25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
derik 1.12.2008 5:29

Podle mne ale ustavni soudci neodvedli svoji praci

Ocekaval jsem ze projdou Lisabonskou smlouvu poctive bod po bodu a vzdy reknou co je a co neni v souladu s nasi ustavou. To bylo ucelem zadosti a k tomu jsou urceni specializovani profesionalove. Namisto toho ustavni soudci lpeli na explicitne uvadenych prikladech a jeste polemizovali zda formulace v zadosti jsou presne. Takhle vlastne stale nevime zda LS je nebo neni v souladu a pripadne co a jak by se melo upravit v nasi ustave. A navic zapricinili situaci ze se ted muzou podavat dalsi a dalsi zadosti o posouzeni. Kdy jindy meli soudci posuzovat kompletni smlouvu nez ted?

derik 1.12.2008 5:09

S tim ovocim si delate legraci nebo ostudu?

"Jde tedy o zcela dobrovolnou akci, na níž se můžeme, ale nemusíme podílet!" Proc to tucne pismo? Proc vykricnik? Nejak vam totiz uteklo ze na tu akci MUSIME prispet bez ohledu na to zda se zapojime nebo ne. To je tech 90 milionu eur. A na co se MUSI prispivat tak to neni dobrovolna akce.

Niky 1.12.2008 4:07

Re: To snad ne

ale ano,frackové dostanou munici,dovozci a málíři práci a všechno to zaplátíme my ze svých daní,že to bude stát miliardy nikoho nezajímá,hlavně,že budeme žít v novodobém Svazu sovětských republik,které se buhví proč říká EU,NO KOMISAŘE UŽ MÁME!

Ruda, Taiwan 1.12.2008 3:00

Re: Souhlas, az na tu logiku rozporu

assi vinnym, ze... ocet to nejni... pardon

Ruda, Taiwan 1.12.2008 2:59

Souhlas, az na tu logiku rozporu

"V souladu" nemusi technicky, vedecky, a pravne byt to same jako "ne v rozporu". Ctete to ve smyslu "je nevinen, dokud neni shledan vinym". Takze, kdyz soud rekne: "Nasli jsme nezvratne dukazy, ze to a to je v souladu, ze v obou je stejna filozofie a ze oba se navzajem doplnuji." je neco jineho nez rici: "Nenasli jsme nezvratne dukazy, ze oba si navzajem odporuji." Bud dukazy "proti" nenasli, protoze si jich nevsimli, nebo na neco zapomneli, anebo neco spatne pochopili, anebo proto, ze zadne nejsou. Kdo vi. Ale v pripade, kdyz by rekli, ze jsou v souladu, tak by take mohli rici to, co jiz rekli, tedy ze nenasli dukazy proti, ale navic i treba 5 dulezitych bodu, ktere dokladaji soulad a naznacuji, ze schvaleni Lisa Smlouvy je dobry napad z pohledu, jak byla nase ustava myslena.

JanaB 1.12.2008 2:49

To snad ne

To chcete říct, že frackové zas budou ve škole provozovat rajčatové a jablkové bitvy za peníze daňových poplatníků? Moc dobře si pamatuju ze svého dětství, jak končilo dotované školní mléko.... Byť bylo hrazeno částečně rodiči.

Dagobert 1.12.2008 0:59

Autore

obávám se, že váš rozum možná dostal na frak, ale ten zdravý určitě ne.

bd 1.12.2008 0:56

Re: No typický Eurohujer!

Vystihl jste to přesně, ale obávám se, že by to mohlo být na autora článku příliš složité k pochopení. Proto se to pokusím zjednodušit do jedné věty:

Pane Chýlo, doufám že ti 'dobrovolníci' dobrovolně složí oněch 90 melounů ze svého.

Jo, a říct o někom pravdu, je nejčastější typ urážky.

Hadí oči 1.12.2008 0:49

Re: Nezlehčujte sms ze zahraničí!

Podle publicity, jaké se tomu dostává z našich sdělovacích prostředků, tak téměř každý občan než napíše sms, nejpve vyjede za nejbližší hranici, aby to psaní měl levnější.

Stejně tak podle publicity předpokládám, že 99% obyvatel ČR v této chvíli nemyslí na nic jiného, než jak se bezvízově dostat do USA.

Mard 1.12.2008 0:36

No typický Eurohujer!

Pokud by jste znal problematiku "Ovoce do škol" tak by jste věděl, že jde o program, kdy se státy mohou zapojit a peníze dávají v poměru 50:50 nebo 75:25 u podprůměrných států. Ale není to tak, jak vy se domníváte, že státy které se nezapojí dostanou ty peníze na něco jiného, co pokládají za potřebné. Nikoliv. Ty peníze dostanou státy, které se zapojí. Tedy je to stejné, jako kdyby jste vyhlásil dobrovolný program, že kdo bude nadávat na Klause, tak dostane dotaci 50% na jízdné MHD. Domníváte se, že všichni kteří budou nadávat, budou také mít tento názor?!? Víte, EU rozděluje peníze na blbosti a státy se rády-nerady musí zapojit aby vůbec něco dostali zpět z Bruselu. Když EU rozhoduje o blbostech, jako o zlevnění ceně SMS ze zahraničí (jaké procento SMS pošle průměrný občan EU pošle ze zahraničí? 2%?!?) tak je jasné že nemá čas na věci, které jsou podstatné. Například volný pohyb osob, práce kdekoliv v EU, studium kdekoliv v EU, důchod kdekoliv v EU, atd.