21.6.2024 | Svátek má Alois


Diskuse k článku

POLITIKA: Za katr patří Ištvan

Petr Nečas byl podle mě špatný premiér a špatný předseda ODS. Mnohokrát jsem to o něm řekl i napsal. Loni na podzim, kdy se konal volební kongres ODS, byl ten správný čas na jeho výměnu. Nestalo se. Bohužel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Scheck 10.7.2013 1:38

Re: Případ se začal vyšetřovat v Praze

Mám k jistým lidem důvěru (odpusťte). A pokud je Zeman pravou rukou Bradáčové, je to jen dobře! A plivání proti nim bez zjevných argumentů mne může v tom jen utvrdit.

J. Jurax 10.7.2013 1:32

Re: Nikdo nepoškodil a nezesměšnil naši zemi tak moc jako tenhle nebezpečný nešťastník.

No, Klaus stěží hecoval Paroubka ku sestřelu vlády- zde si velký Jyrka ve své touze po moci stačil sám, nicméně Zemanovi se Ištvánova akce jistě velice hodila - kdyby Ištvána nebylo, snad by si ho musel vymyslet :-)

J. Jurax 10.7.2013 1:28

V aféře Nečase, Nagyové, těch čtyř exposlanců a nekomromisního bijce korupce Ištvána:

vyvstávají dvě otázky:

Cui bono?

Cui prodest?

J. Jurax 10.7.2013 1:24

Re: Petr Štěpánek soudí Ištvána podle sebe

Štěpánek je zřejmě přesvědčen, že prakticky každý půl roku odposlouchávaný dospělý člověk v tomto státě by mohl být právem kriminalizován.

No, kdyby se za to dospělý člověk  doplnilo ve vysoké státní či politické funkci nebo poslanec a v neposlední řadě taky státní zástupce a soudce, tak se obávám, že by se pan Štěpánek ani moc nemýlil.

P. Pavlovský 10.7.2013 1:24

Re: Jde to i inteligentněji

Promiňte pouhému teoretikovi: v jakém oboru P. Š. pokouší múzy? 

Není to náhodou také rocker, jako ten z Institutu?

J. Vyhnalík 10.7.2013 1:22

Re: Případ se začal vyšetřovat v Praze

Stačí si poslechnout starý rozhovor Pavla Zemana v OVM, kde jasně mluvil o svých záměrech a prioritách na NSZ.

Jako nejvyšší SZ musí mít Pavel Zeman přehled a akci proti politickým špičkám by si žádný SZ nedovolil spustit bez toho, aby informoval NSZ, zvlášť ne když v PS byl zrovna nový zákon o SZ. Jinak kauza spadala do jurisdikce Lenky Bradáčové, která je Zemanovou (Pavel) pravou rukou a o věci musela vědět tedy také.

P. Pavlovský 10.7.2013 1:20

Petr Štěpánek soudí Ištvána podle sebe

"Co takhle kdyby jej někdo rok a půl odposlouchával?" Tak co? 

Štěpánek je zřejmě přesvědčen, že prakticky každý půl roku odposlouchávaný dospělý člověk v tomto státě by mohl být právem kriminalizován. V tom se, doufám, frapantně mýlí.

Nedělám si o svých spoluobčanech iluze, ale  věřím, že takovým odposlechem  by se důvody k obvinění nenašly ani u 15% Čechů.

Dost možná ale mezi ně patří i Petr Štěpánek. Sebekritika je prvním krokem k nápravě :-)

P. Scheck 10.7.2013 1:16

Jde to i inteligentněji

Pane Štěpánku, jako člověk od umění se snažím pochopit kolegy, co chtějí za každou cenu provokovat. Vy jste v tomto směru takový amatér nebo řekněme spíš snaživý ochotník...

P. Scheck 10.7.2013 1:09

Re: Případ se začal vyšetřovat v Praze

Pane Vyhnalíku, až tak? Pardon za tu ironii...

J. Vyhnalík 10.7.2013 1:06

Re: Případ se začal vyšetřovat v Praze

Osobně si myslím, že v pozadí je hypertrofované SZ, kteří těžce nesou svoji omezenou schopnost poslat do vězení všechny, o kterých jsou přesvědčeni, že tam patří.

Rozhodli se proto posílit a upevnit pozice SZ a příležitost zahnat politiky do defenzivy a zajistit si faktickou vlastní nedotknutelnost byla příliš lákavá. Možnost rozhodovat o zločinu a trestu je přece snem každého "pořádného" policisty a SZ.

