30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kotěnočkin-Rusakov 24.5.2007 11:16

Zemanův socanský idiotismus

Musím vás pochválit za termín socanský idiotismus R^. Že vy je nemáte rád ?

Kotěnočkin-Rusakov 24.5.2007 11:34

Re: Re: Re: Zeman rozhodně není "obzíravý a inspirující politik" jak tvrdí autor ve svém blábolu

Grosse do politiky přivedl Paroubek, alespoň to vždy tvrdil. Zase mu ubíráte na zásluhách...Na Zemanovi se samozřejmě shodneme.

Kotěnočkin-Rusakov 24.5.2007 10:35

Ve šlépějích Goléma II (z pera poslance Váňi)

Nebylo mi ještě devětadvacet a stal jsem se předsedou jednoho z největších bytových družstev v republice. Bojoval jsem o důvěru více než třinácti tisíc družstevníků, absolvoval stovky diskuzí a hádek v kočárkárnách, kolárnách i na schodištích paneláků. Ne vždy jsem vyhrál, ne vždy jsem pochopil, co vlastně ti lidé chtějí. Někdy jsem pochopil, ale nepřesvědčil. Český člověk neočekává od politika, že přednese brilantní monolog Hamleta, že procítěně zarecituje dlouhé pasáže z Máchova Máje, či dokonce zatančí. Nevyžaduje ani, noblesu v gestech, krok a ošacení manekýna. Chce se jenom opřít, nechat si sejmout ze svých beder část starostí, které mu nedají za dlouhých nocí spát. Šlapat v bezpečné brázdě, skrýt se za mohutnými zády. Tady je prostor pro politika, chlapa, který se nesesype při prvním průšvihu. Tady je také tajemství růstu preferencí soc. demokracie. Politik na špici není od toho, aby lidi pobavil, intelektuálně nebo esteticky uspokojil chutě společenské elity.

huhu 24.5.2007 10:53

Re: Ve šlépějích Goléma II (z pera poslance Váňi)

tahle charakteristika politika jako vůdce je pro ty kdo volí socialisty, všeho druhu - on nacionálních po internacionální, politik šibal či fýrer pro hňupa či lumpenproletariát. To není politik pro svobodného sebevědomého člověka.

huhu 24.5.2007 11:41

Re: Ve šlépějích Goléma II (z pera poslance Váňi)

politik je člověk, kterého si občané (skupiny občanů) volí, aby prosazoval jejich zájmy. To je dost odlišné chápání od fýrera, jak politika chápe citovaný soudruh...

Alfred 27.5.2007 21:47

Re: Re: Ve šlépějích Goléma II (z pera poslance Váňi)

A zájmem skupiny občanů s levicovým smýšlením je obrat o peníze (vykořisťovat ) pravičáky. Co by si levičáci bez pravičáků počali, výsledky čí práce by "přerozdělili"? Pravičáci levičáky nepotřebují.

Kotěnočkin-Rusakov 24.5.2007 10:34

Ve šlépějích Golema I (z oslavných ód poslance Váňi)

Obávám se, že standardně vyrobený český politik nezná strasti a bázně průměrného českého voliče. Jsou si vzdáleni víc než hvězdy ve vesmíru. Politika udělá velkým a nadstandardním to, že prostého člověka chápe a prostý člověk pochopí jej. Velký a zároveň úspěšný politik je v současném českém prostředí jenom ten, který má navíc důvěru a lidé jsou přesvědčení o tom, že mu mohou naložit na bedra část svých starostí. Stalo se tak Miloši Zemanovi a stává se to údělem Jiřího Paroubka. S trochou samoúčelné škodolibosti by se dalo říci, že, takový politik se pozná na televizní obrazovce na první pohled. Kvůli ruksaku lidských starostí na zádech mu sako příliš nesedí. Mimochodem, dobové fotografie potvrzují, že krejčí nedokázal ušít ani na T. G. Masaryka, přestože pan profesor měl upjatě vzpřímené držení těla. Nejen na koni.

Politik do dnešní zmatené doby je tak trochu golém, který jde ulicemi, čistí cestu a v bezpečném koridoru za ním pádí všichni ustaraní, nejistí a nepříliš v dnešní době zorientovaní. Pojmenování golém neberme jako přezdívku, výsměch, zlehčující hodnocení. Spíš jako symbol nadpřirozené vnitřní síly, reaktor, který vystřeluje do širokého okolí částice mimořádné důvěry. Goléma si nelze splést ani s populistou. Politikem, který sice dokáže mnoho problémů pochopit, pojmenovat, pozornost lidí ukolébat, ale tu chybí šém, který by dal věci do pohybu.

