29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Zneužité kraje

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Olin 8.10.2008 22:46

Re: Co řeší autor?

Milá Kličko, jsi psychopat. Ale na tomto místě nejsi sám. Před chvíli se sem připojil nějaký Cyril a to je teprve éro! Přesto nelituji diskuse s tebou, protože i popletení lidé mají svý názory a hodnoty. Internet umožňuje výměnu myšlenek s lidmi, s nimiž bych se nesetkal. Desetkrát lepší jedna taková Klička, než ti umtata, co zmrví každou diskusi sprostými nadávkami na nějaké neoblíbené politbyro...

Cyril 8.10.2008 22:30

Zbytečné nadávky .

1/ Na svět jsem přišel   , jako každý občan ,  v Československu .Na  rodném listě  mám pséno dále :země  Moravsko-slezská s hl.městem Brno , expositura Ostrava .V čítankách té  doby   je  psáno : ČSR , země Česká , zamě  Moravskoslezsklá , Slovensko a Podkarpadskuá Rus  .Do  roku 1948 bylo u nás  zemské zřízení s  hl. městem  Praha .  V době socialismu se  psalo  Czechoslolwakia  con sist  from three  countries :B ohemia , Moravia and Slowamkika .

2/Rusko , USA a Čína  byli spojenci za I. sv. v I. sv.válce a ztak,éo  v druhé  světové válce 21. srpna  vypukla III. světováu  válka  proti terorismu V této  dobně  viíta  W.G.Busch Vladimíira Putima na  svém ranči  v Texasau  a Vladimír Putim W.G.Busche  n a  da daerik  za  Moskvou .Oba  se  oslolvujíé  křestn iími jmény.Majitel anglického  fotbalového  celkui Rus  A .se  chystá do Japonska  s opánceřovou lodí , vybavenou  raketami.Podobnou loď měl i S.Husein .Jwe  třeba  trochu  číst a  sledovat ČT 2 .10.10.2008 vysílá ČT 2 speciál Václava Moravce z Brna ./20hod/.Posoudit  může každý  občan  sám. Nadávky  jsou zbytečné .Ctěme  tradici , důsatosnost  jednohbo ke  druhému a mějme  úctu k ženám , matkám , které rodí další  generace.Zdraví Cyril .

Klička 8.10.2008 22:19

Re: Co řeší autor?

Jak je vidět, tak jste nic nepochopil, dokonce sám píšete věci se kterými i já mohu souhlasit.Já přece nechávám lidi, ať si nevolí, jak píšete.Toto jejich právo jim naopak připomínám. Je to totiž v současné době jediná možná obrana občanů proti zlovůli a nedemokratické diktatuře politických stran (viz výsledky voleb, které jsem výše popsal). Já lidem nic nevyčítám, pouze doporučuji těm, kteří jsou podobně jako já nespokojeni a zhnuseni politikařením našich poslanců, porušováním ústavy představiteli politických stran ( čl.26 a čl.27, odst.1 ústavy), neochotou důsledně řešit korupci, bující na nejvyšších místech. Ve věci porušování ústavy jsem se dokonce obrátil na Ústavní soud.Ten mi sice oznámil, že můj podnět obdržel, je to již rok a od té doby dělá mrtvého brouka. Proč asi? Můj podnět byl mířen proti představitelům politických stran a jak se asi zachová předseda Ústavního soudu, když je sám členem politické strany, proti jejíž praktikám jsem protestoval?Mám za to, a myslím že se nemýlím, že ústava jako nejvyšší zákon platí pro všechny občany této země bez výjimky, tedy i pro představitele politických stran. Zatím to však vypadá, že se sice nemýlím, ale jsem na omylu. Pro některé občany, zejména představitele politických stran asi ústava není závazná a dokonce Ústavní soud to toleruje.Opravdu mi nezbývá nic jiného než nevolit politické strany a doufat, že podobných lidí bude přibývat, až lidi poznají, jaká hra se tady hraje. Chce to jenom přemýšlet, nic víc.

nup 8.10.2008 22:17

Re: Autor je syn Servíta.

