2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jouza 24.6.2008 11:20

Apea Bravo!!

;-D>->-

Luděk 24.6.2008 11:00

Tak se nyní dělá u nás politika

ODS svoji vládní činnost zahájila brutálním útokem na průběh svobodných voleb /za pomoci zkorumpovaných médií/,pomocí vydírání a korupce získala Melčáka a Pohanku,pokračovala útokem na nezávislost policie a justice,korumpovala a zastrašovala při volbách prezidenta /ministr vnitra sprostě vyhrožuje vězením navíc svému koaličnímu spojenci/,po ztrátě dalších hlasů v koalici nakoupila Wolfa atd.Sečteno a podtrženo.Tento způsob vládnutí je útokem na samé základy parlamentní demokracie,znevažuje výsledek demokratických voleb,znechucuje občany politikou a politiky,hlavními aktéry veškerého dění jsou lidé jako Dalík,Šlouf a podobní týpkové,kteří disponují neomezenými finančními zdroji na zkorumpování a zastrašování kohokoliv a čehokoliv.K tomu je třeba ještě mediální masáž občanů ve stylu,kdy zloděj křičí chyťte zloděje.Takto se nyní u nás dělá politika.

hulwat 24.6.2008 11:09

Re: A teď tu o červené Karkulce.

To bys ale musel psát o sockomouších a o sobě!!:-P

Pavel 24.6.2008 11:47

Re: Tak se nyní dělá u nás politika

Melčák si rozhodně nic nevzal a ty jsi trouba hlade jeden:-)

Klička 24.6.2008 12:18

Re: Tak se nyní dělá u nás politika

Vážený pane, pokud máte pro tato svá tvrzení jekýkoliv důkaz, potom podejte trestní oznámení. Nemáteli, potom, prosím mlčte. Osočovat kohokoliv bez důkazů umí kdekdo, není to však demokratické ani slušné.

Marat 24.6.2008 12:25

Re: Tak se nyní dělá u nás politika

Luďku,vy si také pletete parlament a politiku s vojenskou dobrovolnou kázní,že ano? Jak jste se to naučil v Lidovědemokrtatické,či už socialistické armádě.Poslanci jsou podle vás  něčím jak rekruti na vojně a musí poskakovat jak kaprál velí.Jedině co na zařvání befelu soudruha kaprála smí,je zařvat  : PROVEDU SOUDRUHU DESÁTNÍKU".Jako na vojně i v parlamentu,ten kdo se dobrovolně nepodřídí dobrovolné kázní,tak půjde do lochu.Od toho máme prokurátory.Že ano veledemokrate Luďku. Mnozí neustále se dovoláváte Ústavy,tak mě prosím prozraďte,který článek té vaší Ústavy ukládá povinost poslancu se podřizovat ve všem soudruhu generálnímu tajemníkovi strany ČSSD? Který článek té Ústavy jím nařizuje zvedat nebo nezvedat pacičku na rozkaz nejvyššího svého velitele?

jm 24.6.2008 10:36

MILÝ VÍTKU

MILÝ VÍTKU není Vaše hanba, že je z Vašeho poznat, kteří z našich vytlemenců vyvolených Vám jsou milejší. Slaboobsažné však je, že nemálo Vám milých i odpudivých zastupitelů vyvolených přímou volbou z partajních kandidátek sestavených přímou volbou, by předvedenými sněmovním koaličními i opozičními tyjátry, veřejně páchali hromadnou politickou sebevraždu....Že za současnou volební beztrestnost reků vyvolených nepřímou volbou z partajních kandidátek sestavených partajními věrchuškami "hochů co spolu mluví", zapomínáte na poděkování soudruhovi JUDr.-ovi Jičínskému, který Ústavu ČR a volebním zákon vypracoval podle objednávky svého velícího soudruha Marijána Čalfy a pod kontrolou bandy "poradců" okolo samozvaného náčelníka všesvětového protikomunistického odboje, Václava Havla. Nic ve zlým, Vítku zlatoústý...

  

StandaT 24.6.2008 10:33

Delegujte bezpáteřní trouby a budete mít klid na práci, souzi!

Maj tam nadelegovat samý Plece, a měli by pokoj. Ale oni ne! Nadelegují si socany a pak se diví, že když se strana promění v normalizačnězupácký pseudoelitářský klub, tak se s tím někdo neztotožní a uteče. Delegujte tam bezpáteřní trouby, a budete mít klid na práci, souzi!

brblal 24.6.2008 11:03

Re: Delegujte bezpáteřní trouby a budete mít klid na práci, souzi!

Jen si vzpomeňte na histerii Toplánka,když jeho tři poslanci chtěli doložit seznam a ocenění nemovitostí s prokázáním vlastnictví.Také Toplánkovi létala pěna od úst,vykřikoval že už Tlustý není jeho poslancem.A pochybuji,že ho nechá na kandidátce pro další období na volitelném místě.

