26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
janoryna 1.12.2008 12:51

všem euroskeptikům k potěše

LS neprojde. nejsme sami a ani zrada některých koaličních poslanců nás nezastaví. proti LS jsou s námi komunisté a pan prezident !

jasan 1.12.2008 12:47

Re: Lokální politika v ČR

osamoceni  od EUrohujeru?  SKVELE

Buvol 1.12.2008 12:41

Re: Jest-li tady někdo ztratil soudnost, tak je to především autor tohohle hloupého článečku Jiří Chýla !!

Nemá cenu se detailně zabývat tak hloupým textem! Rozhodně by si ale ČR měla na EU vymínit některé výjimky z platnosti LS podobně jako Irové, např by se mělo jednat o neprolomitelnost Benešových dekretů!  

PU 1.12.2008 12:37

Re: Výroky pana presidenta

To ho ale budete muset nařknout z vlastizrady, protože jinak odvolatelný vlastně není.

Ivan Nový 1.12.2008 12:36

Luďku,

opakování referenda až do výsledku Ano jsou zvyklosti běžné ve slušných zemích?

PU 1.12.2008 12:34

Re: Chytrý a vzdělaný president a trapný ústavní soud a chudáci euromilci

Ajajajaj... Pište prosím - pane Chválo, a volby dopadly!!! Působí to trapně a nevzdělaně.

Ivan Nový 1.12.2008 12:33

Hledající,

naopak v globálním světě každý hledá výhody pro sebe, proto lokální politika má větší význam, než ta globální.

Pete Brich 1.12.2008 12:32

Toho se bát nemusíte. Kam by vyváželi své přebytky?

PB

Hledající 1.12.2008 12:24

Lokální politika v ČR

Mnoho občanů ČR, včetně jejich nejvyššího představitele, stále ještě nepochopilo, že dělat lokální politiku v globálním světě je veliký omyl, na který doplatí jenom a jenom občané ČR. Takže se pánové probuďte z toho snu o samostatné ČR, výsledkem váši činnosti nebude samostatnost, ale osamocení. A to je veliky rozdíl.

Pete Brich 1.12.2008 12:22

Při vší úctě pane Chýlo, logika by se neměla ohýbat podle propagandistických potřeb:

"Výraz, že nějaké ustanovení "není v rozporu s Ústavou" neznamená nic jiného, než že toto ustanovení může platit současně s Ústavou. O toto Senátu v případě jím zmíněných ustanovení Lisabonské smlouvy šlo a přesně to samé je i obsahem pojmu "je v souladu". Pokud Václav Klaus tvrdí, že tomu tak není, projevuje politováníhodnou neznalost věcného obsahu slovního spojení "není v rozporu" a "je v souladu" a ztrátu logického uvažování."

Pokračování v ratifikacích Lisabonské smlouvy po tom, co ji irské referendum odmítlo, není v rozporu s ustanovením, že LS neplatí, když ji neschválily všechny zainteresované státy. Do souladu se ale dostane, až pod tlakem počtu ratifikací Irové podlehnou a řeknou též ano.

PB

yorik 1.12.2008 12:17

Nejde jen o mrkev pane Chýlo

Evropská charta lidských práv je zákon, evropský, nadřazený naším restitučním. Všichni občané EU si budou před ním naprosto rovni. V poslední instanci budou rozhodovat svrchované evropské soudy. Složení senátů si můžete vybrat ji z 27 národností. Tyto soudy budou rohodovat o poměrech v naší republice. Nedovedu si představit důvod, proč by jinak měly rozhodovat o nárocích potomků občanů EU, jenom proto, že byli v nesprávný čas na nesprávném místě. Odvolacím orgánem v těchto případech budou pro obyčejného občana jenom Boží mlejny. Pokud si český parlament nevynutí distanc od takových postupů, tak to neosladí Evropě, ale mnoha občanům ČR.

karel-smichov 1.12.2008 12:09

Re: můj názor

LUĎĚK : 100%  SOUHLAS !!