;-D;-D;-D R^ ;-D;-D;-D

Pablo 8.10.2008 21:58

Re: Kapitalismus kráčí do řiti

Řítí se tam, bo ho provozuji socialisti

Pája 45 8.10.2008 21:21

Re: Malý Aston

Proč tak skromně a stydlivě, "malý astone", cituji: "tak si vyberu a někomu svůj hlas vhodím". Přece bys to modrým strakám neudělal a šel volit "čuníky, bursíky atd.

Pája 45 8.10.2008 21:14

Re: TOMÁŠ X

To bude tragédie, "tomáši x", že? Jinak by bylo dobré si to po sobě přečíst, nevím co nám básník chtěl sdělit, mimo toho, že k volbám nepude a česko se zhroutí. 

Pája 45 8.10.2008 21:09

Re: LUDVA

Koukám, narodil se nám nový Hitler, že "ludvo". Nebo píšeš od Chocholouška a sestra ti zapoměla dát prášky? Asi budeš majitel modré knížky, ty jsou většinou největšími vojevůdci a někteří i váleční štváči na těchto stránkách.  Jsi opravdu tak prostoduchý nebo opravdu věříš tomu, co jsi napsal (pravděpodobně u tebe "klvaňování" parádně zabralo)?

Olin 8.10.2008 21:03

Re: Co řeší autor?

Já jsem taky poznal, že jste zásadně proti politickým stranám. No a? Tak buďte! Pamatuju lidi co byli zásadně proti spartakiádám. Dnes jsou někteří proti olympiádám. Já takovým lidem doporučuji, aby si to PROTI užili a nevotravovali.

Když 40% voličů nevolí, tak je srandovní vykládat to za odpor proti politickým stranám. Kdyby to tak bylo, projevilo by se to. Třeba ve většinových volbách, které už přece máme. Do Senátu. Těch 40% chci vidět, jak jdou a převálcují všechny stranické kandidáty tím, že jejich Nezávislý projde do druhého kola a pak to nejspíš i vyhraje. Ale zatím tady zrovna máme senátorem lidovce. A tam, kde jsem donedávna působil a volil, senátora z ODS. Přitom měli nezávislé protikandidáty a ten zdejší lidovec měl nezávislého protikandidáta, který zvoleného senátora viditelně převyšoval.

40% voličů nevolí, protože jsou - moc hloupí,   - moc líní,   - moc blazeovaní,   moc zahořklí,   - moc sobečtí,   - extrémističtí,  prostě mají nějaký důvod nevolit. Vy jste zřejmě to poslední, co jsem napsal. Kdyby ale platilo, co si bláhově představujete - kličko, dávno by na to nějací hochštapleři přišli a seděli by v parlamentě a nechali se s rozkoší kupovat protivnými stranami - jak už to jenom nezávislí občas dělají. Nechte laskavě lidi, ať si nevolí. Mají na to právo. Polovina z vás se stejně probudí a vystartuje k volbám, jen co se zase zjeví dostatečně šílený führer. V solidní společnosti od starýho Řecka až po Českou republiku vždycky platilo, že volební právo si musí každý uplatňovat v rámci schválených pravidel sám. Kdo ho neuplatňuje vůbec, nechce ho uplatňovat. Kdo ho uplatňuje pouze v den voleb, ten si to sám zvolil. Proč bychom  měli vyčítat lidem, že dělají co sami chtějí?

Pája 45 8.10.2008 21:00

Re: NOMEN

To tě musí sr.., aby to NP nevymazal, strašně štvát, že "nomene""? 

sukcesivní eroze 8.10.2008 20:42

Vzkazuje vám, autore, KHB ze záhrobí:

Tak to chodí na tom světě / každou chvíli jinák./ Dneska tě ctí za svatého,/ zejtra budeš sviňák...;-D

vladimír ondys 8.10.2008 20:38

ČLOVĚČE

Vy si z nás děláte srandu! Tak jo, dobrý... Ale můžeme alespoň souložit s obcemi, když nechce stát?Rv;-DR^

Klička 8.10.2008 20:24

Re: Co řeší autor?

