1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Zelená se zelená

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Saša 19.5.2006 13:06

Jste obětí propagandy.

Zřejmě si neumíte spočítat a do mapy zamalovat stopu jaderné bomby. Musí Vám tedy stačit ujištění, že kdyby hirošimský Litle Boy spadl na střed Berlína, většina berlínských budov by zůstala stát a také většina Berlíňanů by to přežila, a to bez následků.

gerontusinza 19.5.2006 14:15

Tak to tedy samozřejmě neumím a ani jsem se o tom nepokoučel. Re: Jste obětí propagandy.

Ale vzhledem k plochosti Berlína, bych si přeci jen trochu dovolil pochybovat. Ale když si uvědomím že výbuch byl x-set metrů nad zemí lituji, trošinku si myslím že se mě pokoušíte  tahat za nohu.  To nemluvím ani o radioaktivitě. Ale hezkou So+Ne.

Jura Jurax 19.5.2006 10:59

Re: Volte právo a Spravedlnost Ano tradiční rodině NE korupci a kriminalitě č.5

Těch 120 000 máte z Irvinga - ovšem o přesnosti jeho údajů lze s úspěchem pochybovat. Ale budiž - ostatně Němci rozpoutaná válka stála několik desítek miliónů mrtvých, takže v tom se pár desítek tisíc ztratí ... a kdo seje vítr, sklízí bouři.

A nesmyslné zabití ... ono to racionální smysl mělo - zničení dopravního uzlu, otřesení morálky, pomoc sovětským tehdy spojencům jakož i snaha ukázat jim, potažmo Stalinovi, čeho je schopno angloamerické letectvo (Stalin tehdy neměl strategické bombardéry) ... vojáci si stěží mohou v době války dovolit filosofovat o nesmyslnosti válčení ...

Přečtěte si něco o bombardovací ofenzivě spojenců na Německo. Dozvíte se jak to začalo, jak se to vyvíjelo ... o obtížnosti nalezení a bombardování silně bráněných bodových cílů (továrny, nádraží) ve dne, natož v noci a o racionální úvaze - když nezníčíme bráněné a maskované továrny, vyženeme od nich pracovní sílu - lidé, co přežijí kobercové nálety nemají kde bydlet, komunikace procházející městy jsou zavaleny troskami, továrny stojí a každý nevyrobený tank, náboj, mina, letadlo znamená, že se nepoužije proti našim vojákům a civilistům ...

Hera 19.5.2006 12:18

Re: Volte právo a Spravedlnost Ano tradiční rodině NE korupci a kriminalitě č.5

Ale bombardování Varšavy, Rotterdamu, Coventry, Londýna + V-1 i V-2  + + + + byla roztomilá.

M. Zima 19.5.2006 8:48

Pane Beneš, ani se mi nechce věřit,

že to je od Vás. Dnes se Vám nepovedlo vůbec nic. Vezměte ty Drážďany. Ta RAF, stejně jako USAF nebyly nejenom schopny zničit logistiku V1 a V2, ale ani krematoria v Osvětimi, místo toho švihly vojensky nesmyslně do velkoměsta, ve kterém byla vysoká koncentrace nejrůznějších uprchlíků, zajatců, vězňů a nuceně nasazených, kterých to tisíce odneslo.

Také Vaše tvrzení k energetice, od tzv. Kalifornské krise, přes hnědouhelnou pánev, až po "Matky" jsou bohužel neudržitelná. Je jistě pravda, že je na českých Zelených s jejich "preferencemi" a protekcí ve státní ČT, ... mnoho nestandardního, ale to rozhodně neopravňuje k neférovým útokům na "Jihočeské Matky", protože ony upozorňují na problémy, kterým se  jinak v povrchní a diletantské české mediální scéně nedostane vůbec žádné pozornosti. 

Vadí/nevadí 19.5.2006 9:32

Re: Pane Beneš, ani se mi nechce věřit,

To nevadí, že ty údaje neštimujou, ale za to ta literární hodnota toho článku Pana Spisovatele nezapře. Asi se to tenkrát v 50tých letech v nakladatelství Naše Vojsko tak naučil.  Zvláštní, že v jeho životopisech a vyprávění o životě, co se na Internetu leckde vyskytujou, o Našem Vojsku skromně pomlčí.

