8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: „Všetci kradnú!“ Nejvíc ale Babiš

Zatímco normální občané ze svých vydělaných tisíců platí daně, Andrej Babiš, toho času ministr financí, který na ostatní vymýšlí kontrolní hlášení či EET, ze svých korunových dluhopisů v celkové sumě 1,5 miliardy šikovně neplatí nic.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Těhanová 6.2.2017 8:44

Re: Je kouzelné

Bože, ta zášť ale zatemňuje mozek!

M. Těhanová 6.2.2017 8:40

Re: Konejte !!!

Jestliže neznáte souvislosti, KDY SE ROZHODL JE KOUPIT, tak nemelte. Je to naprosto stejná situace jako se solárními elektrárnami, které byly schváleny před Silvestrem( tuším 2012?). A to řeší soudy a je to bráno jako podvod. Babiš je a byl největší zloděj v tomto státě. Kobliháři volte si ho a zastávejte se ho, když jste tak tupí.

K. Krejčů 6.2.2017 8:38

Re: Všeci kradnů

Neoznačujte prosím voliče pana Babiše za tupohlavy. Když se rozhlédnete po "tradičních" stranách, musíte konstatovat, že zklamaly už všechny a hrají nečistou hru. U Babiše je alespoň naděje, že dá hospodaření státu do pořádku. Je totiž velmi pracovitý a schopný. Sobotka s "navrčenými" průpovídkami od poradců či teoretik Fiala nejsou bohužel schopni činnosti, která by k něčemu vedla.

P. Dvořák 6.2.2017 8:38

Re: Aniž bych obhajoval Babiše, takhle to sice jde napsat,

Místo vašeho tupého plácání si raději počkáme.

Pokud je to, jak říkáte, jistě se toho chopí "ohaři" z nově reorganizovaných policejních týmů a nebude trvat dlouho, Babiše si odvedou v medvědovi.

J. Vintr 6.2.2017 8:38

Re: Je kouzelné

Babiš úspěšný je, ale podnikatel není ani omylem ...

J. Vintr 6.2.2017 8:37

Re: Všeci kradnů

U nás je ten problém, že kvůli obecné matematické negramotnosti národa leží čísla v řádu miliard zcela mimo představivost velké části voličů. Proto lidí vzrušuje víc pár desítek tisíc, které kdysi Sobotka "ušetřil" na poslaneckých náhradách, než fakticky nakradené miliardy.

J. Macků 6.2.2017 8:30

Re: Všeci kradnů

Pravda je, že před pár lety by 6 % bylo v pořádku, ale při dnešních záporných úrokových mírách to může být problém.

J. Macků 6.2.2017 8:23

Re: Je kouzelné

Dobré připomenutí prohřešků liliově čisté ČSSD, když si někdo dá práci, najde to samé u lidovů, VV, ANO, TOP 09 a dalších účastníků vlády nejen centrální. Za všechno ale může ODS, dobře jí tak, když si to nechá líbit.

O. Musil 6.2.2017 8:23

Re: Všeci kradnů

No, on zcela v pořádku být vůbec nemusí. Problém totiž není ani tak v těch korunových dluhopisech (ty jsou podle všeho na hraně), ale v tom, že je prodal své vlastní firmě s úrokem 6%. Což je úrok vysoce převyšující běžné sazby, za které by mohl Agrofert získat úvěr komerčně (pokud by ho tedy potřeboval). Ono je to logické, s nízkým úrokem by toto finanční perpetuum mobile nefungovalo.

Ostatně trestní oznámení v tomto smyslu bylo podáno, takže uvidíme, jak se k němu finanční správa postaví ;)

V. Němec 6.2.2017 8:16

Re: A co?

Ale rozumím, rozumím. Bavme se o zákonech ne o morálce, tu by jsme nenalezli. Co dovolí zákony, to je nepostižitelné a ty jsou teda pěkná zmatečnost a děravost.

P. Rudolf 6.2.2017 8:09

Re: Je kouzelné

A já myslel, že Štěpánek je bývalým členem Bratrstva modré kočičí pracky, nikoliv ČSSD?! Ale třeba víte víc.

