29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Zítra bude pozdě

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jiri 5.5.2008 17:02

Re: Nevidím důvod

Duvod je celkem prosty - cirkve byly okradeny, a ukradene se v pravnim state vraci. Kolik je vericich je zde bezpredmetne...

Sid 5.5.2008 23:35

Re: Re: Nevidím důvod

Souhlas! A jeste jeden duvod - konecne se to ukonci!

Jo, a taky ty povidacky o 270 mld Kc jsou jen pro ty, co nerozumi urokum. Pochopitelne je lepsi splacet 60 let nez to najednou vysolit na drevo, jak chce Paroubek. Urokova sazba ~5% neni spatna, pokuste se za tuto cenu ziskat uver - nikomu z vas se to nepodari. A uver s fixni urokovou sazbou na 60 let? To bych chtel take! Ta dohoda je vyhodna pro stat!!

qwert 5.5.2008 15:24

odluka církve od státu za peníze daňových poplatníků???

Dle mého se po listopadu 89 měl veškerý nárokovaný majet hodim církvím do klína a definitivně ukončit jejich financování ze státního rozpočtu. To by bylo spravedlivé vůči daňovým poplatníkům a vůči všem ostatním restituentům.

Tak jak je navrženo, zaplatí daňoví poplatníci restituci - odškodné a zastupitelé budou moci šmeli s vyplaceným majetkem.

Na druhou stranu - chápu strach politiků z toho, že by církve mohly dokázat, že dokáží hospodařit mnohem efektivněji než státní aparát. Možná proto raději dostanou peníze, než nemovitý majetek.

ocelin 5.5.2008 15:13

Ono to vypadá nato,

že pan prezident za všechny prachy ( 270 mld úplatek lidovcům) je ve skutečnosti zrušení Josefinských reforem. Císař byl suverén, vlastnil všechno včetně svých poddaných, majetek církvi je propůjčoval k plnění takových úkolů, jako provozování špitálů, chorobinců a chudobinců a starobinců. Holt zdravotní a sociální péče ve středověku...

Pavla Šedá 5.5.2008 13:43

Gaugrautner

Gaugrautner  LŽE, ukradl Vinné - klášterní sklepy Kroměříž, je to tak ať se to redakci líbí neno ne.

Pavla Šedá 5.5.2008 13:26

Majetek vrátit také KAMPELIČKÁŘUM

Co bylo ukradeno, musí býti navráceno, ale u cirkevního majetku velmi obezřetně, už celá staletí prověřila, čeho jsou představitelé církví pro získání majetků schopni - schopni všeho včetně prodávání odpustků, upalování lidí, procesů s čarodějnicemi a podobně, proto opatrně a když vydávat, tak jen a pouze po právu t.j. podle zákona o restitusích z devadesátých let, tak jako všem ostatním restituentům a NE NE NE nějakým extra zákonem a nějakým korupčním nepodloženým odhadem 83 miliard, z čeho to bylo vypočteno, byl na každý majetek, který nelze vrátit vapracován znalecký posudek, nebo to bylo střeleno od pasu, toto je prasárna ODS a především lidovců.           A když vracet co bylo ukradeno, pak také okradeným kampeličkářům jako v bankách,  kampeličkáři byli okradeni cílenou a státem zorganizovanou akcí směřující k likvidaci kampeliček, které konkurovaly při prodeji - privatizaci bank, přinejmenším to byla podmínka rakouské Die Erste při prodeji České spořitelny, v současnosti již je aktuální hrozba mezinárodního soudu ve Štrasburku a toho se ČE obává, že prohraje další arbitráž s kampeličkami a bude další ostuda, proto narychlo projednává zákon o odškodnění kampeličkářů a to je dobře!!!!!

nepolitik 5.5.2008 18:02

Paní šedá pletete si dalmacii s decimálkou!!!!

R2D2 5.5.2008 13:18

Neříká se někde

v bibli něco na způsob "...spíše projde velbloud uchem jehly, než by se bohatý dostal do království nebeského...." ?

No asi to černo*r*delníkům zase tolik starostí nedělá.  Pokud by měla církev alespoň náznak mravnosti, tak nebude vyžadovat zpět majetek, který evidentně nakradla. A to, že to ukradla už kdysi dávno nehraje roli. Měl by platit princip, že ukradená věc se nevrací zloději.

