19.6.2024 | Svátek má Leoš


Diskuse k článku

POLITIKA: Závan naděje

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Klička 19.12.2009 18:32

Re: Svatá prostoto!

Ano, takhle se volí do senátu a senát také pracuje odlišně od parlamentu. Zájmy a vůle politických stran zde nemají takovou váhu. Senát např. vrací parlamentu zákony - politické slepence, které jsou nesmyslné a jsou jen důsledkem politických kompromisů a čachrů. Je jen chybou, že jej může parlament přehlasovat. To je také chyba systému.  To, že politické strany mají v senátu vůbec nějakou váhu je jen nízkou účastí ve volbách do senátu, která ovšem nepramení ze systému, ale z přesvědčení voličů, že senát je zbytečný a je pro ČR, zvláště v době krize příliš velkým luxusem. To je i můj názor.

JM 19.12.2009 10:03

FRÝBORT JE NEZNÁLEK ČESKÉHO ÚSTAVNÍHO POŘÁDKU A NEBO DĚLNÍK PERA VE SLUŽBÁCH ČESKÉ PRASEKRACIE.

FRÝBORT JE NEZNÁLEK ČESKÉHO ÚSTAVNÍHO POŘÁDKU A NEBO DĚLNÍK PERA VE SLUŽBÁCH ČESKÉ PRASEKRACIE.     PRASEKRACIE JE KDYŽ. Když z publicistů a novinářů, samozvané smečky hlídacích psů demokracie, jsou poblicisté a mopslíci prasekracie.     Když poblitický a volební pořádek přestane vyhovovat i prasatům která se díky jemu zmocnila ústavní zastupitelské moci lidu. Když zastupitel, mandantář, i prezident, nejsou při výkonu svého mandátu odpovědni svým voličům,mandantům, i poslancům.     Když zastupitelé, mandantáři i prezident, nejsou svými mandanty odovolitelní a na svévolný výkon mandátu zastupiteli není opravný prostředek.     Když o vyvolitelnosti zastupitele získaný počet mandátů-hlasů rozhoduje méně, než partajní Verchuškou hoschů a dívek co spolu mluví a ssoustají, propůjčené vyvolitelné pořadí na partajní kandidátce.     Když v účtování práce zastupitele za uplynulé funkční období a v jeho vyvolitelnosti pro volební období další, splněné volební sliby voličům znamenají méně než nesplněné volební sliby a splněné rozkazy partajní věrchušky v uplynulém období, nebo odměna mandátem od jiné partaje za přeběhlictví.     Když Ústavní soud neshledá neústavním prováděcí ústavní zákon, kterým je Ústava porušována(poplatky v bezplatné zdravotní péči z veřejného zdravotního pojištění).     Když Nejvyšší správní soud neshledá roční úrok 365% ani lichvou, ani odporující dobrému mravu.     Když agentury placené z veřejných prostředků doblbují veřejnost tím, že údajné odpovědi často méně jak 1000 údajně dotázaných,  z 52 okresů, z napříkald 7 415 830 oprávněných voličů posledních voleb do zastupitelstev krajů, beztrestně vydávají za veřejné mínění.      Když Kalousovo hradní pážátka jsou beztrestně samozvanými saduci, vykládajícími Ústavu pro tuzemsko i zahraničí.     Státní doktrina Kalouse na Hradě je "Gott Strafe €U!"

Zen 19.12.2009 14:43

Re: FRÝBORT JE NEZNÁLEK ČESKÉHO ÚSTAVNÍHO POŘÁDKU A NEBO DĚLNÍK PERA VE SLUŽBÁCH ČESKÉ PRASEKRACIE.

Ctrl-C Ctrl-V zvladate skvele.

Ted jeste zacit chapat psany text ...

JM 19.12.2009 15:09

Re: FRÝBORT JE NEZNÁLEK ČESKÉHO ÚSTAVNÍHO POŘÁDKU A NEBO DĚLNÍK PERA VE SLUŽBÁCH ČESKÉ PRASEKRACIE.

