23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Závan naděje

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Klokocka Bohumil 22.12.2009 21:36

Jezdim po svete, mam otevreny oci a vnimam, ze ....

Cesi jsou v riti s Top 09 s CSSD s Komunisty, s ODS i frantiskany. Je to tim, ze jsou burani a nevedi co cini. Pohaneni narodni nemoci zavisti nejsou schopni rozpoznat co chteji. A tak se k moci dere mafie ve vsech barvach od kolotocaru Kockovic kridla az pod svazacke uderky. Ale nemohouci lid ma sve banany bez fronty. To musi stacit. Vic si nevycinkal....;-D

Jindra 21.12.2009 0:06

Volba mensiho zla

Nefunguje prateke!

Z maych gauneru, jen co se dostanou nahoru jsou gauneri zdatni a mozna efektivnejsi v kradezich, nez ti ptedchozi.

Kolega Gardnes tu pise o "politicke korupci" - stara teze na kterou neskakejme. Mnohem zasadnejsi, nez "politicka" je korupce "fakticka" a tim, ze dame hlas tem, kteri slibuji mene zarne zitrky nez vyslovene slibotechny socialistickeho typu, jen umoznime aby se ke korupcnim penezum dostali jini. Nic se nezmeni, metr dalnice bude stale nejdrazsi v Evrope, jen ty uplatky pujdou do jinych kapes.

Slibovat 13 duchod neni o nic vice "politicky korupcni" nez slibovat rovnou dan 15 procent, kdyz vim, ze to nechci dodrzet!

Ravnagorac 20.12.2009 21:50

To je blábol

TOP 09 je partaj notoricky profláklých firem, obchodníků s teplou vodou, pravdoláskových dezinformátorů a humanitárních bombometčíků. Usínající kníže v jasné chvilce proboxoval uznání heroinového narkostátu Kosovo, ježícího se islámskými minarety, zrzavá barová zpěvačka v maskáčích ztrapňovala za peníze českých daňových poplatníků ČR před světem, padákový myslivec Kalous griluje s kamarádem Šťávou v Bechyni na zámku výsledek arbitráže, který bude stát občany další miliardy. Pan Frýbort si dělá z lidí v této zemi blázny. Bude lepší, když si ve svém Hannoveru hodí kopyta na stůl a nechá klávesnici na pokoji.

Baryk jun. 21.12.2009 10:27

Re: To je blábol

Pan Frybort záruku nedal, jen naznačil, kudy možná... Že to dělá snad dobře zajištěn z Hannoveru, je obdivuhodné a žádající díku. Kolik lidí se tu v Česku ještě chce porvat o budoucnost svých potomků? Kolik lidí chce vědět co bylo, v čem se namočili jejich otcové? Kolik lidí v sobě najde dostatek solidarity s potřebnými v Čechách? Kolik lidí tu žije a nebo se alespoň snaží žít jako slušný a čistý člověk? Je špína, která se smít nedá. Že neulpěla na panu Frýbortovi, není znamením zla. Naopak.

Karel 20.12.2009 20:50

Okradl jste mě o čas

Vážený pane, Vaše sdělení bylo psáno květnatě, dlouze, ale k ničemu. Jaksi jste přehlédl, že herci jsou stále stejní. To tady přece už bylo. Komunisté se nezmění a lidovecký Kalousek snad ano? Proč by měl. Založení nové partaje přece nic neznamená. Fakticky je Kalousek stále jen přeběhlík, stejný přeběhlík jako Melčák, nebo Pohanka a to do doby voleb. Pokud bude zvolen za jinou partaj, prosím, ale v současné době, pokud mu nevyhovuje postup té strany, za kterou byl zvolen, může nehlasovat, může ze strany vystoupit, může úplně odejít z politiky, ale nic víc. Nevím, jaké oslavné články budete psát až se pár poslanců domluví a založí během svého mandátu nějakou extrémistickou stranu a budou se chovat stejně jako Kalousek, tedy pokračovat v politické práci a pochopitelně po svém. Pak budeme moci jen konstatovat, že v Čechách máme v parlamentu extrémisty. Takže, čerta starého naděje, jen další rána demokracii, která stejně nezačala, protože ta skutečná tady skončila v roce 1938.

