27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Žádný strom neroste do nebe

Lenka Zlámalová v pondělních Lidových novinách napsala, že "nový prezident byl zvolen proti vůli vrstev, které ve společnosti rozhodují a táhnou ji dopředu". Dodal bych, že tyto vrstvy nemívají na politickou reprezentaci přehnané požadavky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Malovec 2.2.2013 12:28

Re: Žádný strom neroste do nebe.

Budiz vam Zeman pran ale lituji vas - jeho volice.

J. Vlk 2.2.2013 12:50

Re: Žádný strom neroste do nebe.

Ano. Ona ta druhá volba byla ta pravá "česká volba" - mezi větším a menším zlem.

Tedy pokud se i ta po česku nezpochybní, ale ani pak vítěz nemusí dostat možnost své vítětství uplatnit !  

M. Šejna 2.2.2013 13:34

přesně tak, pane Růžičko

jsem jedno z těch "hnědých a rudých prasat", jak se o nás voličích Zemana vyjádřil režiser Hřebejk. Budeme si muset zvyknout na to, že nás stoupenci "pravdy a lásky" budou teď lživě považovat za lůzu a nenávidět nás. Oni totiž ti pravdoláskaři umějí hlavně dokonale lhát a nenávidět.

H. Gene 3.2.2013 3:50

Re: přesně tak, pane Růžičko

Cituji: "jsem jedno z těch hnědých a rudých prasat..."

A víte, že už mě to napadlo dřív?

P. Jášek 2.2.2013 10:45

Zklamání

se nedostaví nikdy, protože mocný hlas z Hradu vždy správně nasměruje zlost davu správným směrem!!!!

P. Kolář 2.2.2013 11:25

Re: Zklamání

Čeká nás období slabých vlád,které ovšem bude Zeman označovat za původce všeho zla.A protože jako demagog uspěl,tak tuto zbraň neopustí.Nemůžeme se utěšovat tím,že za pět let skončí,končit budou jeho protivníci za všeobecného potlesku publika.Zemana tu budeme mít až do roku 2023.A o to aby nechátral,se postará státní pokladna.Příklady táhnou.

J. Urban 2.2.2013 23:42

Re: Zklamání

To si fakt myslíte, že jeho játra a ledviny ještě tak dlouho vydrží?

J. Schwarz 2.2.2013 9:51

Naději, že se

budu moci identifikovat se "svým státem" jsem choval tak dva, tři roky po "revoluci". Pak jsem si uvědomil absurdní naivitu takové naděje. Stát, se kterým bych se dokázal identifikovat - tedy takový, který by se na mne vykašlal, nestaral se o mne ale taky neotravoval - neexistuje a existovat zřejmě ani  nebude.

J. Heincl 2.2.2013 9:01

Autor se hrubě mýlí

Mezi Zemanovými voliči se našlo dost lidí, kteří původně k volbám jít nechtěli, protože ani jeden z kandidátů jim nevyhovoval. Nakonec ale s nechutí šli, aby svou neúčastí nedali polovinu svého hlasu K. Schwarzenbergovi a zároveň jeho vodiči Kalouskovi. Já osobně se považuji za součást střední třídy a volil jsem přesně tak, jak jsem popsal.

PS. Považovat K. Schwarzenberga za pravicového politika může podle mého názoru jen politicky naivní člověk.

V. Kain 2.2.2013 10:35

Re: Autor se hrubě mýlí

Článek dalšího zhrzeného Veškrny který neumí prohrávat.Kdo je ta elita národa? Snad ne to sprosté čuně Hřebejkovo?Jestli z naší země odcházejí schopní lidé,tak určitě ne proto,že prezidentem bude pan Zeman,ale zcela jistě kvůli daňové politice našeho nejlepšího ministra financí Kalouska.Kdepak se zdržoval Kalousek během kampaně? Jako by neexistoval.Nyní budeme poslouchat všechny zhrzené a přitom neskutečně sprosté Schwarzenbergovi voliče jak to bude všechno špatné se Zemanem.Ona ta elita převážně přisátá na státní cecek už ví všechno dopředu co bude a nebude.Pokud jde o tu fyzickou stránku,tak si myslím,že i když je Schwarzenberg jen o pár let starší,tak je na tom kondičně mnohem hůře než Zeman.Dále je velice dobré,že pravdoláskaři dostali opět na budku.

