21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
brok 11.9.2006 11:08

Re: Podívejte,

Ono by těch nezbytných výdajů přece jen bylo víc. Školství v omezeném rozsahu i střední a vysoké. Školným je možné regulovat zájem, který je dnes převážně o humatní obory, zatímco potřeba je větší v technických oborech. Armáda a policie by naopak měly dostávat více, aby byla policie schopna potlačovat zločin. Justice (včetně státních zastupitelství), to jsou všechno obory, kde je privátní aktivita méně účinná a pomalejší. Také zdravotnictví v určitém rozsahu musí být dotováno. Ušetřit by se ale dalo hodně v sociální oblasti použitím rozumu. Není žádoucí nárůst populace závislé na podporách, takže do vyplácení porodného, dětský přídavků a pod. je nutné zařadit jako kriterium také odpovědnost, t.j. porodné ano, ale jen tehdy, jestli se rodička bude o dítě nadále starat, dětské přídavky ano, ale jen v tom případě, že rodiče budou dítě řádně vychovávat a že se dítě bude svědomitě připravovat na aktivní život (vzdělání) atp. Sociální dávky jen tak vysoké, aby se spíše vyplatilo pracovat, než žít na podpoře. A takových úspor je řada. Neškudlit, ale šetřit, t.j. vydávat peníze účelně.

Jirka 8.9.2006 23:06

Re: čekal jsem to trochu později

Za x vlád ČSSD za všechno mohla ODS.

Kobylka Lajda 8.9.2006 22:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Každý pravičák je odborníkem!

Dávno jsem Tě už posílala na vyšetření, nedbáš mých rad. Myslím to upřímně. Ten zátaras alias blok v Tvém mozku nutno odstranit.;-O

Kobylka Lajda 8.9.2006 22:11

Re: Re: Re: Pane Autore,

Neznám nic státního, co je ziskové - pokud do toho ČSSD nenalila těžké dotace. Chachá! Neval nám šruby do hlavy! Soukromník pracuj mnohem efektivněji než  těžkotonážní státní kolosy! ;-D

Kobylka Lajda 8.9.2006 22:07

Re: Re: Neměl by se JH spíše podepisovat iniciálami B.S.?

Tys tu ještě chyběl! Už jsi byl na vyšetření?8-o

Kobylka Lajda 8.9.2006 22:01

Re: Re: vláda socanů plánovaný schodek v minulých 3 letech dokázala ... snížit pod mastrichtská 3 % HDP

Hihihi! Mají zadlužený i Lihový dům. Tady už přestává sranda.;-DCo budeme dělat bez ÚV ČSSD? A z čeho zaplatí předčasné volby? Buhahaha!;-D;-D;-D

Melein 8.9.2006 22:00

kDO A PROČ

Levice v podání KSČM anebo lépe K¨SČ se mi už z principu protivý, Žila jsem pod touto vlýádou47 let a tak si myslím, jen tak bokem, že mám právo ji kritizovat. Moje sestra emigrovala v 69 roce do Švédska. Potom nastal ten pravý boom pro ostatní. Zákaz studií, zákaz vycestování, prohlížení pošty atd. Asi to všichni známe buď  z osobní zkušenosti nebo přeneseně od jiných. Nechci, aby se toto vátilo. Pro mě osobně je poselství Paroubka příliš živé než abych před tímto člověkem skláněla ještě někdy hlavu. Je totiž ještě o moc horší než byl ubožák Jakeš  a Husák!

Kobylka Lajda 8.9.2006 21:57

Re: Re: jirko.s.

Kšccc, modrý ptáku, od jirky s. ! Ten má hlavu i mozek na správném místě a pokud trochu urazí - vždy spíš decentně - tak právem. Potvrzuji, že nick Šejna, Ivan, Geront - jsou omezenci, a je jim třeba dát lekci - i když třeba starozákonní - oko za oko, zub za zub. Na hrubý pytel, hrubá záplata. A socani či komouši opravdu mají hrubé pytle! Jen se mrkni, jak vyváděl parub na fotbale na Slovensku, no to je trapas jak hrom. Po Praze jezdí auta s nálepkami DOST PAROUBKA a já volám ještě k tomu: dost Šejny!!

Melein 8.9.2006 21:28

Re: Neměl by se JH spíše podepisovat iniciálami B.S.?

Přesně jsi  to vystihl. To jeho pitomý buranství nás zaneslo hodně zpátky, jsem ekonom, ale co on předváděl, to skutečně hraniční s politickým zločinem. Takhle oblbovat lidi. to mu neprominu nikdy. Pro mě takový Sobotka , který vystudoval jako doktor práv , přžedrvším není žádný EKENOM!

jirka.s. 8.9.2006 21:21

Re: jirko.s.

