21.6.2024 | Svátek má Alois


Diskuse k článku

POLITIKA: Za katr patří Ištvan

Petr Nečas byl podle mě špatný premiér a špatný předseda ODS. Mnohokrát jsem to o něm řekl i napsal. Loni na podzim, kdy se konal volební kongres ODS, byl ten správný čas na jeho výměnu. Nestalo se. Bohužel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Sládeček 10.7.2013 18:18

Jistě pane

ODSSáku.

V. Kusý 10.7.2013 18:17

Re: Z fyziky je známo, že každá reakce je následkem

Já rozlišuji pravičáky a rádobypravičáky ne podle politické strany, ale podle jejich výlevů zde.Pokud někomu stačí verbálně se hlásit k pravici a schvalovat "nelevicové" jednání, není pro mne ještě pravičák.A Váš posměch mne od toho neodradí.Za hranicemi jsem poznal co to autentická pravice je a to mi stačí.Pokud je pro Vás obecná mravnost a morálka jen něco k smíchu, budiž, je to Vaše volba.Já mám jiný názor.Respektuji Váš, buďte tak laskav a čiňte to samé ve vztahu ke mně.

L. Novák 10.7.2013 18:10

Re: Nejlepší člověk (bohužel nikoliv Burianův)

Jste-li právník, měl byste slovo "zloděj" používat velmi opatrně. :-)

M. Urban 10.7.2013 18:05

Re: Omezme roli státu

Každá moc korumpuje a absolutní moc korumpuje absolutně. To se samozřejmě může týkat všech volených i jmenovaných!

L. Novák 10.7.2013 18:01

Re: Velice s Vámi, pane Štěpánku, nesouhlasím.

Já vidím to podstatné - totiž že k žádnému podplácení nedošlo, a Ištvan žádné důkazy o tom, že by byl odchod  z poslaneckého mandátu podmiňován či dokonce "vydírán" poskytnutím umístění někde ve firmě či na jiném místě, jednoduše nemá. Navíc za podobně vykonstruovaný "trestný čin" v ČR nikdy nikdo nebyl stíhán ani souzen.

Opravdu se domníváte, že je i ta nejmenší šance OČTŘ prosadit odsouzení poslanců k nepodmíněnému trestu, aby vůbec byli schopni obhájit uvalení koluzní vazby, tedy připravit je o svobodu?

L. Novák 10.7.2013 17:53

Re: Velice s Vámi, pane Štěpánku, nesouhlasím.

Už jsem mu psal, že informační obsah je nulový. On totiž nasekal příspěvků podobného znění celou řadu v různých tématech, takže nemá smysl na každý psát tu samou odpověď. On jednoduše nesleduje detailně, co se děje, a pak plácá obecné soudy o tom, že vlastně nic neví.

M. Prokop 10.7.2013 17:52

Re: Z fyziky je známo, že každá reakce je následkem

V. Kusý - agentura k rozlišování na pravičáky a rádobypravičáky.

:-P

Pobočka:  K Drobková, jinak též leknutá Blesková.

M. Prokop 10.7.2013 17:50

Re: Omezme roli státu

Pište za sebe, ne za Štěpánka.

P. Pavlovský 10.7.2013 17:44

Re: Dlouhodobým vlastníkem je či donedávna byl - Schwarzenberk

Ano, jeho prapředek byl Skanderbeg :-)

V. Kusý 10.7.2013 17:42

Re: Velice s Vámi, pane Štěpánku, nesouhlasím.

To, že nejste schopen pochopit obsah příspěvku, neznamená ale opravdu vůbec že je to blábol.Ten text je souvislý a má hlavu a patu.Zkuste se nad sebou zamyslet.Lze li.

P. Urban 10.7.2013 17:36

Omezme roli státu

pouze na plnění zájmů a přání těch, co jsou momentálně u moci. To je podle pana Štěpánka OK. Za předpokladu, že ti mocní "budou mít snahu" udělat něco proti korupci. Nesmí to být ovšem "boj".

J. Kulheim 10.7.2013 17:32

Re: Nejlepší člověk (bohužel nikoliv Burianův)

Vy máte právo vyjádřit svůj názor, já vám tuto možnost neberu. Zrovna tak, může svůj názor vyjádřit pan Štěpánek.  "...pan Štěpánek i když, mít jeho náturu, asi by se mi to říci chtělo. Jak je možné, že pan Štěpánek takto mluví, aniž by něco věděl? "

Vy,  nevíte co ví, pan  Štěpánek. Uplynula už dost dlouhá doba od počátku zatýkání a nikdo zatím nepodal vysvětlení proč jsou tito lidé vazebně stíhaní. Nikdo neřekl komu patří zabavených 120-150 milionů korun a x kg zlata. Zatím to nikdo asi nedokázal spočítat. To nepřidá na důvěryhodnosti takové akce a dává to prostor pro různé spekulace. Pokud máte vy nějaké informace, tak byste se mohl s diskutujícími podělit.

To jestli premiér vymění ministra  ze své strany je jeho starost. On za činnost vlády odpovídá a má na to nezadatelné právo. Je na něm jestli někoho jmenuje nebo nejmenuje. To je politická věc a zhodnotí to voliči, kteří volili ODS.