Všichni by nasadili Paroubkovi psí hlavu ale  na hulváta si netroufají.To má být ten vyvážený tisk.A že si ODS počíná s republikou jako se svým vlastnictvím,o tom nepochybuje už téměř nikdo.Začalo to Mackem a dopisem Uhdeho.Pak už se zlodějna,tunelování,vyrabování kampeliček a podniků rozjelo ve velkém.A všechno v režii ODS,jejich straníků a těch co spolu mluví.

anubis 24.6.2008 11:31

Re: Re: Delegujte bezpáteřní trouby a budete mít klid na práci, souzi!

Největší hulváti jsou Paroubek a Rath, zaseli vítr a sklízí bouři. Dobře jim tak!!!!!!!!

Pája45 24.6.2008 12:04

Re: Re: Re: Delegujte bezpáteřní trouby a budete mít klid na práci, souzi!

Milé "anubis", nemáš, ale opravdu nemáš pravdu, hulvát jsi ty a další naklvaňované modré straky. Jeden lump větší než druhý.

Marat 24.6.2008 12:33

Re: Re: Delegujte bezpáteřní trouby a budete mít klid na práci, souzi!

Brblale nebrblejte zase tolik.Je pravda že Topolánkek v tomto případě prohlasíl to co nejen prohlašuj ale i činí soudruh Paroubek se soudruhem Rathem.Jenže  jej vůbec nenapadlo vylučovat toho Tlustého ze strany a nutit jej,aby složil mandát.To je ovšem něco co omezeni straníci a jejích přivrženci nechtějí vidět.Ani neřval fuj,zrádce,korupčník nechal se koupit od ČSSD. A v tom je obrovský rozdíl víme, brblale a ostatní.

gerontusinza 24.6.2008 10:27

Ach bože to je blábol.......

jak asi blábolí předseda toho jejich spolku

Karel 22 24.6.2008 10:32

Re: Ach bože to je blábol.......

Předseda spolku KSČSSD blábolí dokola nadpis tohoto článku. Jeho primitivní voliči tím heslem přímo žijí. (Y)

brblal 24.6.2008 11:05

Re: Re: Ach bože to je blábol.......

My žijeme primitivním heslem,vy rokradením republiky,ba dokonce jejím zničením a roztržením vejpůl.

BuBu 24.6.2008 11:07

Re: Re: I nechte je Karle 22 . . . ať si zvracejí . . .

. . . . . ty své rudé hleny ! Jsou to pouze Rudá podsvinčata ! ;-D  . . . tak ať si kvičí . . . ;-D

gerontusinza 24.6.2008 11:11

A vy jako vždy modrý půlzáviťák......Re: Re: Re: I nechte je Karle 22 . . . ať si zvracejí . . .

žádný strach, tu vaši zlodějskou partaj Tupolánek a jeho bojs dostávají do shitu.....;-D;-D;-D

hulwat 24.6.2008 11:20

Re: A vy jako vždy modrý půlzáviťák......Re: Re: Re: I nechte je Karle 22 . . . ať si zvracejí . . .

Někde jsi psal, že máš vyštudované dvě vysoké... nejsou to náhodou školy pomocné? !!

gerontusinza 24.6.2008 11:28

To nechte koňovi, má větší hlavu i rozhled......Re: Re: A vy jako vždy modrý půlzáviťák......Re: Re: Re: I nechte je Karle 22 . . . ať si zvracejí . . .

to nejste schopen pochopit natož posoudit;-)

jirka.s. 24.6.2008 11:57

Re: Re: A vy jako vždy modrý půlzáviťák......Re: Re: Re: I nechte je Karle 22 . . . ať si zvracejí . . .

Jojo, gerontosaurus vyštudoval přímo dvě "vejšky", jedna z nich byla Vysoká škola politická a sociální a druhá Vysoká škola stranická při ÚV KSČ. ;-D

gerontusinza 24.6.2008 12:45

Taky ještě ČVUT......HEČ Re: Re: Re: A vy jako vždy modrý půlzáviťák......Re: Re: Re: I nechte je Karle 22 . . . ať si zvracejí . . .

:-D:-D

Klička 24.6.2008 10:10

Ani ODS, ani ČSSD

Pokusme se dopátrat skutečné podstaty situace, vzniklé kolem poslanců Wolfa,Melčáka, Pohanky a dalších. Při volbách volíme politické strany a nebo kandidáty na volebních listinách politických stran.Nic proti tomu, je to svým způsobem demokratické. Od zvolených kandidátů se logicky očekává, že budou v parlamentu hájit zájmy svých voličů a své strany. Nově zvolení poslanci musí nyní podle ústavy složit poslanecký slib. Poněvadž zaběhnutý systém a Ústava jsou zde v protikladu, lze situaci řešit několika způsoby. Aby se poslanec nezpronevěřil svým voličům a své straně, nemůže složit poslanecký slib, který mu ukládá hájit zájmy všeho lidu (tedy i lidí a voličů z opačné strany politického spektra) a tím se nestane poslancem. Složí-li poslanecký slib, nemůže po něm nikdo chtít, aby hájil zájmy své strany, či poze svých voličů, poněvadž je to v rozporu s Ústavou. To je základní a jediná příčina problému, kterou lze řešit v zásadě dvěma způsoby. Buď změnou Ústavy v čl.23, odst.3, čl, 26 a čl 27, odst 1 (což by nebylo dobré), nebo změnou zaběhnutého systému, kdy poslanec po dobu svého mandátu má pozastaveno členství v jakékoliv politické straně, aby mu bylo umožněno v souladu s jeho poslaneckým, ústavním slibem hájit zájmy všeho lidu (což je lepší). Zajímavé je, že ani Ústavní soud, jako jediný garant ústavnosti tento problém nechce vidět, natož jej nějak ( např. prohlášením) řešit. Situace je natolik komplikovaná, že ani média se nechtějí tímto problémem zabývat a raději rozdmychávají lidské emoce , což je věci na škodu, jako ostatně vše, co média v současnosti činí. Výše zmíněný rozpor je totiž zásadním a základním problémem našeho politického a i občanského života.

