29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Zelený Pitr

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lukin 24.5.2006 8:40

Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

"...v současnosti nejvíc špíny lpí na zelených..."!!! Tak tohle může napsat jedině gauner nebo úplný idiot !!!

Stredocech 24.5.2006 8:59

Re: Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

Zelení už napáchali miliardové škody a to ani nejsou ve vládě. Míním např. obstrukce při stavbě dálnic, které dokonce stojí lidské životy. Další zelené zlo k nám proudí prostřednictvím EU, zdatně podporováno i panem Bursíkem.

Pokud by měli pozici jazýčku na vahách v parlamentu, bude to pro ČR katastrofa. Nejsme totiž tak bohatí jako Němci, abychom zelené recepty (např. právě větrníky) ekonomicky utáhli.

Daneš Burket 24.5.2006 9:02

Re: Re: Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

Lépe bych neodpověděl. Díky

Mirek 24.5.2006 15:09

Re: Re: Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

Ta jednostrannost je zarazejici. Zdrzeni ve stavbe dalnic zpusobili zeleni. Takove RSD ktere privedlo dalnici na hranici CHKO, bez toho, aniz by melo stavebi povoleni k pokracovani pres CHKO a zcela nekompromisne tlacilo jednu konkretni, pro ne nejvyhodnejsi, variantu cesty vlastne nemuze za nic. Betonova lobby se velmi zrucne naucila pouzivat ekologii pro sve ucely. Dokonce uz to tak propracovali, ze nektere useky dalnice stoji "kvuli ekoteroristum" jenom proto, ze firma jiz stavi na jinem miste a nema dostatek kapacit  pro obe staveniste. To potom ekologie prijde k duhu. Uznejte - vymluva nemuzeme stavet, brani nam v tom ekologicti aktiviste vypada mnohem lepe nez pravda - nestavime, protoze si setrime kseft pro spriznene firmy. Verim ze i vy by jste si pekne zanadaval ne ty hnusne ekoteroristy.

Stredocech 24.5.2006 15:37

Re: Re: Re: Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

Takže ty soudy, se 150 vlastníky, kteří nakoupili proužky půdy napříč plánované stavbě dálničního obchvatu se jaksi nekonaly???

Konec konců, stačí letecké snímky rozestavěné dálnice na Hradec.

Mirek 24.5.2006 15:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

Vadi mi ta jednostrannost. Zdrzeni zavinili zeleni a hotovo. Ze v polovine pripadu jsou zeleni maskovacim plastem pro spekulace s pozemky nebo zakazkami stavebnich firem vas nezajima. Vy jste si v novinach precetl ze za to mohou zeleni, tak to tak bude. Jak souvisi vlastnici pudy se stranou Zelenych.? Strana je tam vyslala? Ze se nekdo oznaci za ekologickeho priznivce jeste neznamena, ze je oficialnim zastupcem strany zelenych. U nas jsou take velke problemy s obchvatem mesta a stoji proti nemu vlastnici pudy z ruznych polit. stran a nikoho by nenapadlo tvrdit, ze za to mohou jejich politicke strany. Mimochodem obchvat naseho mesta se jiz pripravuje desitky let a ani jednou nezpusobila jeho zdrzeni nejaka akce Zelenych. Takze zivot je slozitejsi nez se vejde do jednoduchych obvineni vytvorenych v PR oddeleni nejakeho mamuta.

vita 24.5.2006 17:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

Jedna věc jsou dohady s vlastníky půdy, kteří mají různé představy o využití té půdy. Druhá věc je záměrné vykoupení nudlí pozemků za účelem - nikdo se tím účelem netajil - zdržování výstavby dálničního obchvatu. Obchvatu města dušeného kamiony ve směru na a z BRD.

To druhé bylo po zásluze soudem shledáno ekoterorismem a zájmem nikoli státem chráněným. To když jedna spolumajitelka nudle zjistila čemu slouží a rozhodla se prodat. A její dříve genossem se jí pokusili v tom zabránit.

vita 24.5.2006 9:14

Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

Škoda, že jste ten rozhovor nepřepsal celý. Možná to stačilo i bez komentáře. I v současné mizérii české politiky to byly perla a Pávek kandiduje na hajzla roku.

 Naivního nebo neuvěřitelně drzého hajzla...

tony 24.5.2006 9:38

Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

Nejvíce špíny určitě nelpí na zelených, jen jinde větší nechcete vidět!

