25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
doktor 2.9.2009 10:31

Re: Honosit se titulem bez vzdělání je super švindl

To středoevropské titulování je nesmysl. Kdo absolvoval vysokou školu a zná věci, které se tam přednášejí (a udělal z nich státní zkoušky) žádný titul nepotřebuje. Poznali to i pro mnohé blbí komunisti, kteří mi po absolvování lékařské fakulty s červeným diplomem dali "titul" promovaný lékař (existovali promovaní právníci, učitelé, farmaceuti, a další. Za pár let si to rozmysleli, a poslali mně s dalším diplomem i titul MUDr. Nijak si na něm nezakládám. doktor = v lidové řeči lékař. Dr.Kalvoda dlouhodobě prokazuje vysokou inteligenci a právnické znalosti. Ani on k tomu, abych mu věřil, titul nepotřebuje.

Hudec 2.9.2009 10:27

Re: It may be the beginning of something good

R^

vita 2.9.2009 10:24

Re: Mezi fotbalem a politikou je jeden dost podstatný rozdíl -

KDY je dle vás čas na změnu ústavy - v době, kdy skončil "zápas", tedy volební období? A KDO tu změnu provede? Rozpuštěná Sněmovna? Blbost, že...

A co Senát - ten má jiná volební období, dokonce se překrývají - takže Sněmovna může v době, kdy je rozpuštěná a Senát vůbec nikdy (neb rozpuštěný nikdy není)?

Druhý rozdíl je v tom že ústavu a její změny schvalují skutečně "hráči" - ne ústavní soud, ne nějaká komise bafuňářů, ne president - a u nás bohužel ani ne lid, neb nemáme ústavní zákon o referendu, přestože ho ústava předpokládá. Vinou ODS ho nemáme, ale to je momentálně vedlejší.

Změny ústavy a ústavní zákony schvalují obě komory PČR, a to kvalifikovanou většinou. Pokud to vadí a pokud měla ústava zůstat neměnná jak trilit ve Stonehengi, měli to ústavodárci do ústavy napsat. Napsali, jak je možno ji měnit.

brabus 2.9.2009 10:23

Není co dodat

R^R^R^

jk-jiny 2.9.2009 10:21

Pane lžidoktore...

jenže když začne hráč družstva střílet naschvál vlastní góly, je se ho možno v průběhu zápasu zbavit. Erzxindl melčák tam sedí a směje se stranám i voličům..m

Pivomil Ochmelka 2.9.2009 10:12

It may be the beginning of something good

Vzhledem ke skutecnosti, ze vetsina politicke verchusky, vcetne hradniho Ajnstajna, kvici jak podrezavana podsvincata, nabizi se zaver ze to co se deje, je dobre. Pokud tato krize povede k politickemu zemetreseni na jehoz konci bude vymena postbolsevickych kreatur v cele statu za neco rozumnejsiho, jen houst a vetsi kapky.

X 2.9.2009 10:08

Y

Falesny Judr promluvil . Ze , jeste po takove ostude nekdo leze na verejnost ?

pteryx 2.9.2009 10:04

politický fotbal - zásadně nesouhlasím

Pro lidi co berou politiku jako jakýsi fotbal, jako soupeření strany X proti straně Y, jsou pravidla chování jednoduchá: kdo nepřilže neprodá, jakmile máme většinu v parlamentě můžeme si dělat co chceme. Třeba zadlužit občany na věčné časy a nikdy jinak. Je pravda, že pravidla hry jsou důležitá. Ale pokud ji hrají nekvalitní hráči, tak ani sebelepší pravidla nepomohou, nedá se na to dívat.

lucinapes 2.9.2009 10:03

Re: Mezi fotbalem a politikou je jeden dost podstatný rozdíl -

rozdělení voličů a jejich fanatismus mi fotbal připomíná už dávno, nešvary bafuňářů jak by smet. Pravidla jsou daná, existuje rozhodčí komise. Kvůli neshodám o výsledku zápasu dvou S a následném protestu se určitě nebude přehrávat liga znovu. KALVODA MÁ PRAVDU. (i když mě jinak nijak jako politik nebral). Že se VK, JP, PB vláda ODS nelíbí, je jejich věc do nových voleb, ale dělat volby proto, že padla vláda, nelze - pokusy o svržení vlády byly oopakované a kdyby poslanci jen na okamžik tušili, že to pro ně bude znamenat víc než jen kočkování ODS s ČSSD, nikdy by to nepřipustili. Ať si o tom myslíme v rauši fandovství co chceme,  nikdy není pád vlády důvodem k volbám, i když by se to NĚKOMU moc líbilo.

BM 2.9.2009 10:03

Re: Melčákův poradce

No, pan Melčák neudělal ovšem nic nezákonného a opravdu nesmí být střídán, na to nemá nikdo právo jej k tomu donutit.

Jančara. 2.9.2009 10:02

Re: Melčákův poradce

R^

.klara 2.9.2009 10:01

je hezke slyset podvodnikä mluvit o podvodech

pan kalvoda od urcite doby nedela nic jineho nez vyhledava chyby statu a zaluje a zaluje.. tu pro penize tu pro radost s jakou muze z ostatnich delat blbce.. vlada poslanci i soudci mu znamenite prihravaji   v teto zemi pravniho nevedomi je jednooky kalvoda kralem..