Normálně nezklame, že v každém povídání nám taktně připomene svůj pobyt ve vězení, tady je to v šermovačce s Vaňkem o STBácích.  Ale tentokrát zklamal v jednom, že do svého povídání nezamontoval svého "kámoše" Havla (a klidně moh, je to o zelených)...        

H.V. 19.5.2006 13:14

Re: Re: Pane Beneš, ani se mi nechce věřit,

Co dělal v 50 letech, zajímá mne to.

J. Mach 19.5.2006 9:34

Re: Pane Beneš, ani se mi nechce věřit,

Zimo, mimo to, že neumíte česky (víte, že čeština má i pátý pád?), nevíte nic o jihočeských matkách a ani o většině věcí, ke kterým se tak nadšeně, leč neinformovaně vyjadřujete. Můžete nám přiblížit, na které že to problémy jihočeské matky upozorňují?

honzak 19.5.2006 9:46

Re: Pane Beneš, ani se mi nechce věřit,

ZImo, Zimo, chlapče nešťastný. Proč asi JM stáhly před lety svoji výroční zprávu z webu, když jsem jim tam já, účetní analfabet, našel sekeru 50 000,-Kč? Proč asi mají účet u rakouské banky? Čemu ta kuchtová rozumí, jsouc vzděláním učitelka? proč nejčerstvější aktuality na jejich stránkách jsou z roku 2003?

Odpověď je jezná - protože celé JM jsou 2 ženský (Kuchtová a Weitingerová) a jeden velkej švindl!

Petr Vaňura 19.5.2006 10:20

Pokud jde o Jihočeské matky a spol. je pravda úplně všechno

a ohledně "ekologických iniciativ" rovněž.

Dnes je v novinách zpráva, že Evropský soud (EDS) zamítl snahy přiznat rakouským soudům právo soudit se ohledně vlivu Temelína na Rakousko. Víte, tyto snahy mi připomínají jednu událost z dávné prehistorie kdy si panovník Hysósy okupovaného Dolního Egypta provokativně stěžoval u panovníka Horního Egypta s domácí dynastií, že prý ho jeho posvátní hroši svým šploucháním ruší ve spánku - na vzdálenost 500 kilometrů.

Pokud jde o bombardování Drážďan, je tam hodně nejasného ale to by bylo na samostatnou diskusi. V zásadě, Britové útočili na města v noci, protože nebyli schopni útočit ve dne na malé cíle a byla to jediná možnost, jak zasáhnout Německo - s nepříliš přesnou radiovou navigací. Předchozí německé nálety na britská města, např. Coventry byly motivovány i prováděny stejně, RAF už dokázala v té době odrážet denní nálety - takže oko za oko. 

Američané měli při denních náletech na vojenské objekty (závody na kuličková ložiska, letecké továrny) zprvu též značné ztráty. Útoky na ponorkové základny byly zcela neúčinné, útoky na základny V 1 málo účinné, na V 2 neúčinné, bombardování Penemunde Brity přes vysoké ztráty jen částečně účinné.

Jako vysoce účinné se ukázaly až nálety na továrny na syntetický benzín a dopravní infrastrukturu od poloviny roku 1944. Skutečnost, že při poslední německé ofenzívě v Ardenách neměl Hitler ani tolik benzínu, aby jeho tanky do cíle ofenzívy - Antverpy - mohly vůbec dojet a spoléhal se na to, že ukořistí benzín z amerických skladů (což se nestalo) hovoří sama za sebe.

Vadí/nevadí 19.5.2006 11:12

Re: Pokud jde o Jihočeské matky a spol. je pravda úplně všechno

Ale v Česku se Američani dobře strefili, jak nedávno psal o tom někdo v Blistech (ale těm se přece nedá věřit).  Jeden pamětník tam psal, že je to opravdu pumprdentní, že pár dní před koncem války se jim omylem podařilo se strefit do našich nejlepších strojírenských podniků - do ČKD v Praze a Škodovky v Plzni.

Ale jak nám tady jednou JAB vyjasňoval, bombardování vlastně pomůže inženýrským sítím, že se nemusej pak  flikovat, ale holt udělaj z jedný vody načisto.

