3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
penzista 8.9.2006 15:46

Re: K článku

Nadávka není argument, pro ji používají ti, kterým argumenty chybí. Rv

Ladislav N. 8.9.2006 15:00

Re: Nulový deficit

KSČSSD pomůže ODS ve sněmovně odhlasovat zrušení zákonů, které jste si sami prohlasovali, tak to bude mít ODS jistě jednodušší... ;-) Ale jak vás znám, budete řvát, jak ta ODS zadlužuje zemi a přitom budete svým voličům slibovat vyšší sociální dávky, dotace....a ještě větší dluhy vlády...

terra 8.9.2006 15:00

Už jsem tu mockrát zaznamenal

že některým lidem dělá potíže pochopit, že kdyby neexistovali zaměstnavatelé (ti oškliví kapitalističní podnikatelé a zloději, fuj!), neměli by u koho být zaměstnáni... A pokud se domnívají, že by je zaměstnal stát - kde by stát získal peníze na jejich výplaty? Leda zdanit je všechny i sám sebe - a máme tu úžasné perpetuum mobile zvané reálný socialismus, a ten fakt nefunguje. Už to dokázal (pro případné rýpaly, nejmenuju se Nový:-))

Ladislav N. 8.9.2006 14:57

Re: Deset důvodů, proč jsem pro Topolánkovu vládu

No to je pěkné, s "ukradeným" nickem sem sázet takovéhle jedy... :-/ Co tomu asi říká faust původní?

Ladislav N. 8.9.2006 14:54

Re: Ivan - Pohledem bolševika

Největší zlodějnou, Ivane, bylo okradení národa při tzv. znárodnění a dalšími kroky komunistů (např. měnová  "reforma"  1953).  Vysvětlovat tohle komunistovi jako ty je asi zbytečná ztráta času, viď?

Faust 8.9.2006 14:45

Deset důvodů, proč jsem pro Topolánkovu vládu

1)      Předsedou vlády je Topolánek,  který se neumí dohodnout ani se svou ženou, zatímco před tím tam seděl Paroubek, který se uměl dohodnout s každým (a to i s komunisty a s Marťany)…

2)      Ministrem vnitra je Langer, který všechno co ví, za tepla hnedka vyžvaní novinářům, zatímco předtím tam seděl Bublan, který dodnes ani necekl, o co šlo v akci Mlýn…

3)      Ministrem financí je Tlustý, který byl kdysi u komunistů, zatímco dosud tam seděl Sobotka, který u nich už brzy skončí…

4)      Ministrem zdravotnictví je Julínek, který jako anesteziolog umí uspávat, zatímco dosud tam seděl Rath, kvůli kterému se v noci budila ze sna půlka národa hrůzou, jak to bude s tou lékařskou péčí….

Pokračování tady: http://blog.lide.cz/johanesdoktorfaust/2006/09/05/150 

Žulový Aston 8.9.2006 14:30

Nulový deficit

Předpokládám, že na základě předchozích prohlášení, jak socdemáci zadlužili naše děti, tak nová vláda přijde s nulovým deficitem státního rozpočtu. Já ODS věřím.

J. T. 8.9.2006 14:26

Re: Re: Re: Modrý ptáku,

No dejme tomu že přijde ostrý pan domácí. Ale utratit se ty peníze dají i za něco jiného.

J. T. 8.9.2006 14:26

Re: Re: J.T. - Nepopletl jste to?

Ne, říkáte jinými slovy to samé co já.

Pekos 8.9.2006 14:21

Re: čekal jsem to trochu později

Milý Franto, napište, prosím, také nějaké konkrétní protiargumenty k článku, abych se i já, méně sečtělý, poučil. Vaše obecné řeči jsou k ničemu. Děkuji  

karel 8.9.2006 14:17

Re: čekal jsem to trochu později

franto prosim te jak dlouho jsou socani u kormidla?  tak to nesvaluj na ODS...s tou  zacni tak za mesic az nedostane ve snemovne podporu.....teda ja jim ji preju.. ja myslim ze to kazdej pochopi ze za mesic stihli vytunelovat a rozkract co se dalo...8-o;-P

Ivan 8.9.2006 14:15

Re: Re: Pane Autore,

Bankrot vzniká tím, že sestát formou tzv. privatizace (jen krycí název pro největší zlodějnu v dějinách) zbavil podstatné části svých příjmů. Privatizovat cokoliv, co je státní a ziskové, je zločin a jako zločin by mělo být trestáno. Soukromí vlastníci umí především zdražovat a okrádat. O prospěch zákazníka jim jde především až v poslední řadě.

D.P. 8.9.2006 14:11

Re: Re: a naopak Re: Re: Re: Osoba Bohuslava Sobotky . . .

Jistě. Ale ať si je zkusí vydělat bez onoho podnikatele. Někomu se to občas podaří, pak se sám stane podnikatelem a zaslouží pravděpodobně zlikvidovat.

Ivan 8.9.2006 14:11

Re: Re: Pane Autore,

Je dojemné, jaké nesmysly se vykládají pod ekonomickou poučkou, že "když se sníží daně, zvýši se výběr daní". Znamená to ve skutečnosti následující:

Když při daňové sazbě 20% ode mne stát vybere 100000Kč na daních, tak při daňové sazbě nižší, řekněme 10% ode mne nevybere jen 50000Kč, jak by se při mechanickém uplatnění daňové sazby při výpočtu odhadu daně zdálo, ale o něco více, tedy třeba 60000Kč. Nikdy ale na oněch původních 100000Kč.  Zkuste to někdo z modrých ptáků vysvětlit Tlustému, aby alespoň ve veřejných pořadech netvrdil nesmysly, při kterých ekonomové padají smíchy.

hodne neRath 8.9.2006 14:10

Re: čekal jsem to trochu později

franto, probuh.... kolem Sobotkova rozpoctu jsou fakta znama jiz dlouho... cemu se divite?

