expertů na cokoliv, a politických kamikaze...Fišerova vláda může klidně vládnout až do řádných voleb, když dostala od sněmovny mandát o tolika hlasech. S novou vládou, ať už je modro-černá, nebo oranžovo-rudá, nepříjde nic dobrého...jen další kecy, kompromisní polovičatá řešení, rozhazování veřejných financí a hledání viníka "který za to všechno může." Je to žumpa !!! A pořádně páchne !!!

joko 11.9.2009 15:06

Re: Autor je chytrý jak šalamounova...

nejvyšší právní autoritu by mělo -pokud to myslí s občany dobře- zajímat, proč se  roky táhnou naprosto jasné korupční kauzy . Proč státní zastupitelství nekoná a vyčkává na ....? Problém s volbami je nafouknutý, ÜS do něho neměl právo zasahovat a parlamentu věřme..autor článku by si neuvážené myšlenky měl přežvýkat, zamyslet se nad sebou.

jm 11.9.2009 15:02

PRASEKRACIE JE KDYŽ

PRASEKRACIE JE KDYŽ poblitický a volební pořádek přestal vyhovovat i prasatům, která se díky jemu neodvolitelně zmocnila zastupitelské moci lidu.

jirka.s. 11.9.2009 14:58

Re: mislyte ze to pomuze....? Re: Nevymýšlejte si co nebylo......Re: Pán ja za TOP co?

Děláš to správně, gerontosaure!!! R^ Ještě jsem taky neviděl nikoho, kdo by se šťoural ve vlastních blitkách!!! ;-P