6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lerak 2.9.2009 9:08

proč

lžidoktor a nejlenivější ministr s tím přišel až teď?(Y)

hlava22 2.9.2009 9:07

když už jsme u fotbalu,

platí branka dosažená úmyslnou rukou ?

Jara London 2.9.2009 9:07

Re: Honosit se titulem bez vzdělání je super švindl

Mirku, pan Kalvoda měl vysokoškolské vzdělání. O tom nejhal. V době svého působení v politice však ještě nezpracoval doktorskou práci a neobhájil titul JUDr. To byla chyba, proto také odstoupil. A je také pravda, že v době, kdy vstoupil do politiky, se vedly spory o možnosti používání titulu JUDr. ihned po ukončení právnické fakulty, bez ohledu na obhajobu doktorské práce. Kalvoda byl do jisté míry obětí těchto sporů. Nevím, jestli titul používal "v dobré víře", ale zachoval se čestně a odstoupil. Na rozdíl od mnoha současných politiků, majících z ostudy nejeden kabát a neprůstřelnou hroší kůži.

mol 2.9.2009 8:59

Re: V tom případě

V tom případě by se mohlo hlasoval o prodloužení volebního období současné sněmovně o další čtyři roky. Když už jsou voliči ti majitelé moci...

Honza 2.9.2009 8:56

Jde o zámy některých"občanů této země"

Přeji současné vládě aby vládla alespoň do termínu řádných voleb,když už byla minulá shozena.Dnes máme vládu odborníků,nepolitickou,tak jak neustále omílali ti,co mají na pádu minulé největší zásluhu.Co se radikálně změní v neprospěch"občanů této země"?Alespoň to nutí se spolu nějak dohodnout i když fotbaloví fanoušci jsou mnohdy nekompromisní.

Jara London 2.9.2009 8:56

Re: Pane Kalvoda ta paměť.

Nepíše se "by jste", ale "byste", Brmboši!

Jara London 2.9.2009 8:54

Pane Kalvodo

dobrý článek. Měl jsem možnost se s panem Melčákem několikrát setkat. Podle mého názoru se jedná o čestného člověka, který se na rozdíl od svých kolegů několikrát dokázal postavit zaběhlé, dobře  "promazané" mašinérii tzv. "politické scény" ČR a obhájit své názory jak na "předsedu" Paroubka, tak poslanecké a všeobecně politické kašlání na zákony, včetně toho nejvyššího, Ústavy ČR. Jeho podnět je možná poněkud opožděný a nečekaný, ale rozhodně ukazuje v plné nahotě nebetyčnou aroganci a hloupost českých tzv. "politiků", kteří jsou pro své osobní ambice ochotni pošlapat libovolný zákon, a když slyší zvonění zlata, hledají zákoník, aby ho mohli zahodit. A to včetně Ústavy vlastní země. Myslím, že je načase jim to trochu znepříjemnit. Bravo, pane Melčáku!

Dušan Streit 2.9.2009 8:49

Něco na tom je

Je to složitá kauza, takže správně aitor napsal, že rozhodnutí se nedalo předvídat. Škoda, že ÚS si troufnul na volby, ale na "Lisabon" ne:

http://streit.blog.idnes.cz/c/99564/Co-jsou-jedny-volby-proti-svrchovanosti-statu.html

Ludva 2.9.2009 8:48

Re: Melčákův poradce

R^

Pavell 2.9.2009 8:45

BRAVO !!!

Výborně napsané.

Izák 2.9.2009 8:43

Souhlas

Pane Kalvodo.Nikdy jsem Vás moc nemusel, ale za Váše zastupování p.Melčáka děkují.R^R^R^

zoch 2.9.2009 8:42

DĚKUJI PANU KALVODOVI ZA TENTO PŘÍSTUP !

Není třeba nic dodávat.

