3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Emp 14.2.2007 16:01

Re: Re: Re: úspory

no, ono to je míněno i tak.. že dřív měl průměrný čech lednici CALEX 150 . která jistě měla vyšší spotřebu. Dnes se kupují lednice A či A+, jenže jde o to, že jejich objem je dvojnásobný. Tudíž nejde o pokles spotřeby, ba naopak... jde o nárůst .. a díky šetrnosti přístroje "jen" o 20%.

U těch mp3 máte pravdu, ale zas si zpočtěte, kolik přístrojů na reprodukci hudby je,..  a kolik jich bývá zaopnuto na standby...  U televizí je to obdobné, CRT nahrazují LCD, ovšem s vyšší uhlopříčkou (navíc výroba LCD je náročná energeticky) a poté plasmaTV.. které se nedají co se týče spotřeby porovnávat s ničím... možná ano... žehličkou či pračkou

Lájoš B. 14.2.2007 15:56

Re: zatím už DNES nastává nedostatek dřeva a jeho cena ROSTE

S tím souhlasím a i zlomek považuji za pozitivum. Nedělat nic pozitivní zrovna není.

Lájoš B. 14.2.2007 15:54

Re: Re: Re: Produktivita 85%, platy 25% . Zřejmě normální stav...

Doporučuju stránky českého statistického úřadu.

Emp 14.2.2007 15:52

Re: Re: Re: Re: Re: paní Bobošíková neví o čem mluví

jinak ... až zrušíte tuto prohibici, nechci vidět, jak to dopadne na chudší obyvatelstvo, především to bez práce, domova atd

Bubik 14.2.2007 15:47

No, nechci hájit Bobošu, ale

řekněte stachanove, kde si vymýšlí?

".....Necháme-li si namluvit, že můžeme ovlivnit přirozené klimatické cykly planety tím, že obětujeme konkurenceschopnost svého průmyslu včetně vlajkové lodi našeho exportu, tedy průmyslu automobilového, nevyhovíme planetě, ale především Číně. Ta se neohlíží na žádné oxidy a protokoly, třeba i kjótské. Její produkce oxidů uhlíku a bůhví čeho ještě hravě nahradí znečištění, které svou obětí ušetříme...."

Kde je v tom úryvku něco špatně? Mimochodem,  co se stalo, když jsme přestali vyrábět zbraně? Klesl počet zbraní ve světě nebo je dodávali místo nás jiní?;-(

Rolincová 14.2.2007 15:43

více Bobošíkových

Paní Bobošíková, moc a moc Vám fandím a doufám, že příští volby budou pro Vaši stranu úspěšnější. Konečně  by se do politiky dostaly inteligentní ženy a pomohly změnit tu naši současnou politickou realitu. Rol.

Emp 14.2.2007 15:43

Re: Re: Re: Re: Re: paní Bobošíková neví o čem mluví

hehe :) jenze pri tom pálení vypalujete na cca 40-50% ... zkuste si vypalovat na víc procent... :) No, je vidět, že jste z chemie ani nematuroval...

jinak si sezente správná data o spotřebních daních např na http://www.mesec.cz/clanky/spotrebovavate-tak-platte/ 

zjistíte, že za litr 40% alkoholu je dan neco přes 50Kč

tak tu zas nekecejte neověřené nesmysly

Emp 14.2.2007 15:38

Re: Re: Re: Re: Re: paní Bobošíková neví o čem mluví

:-D vy skutečně nejste chemik...

pro vaší informaci: 1. musí se to sebrat 2.nechat zkvasit bez přístupu vzduchu, lépe přidat cukr, 3.vznikne 10-13% roztok ethanolu. to jest na 1 litr směsi mám 1 deci lihu. Kdybych chtěl jednu nádrž lihu do auta musím vypálit 400 litrů vykvašené směsi. A to přes frakční kolonu, protože jak jistě víte voda a etanol se nedělí tak snadno . No a ted mi zpočtěte za domácí úkol, kolik energie spotřebuju na frakční destilaci 400litrů směsi voda-líh  .. přičemž výsledný produkt má mít 95%. A zároven mi najdete , kolik by stála taková kolona a kolik by musela mít teoretických pater. Díky experte!

