1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Zelená se zelená

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
DEF 22.5.2006 16:29

Re: Zelena demokracie

Zelená=červená demokracie.pouze příkazem shora!Nešlo o žádnou rvačku, ale jednostranné napadení. Bez snahy o vysvětlení a vyslechnutí i druhé strany.Volební zmocněnec je jen loutkou řízenou z Prahy.

Milan 20.5.2006 23:01

Re: Nezlobte se pane Benesi, ale tak docela tohle neberu

Pokud nechcete elektrickou energii, nikdo Vám ji nenutí, máte jistě vypínač.

Ty údaje o tisících obětí Černobylu máte odkud? Od Greenpeace? Nicméně, mnohem méně medializovanou, nicméně řádově odbornější analýzu máte zde: http://www.iaea.org/Publications/Booklets/Chernoten/index.html. Počet obětí je 42, počet obětí jinak léčitelné rakoviny štítné žlázy je asi 5. Kdyby v CCCP nepanoval takový bordel, při okamžité aplikaci jódu v době havárie by ani to nebyl vážný problém.

Víte o tom, že se u Černobylu uvažuje o přírodní rezervaci a že je to atraktivní turistická atrakce (takže to vlastně prospělo přírodě ? "To jsou paradoxy"). Nechci zlehčovat oběti  a zejména sociální důsledky havárie a zejména obrovské evakuace, ale kdybychom všechny ostatní činnosti (včetně zcela přírodní mutace virů) brali takto přísně, tak bychom nejezdili, nelétali, nevyráběli proud ani z přehrad, ani z uhlí a raději dobrovolně zahynuli hlady, což by ovšem pro přírodu bylo podle mnohých určitě to nejlepší ...

Pavel Zverina 20.5.2006 13:44

Nezlobte se pane Benesi, ale tak docela tohle neberu

Chapu, ze v predvolebnim mumraji se slusi utocit na (casto jen pomyslne) politicke protivniky, ale clanek "Zelená se zelená" byl nedomysleny. Napsal jste: "V létech 1957 až 1999 došlo na světě k celkem jedenácti haváriím. Žádná zajisté rozsahu a dosahu té sovětské. V prvém případě (1957) v Anglii, v posledním (1999) v Japonsku. Po světě stojí celkem 441 atomová elektrárna. Jedenáct z 441 je kolik procent?"

Nezlobte se, ale tohle Vam tak docela neberu. Co jste udelal je manipulace se statistikami na urovni Goebbelse. Nejde preci jen o POCET havarii, ale hlavne o to, jake maji nasledky. A ac se snazite nam vymluvit Cernobyl co to jen jde, faktem zustava, ze tato JEDINA havarie mela hrozne nasledky, a ze jeji obeti jdou do tisicu a zdaleka nekonci soucasnou generaci. Nemyslim, ze tohle je umerna cena za svetlo zarovky ve ctyri rano, kdyz vstavam do rachoty.

Bagatelizovanim poukazem na 2,49% (11 ze 441) pomeru nehod k poctu elektraren (opravdu porovnavate porovnatelne, ze ano) se pouzivani jaderne energie neospravedlni. Ani poukazovanim na neobycejne tvrde zakony Kalifornie si v Cechach moc nepomuzeme.

Pri pouzivani jaderne energie je potreba celosvetove koordinace a spoluprace, neuprosne a neuplatne kontroly, nejvyssich moznych naroku na materialy i technologii celeho procesu. A nemluvim zde jenom o Cechach, ale hlavne o CINE, kde mne (vzhledem k historii pracovnich urazu v hornictvi a vlastne ve vsech oblastech prumyslu) planovane pouziti jadrne energie hrozi.

Mejla 20.5.2006 6:01

Alenko, 70 % lesů ČR je poškozeno oxidy dusíku a síry.....

Jinak souhlasím, že povrchová rekultivace byla provedena hezky.

Oldrich 20.5.2006 5:17

Re: Benesuv oblibenec

Je to jednoduche. Mate na vybranou mezi obhajcem stbaka, nebo oponentem toho obhajce.!!