Pamětník I. 2.9.2009 8:40

Re: Pokud během zápasu dojde ke zranění několika hráců a spustí se

v demokracii platí, že co není zakázané je dovolené - ale to platí jen pro občany, Politici smějí činit pouze to, co mají zákonem resp. Ústavou výslovně povolené. Zásahy do základních atributů ústavy jsou zakázány přímo. Moudří Španělé mají v Ústavě, že jakákoliv změna Ústavy platí až po schválení parlamentem vzešlým z dalších voleb. A v Itálii moc soudní smí při ohrožení demokracie převzít moc výkonnou, což již byla nedávno učinila a zachránila Itálii před státním marasmem klientelismu.

lemur 2.9.2009 8:39

Bravo pane Kalvodo, bravo pane Melčáku,

že jste rozvířili zasmrádlé bahno veřejného mínění a oživili šmíráckou politickou scénu. R^

Stachanov 2.9.2009 8:31

podvodník kalvoda ještě žije?

8-o

John 2.9.2009 8:30

Re: Pane Kalvoda ta paměť.

Klídech chlapče, od kdy je výkon advokátské praxe vázán na titul JUDr.?

Brmboš 2.9.2009 8:26

Pane Kalvoda ta paměť.

Kdyby byla v této zemi spravedlnost, tak by jste vy nemohl nikdy vykonávat advokátskou praxi. Na spoustě věcí jste se podílel a spousty politického marasmu jste za sebou nechal. Dnes se pasujete do role kritika. Jenže nejsou u nás všichni sklerotici.

Honza 2.9.2009 8:24

Re: spletl jste si adresu,

Nálepkování slovem "přeběhlík"se stalo módou.Často nálepkují lidé,kteří mají svoje máslo na hlavě.Přeběhlík nemusí být zdaleka jen v oblasti politické.Co třeba ti,co se vykašlou na svého životního partnera(ku),ať už z jakéhokoliv důvodu?Nebo ta strana,to je nějaká svátost?

Ludva 2.9.2009 8:18

Re: Změnit ústavu

Podle Vás měl Paroubek ústavní většinu v parlamentu, když se  ten zákon schvaloval ?

ctenarvk 2.9.2009 8:15

Re: spletl jste si adresu,

Dobry den

Fascinuje mne, jak se proti tzv. prebehlikum harasi pouze, kdyz se to hodi. Nechci zde obhajovat toho predposledniho (pana Melcaka, posledni pro mne byla pani Zubova), ale

rad bych pripomnel postup obou prebehlictvi. Poslanec, ktery ma hlasovat podle sveho svedomi, nesouhlasi s nazorem strany, za kterou kandidoval a hlasuje podle sveho. To ma ve vetsine pripadu ostre sledovanych hlasovani za nasledek vylouceni dotycneho (z poslaneckeho klubu, strany,...). Vyloucenim je tzv. prebehlik vytvoren.

Je pro mne usmevna diskuze o posvatnosti volebnich programu. Ty se po volbach nedodrzuji na 100 % temer nikdy. Vetsinou z pragmatickych duvodu (napr. za dva roku se zmeni urcita situace). Pokud by se pri kazdem byt i minimalnim nedodrzeni programu odstupovalo, tak mame permanentni volby.

Poslanec neni otrokem vlastni strany (nekdy ku prospechu, nekdy ku neprospechu). V opacnem pripade nepotrebujeme 200 poslancu, ale staci nam (nyni) 5 zastupcu stranickych sekretariatu, kteri budou hlasovat jak na valne hromade akciovky (procentni umerou obdrzenych hlasu).

Kiri 2.9.2009 8:11

Re: Vrah o morálce káže

K věci Ludvo, k věci!  A ne jenom plivat!  :-/

čtenář zdrojů 2.9.2009 8:07

Melčákův poradce

Melčákův poradce pan Kalvoda zapomněl doplnit, že fotbalista Melčák je sice dotčen tím, že nemůže hrát zápas do konce utkání, ale zapomněl dodat, že to byl Melčák, který do fotbalových pravidel vnesl novinky:

Novinka č.1: Fotbalista Melčák může během utkání přestoupit k protihráčům

Novinka č.2: Fotbalista Melčák má právo hrát až do konce zápasu a nesmí být střídán. 