BM 2.9.2009 9:59

Re: Pane Kalvodo

R^

Skybird 2.9.2009 9:59

Re: poloviční pravda je často velká lež

Ale včera v Tv všichni volali po tomk, že by jim to někdo měl vysvětlit "jako pro normální lidi", tak jim to předvídaje, že každý není právník, Kalvoda napsal.

BM 2.9.2009 9:58

Re: Pane Kalvoda ta paměť.

Já si naopak pana Kalvodu pamatuji jako velmi schopného a inteligentního politika, jehož jedinou chybou bylo neoprávněné používání titulu JUDr. Jenže ten neoprávněně používala řada právníků, včetně politiků, o spoustě advokátů nemluvě.

Skybird 2.9.2009 9:57

Re: Mezi fotbalem a politikou je jeden dost podstatný rozdíl -

No to nemáte pravdu. Jedno volební období je fotbalovým zápasem. Lidské "hraní si" také asi nikdy neskončí. Zápas ano a pravidla říkají kdy a jak. Může skončit i předčasně, ale to musí rozhodnout rozhodčí - Ústavní soud, nikoli trené či hráči samotní. Pokud mančaft odejde před koncem zápasu z hřiště sám o sobě, následují tvrdé sankce.

jana 2.9.2009 9:49

Re: Jde o zámy některých"občanů této země"

Ano, pokud je nechají udělůat všechna nepopulární opatření a odhlasují jim je.

Ne, pokud jim budou házet klacky pod nohy a bude to jen prodloužení agonie.

vita 2.9.2009 9:47

Re: Melčákův poradce

Co je uprostřed zápasu v politice?

Resp. - co není?

vita 2.9.2009 9:44

Mezi fotbalem a politikou je jeden dost podstatný rozdíl -

a troufnu si předpokládat, že pan právník to ví. Fotbalový zápas někdy skončí, sejdou se bafuňáři a když se dohodnou, pravidla změní. Pravda - ne uprostřed hry.

Politika nikdy nekončí, takže každá změna je uprostřed hry.

A dost se divím, jak může ústavní soud posuzovat ústavní zákony - jsou to přece ony, co definuje ústavnost. Ledaže by byly navzájem v rozporu nebo rušily základní principy ústavy, např. demokratické rozhodování.

vltava 2.9.2009 9:42

Uzákonit jde opravdu všechno

K tomu je snad důkazů dostatek. Norimberské zákony, vedoucí úloha strany, nebo z poslední doby letní čas, svícení aut ve dne a zákaz žárovek.

m 2.9.2009 9:27

Bych řekla,

že se vláda pana Fišerta našim politikům bude velmi hodit. V červnu se budou překřikovat, že nemohli nic dělat, a že by tu u nás teprve nasstupující krizi vyřešili lépe a kvalitněji.

woka 2.9.2009 9:26

poloviční pravda je často velká lež

sice brilantní, ale manipulativní článek. Na řečnické otázky typu "tak uzákonit se dá cokoliv?" lze snadno odpovědět jinými výkřiky jako "tak ústavní soud může zrušit cokoliv?". Samozřejmě právní zástupce hájí zájmy svého klienta, ale nemusel by zrovna o tom psát články - to už je poněkud nátlak.        

Jara London 2.9.2009 9:26

Re: Celková neúcta a chybějící respekt k pravidlům hry, to přeci není v této zemi ničím novým. Tento přístup je mírou převelkou zakořeněn v tomto národě.

Hezky napsáno. Ušetřil jste mi spoustu času, pane arch.JJ. naštěstí jsem si Váš příspěvek přečetl dříve, než jsem začal psát svůj vlastní. Děkuji.

M.Hořický 2.9.2009 9:24

Re: Melčákův poradce

Čtenář zdrojů jinak ani nemůže, neb čte jen zdroje z Lidového domu.

Jara London 2.9.2009 9:21

Re: Pokud během zápasu dojde ke zranění několika hráců a spustí se

Švédové to tam mají pro jakýkoliv zákon, nejen pro ústavu.

Jara London 2.9.2009 9:19

Re: Změnit ústavu

Pane jo, Vy jste ale kovaný bolševik! Něco takového jsem už dlouho nečetl. Pokud vím, podobně postupoval nějaký Hitler. Jo, a pak také nějaký námořník Železňjak, který podle historicky tradované pověry rozpustil v roce 1918 ruský parlament.

Josef 2.9.2009 9:15

Re: Vrah o morálce káže

Pan Kalvoda též tuto Ústavu vytvářel. Jestli se nepletu. 

Jara London 2.9.2009 9:15

Re: Melčákův poradce

Nesouhlasím, čtenáři. Co to zkusit takhle:

Novinka č. 1: Fotbalista Melčák se zachoval podle svého svědomí, postavil se "vůdci" a byl za to nekompromisně vykopnut; jeho další postup byl pak už jen logickým vyústěním této situace;

Novinka č. 2: Fotbalista Melčák se opět zachoval podle svého svědomí a jasně řekl "fotbalovým bossům", že kašlat na pravidla a měnit je podle vlastní libovůle během zápasu je nemravné.

Pak se nedivme, že bolševičtí troubové, zvyklí na to, že všemocná Strana kašlala na zákony jak se ji to hodilo, tady krákorají svá moudra, domnívajíc se, že pozřeli Šalamounovu stolici.

Šerlok Homeless 2.9.2009 9:11

Politika není fotbal.

(Y)Rv

Niky 2.9.2009 9:10

Kalvoda

a spolu s ním Špidla a Kalousek měli za causu Diag Human sedět už dávno ve vězení!!!