Vanek 20.5.2006 1:05

Re: Re: Re: Estebacke zpusoby spisovatele Jana Benese

Podpis Charty jsem hnupe odvolal v 79. roce na protest vystupovani levicovych signataru, do dneska tohle chartisticka elita taji. Vzdelavej se tajtrdliku:

http://www.geocities.com/gvanek2000/vanek.html

Vanek 20.5.2006 0:54

Re: Re: Estebacke zpusoby spisovatele Jana Benese

Nejses taky nahodou od fasistickych trmplaru v kterych je estebak Komorous, ktereho chrani kolaborant Benes?

Kdo je dodnes bagatelizuje nebo dokonce omlouvá, kdo se spolčuje s rudými zlosyny a jejich pohrobky, kteří v sobě nenašli ani odvahu k omluvě, kdo navíc tu do nebe volající nestydatost vykládá jako starost o lepší českou budoucnost, to není poctivý člověk, nýbrž vlastizrádce, neléčitelný gauner a navždycky už darebák.

Varování před návratem komunismu není pouhý předvolební trik pravice

Vanek 20.5.2006 0:48

Re: Re: Re: Estebacke zpusoby spisovatele Jana Benese

Nepiji uz 25 let hlupacku, zato tobe smrdi alkohol z huby :-)

Ladislav N. 19.5.2006 23:58

Re: ...mám pocit, že to je blábol. Tedy stránka p. Vaňka, of course.

To jste na Vaňkovi poznal až dnes? ;-D

Haf 19.5.2006 23:33

Stěhování nádraží f Brně a Zelení

Čím větší investice, tím větší zakázka, tím víc korunek na rozdělování a tím víc dravců se sbíhá ke korytu. Proto musí bejt všechno  náležitě zahalený, složitý a neprůhledný, většinou vítězí firma nějak nepřímo navázaná na zadavatele, dopředu známá (někomu). Z takto přidělovaných zakázek se většinou část korunek vrací do stranické pokladny zadavatele. Technologie veskrze známá - ale neveřejná - zakrývaná "obchodním tajemstvím" Ha ha. To je smysl současný politiky - rozhodovat o zakázkách , ne vo tom, co se děje v pečováku. Menší firmy se následně podbízej a dostávaj část zakázky, třeba pětkrát prodaný, cena stavby je 100 M a firmy, který ji nakonec prováděj, ji dělaj za 60, ostatní je zlodějina zvaná provize a zisk, ale to je zase jiná  básnička.        To samý se schovává za důležitost stěhování nádraží v Bérnu.   A Zelený se na rozdělování chtějí také podílet !

Milda 19.5.2006 22:34

Strana, která bojuje proti jaderné energii...

... nemá morální právo nazývat se stranou zelených.

František 19.5.2006 21:57

Re: Re: Palivo do AE

Dovolím si dodat trochu informací. EDU má reaktor VVER 440, stejně jako EBO, EMO a Paks. Temelín je typ VVER 1000. Každý typ má své palivo, protože jejich aktivní zóny jsou odlišné. Dodat palivo podle specifikace dokáže ve světě víc dodavatelů. Pokud jde o vyhořelé palivo, mít vhodné místo a peníze, nakoupím vše, co je na prodej, protože dnes bych to koupil levně. Až se zase jadený boom rozjede, byl bych v balíku. Vyhořelé palivo uložené do skladovacího kontejneru ( na př. CASTOR ) je přibližně stejně nebezpečné, jako dosloužilý autoakumulátor. Obé vyžaduje specifický způsob skladování a recyklace. Bez el. energie by naše civilizace asi zanikla a spalování větviček nebo větrníky nic neřeší. Kdysi byla publikována studie o výrobě vodíku z mořské vody pomocí sluneční energie, přičemž bylo uvažováno o využití západní Sahary. Množství vodíku bylo voleno dle ekvivalentu spotřeby ropy v tehdejší EU. Současně byla publikována oponentura. Potřebnou plochu zrcadel by vyráběli dostupné kapacity několik desítek let a jenom na jejich zbavování písečného prachu by byla potřebná celá armáda. Také natáčení zrcadel za sluncem spotřebovalo obrovské kvantum elektřiny. Po vyznačení potřebné plochy, na to praskla asi sedmina Sahary. Spalování energetického uhlí s vyším obsahem popeloviny a síry je horší problém než manipulace s jaderným odpadem. Do kotle se fouká kromě mletého uhlí také mletý vápenec. Kromě síry jímá i těžké kovy a radioaktivní isotopy, kterých je ve slojích podél Krušných hor bohatě. Tím vzniká nebezpečný odpad, který je nutno složitě jímat, odvážet a ukládat. Navíc je životnost parních kotlů v tomto režimu výrazně nižší. Samozřejmě jsou země, kde zaváží do kotlů antracit přímo z lodních těles a spalují prakticky čistý uhlík. To ovšem není případ ČR.

