7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
lLukášová 10.7.2007 9:26

Jediná kvalifikace

Jedinou kvalifikací Jiřího Dienstbiera je to, že je neoficielním tchánem Bursíka.Malá domů. Jinak zklamal ve všech směrech. Ať žije zelený teror!

Štváč 10.7.2007 9:16

stejní

Vzpomeňme na Klausovu manipulaci po volbách, kdy váhal s Topolánkem a spojil by se i s čertem, jen kvůli oposmlouvě s ČSSD, která by mu zaručila další prezidentství, bez ohledu na nějaký vývoj ČR. To přece nemůže být znovu kandidát na Hrad, kde jej tak rádi vidí komunisti. Jen to nesmí říci nahlas, to by se chameleon moc zlobil. Dienstbier je na tom ovšem stejně. Člověk nepevných zásad, tíhnoucí ke komunistům, který nechytil v 68r. ten "správný vítr."

helman 10.7.2007 8:35

Re: autor se plete....

Sohlasím, pan  darovaný profesor dělá skutečnou ostudu.. S větou autora článku:  "Václav Klaus za pět let svého působení na Hradě dokázal, že je vhodným prezidentem"  zcela, ale zcela nesouhlasím. Spíš se za to, jakého máme prezidenta stydím, ne sice tolik jako za Husáka, ale i tak dost. Na druhé straně úvahy o panu Dienstbierovi jen svědčí o tom, jak ubohý je výběr mezi našimi politiky. Prezindentem by měla být určitě nějaká kapacita, vědecká nebo umělecká například. Naštěstí je vliv presidenta na můj život nepoměrně menší než zdraví mých dětí a mého psa. Takže pro mne za mne může být presidentem třeba Kájínek, horší už to nebude. 

Lubomir Ptáček 10.7.2007 8:31

Mají to těžké

Výběr Jiřího Dienstbiera svědčí o tom, jak nesnadné je nalézt vhodného kandidáta, nota bene takového který by měl proti Klausovi naději na důstojný výsledek. Socialisté určitě zvažovali i novou tvář, ale neodhodlali se k ní. Možná k vlastní škodě, času je zatím dost. Ale kdo ví, kandidát také nemůže být osobnost lidu neznámá.

Jediný, kdo by snad mohl mít naději na úspěch, je Karel Swarzenberg. Přál bych komoušům, aby dostali stranický příkaz jej volit. To by byly paradoxy!

oakman 10.7.2007 8:18

Re: Re: Začarovaný kruh českého presidentství

o co se chce opírat ?

...o půlitr....to mu jde dobře;-)

Ruda 10.7.2007 8:10

Re: s komunisty mluví

No nevím u pana Diensbiera se není třeba strachovat, že se s komunisty nemluví, vždyť to je také bývalý komunista a jak už někdo kdysi napsal to je něco podobného jako bývalý černoch. Doporučoval bych všem aby si alespoň trochu namáhali mozek, kdy se staly největší lumpárny, před rokem 1968 anebo po něm, kdy byla odsouzena dr. Horáková ad., takže všichni ti, kteří kolem roku 1968 převlékli kabát a najednou jsou z nich bojovníci proti komunismu jsou mi velmi podezřelí. Takže hurá už se zase uvažuje o tom, že bychom mohli mít prezidentem komunistu.

huhu 10.7.2007 8:04

Re: Začarovaný kruh českého presidentství

Dienstbier je typický "druhý vítěz" - ve všech volbách prohrál...o co se chce opírat ? o důvěru a čachry stranických sekretariátů - jako za totality.

Haui1 10.7.2007 8:03

Re: Re: Dienstbier

To je něco jiného, aspoň pro některé přispívatele :o)))

huhu 10.7.2007 8:02

Re: Re: Re: Re: s komunisty mluví

to že Klause volila ksčm není vůbec jisté a ani to nebylo třeba, stačily hlasy ODS+čssd. Ale to, že ti kdo dnes počítají s vlastní koalici s ksčm ti kdo  "s komunisty nemluvili" je  jasné naprosto . Prostě opět vodu káží, víno pijí..

oakman 10.7.2007 8:01

Začarovaný kruh českého presidentství

Jivka Dínstbív je v kontextu obsahu oranžovorudého "stink tanku" celkem civilizovaná volba - mohli jsme čelit nominaci např. Jičínského, Rychetského a jiných representantů našeho Jurassic Park.

Nicméně, je to zase parlamentně - vládní recyklát. Je trochu zarážející, že z 10 milionu lidí nelze vybrat lépe. Nechce se mi věřit, že duel Klaus - Dienstbier je to největší show, kterého jsme śchopni

hroch 10.7.2007 7:48

autor se plete....

pan profesor delá ostudu...

odborar 10.7.2007 7:47

Re: A Dienstbiera nechte kde je...

exhumace politických mrtvol se nevyplácí..;-D

odborar 10.7.2007 7:46

A Dientsbiera nechte kde je...