Modrý ptáku! Souhlasím s Vámi. Zřejmě jste ale nebyl přítomen na Psu tak cca před dvěma měsíci. To se na mně bez evidentní příčiny začal "realizovat" onen jetelový parazit. Jen si ho opravdu zkuste vyhledat v obchodním rejstříku. Konec konců, sám se přiznal, že je synovečkem soudruha generála Šejny, prvního "ekonomického" emigranta z ČSSR.

Ladislav N. :-))) 8.9.2006 20:03

Re: vláda socanů plánovaný schodek v minulých 3 letech dokázala ... snížit pod mastrichtská 3 % HDP

Však on taky podobné rozpočtové schodky před ČSSD nikdo (v historii českých zemí) nedělal. A že si nadělala ČSSD vysoké schodky, tak to je zásluha čí?

Ladislav N. 8.9.2006 19:58

Re: pane-jste šikovný manipulátor-trochu pravdy-více polopravd a nějaká ta lež-a ministr je na lopadkách-jako ekonom by jste se měl stydět-není to fér-i když to ted letíh

Karle, napiš nám něco víc argumentů. Třeba ti budeme i rozumět..;-)

karel 8.9.2006 19:40

pane-jste šikovný manipulátor-trochu pravdy-více polopravd a nějaká ta lež-a ministr je na lopadkách-jako ekonom by jste se měl stydět-není to fér-i když to ted letíh

Eva D. 8.9.2006 18:42

Re: K článku

vy asi ekonomické noviny či časopisy moč nečtete, že? Jinak byste neplácal nesmysly, protože byste měl tuchy, kdo je autor a kde publikuje. Je to novinář věnující se ekonomii, víte. určitě o ní ví mnohem, ale mnohem víc než Sobotka. Ale to není zase takový výkon, protože v této disciplině, ne-li obecně, je Sobotka prázdný sud. Jen hlasitě duní. Hodně a předčasně nafouklé NIC, je mi líto.

A Rusnok byl socialistickým ministrem, jenže ke své smůle i ekonomem, tím pádem nevydržel v té cochcárně. Logicky.

Honza 8.9.2006 18:40

Divím se...

 že tomu hošíkovi vydržel jeho šťastný úsměv idiota :-/ Vlastně proč ne, za naše peníze !

Eva D. 8.9.2006 18:32

Re: Případ Sobotka

Do mzdové účtárny těžko, alespoň mimo Prahu. Dělají se konkursy, tím by nemohl projít, většina účastnic by ho musela strčit do kapsy!

 Ale klidně by mohl dělat obchodníka s deštěm. Bohužel, některým lidem, jak vidno, prodá cokoliv. Vždyť ho vlastně dělá už teď. Kecy, kecy, lži a falešné úsměvy, toť Sobotkovo know-how.

A končím, zbytečně se poddávat negativním emocem, které to stvoření u mne spolehlivě vyvolává.;-€ 

rejpal 8.9.2006 18:27

Re: Re: Re: Pane Autore,

Ivánku, bankrot vzniká tím, že postižený subjekt, v tomto případě stát, nemůže dostát svým závazkům, tedy slibům, které dal svým veřitelům, nebo občanům. Stát, tedy náš současný  stát, navíc majetky ve svém vlastnictví nevytvořil, ale ukradl je právě soukromým vlastníkům nebo v lepčím případě, v dobách předsocialistických, koupil od soukromníků za peníze vybrané na daních od občanů. A prospěch zákazníka má na mysli soukromník, protože ve volném hospodářství nespokojený zákazník přejde ke konkurenci. U státního monopolu to ale  zákazník nemůže udělat.

Zřejmě jste příliš mladý, aby jste pomatoval "péči o zákazníka" prováděnou státními podniky ať už ve výrobě, tak v maloobchodě. Důležité bylo splnit plán daný naši rodnou stranou a vládou a zákazním jenom tiše šoupal nohama ve frontách  na zboží nejenom denní potřeby, od cibule přes hajzlpapír a šusťáky z NDR až po Škodu MB.

Jděte s Vašimi kecy do Pr..usele(Y);-€

jirka.s. 8.9.2006 17:40

Re: Re: jina sobotkova lez

Ale, bohužel, přímo ze života.

jirka.s. 8.9.2006 17:37

Re: Re: a naopak Re: Re: Re: Osoba Bohuslava Sobotky . . .

Pravnuk Lenina?

