6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Výstřelek komické servility

Bezprostředně po přijetí dalajlamy ministrem kultury navštívila ministerstvo zahraničí čínská velvyslankyně. Úřad okamžitě koncipuje prohlášení oddanosti Číně a „nejvyšší státní činitelé“ promptně supliku zveřejňují. Takhle nespěchal ani Emil Hácha do Berlína v předvečer okupace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 27.10.2016 10:13

Re: Již dlouhá léta se zajímám o Čínu.

Obávám se, že to s těmi vašimi vědomostmi nebude tak slavné, nebo že vycházíte z chybných premis. Protože o ideologii je to v Číně především, stejně jako u komoušů kdekoliv jinde na světě. Ale vy to určitě dobře víte, jenom to okecáváte.

A. Alda 27.10.2016 11:10

Hluboce se mýlíte.

V Číně jsou i lidé, kteří ještě vůbec nevědí o tom, že Číně vládne komunistická strana. Ani ta nechvalně známá "kulturní revoluce" západní marxistickou ideologií poblázněného Maa nedokázala zasáhnout všechny kouty Číny.

R. Langer 27.10.2016 11:34

Re: Hluboce se mýlíte.

Jo, tomu já klidně věřím, ale za prvé - neznalost neomlouvá, a za druhé - oni ti komouši ví, že takoví lidé existují, ale jsou jim u pr...., ovšem pokud by se o ně začal někdo opravdu zajímat, tak byste se nestačil divit, jak rychle a veřejmě by najednou začali být uvědomělí. Takže pohádky o místech, kde lišky dávají dobrou noc si nechte raději pro děti. Realita je jinde.

F. Navrátil 27.10.2016 12:51

Re: Již dlouhá léta se zajímám o Čínu.

Pane Alda, nepochybuji o vaší inteligenci, ale zkuste se zamyslet nad rozdílem mezi Tajvanem a ČLR. Ta vámi obdivovaná Čína se vedle několika milionů zavražděných a hladomorem zmařených životů, neustále hlásí k autorovi těchto zločinů Velkému kormidelníku Maovi. S touto sqadrou bychom skutečně neměli mít nic společného!

A. Alda 27.10.2016 14:30

Naprosto souhlasím s tím,

že Kuo Min Tang byl lepší variantou pro Čínu než komunisti. Tchaj Wan je mi mnohem symptatičtější co do politického uspořádání než kontinentální Čína.

Realitou ovšem je, že Čankajšek prohrál a na Formose byla nastolena skorodemokracie až po jeho smrti, s čímž on by vůbec nesouhlasil.

P. Remeš 27.10.2016 9:49

Re: Vláda dělá zahraniční politiku.

Také nerozumím tomu, proč by měla být Ústava v troskách ... to spíš velmi na hraně vnímám Kalvodovo vyzývání k občanské neposlušnosti !!

V. Vaclavik 27.10.2016 12:05

Re: Vláda dělá zahraniční politiku.

Az tu Cinska lidova republika ziska navrch, prestane vam to vadit.

P. Remeš 27.10.2016 9:33

Divně sluníčkářské ...

Při nejlepší vůli nejsem schopen rozpoznat, v čem vidí JUDr. Kalvoda protiústavnost. Proč by představitelé politických institucí nemohli ÚSTAVNĚ vydat prohlášení, že ve vztahu k nějakému jinému státu se nemění naše zahraničně politická orientace?? Nechci diskutovat o mravnosti tohoto jednání, nicméně různých nemravných "vlezdoprdelkovství" jsme v naší politice (i v politice našich spojenců) svědky dnes a denně všemi směry, byť jistě je správné takový přístup podrobovat analýze či kritice. Mělo by to ovšem být stylem "padni komu padni"

... ale to jde o morálku. Když už jde o ústavnost, takové přijetí Lisabonské smlouvy přece degradovalo naši státní suverenitu (tedy základní princip naší ústavnosti) neskonale destruktivněji než nějaký dopis do Číny. Ale to kupodivu našim ústavním právníkům vrásky rozhodně nedělá .... :o((

R. Langer 27.10.2016 9:31

Ano pane,

vidím to stejně. Pomatení blouznivci tady vykřikují cosi o marxistovi Dalajlámovi, ale čínským komoušům by nejraději lízali boty, ubožáci.