P. Jášek 2.2.2013 10:41

Re: Autor se hrubě mýlí

Tak ta "elita" co je přisátá na státní cecek, určitě Zemana podporuje! Aspoň většina!

A s těmi pravdoláskaři, nevím, nevím, obočí pozvedám...vždyť der Klaus přece prohlásil, že pravda a láska konečně zvítězila!

V. Němec 2.2.2013 12:33

Re: Autor se hrubě mýlí

Mé pohnútky byly stejné a přidal bych odpor k té jednostranné mediální propagandě

J. Heincl 2.2.2013 22:23

Re: Autor se hrubě mýlí

Ano, máte pravdu. I když u mě to nebylo rozhodující. Kampaň ale posílila mé rozhodnutí koho volit.

J. Matuška 2.2.2013 14:24

Re: Autor se hrubě mýlí

Pane inženýre, byl jsem jedním z těch 12% voličů zpravidla ODS, který odevzdal hlas ve skutečnosti PROTI Karlovi a ne PRO Zemana. Mám vůči němu spoustu výhrad. Přesto jsem dal spíše lístek eurofederalistovi než eurohujerovi. Tak ta úvaha nakonec byl snadná. Zeman si na vyvěšení vlajky Unie /která vlastně ani podle zákona neexistuje/ pozval Barrosa. Rád tam přijdu, abych demonstroval svůj odpor k tomu aktu. Možná, že se tam i setkáme. Nakonec z Kolína je to kousek. Zdravím!

J. Kanioková 2.2.2013 15:26

I já to řešila stejně jako vy, proti Karlovi a jeho obrovské vstřícnosti k EU

A jestli Zeman opravdu toto provede, přijedu demonstrovat svůj odpor taky a z daleko větší vzdálenosti!

J. Heincl 2.2.2013 22:28

Re: I já to řešila stejně jako vy, proti Karlovi a jeho obrovské vstřícnosti k EU

Až z novojičínska?

J. Heincl 2.2.2013 22:21

Re: Autor se hrubě mýlí

Dobrý den pane Matuško. Já sice už delší dobu ODS nevolím a určitě volit nebudu, nicméně pohnutky pro volbu M. Zemana jsme měli stejné. Doufám, že se na demonstraci proti vlajce EU opět uvidíme a pohovoříme.

Pro zastánce vyvěšení vlajky EU: Právem Evropských společenství není vyvěšování vlajky Evropské unie upraveno a také v současné době není problematika užití vlajky Evropské unie v České republice upravena v právním řádu ČR. droj https://www.euroskop.cz/50/sekce/evropska-vlajka/. Vlajka EU je taková chytrá horákyně. Jako oficiální symbol existuje, ale jak se s ní má zacházet, to už vyřešeno není.

J. Krásenský 2.2.2013 7:31

"Zklamání Zemanových voličů se dostaví brzy"

To by možná platilo, kdyby lidé volili Zemana z přesvědčení. U protestní volby tomu tak není. Zaman vyhrál, protože pro většinu představoval "menší" zlo než Švarcnberk. Mezi voliči Zemana těžko najdete tak vášnivé příznivce jako má Švarcnberk. Probuďte se. Je to jinak než si myslíte. Ve svých postojích začínáte připomínat sektu. Dokonce máte i svá proroctví....

I. Schlägel 2.2.2013 8:45

Re: "Zklamání Zemanových voličů se dostaví brzy"

Vy nejste schopen ani správně napsat jméno prezidentského kandidáta. Nebo jste jenom líný?

P. Lenc 2.2.2013 8:56

Re: "Zklamání Zemanových voličů se dostaví brzy"

Nevím, ale takto položený odsudek je trochu zbytečný.Spíš bych oponoval, v čem nemá pan Krásenský pravdu.

