21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
www racek 8.9.2006 10:08

Re: Re: Pane Autore,

ten schodek v modré knize byl absolutní nesmysl, o němž všichni věděli že je to blbost na oklamání hloupých voličů. prostě neuskutečnitelná hloupost.

Ivan 8.9.2006 14:11

Re: Re: Pane Autore,

Je dojemné, jaké nesmysly se vykládají pod ekonomickou poučkou, že "když se sníží daně, zvýši se výběr daní". Znamená to ve skutečnosti následující:

Když při daňové sazbě 20% ode mne stát vybere 100000Kč na daních, tak při daňové sazbě nižší, řekněme 10% ode mne nevybere jen 50000Kč, jak by se při mechanickém uplatnění daňové sazby při výpočtu odhadu daně zdálo, ale o něco více, tedy třeba 60000Kč. Nikdy ale na oněch původních 100000Kč.  Zkuste to někdo z modrých ptáků vysvětlit Tlustému, aby alespoň ve veřejných pořadech netvrdil nesmysly, při kterých ekonomové padají smíchy.

Modrý pták 8.9.2006 9:34

Pane Šejno,

ten článek je o rozpočtu sestaveném panem Sobotkou. Pan Sobotka do rozpočtu zahrnul příjmy, které prostě neexistují. Nejsou. A výdaje rozpočtu, které jsou v tuhle chvíli povinné, do rozpočtu nezahrnul a tváří se, že neexistují. Existují. Jak s tím souvisí to, co jste napsal? Nebo je špatně, že nepíše o rozpočtu, který ještě nebyl sestaven?

hodne neRath 8.9.2006 9:42

Re: Pane Šejno,

to je typicka akce typu "Vy zase bijete cernochy".

Mirek Šejna 8.9.2006 9:53

Modrý ptáku,

Sobotka do rozpočtu započítává i příjmy z privatizace ČSA, za což je Tlustým kritizován, protože prý o privatizaci ČSA se zatím nerozhodlo. V Modré knize na straně 55 si přečtěte, co chce rychle za své vlády privatizovat ODS (mimochodem i ČSA).

Modrý pták 8.9.2006 10:00

Pane Šejno,

kdyby vláda rozhodla o prodeji ČSA, tak jim zatleskám. Potom by ty prachy z prodeje do rozpočtu zahrnout musela. Jenže ona o prodeji nerozhodla, takže tam ty prachy nesmějí být. Pokud jde o případné prodeje za vlády ODS, tak já myslím, že toho chtějí prodat málo. Kdybych byl premiérem já, tak bych prodal s výjimkou parlamentu, soudů, ministerstva zahraničí, obrany, vnitra a školství úplně všechno. Jenže článek není o tom, ale o panu Sobotkovi a zahrnování příjmů, které nejsou a tváření se, že neexistují výdaje, které jsou.

www racek 8.9.2006 10:04

Re: Modrý ptáku,

no, šejno, aniž bych byl příznivcem sobotky ... já toho chlapce znám jako nekonečně prázdného, i když elegantního se smyslem pro dobré mluvení a jídlo ... musím říci, že páral píše jako by přišel nedávno z rudého práva :-D:-D:-D stejné dikce ..

modrý ptáku, na problému v rozpočtu se mocně podíleli i souzi z ods ... pro ty zákony ruku zvedali ... jasně, jen ten o nemocenské byli proti, neb si mysleli, že se zvýší zatížení podnikatelů ...

zcr 8.9.2006 11:06

Zvedali nezvedali, w3 racku,

odpovednost nese Sobotka, navic pokud ty zakony byly prijaty, v rozpoctu se s nimi musi pocitat. Mimochodem, spousta lidi, ktera takhle haji Sobotku (ODS hlasovala...) jednim dechem doda, ze Foldyna za nic nemuze, protoze Sulc.

vládík 8.9.2006 10:08

Re: Modrý ptáku,

Ale ano. Otázkou je, co je při prodeji "rychle".  Jak dlouho se připravuje privatizace, včetně výběrového řízení a projednání kupní smlouvy (jen projednání té smlouvy trvá měsíce?. Splácí se zpravidle postupně. Jak chcete prachy dostat do roka? A pořád zůstává otázka, jak bude rozpočet vypadat, až nebude co privatizovat.