A. Alda 27.10.2016 9:39

Čínští komunisti jsou bezvýznamní.

V Číně vyhráli komunisti v roce 1949. Nejsou tam u moci ještě ani sto let. Je směšné brát je jako významnou sílu z hlediska Číny, čínského lidu a čínské historie - i dobyvatelská dynastie Jüan trvala déla. Přitom od Tenga (Teng Siao Pching) nastoupili čínští komunisti cestu dekomunisace a až přijdou na to, jak udržet říši bez komunistické ideologie i bez císaře, odvrhnou marxismus oficiálně.

R. Langer 27.10.2016 9:50

Re: Čínští komunisti jsou bezvýznamní.

Jo? Běžte na náměstí v Číně veřejně hlásat něco o tom, jak jsou tamní komouši bezvýznamní. Oni vám to rychle vysvětlí. Ty milióny mrtvých by mohli o té "bezvýznamné síle" vyprávět. Vy vůbec nechápete, že v Číně vládne ABSOLUTNÍ totalita, a o nějakém jejím odvrhování si můžete leda tak nechat zdát. Proč by to asi tak dělali? Máte na to snad nějakou teorii? :-/

A. Alda 27.10.2016 10:02

V Číně už dávno není totalitní režim.

Váš nový termín "absolutní totalita" je blbost. Stát buď totalitní je nebo není - nemůže být totalitním napůl nebo absolutně. Je to jako s graviditou: ženská "v tom" buď je, nebo není. Tertium non datur.

A v Číně totalita není. Patrně nevíte, co znamená slovo "totalita", když jste ho tak nepřípadně použil.

J. Václavíková 27.10.2016 10:13

Re: V Číně už dávno není totalitní režim.

Ano. Buď je, nebo není. A tam je.

R. Langer 27.10.2016 10:18

Re: V Číně už dávno není totalitní režim.

Jo, stejně jako svoboda slova. A tady je? A tam?

A. Alda 27.10.2016 11:15

Re: V Číně už dávno není totalitní režim.

Není. Totalita tam není.

Protože totalita znamená totální ovládnutí společnosti a všech jejich institucí. Totalita je když stát jej jedinou mocí, jediným mecenášem, jediným podnikatelem, jediným výrobcem, jediným zaměstnavatelem, jediným obchodníkem, jediným poskytovateleme sociální péče, jediným tvůrcem hodnot, jediným producentem kultury... atd. atp. To jsme u nás měli před rokem 1990. Socialistické Československo byl přímo vzorový totalitní stát (nikoli však NDR, PLR, MLR...). Čína není totalitní stát, protože stát tam neovládá totálně vše. Jsou tam soukromí výrobci, soukromí zaměstnavatelé, nestátní církve. Není to totalitní stát.

R. Langer 27.10.2016 11:37

Re: V Číně už dávno není totalitní režim.

V Číně snad komunistická strana neovládá celou společnost a všechny její instituce? Tak to jste byl asi v nějaké jiné Číně, jinak si to nedokážu vysvětlit. Jsem si naprosto jistý, že "soukromý" tam není absolutně nikdo a bez svolení strany si nezaložíte ani internetovou stránku. Ale jak říkám, to vy dobře víte, tak nevím, proč tvrdíte takové nesmysly.

J. Václavíková 27.10.2016 11:38

Re: V Číně už dávno není totalitní režim.

Jste úplně mimo. Tradičně.

B. Hudzieczek 27.10.2016 21:50

Re: V Číně už dávno není totalitní režim.

V tom případě nebyla totalita ani u nás před rokem 1990, protože tady bylo poměrně rozsáhlé družstevní vlastnictví. Nehledě k tomu, že byli i samozásobitelé a dokonce i soukromě hospodařící zemědělci, kteří přetrvali 40 let snah o kolektivizaci.

A i v té kultuře se dařily nacházet niky, které unikly bdělosti dozírajících orgánů.

V Číně to není stát, který ovládá vše, je to Komunistická strana Číny, která je vykonavatelem totalitní moci.