 

york 5.5.2008 13:52

Re: Neříká se někde

Melete evidentně nesmysly. Církev měla zaknihovaný majetek. Ten by se měl vrátit. Restituce nesmí jít před únor 1948, nebo to spustí další lavinu. Legrační je, že ministr kultury tvrdí, že takový výčet není v naší digitalizované  době možné dát na stůl. Jeho vládní i stranický kolega ho však ujišťuje, že ho má v šuplíku.  Pro církev bude výhodné, pokud to bude splaceno jednorázově. Prožrali jsme 140 miliard za Transgas a  dnes po tom nikdo nevzdechne. Stejně tak spláchneme i tento dluh. Jinak hrozí, že po tučných letech přijdou ta hubená a my budeme dál vláčet astronomický dluh. Nebude tu vztah mezi lidem a církvemi ale mezi dlužníkem a věřitelem. Obvykle to nebývají harmonické vztahy.

Budíš 5.5.2008 15:46

Re: Re: Neříká se někde

A kolik lidí v Čechách chce vztah s cirkví? Takového člověka ve věku do 65 let neznám, nikdy jsem takového nepotkal.

KUK 5.5.2008 16:11

Re: Re: Neříká se někde

Kua  ty musis mit  pupek , kecate o 700 mld co stat dal za tunely v bankach, nevim zda obycejni lide nezaplatili bankam, zak fakta vyvoz zisku zahranicnich firem 200 mld Kč/rok....dale bzvzsovani bohatstvi 1500 novych milionaru / rok + narust majetku 15000 milionaru obnasi zhruba 90mld/rok

za dva roky mas prozrane prachy doma ...tady se to asi prozira

jirka.s. 5.5.2008 18:34

Re: Re: Re: Neříká se někde

Správně, KUKU, já mám také rád, když se někdo vyjadřuje krátce , stručně a srozumitelně! ;-D

sKoba 5.5.2008 12:55

Patří církvi taky majetek ukradený protestantům po Bílé Hoře? A za rekatolizace?

Církevní papalášstvo bude samozřejmě spoustu tohoto majetku prohlašovat za svůj, podobně jako pastýř Vlk Svatovítskou katedrálu. Neznám větší pokrytectví než hlásání evangelia a rvačku o jakýkoliv majetek, který je v dosahu. A nevykládejte mi, že církev je k něčemu užitečná. Ze svých peněz nedělá ani tu charitu. Zjistěte si, kolik ministerstvo vyplácí nejen na platy duchovních ale i jiné aktivity. A státní televize je snad pod správou Vatikánu, podle toho, s jakou úctou se o církevních papaláších hlasatelé vyjadřují. Jestli tohle nevede k Talibanu, pak už asi nic... Rv

Bohužel 5.5.2008 23:21

Re: Patří církvi taky majetek ukradený protestantům po Bílé Hoře? A za rekatolizace?

Je to tak, celý neděle a svátky vopruzujou v televizi. Ať si pořídí vlastní televizní kanál na adventní koncerty a reklama by jim hodila balík.

sKoba 5.5.2008 12:50

Patří církvi taky majetek ukradený protestantům po

Milan 5.5.2008 12:45

Re: Pořád žasnu

jak se najednou nemusí hledat peníze,najednou jich asi máme nadbytek.Komunisti po válce církvím sebrali majetek asi ze stejného důvodu,jako proč byli vyhnáni němci z pohraničí.Prostě bylo dokázáno,že mnoho církevních hodnostářů kolaborovalo s němci.A potom,žádná vláda by neměla připustit,aby jí církve přelezly přes hlavu a diktovaly podmínky.Co komunisti vzali,ať vrátí.My jsme jim nic nevzali,nemáme co vracet.!!

drak 5.5.2008 19:17

Re: Re: Pořád žasnu

:-D A víš také ty chytráku Milane, kolik kněží skončilo v koncentrácích. Jsi zřejmě ještě příliš mladý abys mohl soudit!;-O

Bohužel 5.5.2008 23:25

Re: Re: Re: Pořád žasnu

Kdyby to nebyla vůle boží, tak by se to nestalo. Ty kněze mohou litovat pouze ateisté jakým jste určitě vy.

Pavel 5.5.2008 12:14

Teologický pohled

Je jasné,že na území zemí Koruny české se vedou spory o pozůstatcích činnosti ďábla.Kdo dodnes vidí zdevastované kostely či jiné objekty,které patřily církvi,pak vidí činnost zlého ducha z 20.století.Zatím s největší silou se projevoval v posledním století druhého tisíciletí.Démonické nauky,o kterých hlásal apoštol sv.Pavel napáchaly spousty zla.Nejhorší má ale přijít.