Stredocech 19.5.2006 12:22

Re: Re: Pokud jde o Jihočeské matky a spol. je pravda úplně všechno

Až po roce 1989 jsem někde viděl fotografii těch rozbombardovaných hal Škodovky. Stál tam jeden lehký obrněnec vedle druhého.

A ty žvásty, jak to bylo před koncem války "zbytečné" mě opravdu přímo vytáčejí. To měli vědět především NĚMCI a ne válčit Zu dem bitterer Ende.

Ještě v dubnu 1945 probíhaly těžké boje např. o Ostravu, kde z 50 tanků československé tankové brigády dojelo do města jen OSM. A ty ve Škodovce vyráběné obrněnce byly mimo jiné stihače tanků, pokud víte, co to je.

A ještě bych něco připojil k odpalovacím zařízením pro V 2. Němci je mimo jiné umístili do vilového předměstí jednoho holandského města se vzrostlými stromy a jelikož se pořád přemisťovali, spojenci je prakticky nebyli schopni zasáhnout. Pokud by se ovšem jednalo o německé město, vzali by nejspíš celou čtvrt "kobercem" a bylo by po odpalovacích rampách.

Němci ke konci války rovněž cíleně využívali snahy spojenců vyhnout se civilním obětem v okupovaném "Protektorátu."

Vadí/nevadí 19.5.2006 17:49

Re: Re: Re: Pokud jde o Jihočeské matky a spol. je pravda úplně všechno

"..Stál tam jeden lehký obrněnec vedle druhého."

Jo právě o tom ten pán v Blistech píše: Ty obrněnci a jiné válečné lahůdky tam byly vyráběny za účelem boje proti Rusům na východní frontě - a to po celou dobu války nerušeně.  A až už ta východní fronta prakticky byla zrušena, tak se taky ta fabrika ruší... 

http://www.blisty.cz/2006/5/9/art28329.html

Jura Jurax 19.5.2006 11:14

Zimo,

jako vždy projevujete bravurní neinformovanost, spojenou s agresivní blbostí. Co vůbec víte o bombardovací ofenzíve spojenců za války, o tom, jak se to technicky realizovalo etc. A o jihočeských maminách to samé ...

vita 19.5.2006 17:51

Re: Zimo,

Tak to bylo pregnantní zhodnocení. Děkuji, už nemám co dodat.

Petr Vaňura 19.5.2006 8:26

Připomínám, že R. Nader je jedním z architektů i u nás

hojně rozšířené praxe melounů, zabraňovat potřebným stavbám cestou soudních obstrukcí.

V případě staveb jaderných elektráren to vyjádřil osobně ve smyslu "vytvářet takové problémy aby se stavba prodražila nad únosnou mez." Běžným výsledkem této praxe je zdvojnásobení doby výstavby. V důsledku katastrofálního přemnožení právníku v USA, což je nejhorší "ekologická katastrofa" této země v celé její historii je tato praxe poměrně účinná.

Plzák 19.5.2006 8:24

a ještě můj "emajl".

plzák.jindrich@seznam.cz

Mlha 19.5.2006 8:06

zpátky na zem pane Beneš

pan spisovatel je pěkný filuta.

Ohrožuje silniční provoz v Dobříši pomalou jízdou a zabraňování předjíždění a když mu někdo něco vytkne, tak na něj vytasí pistoli. Hele tyhle americký metody si nechte, jo. Stejně jako vaše kecy, že po vás jdou protože jste kdysi někde byl.

Policie a soudy šly totiž po panu spisovateli kvůli tomu, že bránil plynulému silničnímu provozu a chtěl vystřelit na pokojného občana a ne kvůli jeho minulosti a názorům.

Toť vše Mlha z Brd

TOM 19.5.2006 8:13

Plynulý silniční provoz

ve vesnici stovkou by se měl trestat skutečnou pistolí, ne tou uplácanou z chlebové střídky.

Plzák 19.5.2006 8:22

Re: zpátky na zem pane Beneš

A nepodepíšeš se hajzle. Z čeho máš strach? Že jseš trapný? S panem Benešem nesouhlasím vždycky,  ale že Zelení jsou a i v parlamentu, pokud se tam dostanou,  budou naprosto zbytečná strana, to je nadevší pochybnost. Tak se odhal, ty mlho v hlavě!