Dobře,přistoupím na Vaši hru, podívám se na výsledky voleb.40% voličů nevolilo a dalo tak jednoznačně najevo, že jim nevyhovuje žádná z kandidujících politických stran. Sám k nim patřím a spolu se mnou nemálo mých známých.A další výsledky voleb? Cca 20% všech voličů dalo svůj hlas ODS, o pár desetin procenta méně ČSSD. KSČM volilo 9%, KDUČSL 4% a Stranu zelených 7%.Pokud je mi známo, tak ODS je pro většinový volební systém. Názor ostatních stran neznám. Je-li proti většinovému volebnímu systému většina z nich, jak tvrdíte, potom ale tvoří menšinu všech voličů, v ideálním případě pro Vás pouhých 40%.  Můj názor na politické strany a to jakékoliv je z textu jistě znám. Nikdy, ani před rokem 1989 jsem nebyl členem ani příznivcem žádné politické strany. Nikdy také příznivcem žádné strany nebudu, poněvadž tyto slouží pouze k ohlupování lidí, což se jim bohužel zhusta daří. Proto také nemohu žádnou stranu či jiné politické uskupení zakládat, natož s ní táhnout do politického boje. Věřím v sílu rozumu, který však, jak je vidět, mnozí postrádají.

Václav 8.10.2008 20:20

Re: Duel v televizi nebude !

Teď už zbyly jen ty gule.

Václav 8.10.2008 20:18

Autor je syn Servíta.

Olin 8.10.2008 19:54

Re: Co řeší autor?

Pokud nemám předpokládat, že většina z 10 Mil. občanů se chodí svěřovat ke Kličkům do kuchyně, co doopravdy chtějí, pak mám jen jeden dostupný způsob, jak zjistit, co chce ohledně voleb největší počet občanů: podívat se na volební výsledky.

Pokud máš nějaké pochybnosti - snadná pomoc: založ iniciativu v podobě strany, hnutí, volebního sdružení nebo něčeho podobného a vytáhni do politického boje za změnu volebního systému podle svých představ.  pokud získáš významnou část veřejnosti, spojence na politické scéně najdeš. Pokud významnou část veřejnosti nezískáš, máme dokázáno, co tvrdím: většina lidí změnu volebního systému nechce. Pokud nic neuděláš, dál si prosím stěžuj na internetu a pindej něco o většinové vůli občanů. Jistě budeš mít jako klaun úspěch!

---------- 8.10.2008 19:38

Kapitalismus kráčí do řiti

Co na to Karel Havlíček Borovský?

Alias 8.10.2008 19:30

Re: Duel v televizi nebude !

No přeci gule bez chlapa

F.VÍZEK 88.100.57 8.10.2008 19:01

Čisté víno...

Kamenolomy a uran - ty byly vyhrazeny jen elitě... A to ti dva jsou?

cca3 8.10.2008 18:57

Re: Já soudím....

možná si tuží svaly v kamenolomu ;-)

F.VÍZEK 88.100.57 8.10.2008 18:37

Já soudím....

... že žvanění na nejvyšší úrovni má něco do sebe ! 

---------- 8.10.2008 18:32

Koho by takové žvanění v televizi asi tak ještě mohlo zajímat ?

ČSSD za osmnáct a ODS za dvacet bez dvou.

Jedině že by členové ČSSD a ODS v televizi veřejně oznámili, že vrátí všechno co nakradli a pak se vzali za ruce šli do pr/dele.

---------- 8.10.2008 18:20

Re: Naděje pro udržení vojenské rovnováhy

Mezi USA a Ruskem je dosud odstrašující jaderná vojenská rovnováha. Pokud by nebyla, tak už dávno USA rozpoutaly novou světovou válku proti Rusku. Současné vojenské schopnosti Ruska jsou dostatečné k vymazání USA ze zeměkoule a je schopno pohodlně k tomuto vymazání přibrat Evropu. Bohužel politici USA jsou kreténi a snaží se rovnováhu porušit expanzí v Evropě a konkrétně mj. v ČR a v Polsku, což jim chtějí zase umožnit kreténi v polických funkcích v ČR a v Polsku.