POMOHU - kritizuji prasekracii, kterou nám namísto slibované občanské demokracie neodvolitelně založil Pravdoláska Kulič.     Mám za patřičné sdělit, že Frýbort je poblicista-hlídací mopslík prasekracie, který doblbuje blbouny, že účastí u voleb mohou změnit něco jiného, než pořadí vytlemeců na vyvolitelných místech partajní kandidátky, o kterých  zbožštěle rozhodla partajní  Věrchuška hoschů a dívek co spolu mluví a ssoustají.

Zen 19.12.2009 15:50

Re: FRÝBORT JE NEZNÁLEK ČESKÉHO ÚSTAVNÍHO POŘÁDKU A NEBO DĚLNÍK PERA VE SLUŽBÁCH ČESKÉ PRASEKRACIE.

A co si takhle precist ten clanek? Mozna by to pomohlo ...

I kdyz ... "nekterym" staci precist jmeno autora, ze jo!

tatík 19.12.2009 10:01

dobrá úvaha nad možnostmi naší politiky

ale pane Luďku,nezlopte se ,mě z logiky věcí a zkušenosti života plyne bohužel jen jediné: nic zásadního se nemůže změnit pokud budou v PS a ve vládě stejní lidé, kteří tam jsou stále,ať pod jakoukoliv jinou stranou-názvem.Jsou dlouho u moci, provázáni privatizační zlodějnou,propojeni mafiánkými vazbami hospodářskými,opojeni mocí a tím přesvědčeni -společně s patolízaly-o svoji neomilnosti,jedinečnosti a nakonec i vyjímečnosti.Toto jsou všechno podmínky, které vedou k tomu ,co tady máme,degeneraci systému jak politického tak hospodářského, morálního a pod.A z vývoje lidského společenství víme, že se moci žádný jednotlivec ani skupiny(strany)moci nikdy dobrovolně nevzdaly.Z toho bohužel plyne,že výměna garnitůry vládnoucích,kteří zdegenerovali a selhali je možná pouze a jedině takovým nátlakem ze spoda, o kterém se ani nehodlám rozepisovat, abych nebyl obviňován z násilí proti skupině obyvatel.Ale jsou to vůbec obyvatelé této země, když ji tak zadližili,rozkradli a přivedli k bídě a zoufalství nesčetné množství spoluobčanů tím ,jaký tu vlastně zavedli" pořádek".Našim potomkům nezávidím,budou muset zase vybojovávat zpět všechny vymoženosti, které jim vydobili naši předkové a o ktaré je v dnešních časech postupně připravují ti machři vyvolení a vládnoucí.

Klička 19.12.2009 10:59

Re: dobrá úvaha nad možnostmi naší politiky

R^!!!!!!

Karel 19.12.2009 15:27

Re: dobrá úvaha nad možnostmi naší politiky

Hmmmmmmmmmmm...... A což to napsat ČESKY?

Jiřina 19.12.2009 16:41

Re: dobrá úvaha nad možnostmi naší politiky

R^ Máte pravdu tatíku. Z  Vašeho přípěvku je však cítit rezignace,  smíření s osudem,  s kterým se v naší kotlině počítá a podle toho se  s lidem podanným jedná. Vláda si mlčení obyvatelstva vysvětluje jako souhlas   svého  vládnutí, nikoliv  "tichem před bouří". Mlčící většině nezbyde, než jasně a srozumitelně , nejlépe snad ve volbách, vyjádřit své představy o dalším hospodaření se společnými penězi tak, aby  ze svých dětí neučinili ekonomické exulanty, jak již lze pozorovat v případě lékařů....