Jasno 19.5.2006 8:23

Re: zpátky na zem pane Beneš

A čím že to chtěl vystřelit.

http://www.svedomi.cz/aktuality/a2005/list_050808_bej.htm

a jak to souvisí se zelenými?

PetrH 19.5.2006 9:02

Re: Re: zpátky na zem pane Beneš

No poněvadž Mlha argumentuje ne ad rem, ale ad personam... když chci napadnout něčí tvrzení a nemám argumenty, řeknu, že autor je blbec (Y)

jezek 19.5.2006 7:17

Krusne hory

Boze, boze, zase ty zvasty o zdevastovanych a mrtvych lesich. Mesicni krajina apod. Chtelo by obcas videt to o cem pisu.

Joen 19.5.2006 7:51

Re: Krusne hory

Máte pravdu, ale připomeňte si situaci před rokem 1989, následkem kyselých dešťů vypadaly vrcholky Krušných hor přesně jak píše pan Beneš. Dnešní situace je téměř nesrovnatelně lepší, zde je vidět co udělá socialismus + plánované hospodářství s přírodou.

MPL 19.5.2006 8:30

Re: Krusne hory

Z čeho tak soudíte, že se jedná o žvásty. Uveďte nějaké odkazy - rád si je přečtu. Já můžu uvést dvě zprávy. Ta dobrá: - Lesů neubývá,  ale přibývá -  (Lidové noviny 10.4.06).  Jen za posledních 100 let vzrostla u nás lesnatost z 24% na 34%, tzn. že se za tu dobu zalesnila desetina ČR , tj. zhruba rozloha jednoho kraje. Ta špatná: - České lesy "umírají", upozorňují vědci vládu - (Lidové noviny 13.5.06). V tomto článku mimo jiné napsali: V Guinnessově knize rekordů je tento zápis -  Lesy v ČR jsou vlivem kyselých dešťů zasaženy nejvíce na světě. Poškozeno je 71% porostu. (datum tohoto zápisu není uvedeno).  Dále se tam uvádí: Ačkoliv po r. 1989 se výrazně zlepšilo ovzduší a kyselých dešťů ubylo, české lesy dále chřadnou.  To je závěr zprávy, kterou podepsalo 230 vědců.  Kromě špatného ovzduší  v předchozích letech se na tomto stavu podílejí i lesníci špatným způsobem těžby a nevhodným složením stromů při výsadbě. - Možná je článek načasovám tak, aby pomohl zeleným při volbách, to je mi fuk. K tomu, abych si myslel totéž, nepotřebuji zprávu od 230 vědců, stačí normálně vidět. A že se z lesů udělala fabrika na dřevo, to nám říkal už před desítkami let náš vynikající učitel zeměpisu. V tomto směru se za tu dobu u nás nic nezměnilo, no a výsledek se jak vidět dostavil.    

honzak 19.5.2006 6:26

dneska zase za 1!

Kandidovalo-li nějaké zelené hovado v n-tých nebo n+1 volbá a získalo-li 0,4 nebo 2,7 procenta je naprosto lhostejné. Postřehy péně Benešovy bych si dovolil zobecnit do otázky - kdo ty melouny vlastně platí? Těch pár grantů, co vydojí z rozpočtů školství a životního prostředí je nemůže uživit.

Vanek 19.5.2006 3:38

Estebacke zpusoby spisovatele Jana Benese

Estebacke zpusoby spisovatele Jana Benese

jeff 19.5.2006 6:35

Re: Estebacke zpusoby spisovatele Jana Benese

Vanku, podíval jsem se na tu vaši stránku. člověče vy jste magor.

Plzák 19.5.2006 8:26

Re: Re: Estebacke zpusoby spisovatele Jana Benese

Je to ten pitomeček z Austrálie, také chartista a tím ožralec s vypitým mozkem?

Vanek 20.5.2006 0:48

Re: Re: Re: Estebacke zpusoby spisovatele Jana Benese

Nepiji uz 25 let hlupacku, zato tobe smrdi alkohol z huby :-)