i.h. 1.12.2008 12:07

Einstein byl nepochybne dobry fyzik,

jinak ovsem pekny blbec, ve vsech moznych ohledech.

karel-smichov 1.12.2008 12:06

Re: Chytrý a vzdělaný president a trapný ústavní soud a chudáci euromilci

Pane CHvála , jediné s čím souhlasím ve vašem článku je:lidé toho mají dost ,

asi jste si nevšiml  jak dopadli poslední volby !!>-

honzak 1.12.2008 12:06

Re: Ztráta soudnosti

"Pro mne je tato představa hrůzná" - proč? Bude to jen sofistikovanější Tisíciletá Říše, ve Východní Evropě realizovaná systémem euroregionů, které budou řídit protektoři.  Původní obyvatelstvo bude spolu s původní výrobou přesunuto na dále východ (po dohodě s jeho vysokoprevoschoditelstvem). Koncentrační tábory se budou jmenovat ÚPLNĚ jinak, rovněž se nebude používat neekologický CYKLON B.  D8l už jen samá pozitiva a sociální jistoty:-D

topol 1.12.2008 12:01

Re: Chytrý a vzdělaný president a trapný ústavní soud a chudáci euromilci

souhlasím s Klausem

Buvol 1.12.2008 11:49

Re: můj názor

Hrozí např. prolomení Benešových dekretů! Rozhodně by si ČR měla vymínit určité výjimky jako např. Irsko,  za kterých by LS ev. ratifikovala ....

Luděk 1.12.2008 11:46

Re: Chytrý a vzdělaný president a trapný ústavní soud a chudáci euromilci

Tak tebe Klausovi,Jaklovi a spol opravdu do ty nový strany přeju.Ještě se k vám přidá Bobošíková a špičky Dělnický strany,až bude zrušená.Ja,ja. Es kommt der Tag.

honzak 1.12.2008 11:46

Re: můj názor

Už na Vás dolehly euronormy a směrnice? Patrně ne, zpíval byste jinou píseň. Klause jako člověka vůbec nemusím, jako prezident je o řád lepší než veškrna.

Pepino 1.12.2008 11:35

Re: můj názor

Podl mne je to zoufalý pokus jak zachránit systém ve kterém mohou vesele krást.

Pepino 1.12.2008 11:32

Re: Chytrý a vzdělaný president a trapný ústavní soud a chudáci euromilci

Vy jte si ještě málo nakradl?

toogood 1.12.2008 11:26

Kde jsou ty snadno ověřitelne nepravdy a absurdnost?

ktere slibujete v uvodu clanku?

1) ZELENINA DO SKOL. Ano, muzeme se svobodne rozhodnout k programu se nepripojit, ale to znamena necerpat z tech 90mil. EUR.  Prispevky nam ale nikdo nezrusi. Cili existuje ve skutecnosti nejaka moznost rozhodovani?

2) JEDNOMYSLNE ROZHODNUTI US. Osobne si myslim, ze jednomyslnost je spise nez lenosti podavat duvody, dana strachem z toho, byt v mensine nebo vubec z rozhodnuti, ktere by nas takto zviditelnilo v cele EU. Ale mozna jde v podstate o oboji. A mozna ani o jedno a soudci byli opravdu ve vzacne nazorove shode. Vsechno je to ale jen spekulace. Urcite ne "absurdnost" a uz vubec ne  "overitelna nepravda".

3) POTMESILOST PANI MERKEL. LS je evidentne pokoutny pokus prosadit odmitnutou Euroustavu. o tom je myslim vseobecna shoda. Pouzite metody jsou pomerne hruzu nahanejici. Pani Merkel se nemusi pohorsovat. V.K ji urcite nepovazuje za jedineho vinika.