" Kdyby politická "elita" nedotáhla republiku do tohoto srabu - hlavně přičiněním Štěpánkovi milého Topolánka .... " O jakém srabu píšete? Mohl byste se vyjádřit trochu podrobněji?

Vy píšete co by pan Štěpánek měl nebo neměl. Kdo vám na to dal oprávnění říkat co kdo má nebo nemá?

J. Vyhnalík 10.7.2013 17:31

Re: Dlouhodobým vlastníkem je či donedávna byl - Schwarzenberk

To jsem netušil, že je to Albánec, alespoň podle toho "skutečného" jména, které jste mu dal.

V. Váňa 10.7.2013 17:26

Re: Velice s Vámi, pane Štěpánku, nesouhlasím.

Vážený pane Nováku,

pochybovat můžete kdykoli a o čemkoli. Dostatek informací, pokud nejste členem některého orgánu činného v trestním řízení, prostě nemáte, ačkoli Vám se třeba zdá, že ano.

Vazba byla uvalena z důvodu možného ovlivňování svědků. Máte nějaké pochybnosti o tom, že v této věci začnou obvinění konat okamžitě, jakmile je pustí? Já ne. Také bych se to snažil nějakým způsobem uřídit. Vy byste se snad svým vlastním trestním řízením nezaobíral?

Někteří přispěvatelé na NP i jinde (možná i některá média) psali, že vazba je pouze vydírací, neboť ve skutečnosti policisté nevyslýchají. - No, jsem jen hloupý právník, ale postup vyšetřovacích úkonů se stanoví vždy s ohledem na postupné zpracování materiálů (jistě byly nějaké získány při prohlídkách) a záleží i na dostupnosti svědků.  Pokud se pan Kalousek a pan Nečas cítí pokořeni tím, že je nevyslechli okamžitě, neznamená to vůbec nic, než jen to, že se cítí nesví, protože nejsou středem zájmu.

Nemohu říci, že bych se pídil po podrobnostech mnoho hodin denně, ale musím říci, že jsem se po RELEVANTNÍCH informacích poohlédl. A je jasné, že stále ještě nic moc nevíme. Nebo Vy jste snad až do žádosti o vydání Nečase ke stíhání věděl, že jeho stíhání pro podplácení je kvalifikováno tak, že k němu byl naveden?

M. Urban 10.7.2013 17:21

Reček a jemu podobní

Pan Reček asi nepochopil,že mezi Čunkem a Nečasem není rozdíl v místě narození, ale že se Nečas nechová jako buran. Ostatně většina politiků se narodila na Moravě. Dalo by se říci, že jedna moravská klika střídá druhou. M. Varadinková by si měla sama dojít na léčení. Vždyť je zadarmo.

V. Kusý 10.7.2013 17:21

Z fyziky je známo, že každá reakce je následkem

předchozí akce.A ta akce, trvající roky, je tak něco nechutného, že následnou reakcí nemůže co do nechutnosti být předstižena.Ono tak dlouho se chodí... a jak se do lesa volá.... atd.No a pak se zdejší rádobypravičáci mohu z Ištvána picnout.Netvrdím, že jeho chování chápu a zcela schvaluji, ale je to asi taková úroveň, jako když jeden ze zdejších diskutérů schvaloval Berlusconiho boj proti levici klácením nezletilých děvčat. :-))))

J. Kuka 10.7.2013 17:20

TaK...

Ze zasahu na kmotry se nahodou stal kupodivu zasah na lidi kmotry nemilujici . Holt smula :D . Cele je to jedna velka komedie .

L. Novák 10.7.2013 17:00

Re: Velice s Vámi, pane Štěpánku, nesouhlasím.

Při vší úctě, připadá mi, že blábolíte. Zkuste napsat jeden souvislý text k věci, aby měl hlavu a patu, a pak ho sem vložte.

R. Sikora 10.7.2013 16:57

z

Z článkem lze částečně souhlasit,co se týká Pospíšila/víc mluvení,do médií méně,činů a hrobař justice a ods/,Ištvanovič udělal bububu,a prošlo mu to,v americe by už asi koukal do 4 zdí,Ale nesouhlasím,že Nečas nebyl dobrý premiér-že se nepozdával pražské klice bému senedivím

J. Svoboda 10.7.2013 16:28

Re: Velice s Vámi, pane Štěpánku, nesouhlasím.

Pane Nováku, s prominutím a při vší úctě, totéž, co Vy doporučujete panu Váňovi, je možno doporučit Vám. Podle mého názoru, rozdíl mezi Vámi a panem Váňou je ten, že zatímco Vám pravděpodobně stačí pouze informace, které Vám konvenijí, pan Váňa by si svůj názor chtěl asi udělat na zákaldě co největšího počtu informací.

J. Svoboda 10.7.2013 16:23

Re: Velice s Vámi, pane Štěpánku, nesouhlasím.

