26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Výstřelek komické servility

Bezprostředně po přijetí dalajlamy ministrem kultury navštívila ministerstvo zahraničí čínská velvyslankyně. Úřad okamžitě koncipuje prohlášení oddanosti Číně a „nejvyšší státní činitelé“ promptně supliku zveřejňují. Takhle nespěchal ani Emil Hácha do Berlína v předvečer okupace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ś. Svobodová 27.10.2016 11:20

Tak neposlušnost nebo volby?

Nemyslím, že v české společnosti je třeba občanské neposlušnosti. Není mi známo, že by se vláda pokoušela rozbít demokratické zřízení, či nějak významně porušila společenskou dohodu.

Navíc socani a každá vláda, která bude mít dost peněz na rozdávání bude v Česku opakovaně volena. A to proto, že jste Vy, Havel a spol. neumožnili potrestání hlavních komunických předáků v roce 89. Dovolili jste jejich opakované proniknutí do politiky a ruku v ruce s Klausem zlegalizovali jejich nakradené majetky. To poznamenalo myšlení většinu společnosti tak, že nevěří v morálku a etiku, ale snaží se urvat co může.

A. Alda 27.10.2016 11:17

Absurdní.

Vy jste opravdu hlupák. Když chcete užívat odborné termíny, měl byste se aspoň rámcově seznámit s jejich obsahem. Jenomže i k tomu je třeba aspoň trochu inteligence...

A. Alda 27.10.2016 11:15

Re: V Číně už dávno není totalitní režim.

Není. Totalita tam není.

Protože totalita znamená totální ovládnutí společnosti a všech jejich institucí. Totalita je když stát jej jedinou mocí, jediným mecenášem, jediným podnikatelem, jediným výrobcem, jediným zaměstnavatelem, jediným obchodníkem, jediným poskytovateleme sociální péče, jediným tvůrcem hodnot, jediným producentem kultury... atd. atp. To jsme u nás měli před rokem 1990. Socialistické Československo byl přímo vzorový totalitní stát (nikoli však NDR, PLR, MLR...). Čína není totalitní stát, protože stát tam neovládá totálně vše. Jsou tam soukromí výrobci, soukromí zaměstnavatelé, nestátní církve. Není to totalitní stát.

A. Alda 27.10.2016 11:10

Hluboce se mýlíte.

V Číně jsou i lidé, kteří ještě vůbec nevědí o tom, že Číně vládne komunistická strana. Ani ta nechvalně známá "kulturní revoluce" západní marxistickou ideologií poblázněného Maa nedokázala zasáhnout všechny kouty Číny.

J. Kombercová 27.10.2016 10:26

Re: To je ten Kalvoda,

Dvacet let stará záležitost. Tehdy pan Kalvoda odešel z politiky. Kdo další?

R. Houška 27.10.2016 10:24

Místní přátelé Zemana, Klause, a tím i tvrdé ruky,

tu "argumentují", rozdávají podpásovky, ale čeho si nevšímají, je ta podstata. Parta oranžových politiků, společně s prvním opilcem, si svým prohlášením vytřela zádele s Ústavou, tedy skutečně PRVNÍM zákonem republiky. Ústava by měla být pro každého, bez ohledu na jeho demokratické, politické názory, naprostou svátostí. Jestliže není ani pro 4 nejvyšší Ústavní činitele země, tak jsme opět odsouzeni k nějakému protektorátu. Chápu, že demokracie je ve své podstatě laskavá, a i když při svém opakovaném, logickém vítězství sama ztrácí miliony těch nejlepších, má tendenci šetřit bývalé zastánce diktatury. Dokonce z nich, tak jako u nás po listopadu, dokáže udělat ty nejbohatší, s největším vlivem...Zajímalo by mě, jestli předkové Zingů, Aldů, různých možná Nováků, Gattringerů, Remešů, byli ti, co na Václaváku nadšeně hajlovali nad rakví spolusoudruha, tenkrát nacionálního, Heydricha. Nebo jejich dědečky přivezla z ráje NKVD?