M. Varadinková 10.7.2013 0:59

Re: Ištván ani náhodou nejedná sám za sebe

Ale Pospíšil ho mohl a měl už dávno odvolat. Místo toho nepodržel (vyštípal) Veseckou

M. Varadinková 10.7.2013 0:57

Re: Případ se začal vyšetřovat v Praze

Ale dle vyšetřovatelů  o korupci jde, takže se také ptejme, kdo a proč to přihrál ÚOOZ, když by to věcně příslušelo protikorupčnímu?

M. Varadinková 10.7.2013 0:55

Ano, Ištván patří za katr

Není to poprvé, kdy svévolně porušuje zákon ve snaze odstřelit nějakého politika. Poprvé to zkusil v případě Čunka a prošlo mu to. Pospíšil ho sice odvolal, jak žádala Vesecká, nicméně učinil tak (schválně?) formálně nesprávným postupem. A pak, když mu soud tento postup vytkl, místo aby Ištvána odvolal správným postupem, nechal ho dále ve funkci. Viz rezignační dopis Vesecké:

Přestože je Vám, pane ministře, známo, že zákonnost postupu Nejvyššího státního zastupitelství a naopak porušení zákona ze strany státních zastupitelství severní Moravy v tzv. kauze Čunek vedle Vás potvrdil svým rozsudkem i Nejvyšší soud České republiky, napomáháte tomu, aby v soustavě státního zastupitelství se zpět do vedoucích funkcí dostávaly osoby, které se na nezákonnosti podílely a navíc veřejnost klamete prohlášeními o tom, že jste k těmto krokům nucen rozhodnutími správních soudů, které zrušily Vaše rozhodnutí o odvolání těchto osob z vedoucích funkcí. Ve skutečnosti Vás však rozhodnutí správních soudů k takovýmto krokům nezavazují, neboť nehovoří o existenci či neexistenci důvodů pro odvolání, ale vytýkají Vám Váš nesprávný procesní postup,

http://aktualne.centrum.cz/analyzy-a-specialy/clanek.phtml?id=692508

Místo, aby byl vyhozen Ištván, byla nakonec vyštípána Vesecká. Tlakem pravdoláskových médií. Těch médií, se kterými žije Pospíšil v tak dokonalé symbióze. To je u odeesáka krajně podezřelé, protože je známo, že pravodlásková média jdou vždy odeesákům po krku. Jediný úžasný a správná odeesák je pro média Pospíšil. Takže čím koněm je Pospíšil? Proč nevyhodil Ištvána už tehdy, když to žádala Vesecká? Proč Nečas nikdy pořádně nevysvětlil, co ho vedlo k tomu,  že ho vyrazil? Jenom Pospíšilovo lemplovství, nebo Pospíšilova kolaborace s pravdoláskou?

No a pokud jde o Ištvána, tak s jídlem roste chuť. Když mu to porušování zákona beztrestně  prošlo s Čunkem, tak proč nepovalit rovnou celou vládu?

J. Vintr 10.7.2013 0:40

Re: Případ se začal vyšetřovat v Praze

Tady nejde o žádná obvinění ani vyšetřování a ani náhodou ne o nějakou korupci. Tady jde o politiku, prováděnou pomocí justice a policie ...

M. Varadinková 10.7.2013 0:38

Re: Nikdo nepoškodil a nezesměšnil naši zemi tak moc jako tenhle nebezpečný nešťastník.

Až na to, že Klaus s tím neměl nic společného. Zrovna tak jako Zeman (ten na Hradě) nemá nic společného s Ištvánovou akcí.

M. Stuchlik 10.7.2013 0:30

Re: Ištván ani náhodou nejedná sám za sebe

Nejpodezřelejší na tom je jak se to strašně hodí tomu KGBáckému poskokovi z Hradu.

M. Stuchlik 10.7.2013 0:29

Nikdo nepoškodil a nezesměšnil naši zemi tak moc jako tenhle nebezpečný nešťastník.

Pan Štěpánek zapomíná na Klause a jeho poskoky, kteří odstřelili vládu uprostřed předsednictví EU. To byla daleko větší ostuda. A daleko větší svi ňárna

J. Vyhnalík 10.7.2013 0:26

Případ se začal vyšetřovat v Praze

O všem museli vědět Pavel Zeman a Lenka Bradáčová.

Už Vám dochází, proč tak hystericky reagovala na zmínku Tomáše Martince o tom, že do hledáčku protikorupční policie se dostal její exmanžel? Proč hned mluvila o pokusu ji vydírat a ovlivňovat vyšetřování?

J. Vintr 10.7.2013 0:14

Ištván ani náhodou nejedná sám za sebe

ani ho neřídí nějaký Pospíšil. A tenhle puč by proběhl nezávisle na tom, kdo by byl premiérem a na tom, jak by se choval. Podezřelý je na tom mimo jiné i fakt, jak snadno a rychle to Nečas zabalil ....