vita 19.5.2006 17:52

Re: ZEMĚ V NAŠICH RUKOU

A proč?

Dyť to všecko zařídí rozvibrovanej Aštar Šér-chán, ne?

vita 19.5.2006 17:51

Re: Zimo,

Tak to bylo pregnantní zhodnocení. Děkuji, už nemám co dodat.

Vadí/nevadí 19.5.2006 17:49

Re: Re: Re: Pokud jde o Jihočeské matky a spol. je pravda úplně všechno

"..Stál tam jeden lehký obrněnec vedle druhého."

Jo právě o tom ten pán v Blistech píše: Ty obrněnci a jiné válečné lahůdky tam byly vyráběny za účelem boje proti Rusům na východní frontě - a to po celou dobu války nerušeně.  A až už ta východní fronta prakticky byla zrušena, tak se taky ta fabrika ruší... 

http://www.blisty.cz/2006/5/9/art28329.html

vita 19.5.2006 17:44

Re: A je tu útok na zelený

Přiznávám, že v 16 jsem skoro na nic jiného nemyslel, než jak se do nějakého lúna dostat. Ovšem lúno přírody to tak docela nebylo.

Přírodní jo...

vita 19.5.2006 17:41

Re: Re: Nechápu ..

Před jadernou energií upřednostňují kdeco - a dlouho. Temelín chtěli předělat na plyn, Ambrozek se pokoušel propašovat do Státní energetické koncepce plynové elektrárny, proti uhelkám neprotestují. Protestovali než je začali používat jako argument proti Temelínu.

Některým prostě nedojde, že spálením uhlíku vznikne CO2 a spálením síry SO2, který i při nejčistším z čistých spalování prostě musíme na něco navázat. Nebo vypustit do atmosféry. Navázat možná už ve fluidním kotli nebo posléze v odsiřovací jednotce. ale ten vápenec tam dát musíme.

Popílek taky vznikne, i kdyby Bursík na Kuchtové jezdil.

www.andele-svetla.cz 19.5.2006 17:34

ZEMĚ V NAŠICH RUKOU

Vymlouváte se na přírodní živly, ale tak to není. Většina lidí se NESTARÁ o přírodu a jen přijímá HMOTOVÉ OVLÁDACÍ PROGRAMY. Planeta Země OČISTNÉ PROCESY už spustila, množství hrubých lidských vibrací si očistí. ZASTAVTE proto lidé pozemští v ničení božské přírody, která darem je původně od Prvotního Stvořitele všeho a všech. Více na našem (místo jména)- sdělení 2580,2649 a obrázek 2133

Alena.marie 19.5.2006 16:30

Co vy víte o Krušných horách

Vážený pane,

asi jste byl v Krušných horách naposledy pře 15 lety. Krušné hory teď jsou kousek krásné přírody a snad je dobře to to medvědi a pražáci nevědí.

Balů 19.5.2006 14:47

Re: Nechápu ..

