16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

POLITIKA: Závan naděje

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jarda 20.12.2009 11:14

milý fusaku,

ani ti naši občané vidí jedinou naději v tom, že budou dostávat a brát bez ohledu na práci, podmínky, budoucnost. A tuto naději přijdou zcela určitě.

Šoumen 20.12.2009 17:13

Re: milý fusaku,

Myslíte ty občany manažery v polostátních firmách_ Ty co chtějí brát a dostávat bez ohledu na práci, podmínky a budoucnost? Ti o tuto naději nepřijdou určitě nikdy.

jirka.s. 20.12.2009 11:19

Re: Závan naděje?

"... lidé už jsou otráveni, ničemu a nikomu nevěří a jestli na něco čekají, tak to je něco úplně jiného nežli mají strany ve svých programech."  8-o

Jsem přesvědčen, flusáku, že program jedné či dvou českých stran tobě naprosto vyhovovuje, tož nevím z čeho bys asi tak ausgerechnet ty mohl být otráven! Píšeš, že lidé jsou otráveni, tak ono to asi bude tím, že nejsi člověk, ale prachsprostý bolševik!!!

Autor: hafusak2 IP: 88.102.122.xxx Datum: 29.06.2009 13:01

 Kašlu na vás vy bando šašků i na vaše přisluhovače a hlásné trouby. Já chci konečně žít podle svého a ne podle rad nějakých politruků. A jestli mám dnes něco prožrat na úkor příštích generací - klidně to prožeru, protože vím že i ty další generace budou oblbovány úplně stejně.

zoch 20.12.2009 18:03

Re: Závan naděje?

Promiňte, a co máte v tom Vašem archivu o mně ?

Zeměžluč 20.12.2009 21:12

Re: Závan naděje?

Jednak je to parta recyklovanýcg politických turistů a jednak projekt pravice, jak zachránit voliče ODS  znechucené jeií politikou, kteří by asi nešli vůbec k volbám. V plné míře na ně platí, že starého čokla novým kouskům nejde naučit. Možné však je, že se paní Parkanová naučí nějakou novou písničku, třeba od M. Davida a pan Kalousek příjde z dalšími nápady jak v zájmu horních 10 000 zkur vit zase v nějakém dalším rozpočtu příjmovou stránku a pak to dohánět krácením dětských přídavků a podpor v nezaměstnanosti - aby bylo na vyhazování při realizaci předražených megalomanských projektů např. dálnic.

pipi 19.12.2009 21:02

Už máte nastrojení stromek

Tak nechme té debaty o ničem a začneme strojit stromky.

Jen Jyří za nás myslí a dovede nás k blahobytu,protože třicetikorunový volič to je většina národa.

Nás -zbytek ochraňuj Bůh.

Jndra 20.12.2009 0:50

Re: Už máte nastrojení stromek

zda se, ze pro teb jsou vanoce jedinu saci, ukazat ze mas taky koule...

zoch 19.12.2009 19:33

Pro mnoho lidí budou nadcházející volby probuzením ze sna

Volby do europarlamentu to už naznačily. Každý hajzl se cítí povolán......  Po mém soudu  ale Topolánkova taktika  nebude neúspěšná. Ale v tom našem svinčíku jsou výsledky voleb nepodstatné.  Vítězná pravice kllidně zase předá žezlo levici jako při oposmlouvě.....  Je potřeba se zbavit Klause.  To je původce svinstva.

karel-smichov 19.12.2009 22:43

Re: Pro mnoho lidí budou nadcházející volby probuzením ze sna

zoch : Můj souhlas >->-

jarda 20.12.2009 11:15

Re: Pro mnoho lidí budou nadcházející volby probuzením ze sna

promiň, ale nějak jsem tomu nerozuměl, piš srozumitelněji.

zoch 20.12.2009 12:01

Re: Pro mnoho lidí budou nadcházející volby probuzením ze sna

Současné vedení ODS je prakticky celé koncipované  resp. postavené na zradě pravice. Po volbách předcházejících oposmlouvě  mělo v parlamentě většinu uskupení stran s pravicovou orientací. Vítězem voleb sice byl Zeman s ČSSD,ale s bolševikem by většinu neudělal. I objevil se statečný předseda ODS a výsledkem  byla nabídka dohody s levicí,která mu byla příjemnější,než dohoda o spolupráci s pravicí,protože on osobně by musel složitě jednat s Rumlem. A na to je příliš hrdý. Výsledkem byl Šlouf a jeho lidi na vládě,konsolidace levicových struktur na ministerstvech a vyklizení pozice na mnoho let.Na mimořádném sjezdu si Klaus převolil vedení a přišli tito,co jsou tam dnes. Na mnoho let poslušní vykonavači pokynů  bez charisma s názory jako z obehrané desky vyjádření VK,který tím držel v ruce všechny nítě jako u pimprlového divadla. Jmenovat snad není třeba. Jako vedlejší produkt vznikla destrukce pravice v nejširším měřítku.Postupovalo se nakonec tvrdě i proti  SNK-ED,kde nebylo žádoucí aby dostali peníze za volby. Vše ruku v ruce s levicí. Nikdy už ODS volby nevyhrála s Klausem a nevyhrála by je ani do budoucna. Proto byl vykopnut výše  a nakonec se to povedlo o chlup. Ale pokud nepochopí,že z pravicového hlediska je pro ně Klaus zhouba, propadnou stoprocentně roštem.  Klaus totiž lidi nespojuje. On je rozděluje. A teoretické vesměs ekonomické  floskule na straně jedné nemohou nahradit zkušenosti lidí s tímto "esem" pravice Můžeme sami snadno dovodit,jakou cenu má pro něj pojem SVOBODA,když si uvědomíme,že jsme svobodně vyjádřili svůj názor ve volbách a ON to přetvořil v opak už jednou a nepochybuji ani na chvíli,že to udělá znovu,pokud nebude po jeho.