Mirku, promiňte mou otázku. Jste takový provokatér, bebo takový (skoro se nechce věřit) blb. Neberte to jako urážku, ale vaše představy o tom, že stát si snad peníze tiskne mi nepřipadají reálné pro myslícího člověka.

Sayrayt 8.9.2006 10:48

Re: Re: Modrý ptáku,

Samozřejmě, že si stát peníze tiskne, říká se tomu inflace :o)) Jinak s článkem naprostý souhlas. Nevím, co by měli Paroubek & his boyz udělat, aby se lidem otevřeli oči. Neříkám, že mají všichni volit ODS nebo KDU, ale rozhodně by neměli volit KSČSSD, ta už rozhodně prokázala, že v současné sestavě s puchejřem v čele vládnout nemůže.

vládík 8.9.2006 10:03

Re: Pane Autore,

Snad by to chtělo vědět alespoň základy: Rozpočet připravila bývalá vláda a dala do něj úspory, které zatím nejsou lagislativně (zákony) zajištěny - např. odsun zákona o státní službě (který ostatně odstoupivší vláda odkládá již několik let). Dále předpokládá, že rozpočet posílí výnosy z privatizace, která ještě ani nezačala (z čeho ho bude posilovat v dalších letech???) a předpokládá vyšší růst HDP - a tedy výnosů než všechny nezávislé instituce (české i zahraniční). Když si odečteme tato podvody, zvedne se reálný schodek o 30 až 50 miliard.  Ony ty peníze totiž nejsou ani tak prošustrovány rozpočtem, jako rozdavačnými zákony. Ono se dobře rozdává. Jenže když není z čeho, přijde bankrot. Není totiž pravdou neuvěřitelná lež (neuvěřitelná i v případě Paroubka), že stát nemusí splácet. Kdopak by mu asi půjčil, kdyby půjčka byla darem. Ukažte mi toho blba.

Mirek Šejna 8.9.2006 11:48

Vládíku,

samozřejmě, že máte pravdu. Jenže na druhou stranu poslední 3 roky byly schodky rozpočtu nakoneč vždy nižší, než naplánovala vláda. A přitom ten plán byl vždy ze strany nezávislých institucí a nulovotolerantní opozice považován za nemístně optimistický. nakonec se ale ukázalo, že vláda to naplánovala lépe, než to odhadly ty instituce. Vládou plánovaný růst HDP byl také všemi institucemi považovan za nadsazený. Vzpomínám si, že když vicepremiér Havel tipoval, že růst HDP v 1.Q 2006 bude okolo 8,5%, považovali to všichni za populistický blábol. Všechny nezávislé instituce se pohybovaly v intervalu 6 až 7 procent. Havel se nakonec sekl jen o 0,3%, zatímco ti nazávislí o mnohém víc.

Xury 8.9.2006 12:06

Re: Vládíku,

Kde jste slyšel takovou blbost, že se Havel při odhadu 8.5% sekl jen o 0.3%. Vždyť až do včerejška byl odhad za 1.Q 2006 7.4% ( dnešní zpřesnění říká 7.1% ), což dělá rozdíl 1.1% resp 1.4%. Navíc byl růst ve 2.Q. poklesl na 6.2%. Po loňském 6% růstu bude ten letošní zřejmě nižší a pro příští rok odhadují všechny instituce ( včetně MF ) pokles růstu. Mimochodem schodky SR byly v minulých letech vždy nižší proto, že se vybralo více na daních a ne proto, že by snad vláda méně rozhazovala.

Mirek Šejna 8.9.2006 12:34

Xury

Sekl jsem se já. Havel mluvil o 7,5% nikoli o 8,5%. Ty dvě klávesy jsou moc blízko u sebe.

vládík 8.9.2006 16:08

Re: Vládíku,

7,1% je o 1,4 % méně (a je to chyba odhadu téměř 20%). Ve druhém čtvrtletí je to už jenom 6,2 %.