A příslušníci nestátní církve jsou m. j. zhusta nedobrovolnými dárci orgánů pro majetné zájemce z USA a jiných zemí.

R. Langer 27.10.2016 10:18

Re: V Číně už dávno není totalitní režim.

No, totalita je i tady u nás v západních zemích, ale zatím ještě není absolutní, takže vás za nekorektní politický projev zatím nepopraví, jenom zavřou nebo vyhodí z práce. Takže absolutní totalita je ve spojení s Čínou zcela funkční spojení. Nemusíto to zbytečně okecávat, když jste se navíc k myšlence mého příspěvku vlastně nevyjádřil.

A. Alda 27.10.2016 11:17

Absurdní.

Vy jste opravdu hlupák. Když chcete užívat odborné termíny, měl byste se aspoň rámcově seznámit s jejich obsahem. Jenomže i k tomu je třeba aspoň trochu inteligence...

R. Langer 27.10.2016 11:40

Re: Absurdní.

Těžko se diskutuje o odborných termínech s někým, kdo tady tvrdí, že v Číně vlastně nevládne totalita. Myslím, že základní pojmy byste si měl zopakovat spíše vy, ať tady neplácáte takové nesmysly, vy ynteligente. :-P

K. Janyška 27.10.2016 9:24

Ano je. Ale bacha na vás, Kalvoda a spol. Vy ji táhnete

zločinným směrem. K fašismu občanské společnosti... Dzp.

R. Langer 27.10.2016 9:31

Re: Ano je. Ale bacha na vás, Kalvoda a spol. Vy ji táhnete

No jo, to marxista Janyška pozná na první pohled! Konkurence! :-D

K. Janyška 27.10.2016 9:56

Re: Ano je. Ale bacha na vás, Kalvoda a spol. Vy ji táhnete

Marxista Janyška ? Přeskočilo vám ? Kompozitivní teorie je antimarxismem a minikáry dětským sportem v AMK a fotbal byl pod ČSTV a pivo pod RaJ a vy kolaborantem ... Dzp.

R. Langer 27.10.2016 10:21

Re: Ano je. Ale bacha na vás, Kalvoda a spol. Vy ji táhnete

Ano, pane marxisto, vaše přesvědčení o nutnosti diktovat soukromým osobám, co mají dělat ve svých soukromých prostorách vás do této pozice staví zcela neomylně. Ale vy to furt nechápete a pletete si marxisty s dalajlámou, místo abyste se podíval do zrcadla. ;-)

K. Janyška 27.10.2016 19:12

Re: Ano je. Ale bacha na vás, Kalvoda a spol. Vy ji táhnete

Marxista Janyška ? Přeskočilo vám ? Kompozitivní teorie je antimarxismem a minikáry dětským sportem v AMK a fotbal byl pod ČSTV a pivo pod RaJ a vy kolaborantem ... Dzp.

K. Janyška 27.10.2016 19:15

Re: Ano je. Ale bacha na vás, Kalvoda a spol. Vy ji táhnete

A kouření svinstvem. Zemřel mi na něho otec, bratr a švagrová. Alem zda kouří gve svých soukomých prosdtoráchkuříci je mi ukradené, pokud je ovšem nenabízí veřejnosti podle živnostenského nebo jiného zákona... Dzp.

P. Rudolf 27.10.2016 9:19

Absolutní souhlas

včetně důrazu na to, že tady sice máme čtveřici nejvyššíčh ústavních činitelů, která se zachovala mimořádně odporně, slabošsky a zrádně, ale kde jsou další naši zástupci, ministři, poslanci a senátoři, se svým odporem vůči takovému činu a s požadavkem na jasné vysvětlení, včetně odkrytí karet, proč se tak vlastně stalo. A občané mají plné právo to na nich vyžadovat.

J. Václavíková 27.10.2016 10:08

Re: Absolutní souhlas

Pokud nechali bez povšimnutí vládní asistenci rhodoské ostudě, tohle už jimi nepohne tuplem!

P. Krešňák 27.10.2016 9:01

Bohužel je to tak...

... pane Kalvoda. Je to velmi smutné. Já za sebe musím říci, že všichni co podepsali ten panflet jsou sr..čky. Není více co dodat. Krešňák