Kdo chápe minulost,zná budoucnost.Nejlepší řešení je investovat miliardy do horských úkrytů.Takhle pořád probíhají žabomyší spory o navrácení majetku včetně náhrad,jakoby již nemělo nikdy nic nastat.Výhledy na 60.let jsou směšné.Stačí,aby uběhlo pouhých šest let a bude jasné,jaké se udělaly rozhodnutí.Kdo je prozíravého ducha,tak nebude vést žabomyší spory.Dokáže se povznést a s ohledem na celek zjistí,že satan chystá opět úder,aby ničil Ježíšovy následovníky.Tentokrát ne démonickými naukami,ale činností mimořádně rafinovanou související s mezinárodním obchodem.Bohu patří vše,tedy i obchod.Obchodování se má dít k větší cti a slávě Boží.A proto,když Ježíš rozlišil Syny světa a Syny světla,pak je zřejmé,že konečný obchodní zápas vyhraje jeho firma,kterou založil.Obecně je známý jev,kdy ubývá věřících a prázdné kostely nemá kdo spravovat.Tlak sekularizace je tlakem obchodním Synů světa.

Zatím je pohoda.Zatím se vytváří atmosféra,že satan neexistuje.Ale ze studia teologie vím,že právě on má největší  IQ.Proto jen on je schopen vymyslet rafinovaný způsob,jak ovládnout nejen jednu zemi,ale celou zeměkouli.Nato potřebuje dostatek energie a pomocníky.PROTO HLÁSÁM:SLÁVÁ STŘÍDMOSTI A SKROMNOSTI.TO JSOU CTNOSTI,KTERÉ JSOU SATANOVI ODPORNÉ.A V HORÁCH SE DAJÍ PĚSTOVAT JEDNA RADOST.;-)

BLAHO,JAKO BLAHOBYT>-

radon 5.5.2008 12:30

prostě stručně:

Být nebo mít.

hezký den

Bohužel 5.5.2008 23:29

Re: Teologický pohled

Žádný satan jen obyčejná lidská chamtivost.

doktor 5.5.2008 11:07

Demagogie autora.

Někdejší církevní majetek nejsou, jak tvrdí autor, budovy, ale především zemědělská a lesní půda. Tu půdu chce Topolánkova vláda církvím zaplatit, jakoby to byly stavební parcely (2x až 3x dráž). Kdo to takhle vymyslel, se nedozvíme. Topolánkovci jsou mistři kabinetní politiky, kde se o ničem veřejně nediskutuje. V tom je celý problém.

radon 5.5.2008 11:16

měla by se vrátit jen 1/3 rozlohy.

jež činí cca 7% všech lesů a 2 % polností.

vemte si kalkulačku...

doktor 5.5.2008 11:53

Re: měla by se vrátit jen 1/3 rozlohy.

Radone, odkud máte ta procenta? Jste členem vlády?

radon 5.5.2008 11:59

Něco mám z denního tisku.

jinak např.: http://www.obcinst.cz/clanek.asp?id=520

členem vlády nejsem a nebudu :)

hezký den

doktor 5.5.2008 12:54

Re: Něco mám z denního tisku.

Vámi navrhovaný zdroj je názor Biskupské konference římskokatolické církve z roku 1995. Píšeme rok 2008 a máme nějakou vládu. Na základě čeho vlastně rozhoduje?

radon 5.5.2008 14:28

Re: Re: Něco mám z denního tisku.

fakta se nemění - může se měnit jen odhadní a tržní cena (roste ! :))

citlivka 5.5.2008 16:09

Re: Něco mám z denního tisku.

Radon  je  plyn  bez    chuti,  vůně a  zápachu.   Při  delším   působení, ve  spojitosti  s  prašností, vyvolává  rakovinu  plic.  Radon  v  žádném  případě  není  člen  vlády,  kdyby  tomu  bylo  naopak,  denní  tisk  by  určitě o tom  přinesl  podrobnou  zprávu, nejenom  něco.  Hezký  den  bez  radonu.

Magda Č. 5.5.2008 10:55

ALE ALE TU SE VYROJILO FANATICKÝCH ANTIKLERIKÁLŮ ...

;-D

A HLUPÁKŮ, KTEŘÍ VÁVROVY FILMY, JIRÁSKOVY SLÁTANINY A KOMUNISTICKÝ DĚJEPIS POVAŽUJÍ ZA REÁLNÝ OBRÁZ HISTORIE ...:-/

ALE PFUJ DÁMY A PÁNOVÉ. I VY BY JSTE CHTĚLI OKRÁDAT CÍRKVE TAK JAKO KOMUNISTÉ?  PŘI TOMTO VAŠEM PŘÍSTUPU KE SPRAVEDLNOSTI ABY PAK NEDOŠLO NA VAŠE MAJETKY ...

Dr. San 5.5.2008 12:35

Re: ALE ALE TU SE VYROJILO FANATICKÝCH ANTIKLERIKÁLŮ ...

Nereaguji na obsah příspěvku, ale na jeho formu. Velkými písmeny píše diskuzní příspěvky akorát buranské ...... , které ignoruje netiketu = pravidla slušného chování na internetu.