Mirek 24.5.2006 14:29

Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

"V soucasnosti nejvice spiny lpi na zelenych". Tak to je vyrok roku. Tomu se rika ztrata soudnosti. A nebo ucel sveti prostredky. I kdyby byly vsechny afery zelenych pravda (a to nejsou), jejich vyse v sloupcovem grafu je nemeritelna vedle vysokeho sloupce prokazanych afer vladnich socialistu.

akeba 24.5.2006 9:48

Re: Soulady zájmů můžou být různé

 Vaše posedlost Pávkem je fasinující

76house 24.5.2006 10:03

Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

Vite, to je takova hra s nazvem "Najdi si sveho nepritele a pis o nem sexy hanlive clanky" :-) Hraje se zejmena na Blistech, Zvedavcovi a jim podobnych, jakoz i v hojne mire zde na Psovi.

vita 24.5.2006 10:30

Re: Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

Měl byste nějaké sdělení? Třeba innformaci v čem pan Burket nemá pravdu, v čem třeba ubohému panu Pávkovi ubližuje, jaké nepravdy, drby a pomluvy o něm šíří - měl byste?

Pokud nemáte, tak jen blbě plácáte.

76house 24.5.2006 10:49

Re: Re: Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

Pokud jste racil vsimnout, tak jsem se ve svem odlehcujicim prispevku pana Burketa nebo Pavka, na rozdil od vas, ani slovem nezminil. Jen me proste fascinuje styl a ton tohoto typu clanku, at uz jsou kymkoliv napsane a kdekoliv uverejnene.

vita 24.5.2006 11:10

Re: Re: Re: Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

Znova - co je na TOMTO článku, protože píšete u TOHOTO článku, nepravdivé, tendenční, zavádějící - prostě špatné?

Já tam vidím informaci. Ne že bych ji potřeboval, Pávkovu nehoráznou drzost jsem si přečetl už včera. Ne všichni měli tuto možnost. A myslím, že informovat zejména před volbami je vhodné. když se Pávek chová takhle nehorázně už PŘED zvolením, jak se bude chovat po něm?

76house 24.5.2006 12:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

Ach jo. Jeden o koze, druhy o voze.

Vyjadril jsem pouze svuj subjektivni dojem z clanku a naznacil, ze podobny pocit mam u podobnych clanku v posledni dobe (tykajicich se nejen Bukerta a Pavka) stale casteji. Nuze, stejne jako vas ja nenutim do diskuze nad mym dojmem, nenutte me vy do uplne jine diskuze o faktech a informacich. Je zde jiste spousta jinych diskuteru, kteri se s vami radi pohadaji o tom, co je v clanku pravdive nebo ne.

vita 24.5.2006 15:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

Aha, subjektivní dojem...

No dobrá. Ovšem VY jste se svým subjektivním dojmem vylezl na médium, kde se dá diskutovat - ne já. Ergo VY jste vstoupil do DISKUSNÍHO prostoru. Pokud se vám to nelíbí, pokud jste nám pouze uštědřil něco ze své geniality, případně nám zjevil slovo Svoje, máte to dát nějak najevo.

V diskusním prostoru se totiž obvykle diskutuje, víte?

76house 25.5.2006 8:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

No nic, moudrejsi ustoupi :(

vita 25.5.2006 9:25

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

I tak se dá přiznat porážka...

Ale chlapské to moc není.

Mirek 24.5.2006 16:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

Nenechte se uricet vazdy domku. I ja jsem v teto predvolebni dobe zaznamenal clanky na Psu ci na Lidovkach, ktere se snazi vytvorit aferu z niceho. Pan Burkert je jenom jednim z mnoha lobbystu. Ja jsem take zaznamenal jejich nastup a ty clanky jsou vesmes hnusne. Trochu to pripomina predrevolucni Rude pravo. Pri teto vzpomince nemuze nenapsat reakci, i kdyz jsem nevolic zelenych.

vita 24.5.2006 10:31

Re: Soulady zájmů můžou být různé

Ano, soulady mohou být různé.

Soulad politického angažmá pana Pávka a jeho peněženky je zcela zřetelné.

J. Mach 24.5.2006 14:00

Re: Soulady zájmů můžou být různé

Andělo, ono totitž každému není lhostejná tak očividná sviňárna a parazitování, jaké Pávek předvádí a je dobře, že autor na to upozorňuje, třeba i opakovaně. Udělat si penězovod z různých fondů a dotací do svých firem pomocí politického vlivu, jak to Pávek a další okolo větrných elektráren dělají, by nemělo zůstat bez odezvy a proto je autorovi třeba spíše poděkovat.

Mirek 24.5.2006 14:57

Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

To je pravda. Udelat si penezovod do svych firem na zaklade politickeho vlivu je odporne. Jako priklad dejme treba CEZ, ktery si na zaklade sveho politickeho vlivu nastavi libovolnou cenu elektriny a energeticky regulacny urad mu to pomoci tohoto vlivu schvali. Ale to jste asi nemysle, ze? Vy radeji opakujete to co vam PR vekych firem predhodi a tunel ve stomiliardach vam nevadi ale drobny podnikatel Pavek je pro vas symbolem spatnosti. Tomu se rika uspesna manipulace.

vita 24.5.2006 15:13

Re: Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

Vy troubo - kolikrát vám bylo vysvětleno, že cena elektřiny vzniká na trhu? Kolikrát jste o tom diskutoval, nedokázal to vyvrátit (ona se taky pravda blbě vyvrací) - a furt melete svou?