Ivan 8.9.2006 14:02

Re: a naopak Re: Re: Re: Osoba Bohuslava Sobotky . . .

Platí především zaměstnanci. Zaměstnavatel má pouze to, co mu zaměstnanci vydělali. Kdyby tomu tak nebylo, tak by žádné zaměstnance neměl. Takže ať platí cokoliv, jsou to vždy peníze vydělané jeho zaměstnanci. Na tom modré straky nic nezmění.

Pete Brich 8.9.2006 13:56

Ozubená Pleš - vejlupek všech socialistických cností.

Tohle poznání nás přišlo na bilion Kč.

PB

franta 8.9.2006 13:56

čekal jsem to trochu později

ale je vidět, že modří ptáci neztrácí čas a už nás dopředu masírují a připravují na to, že za jejich vlády rozpočtové schodky nejen nezmizí, ale asi budou i růst. Vina bude ovšem na Sobotkovi a ČSSD. Není důležitá objektivní skutečnost, ale důležité je umět to patřičně zdůvodnit.  

hodne neRath 8.9.2006 13:33

Re: Podívejte,

a v tom je jadro pudla - KSCSSD s tim (i v minimalni rovine) souhlasit nebude. A bez parlamentu s mandatornimi vydaji nikdo nehne.

PK66 8.9.2006 13:28

Re: Modrý ptáku,

...já teda doufám, že to tak nedopadne, ale kdyby se přece jen Jyrka Tlučhuba dostal zpátky, tak si rád počkám na to, jak ten rozpočet dodrží ....;-D;-D;-D;-D

PK66 8.9.2006 13:26

Re: Případ Sobotka

...možná nemůže mít děti, tak proč by měli dostávat ostatní, když on by neměl nárok ...

PK66 8.9.2006 13:24

Re: K článku

...zcela jasný, hlavně věcný a bez urážek  příspěvěk k danému článku ...;-D;-D;-D;-D

Road runner 8.9.2006 13:19

Re: Re: Modrý ptáku,

Cikánská rodina a na nájem??? Dobrej vtip??? Ta to přece řeší úplně jinak, i když ten nájem pak stejně moc neplatěj

jakovy 8.9.2006 13:19

Kecáštárosi Re: Re: Neměl by se JH spíše podepisovat iniciálami B.S.?

nechtěl jsi napsat: My Vás okrademe a Vy ještě máte tu nehoráznou drzost tvrdit, že se Vám to nelíbí ?

Jste nechutní pravičáci a modré straky ! Tfuj !

Ladislav N. 8.9.2006 13:18

Re: J.T. - Nepopletl jste to?

Mandatorní výdaje rozhodně nesnížíte tím, že je budete financovat zadlužením v zahraničí, a současně ještě jejich růst zvyšovat dalším rozdáváním peněz voličům. Je to totéž, jako byste zadlužil (protihodnotou) vlastní dům a peníze poskytnuté bankou utratil za luxusní dovolenou v exotických krajinách.

Modrý pták 8.9.2006 13:13

Podívejte,

Jiří Rusnok byl socialistický ministr, s tím se nedá nic dělat, to je konstatování faktu. Že je Jiří Rusnok velmi dobrým ekonomem je také konstatování faktu.

Stran nápadů na snížení mandatorních výdajů - o tom je celý politický spor Aleši P. Protože ve chvíli, kdy je chce někdo snížit, tak se dozví o sociální soudržnosti, upadání do bídy nebo modrých experimentech. Za sebe říkám, že bych v rozpočtu ponechal výdaje na armádu, policii, soudy, parlament, zahraniční politiku a základní školství. Ostatní bych seškrtal.

J. T. 8.9.2006 13:02

Re: Modrý ptáku,

A jak by ten schodek dodrželi, když by v "dojemné shodě" nechtěli snižovat mandatorní výdaje. Zvýšením daní? Nebo prodejem toho zbytku co ještě prodat jde, ale o kterém se zatím nedohodli, že se prodá? Takovéhle "udržení výše schodku" mi připomíná hospodaření cikánské rodiny, prodávající nábytek, aby měli na nájem.

Modrý pták 8.9.2006 12:48

Mirku Šejno,

jestli vláda dodrží nebo nedodrží výši schodku je v oblasti mytologie. Sestavovat rozpočet musíte na základě nějakých pravidel. To úplně elementární praví, že tam dáte VŠECHNY povinné výdaje a VŠECHNY příjmy. Pan Sobotka to prostě neudělal. Nadávat panu Tlustému, že odmítá do rozpočtu zahrnout prachy za prodej ČSA, protože ten prodej nebyl schválen, je prostě mimózní. Mohl bych se sice tvářit, že pan Sobotka to tam zahrnul proto, že chce ODS pomoci splnit její Modrou šanci, ale to by byl projev intelektuální charity. Jenže to nic nemění na skutečnosti, že to prostě udělat NESMÍ. Jako právník by to měl alespoň tušit. Já bych osobně raději vyhodil kůrku chleba než bych ji podal panu Sobotkovi. Osobně bych řekl, že pan Pilip byl ve srovnání s panem Sobotkou úplný intelektuální gigant a vzor ctnosti.

Xury 8.9.2006 12:40

Re: Xury

Přesně proto se o tom hovoří jako o účetních tricích. Na podstatě věci to totiž nic nemění.

Modrý pták 8.9.2006 12:40

jirko.s.

měl byste tam hodit zpátečku. Osobní útoky jsou mizerné.