R. Langer 27.10.2016 10:23

Re: Kalvodův výstřelek komického nepochopení

Máte pravdu, pane, nač si kazit chuť! :-)

P. Lenc 27.10.2016 10:21

Mohu, nebo nemusím

mít pana Kalvodu rád, ale má pravdu. To že se naši "představitelé" předvedli jako protektorátní vláda se nedá ničím okecat. Psal jsem to minulý týden, píši to dnes i s tím, že mně je nějaký dalajláma naprosto šumafuk.Pokud jsou necelá 2% obchodu s Čínou pro Zemana, Sobotku a spol.tak "důležité", aby protektorátní anální politika převážila nad ústavností, a nejsou za to potrestáni, tak dobře nám tak.My Čínu jako takovou v podstatě nepotřebujeme a ještě dlouho potřebovat nebudeme.Naopak, Čína potřebuje nás, náš a Slovenský středoevropský prostor.Jsou si velice dobře vědomi Bismarckova výroku, že kdo má Čechy, má Evropu.A podle toho také vypadají čínské "investice".Nikoliv průmysl a průnik do průmyslových zon, ale "investice" do fotbalu, pokusy ovládnout či založit banku a pod.A kdo tomuto totalitnímu režimu v tomto směru pomáhá, je buď slepý, nebo Tvrdík, který by měl být souzen za vlastizradu.

R. Langer 27.10.2016 10:21

Re: Ano je. Ale bacha na vás, Kalvoda a spol. Vy ji táhnete

Ano, pane marxisto, vaše přesvědčení o nutnosti diktovat soukromým osobám, co mají dělat ve svých soukromých prostorách vás do této pozice staví zcela neomylně. Ale vy to furt nechápete a pletete si marxisty s dalajlámou, místo abyste se podíval do zrcadla. ;-)

J. Kombercová 27.10.2016 10:19

Re: Pane Kalvoda,

To jste mu to nandal. :))

R. Langer 27.10.2016 10:18

Re: V Číně už dávno není totalitní režim.

Jo, stejně jako svoboda slova. A tady je? A tam?

R. Langer 27.10.2016 10:18

Re: V Číně už dávno není totalitní režim.

No, totalita je i tady u nás v západních zemích, ale zatím ještě není absolutní, takže vás za nekorektní politický projev zatím nepopraví, jenom zavřou nebo vyhodí z práce. Takže absolutní totalita je ve spojení s Čínou zcela funkční spojení. Nemusíto to zbytečně okecávat, když jste se navíc k myšlence mého příspěvku vlastně nevyjádřil.

J. Václavíková 27.10.2016 10:13

Re: V Číně už dávno není totalitní režim.

Ano. Buď je, nebo není. A tam je.

R. Langer 27.10.2016 10:13

Re: Již dlouhá léta se zajímám o Čínu.

Obávám se, že to s těmi vašimi vědomostmi nebude tak slavné, nebo že vycházíte z chybných premis. Protože o ideologii je to v Číně především, stejně jako u komoušů kdekoliv jinde na světě. Ale vy to určitě dobře víte, jenom to okecáváte.

J. Václavíková 27.10.2016 10:12

A ústava zakazuje vybrat si jiný tým než Českou republiku j

A ústava zakazuje vybrat si jiný tým než Českou republiku jako takovou nebo „jako součást rodiny evropských a světových demokracií“ (stále preambule ústavy). Kdy se octla Čína v rodině „evropských a světových demokracií“?

Toto bych vyzdvihla, mnozí už zapomínají, relativizují a otáčejí se zálibně směrem k východním despociím. Nejen tihle ,,činitelé".

J. Václavíková 27.10.2016 10:08

Re: Absolutní souhlas

Pokud nechali bez povšimnutí vládní asistenci rhodoské ostudě, tohle už jimi nepohne tuplem!

J. Lepka 27.10.2016 10:04

Úžasné,

jak se s kritikou páně Kalvodova textu ozvaly profláknuté "firmy" se snadno vysledovatelnými názory, ale i loutkovodiči.

A. Alda 27.10.2016 10:02

V Číně už dávno není totalitní režim.

Váš nový termín "absolutní totalita" je blbost. Stát buď totalitní je nebo není - nemůže být totalitním napůl nebo absolutně. Je to jako s graviditou: ženská "v tom" buď je, nebo není. Tertium non datur.

A v Číně totalita není. Patrně nevíte, co znamená slovo "totalita", když jste ho tak nepřípadně použil.

A. Alda 27.10.2016 10:00

Již dlouhá léta se zajímám o Čínu.