Ivan 8.9.2006 14:15

Re: Re: Pane Autore,

Bankrot vzniká tím, že sestát formou tzv. privatizace (jen krycí název pro největší zlodějnu v dějinách) zbavil podstatné části svých příjmů. Privatizovat cokoliv, co je státní a ziskové, je zločin a jako zločin by mělo být trestáno. Soukromí vlastníci umí především zdražovat a okrádat. O prospěch zákazníka jim jde především až v poslední řadě.

Ladislav N. 8.9.2006 14:54

Re: Ivan - Pohledem bolševika

Největší zlodějnou, Ivane, bylo okradení národa při tzv. znárodnění a dalšími kroky komunistů (např. měnová  "reforma"  1953).  Vysvětlovat tohle komunistovi jako ty je asi zbytečná ztráta času, viď?

vládík 8.9.2006 16:17

Re: Re: Re: Pane Autore,

1. A co bylo před privatizací ziskové?

2. Co udělá ten podlý kapitalista se ziskem? Světe div se - reinvestuje. Zatím co stát rozdá (jak jsme viděly, rozdává i na dluh). Ostatně co udělat se ziskem ČEZ (pro další rozvoj státu) nám ukázal soudruh (pardon, kamarád) Škromach: rozdat!!!

3. Nevšiml jsem si, že by v zájmu zákazníka byly v době vlastnictví státu otevřené jakékoliv obchody va starých částech Prahy, benzinky byly sta kilometrů od sebe a prodavačky se "sloubaly v nose". Tak si představuješ zájem o prospěch zákazníka?

4. Co je o tolik dražší, než bylo před 20 lety??? (ovšem když započítáš reálnou cenu koruny - např. podle růstu mezd a ostatních příjmů).  Prakticky nic. Tak o co ten přeodpornej kapitalista zdražuje? (Mimochodem: proč odchází některé řetězce? Protože mají tak nízké ceny, že už se neuživí. Odporní soukromí vlastníci!)

rejpal 8.9.2006 18:27

Re: Re: Re: Pane Autore,

Ivánku, bankrot vzniká tím, že postižený subjekt, v tomto případě stát, nemůže dostát svým závazkům, tedy slibům, které dal svým veřitelům, nebo občanům. Stát, tedy náš současný  stát, navíc majetky ve svém vlastnictví nevytvořil, ale ukradl je právě soukromým vlastníkům nebo v lepčím případě, v dobách předsocialistických, koupil od soukromníků za peníze vybrané na daních od občanů. A prospěch zákazníka má na mysli soukromník, protože ve volném hospodářství nespokojený zákazník přejde ke konkurenci. U státního monopolu to ale  zákazník nemůže udělat.

Zřejmě jste příliš mladý, aby jste pomatoval "péči o zákazníka" prováděnou státními podniky ať už ve výrobě, tak v maloobchodě. Důležité bylo splnit plán daný naši rodnou stranou a vládou a zákazním jenom tiše šoupal nohama ve frontách  na zboží nejenom denní potřeby, od cibule přes hajzlpapír a šusťáky z NDR až po Škodu MB.

Jděte s Vašimi kecy do Pr..usele(Y);-€

Kobylka Lajda 8.9.2006 22:11

Re: Re: Re: Pane Autore,

Neznám nic státního, co je ziskové - pokud do toho ČSSD nenalila těžké dotace. Chachá! Neval nám šruby do hlavy! Soukromník pracuj mnohem efektivněji než  těžkotonážní státní kolosy! ;-D

jirka.s. 8.9.2006 10:34

Re: Pane Autore,

Je vskutku s podivem, že takový makroekonomický génius jako ty, lejno, děláš jenom poskoka svému strýčkovi jetelovému generálovi v USA, který ti svěří do tvé pokladničky maximálně 15000 Kč. Že by takovému mozku jako jsi ty nevěřil? Tobě, který by měl vlastně už pro své nevšední ekonomické schopnosti už dávno sedět mezi experty v Bruselu a s pomocí strýčkovy světové firmy "Vše za deset dolarů" ( http://www.mccallpattern.com/whats_new/page-1 ) vytlačit z Evropy nekalou čínskou textilní konkurenci? Pak by se ti to teprve házelo miliardama. Je sice pravda, že by nebyly tvoje, ale s o to lehčím srdcem by jsi s nimi nakládal, viď? 