Vážený pane Váňo, už jsem myslel, že se něčeho takového, jak Vy píšete nedočkám. Když pozoruji průměrnou úroveň diskutujících v této diskusi, zdá se mi, že je tady všechno tak rozhašené, že není možné ani to vyšetřit a orientovat se v tom, natož se z toho poučit a směřovat k nápravě. Bohužel z diskuse mi vysvítá, když to přeženu, že kdo nekrade, je bolševik.

L. Novák 10.7.2013 16:22

Re: Velice s Vámi, pane Štěpánku, nesouhlasím.

K pochybnostem o oprávněnosti držení několika lidí ve vazbě je dostatek informací. Že o věci nic nevíte, ještě neznamená, že informace neexistují. Zkuste se po nich poohlédnout a pak teprve pište!

J. Svoboda 10.7.2013 16:15

Re: Pane Štěpánku,

S tímto názorem mohu jen souhlasit. Je to v porovnání s diskusním průměrem jako doušek živé vody.

J. Svoboda 10.7.2013 16:12

Re: Nejlepší člověk (bohužel nikoliv Burianův)

Pane Lenci, nevím sice, kde jste vzal právo mě nazývat soudruhem, ale vím o horších nadávkách. Možná, že jim časem také přijdete na chuť. Omlouvám se za svůj názor, ale Vaše reakce se mi zdá primitivní a jsem přesvědčen, že tím, kdo si řeže větev pod sebou, jste Vy. Pokud si myslíte, že soudruhem je každý, kdo nesouhlasí s partou zlodějů, je to vaše svaté právo. Jen to proboha nevnucujte nikomu jinému.

M. Varadinková 10.7.2013 16:05

Re: Ano, Ištván patří za katr

A co za svinstva? Umíte to aspoň povědět svými slovy? Místo Vás totiž myslí manipulující média, co Vám do hlavy nalejou, to tam máte.

V. Váňa 10.7.2013 16:05

Velice s Vámi, pane Štěpánku, nesouhlasím.

Tištěná i internetová média se mohou přetrhnout jen aby posoudila současný stav trestního řízení zahájeného proti pí Nagyové a spol. A to přes to (nebo právě proto), že nikdo neví nic určitého. A nad to se část veřejnosti zlobí na orgány činné v trestním řízení, že pouštějí málo informací.

Ale proboha, vždyť oni nic zveřejňovat nesmí! To smějí jen obvinění (event. prostřednictvím svých obhájců). Nebylo by tedy lepší, než dštít oheň a síru na státního zástupce, který si "dovolil", vyčkat na průběh a ukončení trestního stíhání? 

Velice se mi nelíbí, jak stát reprezentovaný vládou a úřednictvem nakládá s veřejnými prostředky. Kdyby hospodařili s rodinným rozpočtem tak, jak to dělají se státním, byli by z nich většinou bezdomovci. Není přece možné, aby se za popis cca 2000 pracovních pozicí uhradilo z rozpočtových peněz 150 mil, když srovnatelně kvalitní práce mohla být pořízena za jednu desetinu, a zpracovatel by měl pocit, že si slušně vydělal.

To si vážně musíme dát líbit od našich ústavních činitelů tu bohorovnost s jakou na nás zvysoka kálí? To vážně chceme převzít jejich rétoriku, že oni vlastně dělají jen to, co se dělalo vždycky (což je v jejich očích vyviňuje) a bez toho nejde vládnout? Tak ať nevládnou. Věřím, že politické dohody se dají dělat i bez obohacení jednotlivců (prohlasujeme tento zákon, který je naším volebním slibem a vy podpoříte náš zákon, který je naší volební prioritou). A že mají orgány činné v trestním řízení zjištěno, že skutečně ti tři odstoupili jen a pouze pod příslibem dalšího profesně-politického uplatnění, to se vsadím, že je naprostá pravda. 

Než se na mě, vážení přispěvatelé, sesypete, znovu navrhuji: vyčkejme v této kauze věcí příštích a nevařme z vody.

L. Šádek 10.7.2013 16:03

Pane Štěpánku,

což takhle počkat na výsledky šetření policie (pokud nějaké bude). Obhajujete někoho, kde nebyl zatím ani obviněn ani odsouzen ani osvobozen ani vydán PS ke stíhání. To přece není normální. Policie by musela být padlá na hlavu, aby uváděla dopředu důkazy, pokud chce někoho obvinit. PS svého šéfa stejně nevydá, to je můj názor, protože by mohli být vydáváni i jiní.

M. Varadinková 10.7.2013 15:57

Re: Ištván ani náhodou nejedná sám za sebe

Protože Ištván porušoval zákon už v kauze Čunek.

J. Svoboda 10.7.2013 15:57

Re: Nejlepší člověk (bohužel nikoliv Burianův)

Bolševici už mají hřebeny jako hory. Je opravdu smutné, že mnoho lidí bohužel ten hřeben hledá tam, kde ho potřebují. Podívejte se dobře paní Moravcová do zrcadla, zda tam nějaký hřebínek také neuvidíte.

P. Pavlovský 10.7.2013 15:54

Re: Když si tady čtu ex-bigbítovy výlevy, tak se dost divím,

A co ODA?