Exhumace politických mrtvol se nevyplácí..;-D

odborar 10.7.2007 7:44

Klaus za pět let na Hradě vytvořil svůj kult ješitnosti a zahledění se sama do sebe..

Což potvrzují nejen výstupy jeho kanceláře při návštěvě Putina, kdy se řevnivostí dvou nejvyšších politiků bavila celá Evropa, ale i polemiky o klimatu, kde se snaží o prosazení svého průmyslového náhledu na změnu podnebí. Jeho nešťasné polemiky o architektuře budoucí knihovny a nabádání soudce, aby změnil rozsudek v případě rozmazlené Terezy, který by měl ještě ho přehodnot, ho postupně diskvalifikují z mandátu prazidenta. Rovněž jeho postupně deformující se  náhled na kolektivní investování, kdy se chová jako čestný předseda ODS a klidně podepíše zákon sgueeze out, který je v rozporu nejen s ústavou, nejen s evropskou směrnicí 2004/25/ES a dalších doprovodných zákonů, nejen se Všeobecnou deklarací lidských práv, ale především s proklamovaným prohlášením jeho i ODS, že soukromý majetek je nedotknutelný. Přitom Evropský soudní dvůr všechny země včetně ČR varoval, aby do přijetí směrnice 2004/25/ES nepřijímaly vlastní novely zákona. Ale to přesně ODS i klaus udělali a poškodili tisíce akcionářů o 30 miliard. 17 senátorů mělo více rozumu a podalo ústavní stížnost proti tomuto diskriminačnímu zákonu, který v podání a úpravě ODS porušuje lidská práva v ČR. Z těch vybírejte kandáta na prezidenta, protože ti mají v těle více cti a smyslu  pro spravedlnost, kterou by měl právě prezident mít! >-

PROKOP BUBEN 10.7.2007 7:29

Re: Re: špinavé peníze

 Zatímco výjimečně vyvinuté mozkovny pochopily, že se otvírá bezbřehá možnost pro hopchštaplery všeho druhu a bolševické i jiné darebáky, jak si přivlastnit státní i soukromý majetek v AKCI - URVI et ORVI.......Jejich vděčnost k tomuto výkvětu všeho občanstva je pak pochopitelně tomuto úměrná......Železný, Křejčíř, Kožený atd. jsou podobně, jako bolševičtí zločinci - VYSMÁTÍ......

ucitelas 10.7.2007 7:28

Re: Re: Re: Re: s komunisty mluví

jsi idiot franku

xx 10.7.2007 7:22

Re: Dienstbier

No jo, Václav Klaus požádal o hlasy komunisty. To Jiří Dienstbier nebude muset, oni mu to komunisti už nabídli sami. Že?

Frank 10.7.2007 7:21

Re: Re: Re: s komunisty mluví

A kdo pomohl Klausovi ke zvolení? Možná byste se měl starat o vlastní národ a studovat, kdo mu škodí a kdo prospívá.

Olina 10.7.2007 6:47

Re: Re: Re: s komunisty mluví

Je smutné,že tohle nám musí připomenout Slovák.Jinak pane Kralovici díky za příspěvek.

PROKOP BUBEN 10.7.2007 6:23

Re: Jsem pro Klause a pro přímou volbu.

 Těm,i preocenty bych se opravdu, ale opravdu tak vehementně neoháněl......I vyložený populistický kašpar může být stádem obdivovaný.....Pokud by nebyl na Hradě, pak by se čubrnělo.......Nakonec neoficielně v anketě o nejlepšího z nejlepších vyhrál Jára Cimrman a Klaus se motal v anketě o nejhoršího okolo třetího místa........

marv 10.7.2007 6:17

Re: špinavé peníze

...už zase ten nesmysl se špinavými penězi ! VK řekl, že ekonomika tento pojem nezná a že špinavé peníze jsou záležitost pro "orgány činné v trestním řízení". Ale ta je pro primitivní mozky asi moc složitá myšlenka ...

Jarouš 10.7.2007 5:52

Re: Dienstbier

Přejímáte bláboly novinářů. Klaus nikdy neřekl ani nenapsal, že neexistuje globální oteolování. Prohlásil pouze, že není zcela průkazný vliv člověka na ně a že ohromné částky případně investované na jeho ovlivňování nikdy nebudou úměrné výsledku a celosvětově sníží životní úroveň.

Jinak doporučuji použít zdtavý rozum na bláboly zelených.