hulwat 24.6.2008 11:17

Re: Ani ODS, ani ČSSD

To si opravdu myslíš, že by se něco změnilo pozastavením členství ve straně po dobu poslancování? Pokud jo, tak si naivní trouba.

Klička 24.6.2008 11:57

Re: Re: Ani ODS, ani ČSSD

Pokud by poslanec nebyl členem žádné politické strany, nebyla by pro něj závazná ani jakákoliv usnesení těchto stran.  Bylo by to něco obdobného jako u prezidenta. Možné řešení to je. Mám dokonce za to, že to je jediné možné řešení této současné situace,kdy stranické sekretariáty úkolují své poslance a tím nejen že porušují Ústavu, ale nutí poslance ji porušovat rovněž. To však není demokracie ale anarchie, neřkuli diktatura politických stran.

Jimmy Keen 24.6.2008 10:07

Opozice nic nevrátí,

toho se Paroubek a spol. nebojí. Po jejich vítězství opozice nebude existovat, eventuelně bude v jejich režii, asi tak jako Putinovy opoziční strany.

Apea 24.6.2008 9:51

Vážený autore

dovolte opět přátelskou radu. K té Vaší frázi o třicetileté válce a demokracii. Zkroťte na chvíli svojí grafomanii a chvilku se věnujte nikoliv učebnicím dějepisu, ale literatuře o formování parlamentní demokracie. Přečtěte si něco nedatovaných prohlášeních o vzdání se mandátu poslance a senátora, opatření sice nehezkém, leč dosti funkčním na to, aby udrželo v provozu jinak kriticky rozklížený systém občanských stran v meziválečném Československu, přečtěte si, jak přišel britský parlament k instituci zvané "whip" a jak tvrdě fungovala v již hluboce zformované demokracii. 

A když už u toho budete, přečtěte si něco o předpokladech poměrného zastoupení se stranickou kandidátkou. Pokud najdete jednoho dobrého autora, který by tvrdil, že tento systém může slušně fungovat bez toho, aby poslanec s odchodem ze svého stranického klubu opouštěl také Sněmovnu, napište mi, ráda se poučím. Nemoci plnit mandát v souladu se stranou, na jejíž kandidatce jsem byla zvolena, ano, to se může stát , může to mít rozměr osobní tragedie či selhání, dokonce to může i vyvolávat pochopení - ale prodat svůj mandát , to je otázka bezcharakternosti (a prodat nemyslím druhé straně, ale nechat se živit v parlamentu, ačkoliv jsem se vzdala programu, podle kterého mne vlič volili).

darny 24.6.2008 9:59

Re: Vážený autore

R^

Ravnagorac 24.6.2008 10:05

Re: Vážený autore

Souhlasím, kdyby všichni kandidáti před svým zvolením podepsali nedatované prohlášení o vzdání se mandátu, byl by ve sněmovně stav odpovídající výsledkům voleb. Pak by byla česká politická scéna ušetřena takových zjevů jako je Pohanka s Melčákem, Snítilý, Wolf a kdovíkdo další na řadě. Poslanecký mandát je dnes považován za zboží, s nímž lze libovolně spekulovat. Koupení přeběhlíci přitom evidentně opovrhují svými voliči, kteří je volili kvůli příslušnosti k nějakému politickému programu, nikoli kvůli nim samým. Nebo si geront Melčák nebo hochštapler Pohanka vážně myslí, že byli zvoleni kvůli svým osobním kvalitám?

Karel 22 24.6.2008 10:31

Re: Re: Vážený autore

Slušný člověk by nic takového nepodepsal - nikdo není pohůnek nějakého DUCEHO. Pak stačí duševní choroba FUHRERA takové partaje jako ČSSD a demokracie končí. Co se Snítilého týká, ten hlasuje s ČSSD dle jejího programu. Takže není třeba memorovat Paroubkovy lži. Nebo snad Snítilý hlasuje proti ČSSD???8-o

brblal 24.6.2008 11:08

Re: Re: Re: Vážený autore

Jak končí demokracie nám velice často předvádí hulvátským způsobem Topolánek.