F.VÍZEK 88.100.57 8.10.2008 18:19

Duel v televizi nebude !

Marně láká Paroubek Topolánka už půldruhého roku k televiznímu duelu. Ani téma volby s Topolánkem nehne: 14 krajů a 27 senátních obvodů  je pro předsedu vlády asi "drobnost", která je pod jeho rozlišovací schopností.   Takže výkladu z úst nejvýše povolaných se občanům nedostane.  Budeme to muset přežít. 

PS: Mirek byl prý kdysi "chlap s gulama"... Co je teď? 

Klička 8.10.2008 18:13

Re: Co řeší autor?

Pane Oline, velice by mne zajímalo, jak jste zjistil, že většina nechce většinový volební systém. Většina občanů (jedině ta je směrodatná) a nebo většina politických stran? Ta většina politických stran kašle na názory občanů. To je jednoznačně vidět na tom, jak se všechny, pokud se dostanou k moci brání zákonu o všeobecném referendu, který máme pouze v ústavě.Jestliže by totiž byl zákon o všeobecném referendu (např. tak jak je to ve Švýcarsku)velice rychle by politické strany zjistily, že občané chtějí něco zcela jiného, než co je ve volebních programech většiny stran.Koukám, že stále mluvíme každý o něčem jiném. Já mluvím o většině občanů a Vy o většině v parlamentu.Znovu musím opakovat to, co jsem již napsal. Zastoupení mandátů v poslanecké sněmovně nevyjadřuje při současném volebním systému většinovou vůli občanů. O tom jsem zatím přesvědčen. Zvrátit toto mé přesvědčení může jedině referendum o dané otázce. To, že se poslanci ODS bojí zákona o všeobecném referendu ( ale ani ČSSD nezůstává pozadu) ukazuje na skutečnost, že se asi mají proč bát.

Ludva 8.10.2008 18:03

Re: Naděje pro udržení vojenské rovnováhy

Rovnováha mezi Ruskem a USA už dávno neexistuje. Jediné, na co Rusové spoléhají je, že se jim podaří odpálit na USA několik (asi 40 ) atomovek na velká města. Se zničením vojenských cílů nemohou počítat vůbec. Takže opravdu se z jejich strany jedná pouze o odstrašení, o nějakém útoku není vůbec řeči. A my skáčeme na špek, že USA napadne Korea nebo Írán. Naopak USA jsou schopné zničit většinu vojenských cílů v Rusku a všude. Až se zajistí proti odvetě protiraketovým deštníkem u nás a jinde, lasery v kosmu apod., klidně si budou moci útok dovolit. A proto jsem tvrdě proti radaru. Není dobré zahnat bývalou velmoc do kouta.

PROKOP BUBEN 8.10.2008 17:55

NO ANO

Že by autor - Langrovo vědma.....

---------- 8.10.2008 17:35

Naděje pro udržení vojenské rovnováhy

Ruský prezident Medveděv oznámil záměr modernizovat ruský jaderný odstrašující arzenál:

http://www.ctk.cz/sluzby/slovni_zpravodajstvi/vseobecne/index_view.php?id=335583

Olin 8.10.2008 17:13

Re: Opravdu 1 + 1 = 2.

Nikomu to vyvracet nebudu. Víte, jak se pozná počínající slepota? Přestáváte rozlišovat. Člověku, který si myslí, že všichni - písmena si dosaďte podle nátury - jsou stejní, nebudu nic vyvracet, jen z něj mám prču.

PetrH 8.10.2008 17:07

Re: Poprvé od r. 1989 nepůjdu volit,

Asi jste dobře informován. Toho se držte, informace jsou v dnešní době k nezaplacení. Můžete si předem vyhlídnout nějakou sympatickou řiť. Já volit půjdu i bez mobilisace, dokonce ani oranžovej guláš si nedám.;-D