Moc jsem toho nenapsal,ale jako náznak snad stačí.

senegalec1942@yahoo.de 20.12.2009 13:42

Aké príznačné aj pre susedov....

...........obdobný vývoj, obdobní ludia, iba  iné názvy , iná terminológia......

JM 19.12.2009 19:20

FRÝBORT JE POBLICISTA

FRÝBORT JE POBLICISTA kterému se podařilo dvě věcí:1. Oblbnout pitomýry k diskusi, kolik by která partaj měla nejlépe získat poslaneckých křesel, aby bylo možno vytvořit koalici ke zrušení prasekratických partajních výhod nepřímé volby a poměrným přepočtem hlasů. Navíc i když to ani žádná z Frýbortových "nadějných" partají neměla  v programu do letošních nepovedených  voleb.  S vyjímkou  voleb 2010 "beznadějné" Strany za práva občanů! Tu pro jistotu Frýbort pitomýrům přdeznačil zkratkou!      2. Oblbnout pitomýry k českému sebemrskačství vazalskému, že ksindl se moci nezmocnilk prasečím ústavním a volebním pořádkem, ale protože ksindl voliči si nezmůžou vyvolit nic jiného,  než ksindl vytlemený vyvolený.  Dostojevského Oblomovštinou "...mám pána hovado, protože sám jsem hovado..."  S třešničkjou na dortě květnoucí blbosti, s úslovím českých pazgřivců :"...máte takovou vládu, jakou si zasloužíte!..."    

vladimír ondys 19.12.2009 17:37

Občanská zralost českého voliče

odpovídá nezištnému vymývání mozku už v socialistickém školství s následným pokračováním neochvějně levicových intošů ve veřejných médiích. Žádná naděje není, pokud se dá plátce daní beztrestně oškubat během přerozdělování ve státním socialismu s údajně kapitalistickou tváří na trhu prolezlém korupcí a preferováním nejrovnějších soudruhů podnikatelů! 

Rv;-PR^

Jindra 20.12.2009 0:54

Re: Občanská zralost českého voliče

autor prokazal svou obcanskou zralost tim, ze zdrhnul.

At si komentuje svuj bundestag..

AKIBUA 19.12.2009 16:55

TAK, TAK

Dnes jsem šel z města a viděl jsem na kilometru cesty 5x, slovy pětkrát mládnoucího knížete s velkou odpovědností, jak jsem se dočetl v článku. Tato křišťálově čistá strana, jak se od jisté doby u nás říká, nemá žádné fosilie a už vůbec ne smrduté. Jsem rád, že je mám volit, protože přinášejí čerstvý závan do politiky. Jsou to novinky jakou soudní spory o majetek, jistě bude třeba nových padáků, modernizovaných tanků, zpěvu na uvítání radaru, množství drog většího než malý a tak bych mohl pokračovat asi dlouho. Nevím proč má být tato novinka menším zlem než stávající partajníci. Ostatně neznám mnoho lidí, které pamatuji v politice tak dlouho jako pana Kalouska, Severu, Parkanovou. Proč v jejich případě je nový název strany elixírem mládí a perspektivy a ve druhém případě jsou to fosilie. Prosím autora, bay se laskavě obtěžoval srovnáním délky působení v politice. Nechť nepočítá do tohoto času pokřiky torpédometčíka z Vysočiny. 

Klokocka Bohumil 19.12.2009 15:28

"Narod" ma to, co si zaslouzi....

Ceskej buran ma soc-kapitalismus s mafianskou tvari...smesici podvodu, jistot, svobody a erotiky. Kdyz k tomu pridame banany a hajzl-papir, pivo a bucek snadno si udelame obrazek typickeho ceskeho obcana. A vysledek na sebe nenecha dlouho cekat. Buran bude volit sve jistoty. Bude volit CSSD za nepoplatky....;-D;-D;-D

keťas 19.12.2009 18:43

Re: "Narod" ma to, co si zaslouzi....

no jo, ale když on ten bůček nám slibuje hezky prorostlej enem ten panko Paroubek, a náš Josífek ho má tak rád, tak me ho teda volíme

Standa 19.12.2009 15:20

Sebevražda

zájmů občanů - rovná se volit TOP09. Okradou nás ještě více a budeme jim tleskat? Nevolit!