Gardnes 20.12.2009 16:32

Stále stejné

Řada Čechů, ať již žijí kdekoliv trpí výraznou měrou sebekritiky, tzv. remcalstvím, kde se zveličují nedostatky pro řešení vlastní frustrace, která má původ v mnoha možných vlivů. Je pravda, že tato frustrace je na východě postatně více, než v zemích západních a jeden z důvodů je i vliv 50TI LET v nesvopbodě. To je také příčinou, že podle různých organizací typu TranspaRENCY  jsme se pohoršili v korupci, přitom hlavním kritériem pro hodnocení je její vnímání doimácím obyvytelstvem. Jde o zcela nezměřitelný názor, takže je neobjektivní z něj vynášet kategorické soudy. Některá opatření by jistě přispěla ke ztížení korupce jako je např. větší průhlednost majitelů firem, snížený trest svědkům, řízená provokace, vyšší tresty, na čemž by se mělo shodnout celé politické spektrum. Co se postihnout asi nedá je politická korupce, když politici slibují voličům výhody, které poškozují celý stát . Tato činnost by měla být podstatně více pranýřována sdělovacími prostředky podle hesla padni komu padni, bez snahy mluvit obecně, aby byl zachován dojem škodlivé "vyváženosti". Sázce na nové strany nevěřím, jde jen o falešnou naději z neznalosti, přitom určitě nepomůže nějaká partaj s řadou diletantů bez zámezí, kde také hraje roli motiv jejich zapojení do politiky. Ten může být právě zištný,protože hlavním pokrokem by byla změna volebního zákona na většinový s posílením role osobností.

PROKOP BUBEN 20.12.2009 16:50

Re: Stále stejné

Do politiky se nehrnou morální a bohužel ani odborně zdatné veličiny.....Příčinou je styl a systém zavedený po Hadráku, který je hlízou zasazenou v bolševickém hnoji, která nyní už odkvetlá, vydává své plody.........To že máme za prvního občana Klause je vypovídající.....

zoch 20.12.2009 17:59

Re: Stále stejné

Ba,ba...... R^

JC 20.12.2009 11:33

TOP 09? Probůh, jen to ne!!!

Co kdo může čekat od profláklých recyklátů, kteří nás za 20 let úspěšně dovedli tam, kde se nacházíme. Jejich tučných tělesných schránek a ještě tučnějších kont se vůbec nedotknou nějaká úsporná opatření. Větší odvody státu + nižší platy + další omezení dopadnou jen na  obyčejné lidi, kteří se dosud poctivě živili vlastní prací.

Politika TOP 09 je dárek mocných sobě a celoživotním nemakačenkům.

dhimmi 20.12.2009 11:51

Re: TOP 09? Probůh, jen to ne!!!

Kdo jsou ti "obyčejní" lidé?Ti, co volí koalici KSČSSD?

JC 20.12.2009 12:30

Re: TOP 09? Probůh, jen to ne!!!

Kdo jsou ti obyčejní lidé? Nevíte? Tak to jste asi jste dlouho nevyšel ze skleníku s optimální teplotou, s nejkvalitnějším, ale levným jídlem a pitím, nevystoupil z limuzíny, jezdící na účet daňových poplatníků a teď se těšíte na 3 týdny placeného volna. Nebo jste celoživotní povaleč, chodící pouze na sociálku pro dávky a s nimi do herny.

Obyčejní lidé jsou ti, kteří chodí denně do práce za pár šupů. Nebo živnostníci či farmáři, kteří makají včetně víkendů a svátků od nevidím do nevidím (a často ještě dlouho do noci).  Ti, kteří živí rodiny, splácejí předražené hypotéky (aby měli kde bydlet) a odvádějí všemožné daně a poplatky. Právě proto, aby se měli dobře vyžírkové, kterým se říká poslanci nebo nepřizpůsobiví.

dhimmi 20.12.2009 12:38

Re: TOP 09? Probůh, jen to ne!!!

Aha. A koho by tedy ti obyčejní lidé měli volit?

JC 20.12.2009 13:00

Re: TOP 09? Probůh, jen to ne!!!

To je na rozhodnutí každého voliče, určitě nemíním nikomu vnucovat svůj názor. Osobně se zatím přikláním k VV.  

dhimmi 20.12.2009 13:27

Re: TOP 09? Probůh, jen to ne!!!

No Radek John už s těmi korupčníky jistě zatočí.;-D

zoch 20.12.2009 15:54

Re: TOP 09? Probůh, jen to ne!!!

Pan Radek John po léta ve svém večerním pořadu honil každého dostupného zloděje. Jen nějak opomenul,že sám je ve službách největšího zloděje trvale působícího v ČR.

A potom  byla ještě řada takových jako Miroslav Kalousek,na které se podívat nemohl....

John mně nějak do velké politiky nesedí. A asi nebudu sám.

Horal 20.12.2009 18:13

Re: TOP 09? Probůh, jen to ne!!!

Souhlas ! R^R^R^

3směsi 21.12.2009 10:18

Re: TOP 09? Probůh, jen to ne!!!

Pan Radek John ve mně rozhodně nevzbuzuje důvěru, myslím, že lidé doufající v jeho počestné úmysly budou zklamaní.

Zeměžluč 20.12.2009 21:03

Re: TOP 09? Probůh, jen to ne!!!

