28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Výstřelek komické servility

Bezprostředně po přijetí dalajlamy ministrem kultury navštívila ministerstvo zahraničí čínská velvyslankyně. Úřad okamžitě koncipuje prohlášení oddanosti Číně a „nejvyšší státní činitelé“ promptně supliku zveřejňují. Takhle nespěchal ani Emil Hácha do Berlína v předvečer okupace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 28.10.2016 14:47

Re: Mnoho povyku pro...

Nehodnotil jsem, který režim je nejhorší, protože to vzhledem k různým epochám historie a především propastným rozdílům mezi různými kulturami není seriózně možné!

Možná, že se Vám nevadí např. vypichování očí, současné useknutí ruky na jedné a nohy na druhé straně, pomalé uvaření, ... za pouhé neodvedení ožebračující daně... v lamaistickém, jakéhokoli vývoje bohužel neschopném režimu!

O těch Rudých Khmerech by jste měl vědět, že poznatky pro svůj brutální enviromentalismus (požadující okamžitý návrat k primitivnímu zemědělství) získala většina z jejich osmičlenného vedení studiem na pařížské Sorboně (pod vlivem J.P. Sartra)!

J. Růžička 28.10.2016 0:04

Re: Macek:

Ale jděte, rudý brebto. Má občanství české. Jestlipak měl Klaus povolení českého velvyslanectví, když dostal medaili od putlera. Zkuste pátrat, trumbero.

P. Han 27.10.2016 23:22

Re: Mnoho povyku pro...

Ale jděte. Číňané v Tibetu zrušili nevolnictví a nastolili "spravedlivý řád", během kteréhož nastolování vyhladili cca 20% Tibeťanů. Zbytek byl prakticky zotročen čínskými pány a dosud nemá prakticky žádná práva. Tři rezoluce OSN byly ignorovány. Nejtyranštější a nejkrutější režim? Ano, ale ten čínský. Nejvíce obětí za celou historii lidstva mají na svědomí komunistické režimy. Čínský, ruský, ale nejhorší snad byl v Kambodži, kde se Rudým Khmerům podařilo vyhubit až 3 miliony obyvatel a ostatní zotročit. A Severní Korea, kde komunističtí vrazi vládnou dosud. Stoupněte si před zrcadlo a dejte si pár facek.

B. Hudzieczek 27.10.2016 21:52

Re: Macek:

Pane Mrázku, článek se zabývá poněkud jiným tématem. Váš příspěvek asi patří jinam.

B. Hudzieczek 27.10.2016 21:50

Re: V Číně už dávno není totalitní režim.

V tom případě nebyla totalita ani u nás před rokem 1990, protože tady bylo poměrně rozsáhlé družstevní vlastnictví. Nehledě k tomu, že byli i samozásobitelé a dokonce i soukromě hospodařící zemědělci, kteří přetrvali 40 let snah o kolektivizaci.

A i v té kultuře se dařily nacházet niky, které unikly bdělosti dozírajících orgánů.

V Číně to není stát, který ovládá vše, je to Komunistická strana Číny, která je vykonavatelem totalitní moci.

A příslušníci nestátní církve jsou m. j. zhusta nedobrovolnými dárci orgánů pro majetné zájemce z USA a jiných zemí.

B. Rybák 27.10.2016 21:37

Mnoho povyku pro...

Jeho svatost tibetský dalajláma, je možná převtělením dalajlámy předchozího, a přinejmenším od r. 2011 určitě není politickým reprezentantem žádného státu či národa a nemůže tedy očekávat, že bude oficiálně přijat našimi státními orgány!

Mnohé se změnilo od doby, kdy V. Havel uctivě přijal a reprezentantem našeho státu učinil i rockového hudebníka F. Zappu, k němuž se dokonce ani americké velvyslanectví nechtělo oficiálně znát.

Především ale "západ" Číně umožnil stát se jeho největším věřitelem. A ona se navíc stala i politicky nejvlivnějším investorem na světě, kterého se žádný západní politik (nemluvě o byznysmenech) neodváží urazit požadavkem na nezávislost Tibetu!

P.S. Agresi vůči nezávislému státu (např. Sýrii,...) sice nemůže ospravedlnit vůbec nic, nicméně na skutečnost, že dalajlama byl představitelem jednoho z nejtyranštějších a nejkrutějších režimů celých dějin by se při hodnocení zapomínat nemělo!

J. Kombercová 27.10.2016 19:35

Re: Hrozí válka vazalů?

Ty alternativní publicisty neznám, jejich názory ke mně nedorazily... zato mám zprávy o vyjádření oficiálních představitelů Číny. Jestli ten rozdíl nevidíte, tak se holt spojte. Ale beze mne.

K. Janyška 27.10.2016 19:15

Re: Ano je. Ale bacha na vás, Kalvoda a spol. Vy ji táhnete

A kouření svinstvem. Zemřel mi na něho otec, bratr a švagrová. Alem zda kouří gve svých soukomých prosdtoráchkuříci je mi ukradené, pokud je ovšem nenabízí veřejnosti podle živnostenského nebo jiného zákona... Dzp.