J. Macků 6.2.2017 8:05

Všeci kradnů

Postup pana Babiše je určitě právně v pořádku, morální určitě není. U podnikatele bych to sice nerad, ale bral, u politika ne. V o něco slušnějších zemí odcházejí politici z politiky za daleko banálnější prohřešky morálního charakteru, pan Babiš by se měl inspirovat a odejít také. Měli by na to alespoň reagovat jeho voliči, ale tupohlavému dav jeho příznivců zřejmě stačí jeho propaganda jak maká, jak všeci kradnů, pár koblihů, přemýšlení bolí. Že tupohlavý dav je schopen různých zvěrstev ukazují čerstvé i dávnější dějiny, Hitler byl také legálně zvolen, i komunisti u nás i jinde.

F. Havala 6.2.2017 8:00

Re: k čemu jsou zákony

Můžete konkrétně říci, které akcionáře okradl. Jako jediný vlastník, jedině sám sebe.

J. Kulheim 6.2.2017 7:55

Re: Je kouzelné

Biolíh, Kakaová aféra-komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt Stanislava Grosse , Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl,

Lidový dům, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, úroky z rozpočtových deficitů, Peťu z Budišova,Mrázka,který exceloval za 8 let vládnutí ČSSD,Krejčíře,který podporoval Grosse směnkami,stejně jako Babiš,který měl linku i v noci,Pitra se ziskem Setuzy za hubičku od Palase,Onderku studujícího na mezinárodní VŠ,aniž by splňoval dvě podmínky-domácí VŠ a 2 leta vysokého manažerství,o Rátha s Kralovičovou,kteří dodnes nevysvětlili,proč jim farmac.firmy platily miliony za setkání s nimi, solární energie sebere z kapes občanů za 15 let 1000 miard Kč, Sobotka- Bakala, Česká pošta, Hašek- motocyklové závody, neplacení dluhů, střílení na křtu knihy, B.Ďuričko

F. Havala 6.2.2017 7:55

Konejte !!!

Pokud víte, že někdo krade, podejte trestní oznámení. V opačném případě jsou to kecy, kecy, kecy. V případě dluhopisů, ministerstvo pod vedením konkrétního ministra připravilo zákon. Parlament tento zákon schválil. Pan Babiš postupoval podle platného zákona. Pokud se řadíte k exotům, kteří dodržování zákona nazývají "ojebováním", říká to o Vás více než desítky článků, které píšete.

J. Kulheim 6.2.2017 7:52

Re: Zákon je minimum morálky

Soudce soudí podle zákonů. K soudu se nechodí pro spravedlnost, ale pro rozsudek.

Existují psané zákony a zákony nepsané. Psané zákony se začaly psát až ojebávači začali obcházet zákony nepsané. Na to, že krást se nemá, já nepotřebuji zákon. Rodiče mne tak vychovali. Toto jsou krádeže podle zákona. Zákona, který potřebují zloději. Slušně vychovaní ví, brát z cizího není normání i když neporušuje zákony.

R. Franc 6.2.2017 7:50

Re: A co?

Vy tomu nerozumíte, nebo nechcete rozumět. Nikdo Bureše nechce zavřít - jde o jeho "Všeci kradnů" a o to, že jako estébák má základní hesla komunistů perfektně zažitá, v tomto konkrétním případu "Kdo nekrade, okrádá rodinu", To všechno je u člověka jeho morálních kvalit naprosto pochopitelné (ostatně skutečně se podobných jebačů vyskytlo již více - i když tenhle je o třídu nad nimi), ale normální lidi štve to, že jako ministr financí nechá špiclovat a prohledávat kapsy drobným podnikatelům, aby s vybranými daněmi mohl šeredit - čím víc se vybere, tím víc se "ztratí". Asi tak.

P. Rudolf 6.2.2017 7:39

Je kouzelné

jak v případě třeba takových vrcholných sportovců, kteří by v naprosté většině bez státních peněz svou kariéru vůbec ani nerozjeli, vyřváváme "Češi, Češi...", přesto, že ti nejúspěšnější z nich už dávno daní mimo republiku, ale u úspěšného podnikatele nám podobné daňové optimalizace vadí a křičíme "fúúúj"!

Jestliže se Babiš dopustil jakéhokoliv trestného činu včetnê porušení pravidel při správě cizího majetku, ať je státními orgány přísně, ale spravedlivě potrestán. Je-li to však pouze jistým způsobem nemravné, ať ho ve volbách, uzná-li to za vhodné, potrestá volič. Každopádně zločinci z ODS ať raději zalezou a mlčí.

V. Kotas 6.2.2017 7:39

Re: Bohoušek se zlobí, že na " úhlavního " koaličního

K vaší poslední větě - už aby to bylo.