Obyčejní lidi ty hňupe, jsou ti co chodí di práce a modlí se aby je nevyhodili, ti kterým strhnou daně a neptají se jich jestli si chtějí něco odepsat nebo ne, ti kteří kteří jsou masírovaní kreténama typu Nečas a spol. kteří jim říkají : šetři si na stáří, šetři si na nemoc, šetři na vzdělání svých dětí, šetři si na bydlení a když to udělají a omezí spotřebu tak řvou - voni neutrácejí jak máme nastartovat hospodářský růst Růstu!  A pak se ještě musí dívat na ty stejné tlamy co lezou do televize a ti co nejvíc kradou státní peníze do vlastních kapes, jim udělují rady jako : jo každý se holt musí starat sám o sebe, stát nemůže, nemá, nestíhá,  tohlecto musíme prodat a támhlecto přemístit - stát je totiž hrozně špatný vlastník víte? A za všechno můžou jednou důchodci, jednou nemocní( podle pana Šnajdra asi sami od sebe žerou moc léků) jeednou učitelé a pak cyklisti, hlavně aby bylo na tendry a předražené státní zakázky. Hnus. 

Čtenář 20.12.2009 9:43

Po přečtení ....

... jak když ryba plácá ocasem !

68 20.12.2009 2:38

At si kdo chce co chce říká, závan to je.

Tak jak autor napsal   Není to ale závan jenom místní, domácký. Celou naší sjednocenou Europou táhne takový závan, určitě i tam u Frýbortů. A za mořem je to stejné. Tam táhne šíleně silný závan naděje (houpu), úplně jako tady, ba možná silnější. A tam ten závan táhne přímo z presidenta, ta naděje a změna. Stačí jen dobře čuchat a přiznat si, že ten závan citit všude. Takže jakási naděje na změnu, soudě podle těch závanů, tady furt je.

jarda 20.12.2009 11:11

Re: At si kdo chce co chce říká, závan to je.

oni ty naděje jsou někdy o držku, vědí? Jako s tím kaprálem Hitlerem, nebo pisálkem Leninem, truhlářem gottwaldem, parašutistou chavesem. . .

Jindra 20.12.2009 0:45

Docel jsem to az k

tomu, jak tenhle Hujerpravdy a lasky haji TOP, aniz by zminil, ze v jeho cele (pominu-li senilniho feudala) stoji jeden z nejvetsich zm rdu polistopadve politiky Kalousek.

Muzme nekdo rici, jak autor ty sve sr acky vypointoval?

dhimmi 20.12.2009 11:34

Re: Docel jsem to az k

Raději "senilní feudál" a sprostý Topol,než Falmer,Bradavice a spol.:-P

Jindra 20.12.2009 13:43

Re: Docel jsem to az k

Nejak Vam unika, ze senilni feudal je jen nastrcena figurka Kalouska, Severy, Parkanove a dalsich stejnych pazdrathu jako jsou ti, co jste jmenoval.

dhimmi 20.12.2009 14:12

Re: Docel jsem to az k

No, i kdyby tak  co?Pořád je to menší zlo,než parta estébáků,komoušů a exkomoušů vedená Prasetem bradavičnatým.Žádná skvělá 100% čistá strana tady neexistuje.Je tu jen zlo-KSČSSD-menší zlo-ODS a TOP 09.A menší zlo je lepší,než velké zlo.Samozřejmě jak pro koho.Já budu raději volit Schwarzenberga,než Falmera a Roka.

Šoumen 20.12.2009 17:09

Re: Docel jsem to az k

Ano, to jsou ti, co volí menší zlo, jejich volba je ale naprd. To tu již bylo, budu radši, než ODS, volit menší zlo, což jsou zelení, ale pak to rozčarování. No a nad zelenými se pomalu zavírá voda.

hafusak2 19.12.2009 21:05

Závan naděje?

Vážený autore, ze všeho nejdůležitější je, že lidé ztratili víru v kohokoliv a v cokoliv.Rovněž tak nevidí před sebou žádnou vizi lepší společnosti a ani současné strany nejsou schopny nic takového nabídnout. Máme dobrou vládu a špatné voliče nebo špatnou vládu a dobré voliče? Neměla by vláda /řečeno slovy B. Brechta/ vyzvat lid k demisi? Snažíte se nám nabídnout jako jedinou možnost jenom pravicovou orientaci a na této straně jako jedinou správnou stranu TOP 09. Přitom: jakou důvěru mám mít k politikům sice v nové straně, ale jejichž činy mám v dobré paměti jako odstrašující příklady? Případně: Má TOP 09 možného jiného koaličního partnera než ODS? Není vlastně hlas pro TOP zároveň hlasem pro ODS?  Víte autore, lidé už jsou otráveni, ničemu a nikomu nevěří a jestli na něco čekají, tak to je něco úplně jiného nežli mají strany ve svých programech. To by ovšem bylo něco tak revolučního, že se o tom až samy bojí přemýšlet. Takže? Čekají nás jen další léta ztracená marným čekáním na spasitele, který stejně nepřijde.

Herakleitos 19.12.2009 21:29

Re: Závan naděje?

TOP09 jsou recykláti, kteří jsou korupcí nasáklí!:-/

Jindra 20.12.2009 0:48

Re: Závan naděje?

diky, uz jsem si myslel, z jsm jedinej co si necio pamatuje.