stachanov 14.2.2007 15:36

Re: tak tady pročítám ty příspěvky

to bylo důležité vždycky a je to tak správné. Konec konců když se bavíte se sousedem, taky berete vpotaz, zda je to ctihodný občan, neno notorický vymýšleč

Kuba 14.2.2007 15:33

Nezodpovědná politika

Paní Bobošíkovou absolutně nesnáším. Myslím, že nejsem v tomto státě sám. Nesnáším ji už od dob jejího moderátorství v TV, televizní krize a nedal bych ji nikdy hlas ani do evr. parlamentu ani nikam jinam. Na druhou stranu hloupá není. Je zde v současnosti velký elektorát voličů, kteří se cítí zklamáni a kteří již procitli a poznali jací ti zelení vlastně ve skutečnosti jsou a o co jim jde a co nám obyčejným lidem (voličům) může jejich nezodpopovědná politika přinést. Bude to asi jenom zavedení ekodaní a následné zdražení tepla, elektřiny, benzínu, nafty a potažmo dalších komodit, které se u nás vyrábí. Potom všichni investoři, které jsme zde s velkou slávou přivítali odejdou na východ ne proto, že zde bude drahá pracovní síla a tam levná, ale proto že jim rapidně narostou náklady na vstupech. A že tam si s ochranou přírody nedělají hlavu, to snad pochopí i pan Bursík s paní Kuchtovou.

Takže je smutné, že toto politikum musí uchopit zrovna paní Bobošíková, ale když to neudělá nikdo ze současné politické garnitury, tak se jí nemůžeme zase tak moc divit.

Emp 14.2.2007 15:32

Re: Re: televizní krize

tak, tak.. Jisté je to, že skautíci se spacákama byli notně pozitivně zmedializováni

Emp 14.2.2007 15:30

Re: Re: tak tady pročítám ty příspěvky

Tak nechápu, že Vás to tak rozčiluje... Když kdokoli okomentuje to, co si myslím, že "lidé vědí" přijde mi to jako zbytečná slova. Jenže problém je v tom, že to, co ona píše zas tolik lidé nevědí, jak z reakcí vyplývá. 

Šedovous 14.2.2007 15:29

I kdyby se planete oteplovala, přesněji se změnilo klima tak

že ve Střední Evropě bude pár týdnů nad 40 ve stínu, tak co !?

Je přece věcí každého a jen jeho schopností si vydělat na klimatizaci a cenu nutné energie.Neschopní důchodci co se čnili v brigádách socialistické práce prostě nevydrží a problém stárnutí obyvatelstva se tak nějak vyřeší přirozenou cestou.

Jenda 14.2.2007 15:23

Re: Re: úspory

Zrovna s temy novymi spotrebici nevim. Vemte si treba energetickou narocnost takoveho MP3 prehravace (zadne pohyblive soucastky) vuci kazetovemu walkmanu (nejlip s motorem co utahne i predrevolucni Emgetonky). Nebo soucasne a predrevolucni lednicky.

Marie 14.2.2007 15:21

Re: tak tady pročítám ty příspěvky

Bobošíková neříká nic, co by lidé už nevěděli, odbornou debatu ať laskavě přenechá profesionálům

pavel 99 14.2.2007 15:16

Re: Re: politika

jinak je to typický politik - vyplodí "výkřik" (doprovázený co nejvíce obrázky) a utíká jinam, opět plodit "výkřiky" - aniž by se něco pokusil obhajovat.

Jenda 14.2.2007 15:16

Re: Re: Re: S dopravou je to pravda

nevslim jsem si, ze by neco takoveho tvrdil. A lidi kteri by naprosto stejne dobre mohli delat z domova je dost. Treba ja ... jsem programator a delam pro ameriku takze stejne s veskerym sefstvem komunikuju mailem, prez IM a telefonicky. Muze mi nekdo vysvetlit proc provuch nesedim doma na zadku a tahnu se kazdy den na Vaclavak? (Muze, protoze firma plati kancly tak chce aby ji tam nekdo sedel. A proc na Vaclavaku? No prece musime mit dobrou adresu ... i kdyz nemame jedinyho lokalniho klienta. Ach jo.)