Klička 19.12.2009 17:01

Re: dobrá úvaha nad možnostmi naší politiky

Nejlépe ve volbách? ale to přece nejde. Volební systém to zcela vylučuje. Ať budou voliči volit kteroukoliv politickou stranu, nikdy to nedopadne jinak. Je to svým způsobem záměr toho, kdo tento systém tvořil. Kdyby se nakrásně dostala k moci kterákoliv jiná strana, která dnes v parlamentu nesedí, po velmi krátkém čase by se začala chovat naprosto stejně, jako strany sedící tam současně a to jen proto, že by ji k tomu donutil a nebo jí to přinejmenším umožnil opět náš současný, špatný volební systém. Cožpak je to tak nepochopitelné?

mlady.k.70m 19.12.2009 17:31

Re: dobrá úvaha nad možnostmi naší politiky

naprosto souhlasím jedině defenestrace ale z věže svateho víta!!R^:-)

logik 19.12.2009 19:50

Re: dobrá úvaha nad možnostmi naší politiky

Podle pana Grawese to za matriarchátu bylo asi takhle: Podle nominace 1. ženy kmene si zvolili krále. Ten měl absolutní pravomoc , a měl to na 1 rok. PAK HO ZABILI A ZVOLILI SI NOVÉHO. Zdá se, že to mělo něco do sebe.

DS 19.12.2009 9:30

FRÝBORTE

kopat do ODS je modou propagátorů TOP09,ale je to velmi krátkozraké.My co tady žijem víme co je zač Kalousek,Parkanová a spol.Svo tupou nenávistí k ODS jen pomůžete Paroubkovi a spolku KSČSSD.Uznávám,že v ODS není vše v pořádku,také mně vadí na Topolánkovi plno jeho počínání,ale to neustálé osočévání a svádění všeho špatného jen na ODS a V Klause je nechutné.U českých novinářů to chápu,ti se bojí Spolku Kočků a toho co bude až bde vládnout Parobek a spolek KSČSSD,vy ale žijete venku vy se jich bát nemuásíte tak nám je tu nepomáhejte instalovat,na to nemáte právo.Žít v tom budeme my a za 40let jejich neomezené moci jsme si toho užili dost

PS 19.12.2009 10:11

Re: FRÝBORTE

pokud se zamyslíte nad článkem,mělo by Vám být jasné, že autor nesimpatizuje se žádnou stanou, což z Vašeho příspěvku přímo čiší pravý opak až zaslepenost.Všichni jak tam jsou v PS jsou jeden za 18 a druzí bez 2 za 20.A z článku vůbec navylpývá nějaká ta instalace někoho někam.Je tam jasně řečeno, že úvahy v článku jsou psány a chápány tak, že se M O H O U a N E M U S I stát.

Zen 19.12.2009 14:41

Re: FRÝBORTE

Pokud jste si z celeho clanku vzal jen to, ze autor kope do ODS, pak je mi Vas lito. Ridite se podle hesla "Kdo neni s nami, je proti nam" a Vase mysleni je plne bolsevicke - jen ta barva je jina.

Petr 19.12.2009 9:29

Dvacet let poté

Proč nechodí lidé k volbám?Říkali nám nejsme jako oni-mají pravdu jsou mnohem horší a stačili prodat a prožrat republiku.Senát jsme nechtěli,ale politiků bylo hodně tak máme senát.Demokracie vypadátakto:Nikdo nepřijde k senátním volbám,dostaví se jen senátoři a jejich rodiny,no a při druhém hlasování máme senát.TOP 09 to by možná byla záchrana,kdyby tam nebyl ten černej had(Kalousek)Pán BŮH měl taky hada na Adama no a jak to s tím Adamem dopadlo víme

Ludva 19.12.2009 8:43

Upír Zeman

To bylo velmi trefné s tím upírem. Miloš Zeman se dobrovolně rozhodl do politického důchodu v době, kdy ho už každý měl plné zuby. Z Vysočiny se ovšem pořád ozýval zpravidla tak, aby zaškodil straně, kterou pozdvihl a ona jeho. Pak ovšem chápu, proč se ta senilní zombie zase vrací a v opačném gardu, než kdysi.