Milan Kralovic 10.7.2007 4:32

Re: Re: s komunisty mluví

Spomente si, kto a co pomohlo Havlovi k druhemu zvoleniu. Za to sa treba viac hanbit, ako za to, ze za Klausa hlasovali komunisti. A za koho mali hlasovat?! Pozrite sa ako Klausovi zalezi na Ceskom narode! Na com zalezi a zalezalo Havlovi?

Vy vsetci antiklausovci si ani neuvedomujete, ako skodite Cesku.

Milan Kralovic 10.7.2007 4:28

Re: Dienstbier

Predpojatost spravnym smerom je velmi dobra vec.

Viktor 10.7.2007 3:27

Dienstbier

není osoba neznámá - po tzv.samet..revoluci existovaly 3 skupiny fanynek: dienstbierovky, havlovky a klausovky.Autor zřejmě neví, kdo byl Jiří Dienstbier, jinak by to mohl osvětlit. VáclavKlaus byla neblahá volba - požádal o hlasy komunisty a byl zvolen až asi v devátém kole. Podvodná kupon.privatizace, umožnění tunelovat výměnou za získání moci,jednostranný ekonomismus ,zastydlý nacionalismus,  prosazování"neviditelné ruka trhu" z konce 18.stol.,nesmyslná tvrzení, že neexistují špinavé peníze, nyní , že neexistuje globální oteplování, euroskepticismus prosazovaný v zavilé touze po udržení moci, řada nesplněných slibů, předstírání zájmu o lidi, návštěva Putina, který jeho a Lívii Klausovou "přijal v komnatách, kam jiný smrtelník nevstoupí, atd. Pane autore, jste předpojatý, že?

jiří s 10.7.2007 3:17

Kdo koho volí?

Zatím nikdo nikoho. Volba bude až příští rok. A zatím je známý jen jeden kandidát, Václav Klaus, který se férově k zájmu kandidovat přihlásil. Jiří Dienstbier by měl o funkci určitě zájem, ale zatím koketuje a oficiálním kandidátem není a možná ani nebude, když se bude bát výrazné prohry.

Důvod, proč senátoři Klubu otevřené demokracie (teď) nemají chuť volit VK, by mohl autor třeba hledat ve velmi rozdílném pohledu na EU a zahraniční vztahy vůbec (např. na Putina nebo Kazachstán). Protože prezident nemá vůbec žádné pravomoci v oblasti daňové nebo sociálních dávek (má je vláda a parlament), nemusí se levicové liberálnosti případného prezidenta dotyční senátoři obávat. Osobně bych se u JD obával jeho zahraničněpolitických názorů, i když z jiných důvodů, než se lekám těch Klausových (oba pánové by se snad mohli shodnout na sympatiích k Miloševičovi a odporu vůči zásahu NATO).

JD je opravdu méně aktivní než VK, také těch knížek napsal podstatně méně. ;-) Že je ho málo vidět v českých médiích nemusí značit neschopnost nebo nízkou profesní úroveň, vždyť česká média se zajímají více o hvězdičky popkultury a momentální funkcionáře žvanící v televizních debatách, než o odborníky. Např. o EU žvatlá mnoho poslanců, ale Prof. Petra Fialu, PhD (MU Brno), autora několika odborných knih o EU, jsem v televizi neviděl už několik let. (Petr Fiala se ze současných stran se nejspíš kloní k ODS, i když se snaží být odborně neutrální. )

Nehájím tu JD, za prezidenta bych ho chtěl mít ještě méně než VK (nebo jakéhokoli jiného bývalého premiéra snažícího se řídit vládu současnou), ale polemizuji se stranicky bojovným výpadem autora spjatého z think tankem jedné z potenciálně soupeřících stran.

Jarda 10.7.2007 3:12

Re: s komunisty mluví

pokud si dobre pamauji byl to Klaus kdo dekoval komunistum za hlasy, ktere mu pomohly ke korytu.

Milaz 10.7.2007 0:52

Co Klaus dokázal?

Dle mého předvedl super loupež před zraky celé republiky a ještě si za to nechal zatleskat. A děkovačka byla tak velká, že je prezident. V této roli dokázal, že je zbabělý (to, že zjevně straní své straně ODS bych mu nevyčítal, jen mě štve, že se najdou tací, co tvrdí, že je nestranný) a nedokázal vyvolat druhé volby (strach, že Paroubek sežene jeden hlas).

Milan 10.7.2007 0:47

Jsem pro Klause a pro přímou volbu.

Přestože panu Klausovi důvěřuje víc jak 70 % občanů, partička politických příživníků se snaží intrikovat proti němu a dosadit si na Hrad poslušnou loutku, která jim v ničem nebude překážet.

huhu 10.7.2007 0:07

s komunisty mluví

počty jsou jasné - prti ODS má naději jen koalice která bude mít hlasy komunistů. Že by najednou Štětina, zelení a další pravdaláska se komunistů přestali štítit a mluvili s nimi ? 8-o