K. Janyška 27.10.2016 19:12

Re: Ano je. Ale bacha na vás, Kalvoda a spol. Vy ji táhnete

Marxista Janyška ? Přeskočilo vám ? Kompozitivní teorie je antimarxismem a minikáry dětským sportem v AMK a fotbal byl pod ČSTV a pivo pod RaJ a vy kolaborantem ... Dzp.

B. Hamal 27.10.2016 18:29

Hrozí válka vazalů?

Ti kteří z vazalství obvinují ty druhé, jsou sami vazaly. Američtí alternativní publicisté se běžně s despektem vyjadřují o zemích EU, a zdaleka ne jen o nich, jako o vazalech Washingtonu, a o jejich médiích, včetně těch amerických mainstreamových, jako o presstitutech. Nenechme si to líbit! Vazalové všech směrů, spojme se!

J. Mrázek 27.10.2016 18:14

Macek:

Kdyby si novináři dali práci, jistě by záhy objevili (tak jako já) následující text http://www.international.gc.ca/protocol-protocole/policies-politiques/honours_decorations_policies-politiques_medailles.aspx?lang=eng A zjistili by, že o přijetí státního vyznamenání kanadským občanem (a tím je Jiří Brady podle vlastních slov od roku 1967) od cizího státu musí rozhodnout kanadská vláda. Oficiální žádost se musí podat na kanadské ambasádě v té které zemi. Celá ta procedura pak jistě netrvá pár dnů a musí se tedy dělat s patřičným předstihem. A teď mi vysvětlete, jak to ten Zeman udělal, že po přijetí dalajlámy Hermanem 18. 10., tedy 10 dnů před udílením vyznamenání, se rozhodl Jiřímu Bradymu řád neudělit, neviditelně stáhl žádost (která na kanadskou ambasádu nikdy nedorazila) a zahladil všechny stopy. Není nejvyšší čas začít klást ministru Hermanovi spoustu velmi nepříjemných otázek?

P. Zinga 27.10.2016 18:10

Re: Pane Kalvoda,

Pane Navrátile, pro mě za mě směřujte třeba do pr..le. Já zůstanu v Čechách.

J. Jurax 27.10.2016 16:30

Re: Ještě by měl

Co chcete od socanů a Zemana ...

J. Urban 27.10.2016 16:28

Re: Zeman je vymáchal ve své žumpě..!

Tak jistě. Ovšem Ovar má stále v té proklínané a neposlušné čssd své koně: Rusnok (dnes státní banka), Chovanec (vnitro - tedy vcelku explozivní kombinace, když on sám je vrchní velitel armády), Hašek a mnoho dalších.

J. Urban 27.10.2016 16:26

Ano souhlasím. I Ústava nám dává možnost

bránit se aktivně omezování a pošlapávání našich práv a naší svobody. Jen by byl dobrý nějaký výklad na praktické provedení. Hrad je proti defenestraci poměrně dobře opevněn zátarasy a chráněn ozbrojenými složkami s ostrými.

D. Havránek 27.10.2016 15:24

ABSOLUTNĚ SOUHLASÍM

A abych pravdu řekl, snad nikdy mi nebylo tak hanba za to, jak naši soudruzi ohýbají hřbet před, někým kdo dokázal tanky a děly zmasakrovat, znásilnit a anektovat sousední zemi. Je mi z toho na zvracení :-(

L. Zemek 27.10.2016 15:00

Teď už schází pouze jediné,

aby tato " Čtyřka ústavních činitelů" nastylizovala a předala prostřednictvím čínské velvyslankyně v Praze patřičně ponížený "zvací dopis", jaký ve stejně odporném stylu v r. 68 sesmolili tehdejší aparátčíci z KSČ, adresovaný Všečínskému shromáždění lidových zástupců ČLR. ... A budeme najednou tam, kde jsme byli před rokem 1989, tj, v (_._).

A. Alda 27.10.2016 14:30

Naprosto souhlasím s tím,

že Kuo Min Tang byl lepší variantou pro Čínu než komunisti. Tchaj Wan je mi mnohem symptatičtější co do politického uspořádání než kontinentální Čína.

Realitou ovšem je, že Čankajšek prohrál a na Formose byla nastolena skorodemokracie až po jeho smrti, s čímž on by vůbec nesouhlasil.

J. Růžička 27.10.2016 13:11

Ještě by měl

Eman vysvětlit, kde jsou ony před dvěma lety avizované čínské miliardy, investované do české ekonomiky. Koupili v Praze barák a Slavii s Luftjardou. Jedinou skutečnou investicí byla koupě Zdasu, za několik desítek miliónů. Za dva roky podprůměrná až mizivá investice. A kvůli takové nicotnosti odeslali Eman a socanští pohlaváři čínským komunistům poníženou supliku? Bez většího mediálního zájmu, investovala minulý týden americká firma miliardu do česko-amerického projektu společného vývoje a výroby leteckých motorů. I bez poníženého Emanova vlezdoprdelkování americké vládě. Zato čínští komouši už se hlásí o přiklepnutí výstavby jaderné elektrárny u nás. Bez výběrového řízení, ovšem. Kam nás ta hradní žumpa táhne a zejména proč, je více než jasné. Hnus k zblití.