Josef Chvála 1.12.2008 11:23

Chytrý a vzdělaný president a trapný ústavní soud a chudáci euromilci

Ptresident Klaus chrání naši republiku před šílenostmi dosazených úředníků z Bruselu. Všichni, kteří přišli na ústředních úřadech do styku s výsledky práce těchto  byrokratů toho mají plné zuby. Nakopat je do p....e.Celá EU je socialistická, pořád chce přerozdělovat podle uvážení nejsilnějších států /Německo, Francie, Itálie/ . Je to hnus, co předvádí Topolánek, už měl dávno zmizet i s celou sqadrou oblíbenců.Co takový svazák Liška troubí do světa, zakazuje presidentovi myslet, jen má poslouchat Brusel a blbé zelené, kterých je v republice celkem do 10  drzounů, kteří si nevidí na špičku nosu.největší hajzlové bouchají do člověka, kterému nesahají ani po kotníky svou úrovní. Styďte se, dobytkové.Ústavní soud, to je velká trapárna, za ten se stydím. Musí se uspořádat referendum, jinak to nepůjde! Lidi toho mají dost.

Ivan Nový 1.12.2008 11:18

živnostníku,

pravidla jsou jednoduchá, objednávka-platba-dodávka.

twin 1.12.2008 11:09

Re: Co to je za apologetika ÚS?

Profesůrek jaderné fyziky? A čím jste pane Vy?

Luděk 1.12.2008 11:03

Re: můj názor

Souhlas. EU a Lisabonské smlouvy se bojí ti,kteří chtějí zachovat český bahnitý politický rybník,ve kterém se tak dobře daří lovit státní peníze v nepřehledných výběrových řízeních,korumpovat politiky a státní úředníky i média.Politický klientelismus se u nás rozbujel jako plevel,který dusí celou společnost.Čím dříve u nás budou platit zvyklosti běžné ve vyspělých zemích EU,tím lépe pro zemi a její občany lépe.Žvásty Klausových lokajů o ztratě suverenity jsou jen řeči na oblbování neinformovaných voličů.

jicer43 1.12.2008 10:47

Re: můj názor

Vážený pane,naprostý souhlas.Dík za názor.Mé přesvědčení je stejné!

živnostník 1.12.2008 10:39

můj názor

přenesení kompetencí do Bruselu mně nedělá starosti. S nekompetentností, korupcí, povýšenectvím našich úřadů mám  špatné zkušenosti a pochybuji, že to mohou v Bruselu překonat. Základním úkolem je nastavit alespoň nějaká pravidla. Na úrovni mých dodavatelů a zákazníků z původních zemí EU v ekonomické oblasti pravidla jsou. U nás, o pár pater výš je nejoblíbenější hra bez pravidel. (Kupónovka, financování stran, výběrová řízení, atd.). Osobně mám tyto problémy spojeny s osobou současného prezidenta. Nedokáže být věrný lidem, není věrný ani názorům.  

Ježek 1 1.12.2008 10:25

Re: Co to je za apologetika ÚS?

Chýla je jakýmsi profesůrkem jaderné fyziky. Politicky je to kovaný havlista.

Milano 1.12.2008 10:25

Ztráta soudnosti

Sprostota, která se objevuje na těchto stránkách je témšř neuvěřitelná. Stádo přisluhovačů stále opakuje tvrzení, že president Klaus udělal něco, co se příčí rozumu. Tento článek ve své sprostotě si zaslouží odpověď stejnou měrou. Co pan president očicidně chce, ať se to všem pisálkům zdá nepochopitelné je zachovat státní suverenitu. Nic více a nic méně. Kolaborující media se snaží vzbudit dojem, že odmítnutí LS bude příčinou rozpadu unie, což je zjevný nesmysl. Francouzi a Němci se snaží uspěcháním schválení docílit císařského statutu. Sami pravidla nedodržují. Na příklad : Když Řekové překročili roční zadluženost  o více než 3% byli za to unií stíháni. Když totéž udělali Němci, nestalo se nic. Bylo jasně definováno, že LS musí být schválena všemi 27 státy, aby mohla být ratifikována. Když ji Irové referendem odmítli jsou používány téměř fašistické methody, aby se jejich rozhodnutí změnilo.  A to tu "smlouvu" ještě nemáme. Představte si, co se stane, bude-li tento výplodek mocenských ambic dvou států opravdu schválen. Pro mne je tato představa hrůzná