Takže se pak nedivme, ze manažeři mančaftů se dohodli, že toto fotbalové utkání radši zkrátí.

Enik 2.9.2009 8:06

Re: Pokud během zápasu dojde ke zranění několika hráců a spustí se

Také bych to takhle viděl. Existuje také "kontumační" výsledek zápasu, kdy jeden ze soupeřů není schopen nastoupit k utkání nebo hrubě porušil pravidla a pod.

 Jistě má pan Kalvoda pravdu v tom, že by si politici mohli prodlužovat svůj mandát do nekonečna. Jenže to není tento případ. V tomto případě je zřejmé, že v utkání není možné pokračovat pro patovou situaci. Bez ohledu na délku utkání není možné dosáhnout nějakého výsledku. Pak není v zájmu hry v ní pokračovat. Pokud vím tak i v tenisu je možné zkrátit hru na dva vítězné sety místo tří. Je k tomu ale nutná dohodo všech zúčastněných, a k té v tomto případě došlo. Rád bych upozornil na fakt, že v demokracii platí, že co není zakázané je dovolené, a pokud se nemýlím tak ústava tento postup nezakazuje. Ústava nabízí nějaké způsoby řešení ale neříká, že není možné přijmout řešení jiné. Zákon je zákon, a ten je v rukou zákonodárců. Ústavní soud se tak staví proti zákonodárnému sboru, což považuji za nepřijatelný konflikt. Zkrácení funkčního období nemůže být v rozporu s ústavou neb. ustava takovou věc nezakazuje!

MUDr Jiří Kilian 2.9.2009 8:04

Re: Pokud během zápasu dojde ke zranění několika hráců a spustí se

Jednak pravidla znají institut předčasného ukončení, jednak znají definici podnmínek, za kterých se zápas hraje. Zda to samé zná Ústava, to si odpovězte.

Je to nemilá věc. Nemilá zejména politickým stranám a lidem v nich, všichni už se těší jak budou zvoleni a zasednou a náhle toto. Dareba Melčák, Dareba Kalvoda. Jo, možná jo, ale ne v tomto. Podat stížnost ÚS je jejich právem.

Kdybyste si včara na ČT 2 poslechl názory předsedů, zjistil byste, jak těsně jsou spjati s touhou po moci a co v té touze dokážou říci - to si snad ani nemyslí. Ctít pravidla hry mám za nezbytnou podmínku hry samotné, jinak by to nebyla hra, ale šviindl. Když byli tak chytří a zrušili se, měli to udělat tak, jak se má.  Jde přeci o zákonodárce a pokud jsou to diletanti, jejich smůla. Jistěže i naše, ta zase v tom, že jsme takové zvolili. Neprotrpíme úřednickou vládu o nic víc, než jsme trpěli ty politické.

j 2.9.2009 8:02

Re: Změnit ústavu

o všem musí rozhodovat pouze Paroubek, náš nadčlověk pardon nadbůh:-)

Ludva 2.9.2009 8:02

Vrah o morálce káže

Falešný doktor a přeběhlík budou poučovat o morálce. To jsme to dopracovali.:-(

Ludva 2.9.2009 8:00

Re: Vzhledem

Jo, falešný doktor a přeběhlík jsou ti praví, co nám tu budou kázat o morálce.:-(

I-Worm 2.9.2009 7:59

Změna pravidel v průběhu hry

není u nás zdaleka neznámou věcí. Co takhle změna doby platnosti dálničních známek?

Ludva 2.9.2009 7:58

Změnit ústavu

Poslanci mohou ústavu změnit. V prvé řadě by se měl zrušit Ústavní soud, který se povýšil nad zákonodárce a určuje, které zákony smí nebo nesmí platit. Zkrácení funkčního období PS rozhodně není aktem, který by nějak měnil nebo byl v rozporu s literou i duchem ústavy.

arch.JJ 2.9.2009 7:56

Re: spletl jste si adresu,

...znovu, na jiném místě, skutečně znáte pravého zrádce ?.