F. Navrátil 27.10.2016 12:51

Re: Již dlouhá léta se zajímám o Čínu.

Pane Alda, nepochybuji o vaší inteligenci, ale zkuste se zamyslet nad rozdílem mezi Tajvanem a ČLR. Ta vámi obdivovaná Čína se vedle několika milionů zavražděných a hladomorem zmařených životů, neustále hlásí k autorovi těchto zločinů Velkému kormidelníku Maovi. S touto sqadrou bychom skutečně neměli mít nic společného!

F. Navrátil 27.10.2016 12:41

Re: Pane Kalvoda,

Pane Zingu, je mně líto našeho presidenta, že mu fandí takoví lidé jako jste vy. To samo o sobe svědčí co skutečně představuje. Je však třeba si uvědomit, že podobné excesy,například smlouva, kterou podepsal náš president Beneš v r. 43 se Stalinem, která nás zavlekla do jeho spárů,byla mlčky tolerována a on namísto odsouzení byl vyznamenán a poctěn titulem budovatel státu. Velké věci se skládají z maličkostí. Takže to co zde předvádí t.zv. hradní klika je napováženou. Je nahlodáváno naše setrvání v NATu, a setrvání v prozápadním směřování po roce 89.

J. Kombercová 27.10.2016 12:26

Re: Zeman je vymáchal ve své žumpě..!

Já mám dojem, že Zeman si po dobu pobytu na Vysočině zapisoval do notýsku všechny na něm spáchané křivdy (podobný notýsek má Juncker, důvěrně mu říká Moricek) a od okamžiku svého zvolení si odškrtává položky, které vyřídil. ČSSD stále v seznamu figuruje.

V. Vaclavik 27.10.2016 12:05

Re: Vláda dělá zahraniční politiku.

Az tu Cinska lidova republika ziska navrch, prestane vam to vadit.

J. Lehký 27.10.2016 11:51

Zeman je vymáchal ve své žumpě..!

Dnes jsem se dočetl, že zmíněné ostudné prohlášení mělo být pouhým diplomatickým dopisem a chlapci z ČSSD neměli potuchy, že to Zeman zveřejní jako oficiální prohlášení a z nich udělá totální pitomce...! No, věřme nebo ne, teď je jenom na nich, jestli si to nechají líbit a dál se jím nechají ovládat, nebo se začnou řídit Ústavou, na kterou všichni přísahali..! První odpovědí by měla být jejich neúčast na páteční hradní oslavě, což by mělo platit pro celou ČSSD..!

R. Langer 27.10.2016 11:40

Re: Absurdní.

Těžko se diskutuje o odborných termínech s někým, kdo tady tvrdí, že v Číně vlastně nevládne totalita. Myslím, že základní pojmy byste si měl zopakovat spíše vy, ať tady neplácáte takové nesmysly, vy ynteligente. :-P

J. Václavíková 27.10.2016 11:38

Re: V Číně už dávno není totalitní režim.

Jste úplně mimo. Tradičně.

R. Langer 27.10.2016 11:37

Re: V Číně už dávno není totalitní režim.

V Číně snad komunistická strana neovládá celou společnost a všechny její instituce? Tak to jste byl asi v nějaké jiné Číně, jinak si to nedokážu vysvětlit. Jsem si naprosto jistý, že "soukromý" tam není absolutně nikdo a bez svolení strany si nezaložíte ani internetovou stránku. Ale jak říkám, to vy dobře víte, tak nevím, proč tvrdíte takové nesmysly.

J. Václavíková 27.10.2016 11:37

A ještě jedna věc- cui bono?

Obě zúčastněné strany onoho servilního prohlášení- tedy prezident i špičky ČSSD- nutně potřebují sponzora. ČSSD na zalepení obřího dluhu, prezident na další kampaň. Vypadá to, že do takového ....... pussáka už ani Kreml prachy pumpovat nebude.

R. Langer 27.10.2016 11:34

Re: Hluboce se mýlíte.

Jo, tomu já klidně věřím, ale za prvé - neznalost neomlouvá, a za druhé - oni ti komouši ví, že takoví lidé existují, ale jsou jim u pr...., ovšem pokud by se o ně začal někdo opravdu zajímat, tak byste se nestačil divit, jak rychle a veřejmě by najednou začali být uvědomělí. Takže pohádky o místech, kde lišky dávají dobrou noc si nechte raději pro děti. Realita je jinde.

A. Alda 27.10.2016 11:23

To jste napsal zvlášt velmi dobře.

Sice v základních politických postojích hledím jinam a jinak než Vy, ale Váš příspěvek je naprosto skvělý, pravdivý, skutečnost plně vystihující. Smekám. Respektive: měl-li bych klobouk, smekl bych. A uklonil se při tom.