J. Krásenský 2.2.2013 11:56

Re: "Zklamání Zemanových voličů se dostaví brzy"

Provozuji jen malou osvětu. Nejčastěji slyším i od příznivců Schwarzenbergera skololené jméno "Švancrberk". Aby se to naučili vyslovovat správně. :)

J. Vyhnalík 2.2.2013 15:46

Re: "Zklamání Zemanových voličů se dostaví brzy"

Myslím, že to platí oboustranně. Jak Zemana, tak Schwarzenberga volilo možná více lidí kvůli tomu, že nechtěli jako presidenta toho druhého, než bylo jejich skutečných příznivců.

Š. Hašek 3.2.2013 20:50

Re: "Zklamání Zemanových voličů se dostaví brzy"

Naprosto obecně. Zklámání voliče je tím větší, čím větší podíl na svém životě do rukou politika vkládá. Tudíž nejzklamnější jsou ti, co v politicích vidí kouzelný sbor hodných strýčků v kombinaci s panenkou Marií. Prý na zvláště Slovensku. Viz ten starý vtip.

Nebyl (nejsem) bych zklamán ani jedním z nich. Jsou dostatečně známí a "divit se, že v zimě mrzne", jako naše noviny - z toho už jsem vyrost.

P. Sulc 2.2.2013 1:52

Mozna by se nasel lek:

povinnost zucastnit se voleb. V leckterych zemich tato povinnost existuje. A dalo by se to i slusne pokutovat, rekneme : polovina mesicniho prijmu, tedy 1/24 z lonskeho danoveho priznani. A problem by byl vyrizen. Kolik by potom bylo zvoleno komunistu? 3-4 % ? A vyhral by volby treba clovek co by mohl delat veprovou hlavu ve vykladu u reznika a co permanentne lze  ? Tezko.

I. Schlägel 2.2.2013 8:46

Re: Mozna by se nasel lek:

Myslím, že by hlavně stoupl počet neplatných hlasovacích lístků.

J. Vyhnalík 2.2.2013 15:42

Re: Mozna by se nasel lek:

Koho by volili pobírači dávek? Je fakt, že těm by pokuta nevadila. Když o tom přemýšlím, tak se systémem bych souhlasil, pokud by se dotáhl až dokonce. Tedy tak, že ten, kdo od státu víc dostává než bere by dostal navíc polovinu svého měsíčního příjmu od státu za to, že by NEVOLIL.

Bojím se, že takhle by to ale neprošlo.

P. Sulc 3.2.2013 1:09

Re: Mozna by se nasel lek:

Je to vyborny napad a fungovalo by to dobre, ale asi by jej ti representanti lidu zabili. Jeden muj kamarad, uz dvacet let po smrti, mel napad take dobry: kazdy hlas ma vahu podle IQ hlasujiciho. V r. 1907 se v R-U zrusila volebni dan, ale jen pro volby do risske rady,nikoliv okresni. Cisar F.J. to zduvodnil tim, ze volby do risske rady je zalezitost politicka, tak kazdy ma pravo volit. Ale okresni volby,ci mistni, to je zalezitost hospodarska, tam at voli jen ten, kdo do te obecni kasy take prispiva.a ne ten, kdo z ni pouze bere.Prima weekend.

P. Pavlovský 2.2.2013 0:45

Presidentu rozdělovateli se nedostane lásky

Ani od jedněch, ani od druhých, zklamaných.

"Pro Zemanovy voliče není dobré, že ve volbách celkem brutálním způsobem, jakkoliv demokratickým, porazili střední a vyšší třídu, na jejichž výkonech jsou dosti závislí."

Voličové K. Schwarzenberga  byli připojeni na sociálních sítích.

Voličové M. Zemana jsou závislí na sociálních dávkách.

 Svou volbou se pokusili zaříznout krávu, na jejímž mléce jsou závislí.

R. Jonák 2.2.2013 10:50

Re: Presidentu rozdělovateli se nedostane lásky

Nevim jak takovou hovadinu muze nekdo napsat. Mnoho volicu Zemana volilo mensi zlo.

J. Kanioková 2.2.2013 15:32

Může. P&L ve své bohorovnosti takto smýšlí... Kdo nejde s námi, je blb a póvl...