Jiří K. 8.9.2006 17:37

Nevím, co jste četl za bolševika, Karle, ale ...

to, že vláda socanů plánovaný schodek v minulých 3 letech dokázala dodržet a dokonce oproti plánu snížit pod mastrichtská 3 % HDP to je prostě neoddiskutovatelný fakt, žádná vítězná ideje.

To Vás asi musí hodně štvát, vždyť pokaždé při schvalování vzpomenutých minulých rozpočtů Tlustý (podporován v tom všemi těmi nezávislými okravatovanými /a vlastně i osukňovanými, málem bych zapomněl na Šichtařovou/ analytiky) národ z televizních obrazovek poučoval a strašil, že navržený deficit bude ve skutečnosti podstatně vyšší, že se jedná jenom o Sobotkovu podvodnou hru s čísly. No, asi tomu pan zemědělský inženýr nerozumí, že se vždy tak netrefil.

A nebo rozumí a potom nám vědomě lhal. To pan Tlustý velice dobře umí. Aniž by hnul brvou.

jirka.s. 8.9.2006 17:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Každý pravičák je odborníkem!

Děkuji, lépe bych to nenapsal!

zrusksc 8.9.2006 17:17

Přesně tak to je!

Drzý spratek Sobotka zadlužil zemi tak, že se budem z jeho dluhů vymotávat hodně dlouho!!

mak 8.9.2006 16:28

pred 89 jsem mel taky zamestnavatele, to byla tedy strana a vlada pekny hajz*ove

takhle me vykoristovat. Vy asi nechapete, ze zamestnanec za svou praci dostane zaplaceno podle smlouvy, kterou si sam vyjednal. Pokud nevi, kolik jeho prace stoji, je to jeho problem.  Za kolik zamestnancovu praci pak zamestnavatel proda, je zamestnavatele vec. Do ceho chcete porad mluvit?????

hodne neRath 8.9.2006 16:26

Re: Re: Nulový deficit

muzete prosim nastinit, jak chcete zmenit zakony prijate KSCSSD?

vrtal 8.9.2006 16:19

Re: Nulový deficit

Ano nulový deficit,t.j.vyrovnaný rozpočet by byl velice názornou ukázkou před volbami. ODS by shořela jako papír, proto tlačí deficit nad 100 miliard. Z opozičních lavic se to kritizuje, ale když dojde na lámání chleba, tak skutek utek. Nic se nezmění.

vládík 8.9.2006 16:17

Re: Re: Re: Pane Autore,

1. A co bylo před privatizací ziskové?

2. Co udělá ten podlý kapitalista se ziskem? Světe div se - reinvestuje. Zatím co stát rozdá (jak jsme viděly, rozdává i na dluh). Ostatně co udělat se ziskem ČEZ (pro další rozvoj státu) nám ukázal soudruh (pardon, kamarád) Škromach: rozdat!!!

3. Nevšiml jsem si, že by v zájmu zákazníka byly v době vlastnictví státu otevřené jakékoliv obchody va starých částech Prahy, benzinky byly sta kilometrů od sebe a prodavačky se "sloubaly v nose". Tak si představuješ zájem o prospěch zákazníka?

4. Co je o tolik dražší, než bylo před 20 lety??? (ovšem když započítáš reálnou cenu koruny - např. podle růstu mezd a ostatních příjmů).  Prakticky nic. Tak o co ten přeodpornej kapitalista zdražuje? (Mimochodem: proč odchází některé řetězce? Protože mají tak nízké ceny, že už se neuživí. Odporní soukromí vlastníci!)

AeroKarel 8.9.2006 16:14

"A buďte si jist, že kdyby ten rozpočet měla aplikovat vláda socanů, tak ho dodrží v plánovaném schodku 88 mld stejně, jako to dokázala s rezervou v minulých 3 letech"

Takové vítězství ideje nad zdravým rozumem jsem četl snad naposledy za bolševíka.

AeroKarel 8.9.2006 16:09

"Není důležitá objektivní skutečnost, ale důležité je umět to patřičně zdůvodnit. "

Toť přímo krédo Paroubka, Drátha a ostatních šibalů. Předvádějí to dnes a denně, frázomet Sobotka v tom byl obzvlášť dokonalý !

vládík 8.9.2006 16:08

Re: Vládíku,

7,1% je o 1,4 % méně (a je to chyba odhadu téměř 20%). Ve druhém čtvrtletí je to už jenom 6,2 %.

AeroKarel 8.9.2006 16:07

Re: Nulový deficit

I já jim celkem věřím. Ale ani s naší důvěrou ten Augiášův chlív nepůjde napravit tak rychle. Osm let to zasírali. Jen těch zákonů, co je nutno zrušit/změnit. A málokterý se eliminuje sám, tak jako ten slavný o neziskových nemocnicích.