Třeba to, že po tom co do nich začali uhelníci lít peníze, blábolí o čistém spalování uhlí, které by upřednostili před jadernou energií.:-/

lswu 19.5.2006 14:36

Díky, pěkný článek

Díky, pěkný článek, přesto se nedomnívám, že naši zelení mají příliš společného s ekologií. Nebo máte pocit, že třeba Uhl je srdcem bojovník za nějaké ohrožené kamení? Havlův trik, jek získat zase nějaký vliv.

loizik 19.5.2006 14:25

ekopaliva jsou ekopast

navic biopaliva NEJSOU "obnovitelna" bez fosilnich vstupu, jejichz velikost je srovnatelna casto vetsi nez energie, kterou biopaliva vyprodukuji.

http://proatom.luksoft.cz/view.php?cisloclanku=2006042801

bitaxe 19.5.2006 14:21

Re: Palivo do AE

Milá Yfčo zřejmě je váš zdroj rozumu mdlého, a v TV vám došly louče, neb palivo do Temelína je původu veskrze neruského (je taky dražší :-( ) a dovezeno bylo ze země az mořem, dokonce i nějací ti zelení aktivisté se ke kolejím stihli přivázat. Do druhé jaderky v Dukovanech se zřejmě vozí z Ruska dál, ale to je jen otázka peněz odkud si ho koupíte, je docela rozdíl koupit (a hlavně dovézt) pár desítek tun paliva do jaderné elektrárny a nebo dovážet miliony tun paliva na "klasiku" ale to si jihočeské slepice, pardon matky ve svých mozcích (dá-li se tak tomu uzlu aby jim neupadla mícha říkat) asi nespočtou. S uranem na rusech závislí nejsme, nabízí ho docela dost firem.

gerontusinza 19.5.2006 14:15

Tak to tedy samozřejmě neumím a ani jsem se o tom nepokoučel. Re: Jste obětí propagandy.

Ale vzhledem k plochosti Berlína, bych si přeci jen trochu dovolil pochybovat. Ale když si uvědomím že výbuch byl x-set metrů nad zemí lituji, trošinku si myslím že se mě pokoušíte  tahat za nohu.  To nemluvím ani o radioaktivitě. Ale hezkou So+Ne.

honzak 19.5.2006 14:10

Re: Zelena demokracie

aférka jak víno, navíc je Pavlicová "betálná baba". Vedle ní by Kuchtová neměla vůbec šanci.

Vanek 19.5.2006 14:04

Ma to Benes podivneho pritele

Podivná kariéra protidrogového Komorouse

AeroKarel 19.5.2006 13:58

Re: Nechápu ..

To stačí.

stredocech 19.5.2006 13:47

Dresden

Fakta

1) je fakt že Churchill Harrisovi da počátkem r.1945 dal pokyn ukončit plošné nálety

2) nálet na Dráždany nařídil Churchill osobně telegramem z JALTY !!

3) Němci začátkem roku 1945 odsunuli z Drážďan všechna protiletadlová děla (namísto jich tam dali atrapy) a použili jich k zastavení ruské ofensivy.

YYY 19.5.2006 13:42

Nechápu ..

co tím vším chtěl autor říct, kromě toho, že nemá rád Zelené a že by chtěl produkovat co nejvíce elektřiny.

OIOK 19.5.2006 13:31

Re: Estebacke zpusoby spisovatele Jana Benese

Dokud budou ve vysokych funkcich silovych a ozbrojenych slozek lide kteri byli na komunistickych skolach vyskoleni pro boj s vnitrnim nepritelem, ted yproti nam, slusnym lidem, dokud nebudou zverejnenya vsechna data z archivu aby bylo mozno bez pochybnosti znat pravdu a na kalade fakt soudit, nemaji zadne volby v teto pidizemicce politickych prostitutu a prebehliku , komunistu a  jejich prisluhovacu a ubozaku kteri se nezmohli ani na emigraci zadny vyznam. Z tohoto hlediska a v porovnani s recenym se mi nastoleny problem jevi jako zanedbatelny. A ze to problem je, dokladaji napriklad  zde uvedene diskuzni prispevky, psane typickym StBackym rukopisem, hnusne a lzive.Rozhoduji pouze a jenom fakta. Rozumni lide to vedi. Jsou zde nejaci?