Žel, nejsem dost inteligentní na to, abych se naučil čínsky. Ovšem i přes tento svůj handicap toho o Číně vím dost, určitě víc, než většina českých občanů. Takže můj obdiv k Číně a Chanům je opřen o vědomosti, nikoli o ideologii.

I. Schlägel 27.10.2016 9:59

Re: Kalvodův výstřelek komického nepochopení

Škoda dobrého jídla? Já to řeším fyzickou námahou na horáku, nejlépe v kopcích :-)

K. Janyška 27.10.2016 9:56

Re: Ano je. Ale bacha na vás, Kalvoda a spol. Vy ji táhnete

Marxista Janyška ? Přeskočilo vám ? Kompozitivní teorie je antimarxismem a minikáry dětským sportem v AMK a fotbal byl pod ČSTV a pivo pod RaJ a vy kolaborantem ... Dzp.

J. Václavíková 27.10.2016 9:52

Re: Gratuluji JUDr. Kalvodovi

Přesně tak!

R. Langer 27.10.2016 9:50

Re: Čínští komunisti jsou bezvýznamní.

Jo? Běžte na náměstí v Číně veřejně hlásat něco o tom, jak jsou tamní komouši bezvýznamní. Oni vám to rychle vysvětlí. Ty milióny mrtvých by mohli o té "bezvýznamné síle" vyprávět. Vy vůbec nechápete, že v Číně vládne ABSOLUTNÍ totalita, a o nějakém jejím odvrhování si můžete leda tak nechat zdát. Proč by to asi tak dělali? Máte na to snad nějakou teorii? :-/

P. Remeš 27.10.2016 9:49

Re: Vláda dělá zahraniční politiku.

Také nerozumím tomu, proč by měla být Ústava v troskách ... to spíš velmi na hraně vnímám Kalvodovo vyzývání k občanské neposlušnosti !!

P. Remeš 27.10.2016 9:48

Re: Když už se ozval Kalivoda,

Podle mého soudu k prohlášení, že se NEMĚNÍ naše stávající zahraničně politická orientace, není nutné svolávat Parlament. A to, že Parlament dokonce k tomu zpětně mlčí, může sice někdo vnímat jako ostudu gigantických rozměrů, ale fakticky - a v tom s panem Schwarzem souhlasím(!) - prohlášení čtyř politických představitelů bylo tímto ze strany Parlamentu posvěceno. Kde je pak ale ta "protiústavnost", to mně uniká ... :oO

D. Polanský 27.10.2016 9:47

Ten manifest byl zbytečný, tak jako

pokřik kolem Dalajlámu. Na naší zahraniční politice se v praxi nic nemění. Spíš to vidím, že jako není o čem psát. Ledy se budou lámat až se dají do pohybu desítky miliony migrantů. Pak uvidíme, kdo a co. Nebude to trvat dlouho.

R. Langer 27.10.2016 9:46

Re: Vláda dělá zahraniční politiku.

Hm, vám je možná Čína cca stotisíckrát sympatičtější, ale to jenom proto, že netušíte, že si s těmi "islámskými říšemi" v ničem nezadá. Proto je také tak úspěšná v jejich ignoraci, stejně jako Rusko. Ve skutečnosti byste zplakal na výdělkem, není to tam o nic lepší.

P. Zinga 27.10.2016 9:44

Pane Kalvoda,

jste bývalý a neúspěšný, tak neotravujte vzduch!

Trpíte funkčním analfabetismem? Kde jste vyčetl, že ta "čtyřka" přísahala věrnost Číně? A kde je v ústavě, že musíme lézt "západu" (kdo je Západ?) do zadku? Není tam náhodou něco samostatnosti, suverenitě?

Zalezte a obhajujte radši ty své padouchy.

R. Langer 27.10.2016 9:40

Re: opravdu autor

Copak, také jste propadl kouzlu čínské bolševické propagandy? :-D

A. Alda 27.10.2016 9:39

Čínští komunisti jsou bezvýznamní.

V Číně vyhráli komunisti v roce 1949. Nejsou tam u moci ještě ani sto let. Je směšné brát je jako významnou sílu z hlediska Číny, čínského lidu a čínské historie - i dobyvatelská dynastie Jüan trvala déla. Přitom od Tenga (Teng Siao Pching) nastoupili čínští komunisti cestu dekomunisace a až přijdou na to, jak udržet říši bez komunistické ideologie i bez císaře, odvrhnou marxismus oficiálně.