Ivan Nový 14.2.2007 15:09

... jenže BOBO je populista non plus ultra ...

Píše někdo dole, no ano, ale Zelení taky. K do z nich má lepší odhad toho, co se chytne?

stanley 14.2.2007 15:08

re:

R^

Jenda 14.2.2007 15:07

Re: No v jednom nesouhlasím

Dva kilometry do prace nejezdi autem skoro nikdo. Nema to totiz smysl. Nejen financne ale ani casove, o pohodli nemluve. Ovsem hezky se o tom kafra.

pavel 99 14.2.2007 14:59

Re: Re: Re: Re: Re: paní Bobošíková neví o čem mluví

tak to budete "lidem" milován.

rezy 14.2.2007 14:58

Re: televizní krize

mě například skazili ty samé vánoce všichni ti co se prohlašovali za revolucionáře a ve své podstatě si chránili jen svoje koryta. A jsou tam dodneška. 8-o

Bubik 14.2.2007 14:56

jaký vánoce VÁM zkazila? Čím?

Bubik 14.2.2007 14:55

tak tady pročítám ty příspěvky

a žasnu nad těmi vašimi názory: 

....no ona má vlastně pravdu...ne ve všem, ale skoro ve všem......no jo, já bych se taky připojil....jenže je to BOBOŠIKOVÁ. Fuj, hnus, že se nestydí takhle psát......

A tak je to u nás často. Nějak není důležité co se říká, ale kdo to říká......

rezy 14.2.2007 14:55

Re: Re: Re: Re: Re: paní Bobošíková neví o čem mluví

no schválně kolik jich nasbíráte, kolik Vám jich neshnije, ale proběhne fermentací a kolik do toho nacpete cukru aby to vůbec mělo nějakej smysl. ;-D;-D Že  vy ste o tom někde jenom slyšel...

qwert 14.2.2007 14:53

Re: Re: Re: Re: paní Bobošíková neví o čem mluví

a než se začnem bavit o energiích, mely by přijít řeč na to, jak to, že z každého litru nám stát ukradne cca 200 Kč??? Bariéra není v teple pro pálení, ale v nesmyslném okrádání ze strany státu.

Až vstoupím do politiky, první věc kterou předložím bude zrušení daně z lihu a pálení dle libovůle bez ohlášení. Konec prohibice!!!!

qwert 14.2.2007 14:51

Re: Re: Re: Re: paní Bobošíková neví o čem mluví

ohřát ty shnilé hrušky, které nikdo nesbírá, na 72 stupňu - to zvladne kdejaký OZE :-P:-P:-P

Marie 14.2.2007 14:43

televizní krize

Promiňte mi, že jdu mimo téma, ale jak je možné, že lidé zvolí do EP ženu, která zkazila hodně lidem jedny Vánoce a skutečně by mě zajímalo, kolik tato její "legrace" stála, o panu Železném ani nemluvě. Tolik miliard, co jsme zaplatili by jistě částečně  vyřešilo některé bolestivé problémy našeho státu. Já osobně si ráda přečtu komentáře pana Cílka a  populistické a rádoby se tvářící obavy o osud národa od paní Bobošíková mě roztrpčí, neboť ta myslí především hlavně na sebe. Na jejím příkladu politické kariéry je teprve vidět, co nás ještě čeká, než budeme mít skutečné odborníky, kteří nás vyvedou z tohoto začarovaného kruhu. Přeji hezké odpoledne

Palko 14.2.2007 14:30

Bobosikova

Myslim, ze by vsichni uvitali, kdyby se p.Bobosikova namisto predvadenim svych amaterskych nazoru na cestu do chudoby, predvedla verejne sve bobo prednosti. To bych opravdu ocenil i po predeslych upravach.

Jirka původní 14.2.2007 14:23

Re: Re: Re: Re: Re: Jenže Bobo je populista non plus ultra

já to věděl, že jsem je někde už viděl......