Ladislav N. 24.5.2007 16:01

Re: Ve šlépějích Golema I (z oslavných ód poslance Váňi)

Tady jsou dnes Vízkovy klony, že je tady tak tlustě a rudo? 8-o

www racek 24.5.2007 10:31

hmm, tedy, tohle to nesmírně hloupý

stvoření je prej vysokoškolskej pedagog ... asi učí etiku, soudím.

pak to takhle vypadá.

aljav 24.5.2007 10:32

Re: hmm, tedy, tohle to nesmírně hloupý

 proč ? Protože pravdivě a vystížně popsal Paroubka ? Pro pravdu upálit ???

jerry 24.5.2007 10:44

Já bych měl k článku jedinou výtku

Paroubek nemusí potlačovat jiné názory ve svém poslaneckém klubu - žádné názory tam nejsou a nikdy nebyly . Jen snaha některých jeho poslanců urvat pro sebe ještě víc.Zatím jediná revolta v klubu se týkala práva poslance přijímat úplatky a protislužby od kohokoliv. I ti dva odpadlíci jsou věrným obrazem Paroubka samého -sobecké prosazování vlastního já, bez jakéhokoliv ohledu na ostatní.A volič je důležitý jen půl roku před volbama.

huhu 24.5.2007 12:23

Re: Já bych měl k článku jedinou výtku

urvat, zanamená získat mocensky, mimo spravedlivého soudce - svobodný trh.  Takhle "urvat" je podstatou socanské ideologie "sociálně tržní" společnosti ....

povídám 24.5.2007 10:50

Re: Re: hmm, tedy, tohle to nesmírně hloupý

Ale jdi,vždyť s menší obměnou takhle může hodnotit i Topola a spol.

F. Čech 24.5.2007 10:53

Re: Re: hmm, tedy, tohle to nesmírně hloupý

Je to trouba, protože pokládá Zemana za konstruktivního a inspirujícího jedince. Ve své zavilosti proti Paroubkovi také není autor schopen uznat, že to byl právě Paroubek, který socany za necelý rok vytáhl z 11% na volebních 31% a málem vyhrál volby. A dokázal to i přes to, že po celou tu dobu který socany rozvracel a podrážel. Příklon socanů k Zemanovi by byl pro tuto stranu sebevražda. Autor je buď totální blb nebo zaslepený stoupenec ODS, který oceňuje Zemanovy trvalé poklony Klausovi anenávidí Paroubka, že nejedná stejně.

Kotěnočkin-Rusakov 24.5.2007 11:01

Re: Re: Re: hmm, tedy, tohle to nesmírně hloupý

Tak to Paroubkovi trochu z těch zásluh ubíráte. Nemusel napravovat jen škody které v čele ČSSD napáchal Zeman, ale hlavně škody po Špidlovi a Grossovi, za nichž tato strana propadla až na 11%. Zeman v tom škození zase tak úspěšný nebyl, byť škodil sebevíce, tak občas i nějaké ty volby vyhrál...

F. Čech 24.5.2007 11:06

Re: Re: Re: Re: hmm, tedy, tohle to nesmírně hloupý

Zeman je pátou kolonou ODS, proto ta jeho trvalá obliba u odéesáků! Když jde o vaši vládychtivost je vám dobrý i profláknutý ožrala.

Jakub Vosáhlo 24.5.2007 11:24

Re: Re: Re: Re: Re: hmm, tedy, tohle to nesmírně hloupý

Pátá kolona? Není to ten samý Zeman, co chtěl jít ódéesce a celé její vládě po krku?

Kotěnočkin-Rusakov 24.5.2007 11:29

Re: Re: Re: Re: Re: hmm, tedy, tohle to nesmírně hloupý

Ano, proto byl ODS Paroubek tak dlouho dobrý jako náměstek na magistrátu. Teda, vy na té ČSSD nenecháte ani niť suchou...

Kotěnočkin-Rusakov 24.5.2007 11:57

Re: Re: Re: Re: Re: hmm, tedy, tohle to nesmírně hloupý

"Proto se mu (Paroubkovi) od pražských zastupitelů ODS dostávalo uznání jenom šeptem"

VladaPing 24.5.2007 10:29

Zmatený muž na politické hrazdě ?

No, počkám si, až tento "muž" přestane být "zmatený" a skončí pověšen na politické šibenici.

A to tak vysoko, až nedosáhne nohama na zem a na tak dlouho, až sebou přestane klepat.

Kotěnočkin-Rusakov 24.5.2007 10:25

Člověk Paroubek II-Antikomunista ( z pera F.Vízka)

Všechno bylo ale marné, dokonce ani předvolební „týden zdravotního neklidu“ neukázal jasný odklon voličské přízně od ČSSD, a proto musela přijít bomba schopná zacloumat i s mrtvým. Premiér České republiky byl před zraky milionů a celé Evropy postaven do jedné řady k lidem z organizovaného zločinu, také k nájemním vrahům a – aby vášně gradovaly do krajnosti – dokonce i k pedofilům, prznitelům nevinných dítek.

Až tak daleko se zašlo, aniž by se kdo červenal, aniž by kdo zasáhl a řekl DOST. Jsem si jistý, že bolestivá a nespravedlivá rána pendrekem do zad na nechvalně známém loňském CzechTeku či letošní zásah proti slavné „zelené“ dámě je ve srovnání s újmou, kterou utrpěl člověk Paroubek a jeho blízcí jenom malým dloubnutím.