A hlavně se teď nafrňte, jak to tak krásně umíte... Nejste Mirka?

Mirek 24.5.2006 16:26

Re: Re: Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

Kdyz cena vznika na trhu tak proc mame Energeticky regulacni urad ? Kdo na tuto hadanku zna odpoved? Myslim ze Mirka by s vami o VE nediskutovala. Obzvlaste kdyz vidim ty alfasamci dominantni a laskave osloveni diskuteru.

vita 24.5.2006 18:04

Re: Re: Re: Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

Tak ještě jednou, po miliónpáté, snad budu trpělivý, jak ti ubozí trpajzlíci...

Existuje přirozený monopol v přenosu elektrické energie. Přirozený monopol je taková tržní situace, kdy jedna firma uspokojuje požadavky s nižšími náklady, než kdyby bylo na trhu více firem - v konkrétním případě jedny dráty VVN jsou lacinější (já dodávám - a méně hnusné, ale hnusnost není ekonomická veličina) než mnoho sítí VVN. Tudíž přirozený monopol v přenosu je regulován státem, resp. ERÚ. A to jak přirozený monopol ČEZu, tak v Praze PRE nebo na jihu republiky E.ONu.

Cena silové elektřiny, tedy toho, co se vyrábí v elektrárnách a prodává/kupuje na burze, vzniká čistě tržně na základě nabídky a poptávky. Tato cena roste a poroste. Určitě ještě několik let, protože elektrárna se nepostaví za rok. Zejména ne v zemi, kde její stavbu může blokovat kdekterá lobbystická organizace, čítající dvě členky. Kterou to organizaci mám na mysli, nechť je si domyšleno.

vita 24.5.2006 18:48

Re: Re: Re: Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

A na tu Mirku jsem se ptal proto, že mám k ženám poněkud politicky nekorektní vztah, takže bych ji troubou nenazval. A to zejména proto, že žena má IMHO nárok (ne povinnost) být technicky negramotná, argumentovat v duchu ženské logiky (tedy krokem stranou) a ofrnět se.

Totéž u muže považuji za nepřijatelné.

Milan 24.5.2006 19:35

Re: Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

Vím, že na to nemůžete odpovědět, ale nedá mi to se nezeptat: Které ceny elektřiny jsou "více tržní": Ty z konvenčních elektráren (jaderné, uhelné elektrárny, vodní elektrárny), kde se soutěží na základě nabídky a poptávky nebo státem nastavené ceny tzv. "obnovitelných zdrojů energie" POVINNĚ odkupované provozovateli distribučních soustav na základě zákona? Kdybyste podle zákona měl odebírat od pekaře Pávka předražené rohlíky za  trojnásobnou cenu a to ještě v době, kdy jemu náhodou pojednou stroje, třeba 1x za týden, líbilo by se Vám to?

Lofass 24.5.2006 20:38

Re: Re: Re: Soulady zájmů můžou být různé

To je vyborna reakce! Zrejme take nevadi, ze Temelin se stavel rovnez s podporou spotrebitelu elelktricke energie-Myslim ze to byl 10ti haler za kW/h, kterou mohl CEZ uctovat do predacich cen jako tzv rozestavena aktiva- tedy si jaksi davat rozestavenou investici do nakladu. Mel na to vyjimku ministerstva financi a nema to ve svete obdoby! Kazdy jiny podnikatel musi pekne investovat az ze zisku, ale nase superelektrarenska spolecnost, v jejiz dozorci rade sedela tenkrat napr. Madam Klausova nebo takovy poslanec Brozik, ten se take dobre prizivil.

Jak to bylo s rozestavenymi aktivy se dostete v materialu Liberalniho institutu Zaostreno na Temelin.

Na Temelin jsme si prispeli my vsichni, co jsem zavisli na elektricke energii, zrovna tak, jako nyni budeme prispivat- diky zakonu o obnovitelnych zdrojich energie na rozvoj OZ.

jura-p 24.5.2006 1:14

Střet je setkání.

Střet nemusí být vždy konfliktem. V případě pana Pávka jde o synergický střet zájmů. Jeden podporuje druhý. Co je na tom tak nepochopitelného.

Když si přečtete v novinách, že došlo ke střetnutí dvou státníků na mezinárodní konferenci, tak to neznamená, že byli v konfliktu, ale že se sešli.