Klokocka Bohumil 19.12.2009 15:31

Re: Sebevražda

Opakem sebevrazdy jsou "zivotni jistoty"...volte CSSD a KSCM, mysli to uprimne. Ovar bude a pivo taky... ;-D

Ivan 19.12.2009 17:08

Re: Sebevražda

Jinak nebude ani ovar, ani pivo, pokud kníže pán drobky ze stolu chudině nedá.

Jekínková 19.12.2009 20:04

Re: Sebevražda

 ..a má recht ,chudina je propije, protože na investice nikdy nemá,neboť "tů mač trabl" jak říká má kamarádka

Otakar 19.12.2009 14:13

Nové strany - nové naděje - se starými psi.

Takže hovořit o nových nadějích je čistě iluzorní. Problém je, že KSČM bude mít zase 10-15% a bude i dále překážet vládnutí. ODS a ČSSD budou cca vyrovnání a pidistrany budou opět všechny vydírat - jedno která, pokud nebude většinový volební systém tak to lépe nepůjde."Nová naděje" o které autor mluví není nic co by nám pomohlo, leda tak do hrobu - knížecí strana má jednu zásadní vadu a to tu, že se do ní stahují  zkrachovanci z ODA a US-DEU a to hezky potichu, aby jsme se nepolekali. Pokud se TOP 09 dostane do parlamentu a do vlády můžeme se těšit, že idioti typu Kocáb, Mlynář, Bursík, Švejnar, Prokop a další pravdolásková havěť bude mít zájem o koryta i korýtka a my se jich nezbavíme. Pokud budou v čele těch dvou hlavních stran ti dva velikáni vedoucí zákopovou válku bude ještě hůře, takže dokud se ODS s ČSSD nedohodne na "gentlemanských pravidlech" voleb a vládnutí, tak to nepůjde a přeběhlíci budou profitovat a jedno je zda to jsou jednotlivci, nebo pidistrany, prostě vždy to je vyděračský obchod. Lze řící, že ze současných vedení stran a pidistran žádný charizmatický a schopný budoucí vůdce národa není na obzoru a v kabeli pana Havla taky ne, takže kdyby se náhodou objevil tak by jsme se asi divili a politické strany také. 

Klička 19.12.2009 14:34

Re: Nové strany - nové naděje - se starými psi.

V případě přísně většinového volebního systému s naprosto svobodnou a přímou volbou kandidátů by se do parlamentu KSČM nikdy nedostala. Dostali by se tam jednotliví kandidáti na základě svých předvolebních programů, ev. kandidáti mnoha politických stran. Přímo volený prezident by jmenoval premiérem někoho, podle vlastního uvážení (ústava to umožňuje) a ten by zase prezidentovi navrhl vládu, opět podle vlastního uvážení. Tato vláda by se na základě jejího, vládního programu ucházela o důvěru v parlamentu. Program by to musel být opravdu dobrý, poněvadž by v parlamentu neměla nikdy zajištěnu pohodlnou většinu. Poslanci by hlasovali opravdu v zájmu většiny občanů, podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, což slibují. Pokud by to nečinili, byli by rychle odvolatelní. Toto je svým způsobem řešení.

Eva D. 19.12.2009 15:38

Re: Nové strany - nové naděje - se starými psi.

R^

Zen 19.12.2009 15:47

Re: Nové strany - nové naděje - se starými psi.

:-D:-D:-D

Ludva 19.12.2009 16:54

Re: Nové strany - nové naděje - se starými psi.

Nezdá se mi, že by většinově volený senát byl nějak kvalitativně odlišný od sněmovny. A ti nezávislí v něm dělají jen zmatky.

Klička 19.12.2009 17:21

Re: Nové strany - nové naděje - se starými psi.

Senát, ať je jakýkoliv (podle mne v ČR zbytečný luxus) přece jenom pracuje poněkud jinak. Když už nic jiného, tak vrací parlamentu nesmyslné zákony, které jsou slepencem politických kompromisů a čachrů. Je jen chybou opět systému, že jej parlament může znovu přehlasovat a to opět podle politického klíče. Všechny vznikající problémy a nepravosti pramení jen v nesmyslném systému voleb podle poměrného zastoupení, který je vždy menšinový a tedy nedemokratický.

Marian 19.12.2009 12:31

právě k volbám jít

Nesouhlasím nejít k volbám.To by vyhráli komunisté, protože ti chodí na všechno. Prostě k volbám jít, ale nevolit ty kteří nás dostali do tohoto srabu. Nebo takle. Hádali se osel z volem koho volit budou,Ratha,Paroubka neb Topolánka nebo probůh Zubovou.Osel pravil ,tak já nevím ,vůl pak prones to ví ďas, ať zvolíme kohokoli vždy, to bude jeden z nás.

Eva D. 19.12.2009 15:41

Re: právě k volbám jít

Tak tohle je přesné, díky.R^R^ R^" ať zvolíme kohokoliv, vždy to bude jeden z nás" , to by si měli voliči, ale i nevoliči ( i nevolba je svého druhu volbou) říkat pořád dokola a sem tam se podívat do zrcadla, když se jim bude chtít nadávat na politiky...