Nečekám, že se česká pravice bude kát, vždyť ona k tomu svinstvu „jenom mlčela“, ale čekal jsem, že si povšimne, že jimi vysmívaný a napadaný Paroubek – za údajnou přípravu k vládní kolaboraci s komunisty – byl prvním předsedou, kterému se podařilo umenšit vliv a význam KSČM způsobem, který budí úctu. Inu, byl první, který pochopil, že izolace a zahánění komunistů do kouta jim jde náramně k duhu. Pochopil, že tím dostávají dárek, který až zakrátko rozbalí, bude světu hlásat: Už dvacet let se KSČM na ničem špatném v této zemi nepodílí, je čistá, je nejvyšší čas dát jí důvěru a hlasy. Paroubek je první, který se rozhodl komunistům žádné takové dárky nedávat. A uspěl.

aljav 24.5.2007 10:35

Re: Člověk Paroubek II-Antikomunista ( z pera F.Vízka)

 co to meleš ? On řekl, že si komunisty chce vychovat a že jim už teď chce dát posty. Například uvažoval o radě pro kontrolu kvality TV vysílání ( že by cenzůra ? ), a této radě měli šéfovat ! Takže nelži !

Kotěnočkin-Rusakov 24.5.2007 10:41

Re: Re: Člověk Paroubek II-Antikomunista ( z pera F.Vízka)

Nejsou to samozřejmě má slova. Takto Jirku, jako hráz proti komunismu jedinou a největší popsal jeden z jeho nejvěrnějších obdivovatelů, František Vízek. A já také jen kroutím hlavou co ti Paroubkovi propagandisté všechno nedokáží otočit :-)

http://neviditelnypes.zpravy.cz/uvaha-clovek-paroubek-0u2-/p_politika.asp?c=A060626_205516_p_politika_wag

jerry 24.5.2007 10:47

Já ten jeho humor zbožňuju

tohle mi trochu připomíná Šimka a Grossmanna.R^;-D

Kotěnočkin-Rusakov 24.5.2007 10:53

Re: Já ten jeho humor zbožňuju

Mně taky, ale obávám se, že to Vízek myslel smrtelně vážně :-D

Jakub Vosáhlo 24.5.2007 10:55

Re: Člověk Paroubek II-Antikomunista ( z pera F.Vízka)

Super, opravdu to vypadá, jak kdyby to psal Vízek. :-D:-D:-D

Jakub Vosáhlo 24.5.2007 10:58

Re: Re: Člověk Paroubek II-Antikomunista ( z pera F.Vízka)

Jo aha, tak ona je to fakt citace Vízka. Já původně myslel, že je to nějaká Vaše variace na vízkovské téma. Ale i tak je to poučné.

Kotěnočkin-Rusakov 24.5.2007 11:05

Re: Re: Re: Člověk Paroubek II-Antikomunista ( z pera F.Vízka)

Tak zásadní a pravdivý Vízkův esej, a vy ho neznáte? ;-D To je skoro jako neznat Čapkovo "Proč nejsem komunistou" ;-)

jarouš 24.5.2007 10:24

Myslím, že

Jyřyk na Vás podá trestní oznámení.

Kotěnočkin-Rusakov 24.5.2007 10:23

Člověk Paroubek I (z pera F.Vízka) -

S prvním předsedou „posametové“ ČSSD Jiřím Horákem tvořil nerozlučnou politickou dvojici. Rozuměli si, navzájem se ovlivňovali, společně formulovali mnohé postoje k dění v zemi i poté, kdy Horák ve straně skončil. Jiří Paroubek svého staršího druha ani potom „nehodil přes palubu“, protože kvalitu lidí neměřil přes funkci, kterou právě zastávají, jak je v Česku běžné. Svoje názory a preference říkal až příliš zřetelně a nahlas, což také není obvyklé, takže byl trvale na politické „houpačce“.Na pražském magistrátu dlouhé roky jako náměstek primátora dokazoval, že při řešení věcných problémů umí hledat dohodu s každým, protože prioritou pro něho byla vždy materie a nikoliv politické zakotvení osoby, se kterou jednání vedl. Ani tato podstata demokracie – čili diskuse, dialogu, debaty – není v našich zeměpisných šířkách ještě samozřejmostí, proto se mu od pražských zastupitelů ODS dostávalo uznání jenom šeptem.

Když jako premiér vyzvedával téměř padlou sociální demokracii krok za krokem do výšin až nečekaných, byl denně zleva zprava atakován a ve většině médií nelítostně drcen, smažen a grilován. Každá útočná metoda byla shledána možnou, zábrany se nenosily, zkusilo a použilo se úplně všechno. Nad jeho hlavou trvale svištěl bič, jenom kočí se střídali: nejen oponenti, ale i koaliční partneři a dokonce i hradní pán… Šleh a prásk!

Všechno bylo ale marné, dokonce ani předvolební „týden zdravotního neklidu“ neukázal jasný odklon voličské přízně od ČSSD, a proto musela přijít bomba schopná zacloumat i s mrtvým. Premiér České republiky byl před zraky milionů a celé Evropy postaven do jedné řady k lidem z organizovaného zločinu, také k nájemním vrahům a – aby vášně gradovaly do krajnosti – dokonce i k pedofilům, prznitelům nevinných dítek.