PROKOP BUBEN 19.12.2009 8:13

MÁM ZA TO,

Že by bylo třeba snížit procenta přístupu politických stran do PS, řekněme na dvě, čímž by se snad promíchal určitě na čas zatuchlý ryvbníček a snad zvedla i voličská účast.....Další možností je vytvoření koalice několika neparlamentních stran, schopných kompromisů a z nich vybrat to nejlepší čím disponují, programově i personálně......

karas 19.12.2009 10:05

Re: MÁM ZA TO,

Obávám se, že v procentech to nebude. Byly tu i strany co měly mnohem víc než 5% a kde jsou dneska?

Klička 19.12.2009 18:41

Re: MÁM ZA TO,

Po promíchání zatuchlého rybníčku by nastal takový smrad, že by se všichni pozvraceli. Nejlepší by bylo onen rybníček zasypat. Jinak, prosím, mějte na paměti, že jakýkoliv kompromis a tím více politický, je vždy horší než kterýkoliv z původních návrhů. Důkazem budiž velmi mnoho ze schválených zákonů.

Kresinka 19.12.2009 6:37

spíš jen naprasknutí,

a velmi nesmělé to bylo. Dobře bude, až se modří i oranžoví naštvou na své vlastní parazity a hajzly a vypakují je z jejich stran. Dtto i v stranách menších a méně významných. Myslíte, že něco podobného je možné ?

PS 19.12.2009 10:19

Re: spíš jen naprasknutí,

není to možné, to je jen řeč na oblbnutí právě těch,kterých by se to mělo týkat.

NERTSA 19.12.2009 6:26

Co se komu nelíbí?

V obchodech jsou banány, tak co byste ješte chtěli? Je mrzuté, že vždycky každý systém zkrachoval. Nedalo by se to nějak zastavit. Teď je to pohoda.8-o

Bolek. 19.12.2009 18:41

Re: Co se komu nelíbí?

K těm banánům jste zapomněl dodat, že také můžeme svobodně cestovat třeba na Tahiti nebo na Bahamy.

bejvavalo 19.12.2009 6:12

Cesko stejne konci jako stat v kratke dobe!

Kdo na to ma = vezme kramle, ostatni nahradi Ukrajinci a mohamedani.

Nazdar!>-(Y)

honzak 19.12.2009 5:33

stávající volební systém

nic jiného než stávající bordel neumožňuje. A je zcela lhostejné, která strana bude zvolena a která ne. Za skutečné nitky se tahá jinde než ve Strakovce nebo v parlamentu.

PROKOP BUBEN 19.12.2009 8:15

Re: stávající volební systém

To je sice pravda, ovšem volební systém, který by umožnil snažší proniknutí do akvária PS by i tento styl mohl určitě na čas narušit....

Eva D. 19.12.2009 15:35

Re: stávající volební systém

:-(R^

kvetla 19.12.2009 1:38

Domnívám se,že je načase, aby státostrany dostaly řádně za uši....

Jejich sebejistota,že bez nich se ani lísteček ve větru nepohne, potřebuje dostat od voličstva za vyučenou. Otázkou zůstává,kdo to " zavyučenou "  bude realizovat , Nakonec to nejlépe uvidíme,až vyrukují s  barnumskou předvolební reklamou .Pak budeme mít jasno,je-li něco nového,či jde-li o nový nátěr starých klišé.:-/

Gaston 19.12.2009 1:19

Závan naděje - jak pro koho

Pro mne ano. Jenže takových a mnohem nadějnějších projektů tu bylo! Vzpomeňme na velmi nadějnou stranu DEU za éry paní Hromádkové.. Vypatlanci ( je mi jedno, co si kdo myslí - voliči nezměny, tedy ODS a ČSSD) ji smetli. Oni nechtějí naději, oni nechtějí něco zlepšit, ba oni nechtějí dát jinejm ani šanci. Tak sakra, ať pak aspoň nenadávají a nestěžují si!