J. Fridrich 6.2.2017 7:34

Bohoušek se zlobí, že na " úhlavního " koaličního

Bohoušek se zlobí, že na " úhlavního " koaličního partnera nefunguje ta " krásná a velká " česká závist k úspěšným a - považte - bohatým... To mu nemohou slábnoucí socdemáci odpustit. Na autora článku evidentně funguje..

Pan Babiš vedl a vede své firmy dobře a k růstu - obdobně vede finance naší země a dává do pořádku vaše cca 20 roků trvající NEPOŘÁDKY - co Babiš ušetří, to socdemáci v čele s Bohouškem rozdají a " vypínají hrud' ".. Copak při dojednávání koalice před třemi roky nevěděl, že má Babiš Agrofert a Mafru ? To mu nevadilo a nyní před volbami mu to tolik vadí, že ten zákon přeskočil při projednávání mnoho jiných - a už je na světě.. Bohoušek je trapný a stejně mu to nepomůže.. On si vůbec neuvědomuje, že pokud to napadání přestane ANO-Babiše bavit a z koalice vystoupí, tak z Bohouška bude NULA - ani pes po něm neštěkne.

B. Michal 6.2.2017 7:33

Re: k čemu jsou zákony

Vyvedl peníze z firmy, ošidil akcionáře.

B. Michal 6.2.2017 7:32

Re: Článku rozumím

Jsou to úroky z půjčky, to snad patří do nákladů nutných k dosažení zisku, ne?

Samozřejmě by to normálně (vůči cizímu věřiteli) nemělo smysl, ale když si Babiš a.s. půjčí od Babiše-občana, je to navíc ještě vyvedení peněz z firmy (a.k.a. tunelování).

J. Bruner 6.2.2017 7:27

Re: Zákon je minimum morálky

zkuste domyslet konkrétní působení vší morálnosti. Např.soudce řekne, že jste jednal podle zákona, ale podle jeho morálky vás odsoudí k trestu. Vás konkrétně. Budete s tím souhlasit? Lze mít ve společnosti dva paralení systémy chování? Výsledkem je anarchie, která dříve či později napadne všechny.

V. Němec 6.2.2017 7:23

A co?

Republiku ojebávají stovky jebačů od roku 1989 a žádný z nich v právním Česku nesedí, neboť to není protizákonné.

Nyní ti autoři těchto zákonů se probudili a Babišovi to chtějí zatrhnout. Ale to by se musel změnit celý právní řád a na to není,jako vždy, vůle. To by nedostalo pak to ojebávání i na ně. Asi tak

V. Kotas 6.2.2017 7:13

Je zajímavé, že politikům, kteří toto " ojebávání " státu

vymysleli a prosadili, to dochází a vadí až nyní a jen u Babiše. Přitom stejně jako Babiš, postupují desítky tisíc lidí a nebýt Babiš v politice ( a tím pádem nepřekážet zavedeným strukturám/mafiím ), tak si toho nikdo ani nevšiml.

J. Kulheim 6.2.2017 6:52

Zákon je minimum morálky

To co je ještě zákoné nemusí být morální. Pohybuje se na hraně zákona, Od "státu", tj od daňových poplatníků pobírá dotace. On slovo morální nezná. Snaží "ojebat" stání pokladnu, prot musí také prošacovat kdejakého chudáka , který stát nepotřebuje téměř k ničemu.

J. Bruner 6.2.2017 6:48

Re: k čemu jsou zákony

mohl byste mi popsat, jak se nechoval podle zákona? Kde ho porušil?

A. Bocek 6.2.2017 6:48

Podstatné je , na co tak důležitého

právnická osoba Babiš potřebovale 1,5 mld. Kč od fyzické osoby Babiš a zda to vůbec proběhlo účetnictvím . Přeji hodně pevné nervy finančnímu úředníkovi, který toto bude zjišťovat.

P. Maleček 6.2.2017 6:06

Závistivý Štěpánek

No obecně má Štěpánek pravdu, ale ať to čtu jak čtu kape z toho textu především závist. A tak je otázkou co by udělal Štěpánek mít ty Babišovy, ano páchnoucí miliardy.

Myslím že by mu, jak Babišovy, voněly úplně stejně. A udělal by to samé.

D. Stirský 6.2.2017 5:47

Článku rozumím

až na to, že nechápu, jak si emitenti dluhopisů snížili o 90 miliónů daňový základ.