Pro zvídavé: http://search2.seznam.cz/?w=obchod%ed%20rejst%edk&med=c-s-p-1-y  a zadejte Šejna Miroslav

Inženier Buľa 8.9.2006 9:08

Neměl by se JH spíše podepisovat iniciálami B.S.?

Jinak o tom, že Bohoušek Sobotků je prázdný, namyšlený, infantilní, křivácký a řiťolezecký fracek, není pochyb. Skočil bych mu do úsměvu, kdokoliv ho vidím, jak se blbě kření nebo si spiklenecky šušká s tím svým guru, Pablbem Největším. Kdysi kdosi řekl, že si ho pamatuje, jak běží s baťůžkem na zádech na nádraží ze stranické schůze. Přesně tak ho vidím. Snaživý blbec! A krátce nato toto nedochůdče rozhodovalo o našich penězích a přihrávalo je svým kamarádům a kamarádkám. Tragedie. Mor ho!  ;-€

Taraszátaras 8.9.2006 9:13

Re: Neměl by se JH spíše podepisovat iniciálami B.S.?

Další ze slušných pravicových diskutujících, který by skákal do úsměvu. Něco se ti nelíbí, fifleno? A co má bejt?

www racek 8.9.2006 10:07

Re: Re: Neměl by se JH spíše podepisovat iniciálami B.S.?

no, spíš ho mrzí, že ty penys nepřihrál jemu. ovšem příspěvek nám ukazuje autora jako neobyčejně vyspělého myšlenkového velikána ... ta síla argumentů ... ta jasnost myšlenek ... a přitom tak elegantní a jak slušný ...

Inžinier Buľa 8.9.2006 10:50

Re: Re: Re: Neměl by se JH spíše podepisovat iniciálami B.S.?

Zdá se, že Sobotkovi kamoši se slétli na NP. Čím vám ten slizký hošík tak imponuje, chlapci? Že by vám taky něco nasypal? Já nemám žaludek na to nechávat si přihrávat cizí peníze. Dokážu si dost poctivě vydělat vlastní prací (hlavou i rukama). Vadí mi ale takoví, co velkopansky rozdávají ze svěřených společných peněz a ještě se těm poctivým volům, co do té společné kasičky pravidelně nemálo přispívají, smějí do ksichtu.

BORG 8.9.2006 12:32

Re: Re: Re: Neměl by se JH spíše podepisovat iniciálami B.S.?

A ještě se navíc maskuje za slováka ! :-D

Inžinier Buľa 8.9.2006 10:45

Re: Re: Neměl by se JH spíše podepisovat iniciálami B.S.?

Jo drsňáku, nelíbí se mi socialistické heslo: "Nebát se a nakrást", kterým se důsledně řídila vláda soudruhů ze soc.dem., ačkoliv měli plná ústa (abych tedy byl "slušný jako sociální demokrat") protikorupčních akcí.

Taraszátaras 8.9.2006 11:14

Re: Re: Re: Neměl by se JH spíše podepisovat iniciálami B.S.?

Nemá to cenu, ale to heslo (Nebát se...) bylo nejdříve aplikováno na Klause a spol devadesátých let, a tam sedělo jak něco na něčem. Když chcete někoho oslovitm, musíte přinést argumenty, jenom nadávat nestačí, jak vám naznačil už Racek.

jakovy 8.9.2006 13:19

Kecáštárosi Re: Re: Neměl by se JH spíše podepisovat iniciálami B.S.?

nechtěl jsi napsat: My Vás okrademe a Vy ještě máte tu nehoráznou drzost tvrdit, že se Vám to nelíbí ?

Jste nechutní pravičáci a modré straky ! Tfuj !

Kobylka Lajda 8.9.2006 22:07

Re: Re: Neměl by se JH spíše podepisovat iniciálami B.S.?

Tys tu ještě chyběl! Už jsi byl na vyšetření?8-o