8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: „Všetci kradnú!“ Nejvíc ale Babiš

Zatímco normální občané ze svých vydělaných tisíců platí daně, Andrej Babiš, toho času ministr financí, který na ostatní vymýšlí kontrolní hlášení či EET, ze svých korunových dluhopisů v celkové sumě 1,5 miliardy šikovně neplatí nic.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Krejčů 6.2.2017 10:43

Re: Všeci kradnů

Převyšující běžné sazby? Než to napíšete, pozeptejte se v bance, za kolik Vám půjčí. 5 až 10%.

K. Krejčů 6.2.2017 10:40

Re: Malé kupecké počty

Babiš není průměrný daňový poplatník. Bohudík pro něho a možná i pro nás. Přesuňme se z pohádek do reality. Jak dlouho myslíte, kdyby "morálně čistý" Babiš vstoupil do politiky bez svého finančního zázemí a ostrých loktů, by v naší politice vydržel? Politika není pro Mirky Dušíny.

J. Kratochvíl 6.2.2017 10:39

platí i pro Štěpánka biblické kdo z vás pánové

nemáte vinu můžete házet kamení, jinak držte hubu a platí to také na Štěpánka. Babiš možná nepřišel ke svému bohatství vždy úplně správně, ale jeho bohatství je užitečné i dalším občanům této země. Dává zaměstnání tisícům lidí a nyní to vypadá, že dává dohromady i veřejné finance a a tím šlape na kuří oka Štěpánkům a dalším tunelářům, kteří zde řádili 27 let.

Budu volit Babiše určitě není horší než ti,kteří zde tunelovali do teď, Štěpánkům navzdory, aby nám nenadávali do koblihářů apod., šmejdi !!!!

M. Šejna 6.2.2017 10:38

pane Štěpánku

mě zajímá jen to, zda Babiš "ojebal" stát dle zákona, nebo protizákonně. A jak všichni neradi připouštějí, tak to bylo zcela v souladu se zákonem. Však to také Babiš několikrát zopakoval, že jednal přesně podle zákona schváleného v dobách, kdy byl ministrem financí jistý Miroslav Kalousek.

M. Valenta 6.2.2017 10:33

Re: Ještě přidáme konkretní případy.

To je sice hezké i pravdivé, jenom nevím co to má společného s příspěvkem pana Houšky (snad jen to, že Rath začal u ODS).

F. Lesniak 6.2.2017 10:21

Re: Je tu jediná otázka,

Pokud je mi známo, tak trestní oznámení podáno je. A to ne na to, že Bureš koupil sám sobě svoje korunové akcie, ale že hrubě nesedí částka, kterou vykazoval v příjmech. Mimochodem, proč Bureš nepodal na Kalouska trestní oznámení, když veřejně vykřikuje, že Kalousek je zloděj? A proč Kalousek nepodal trestní oznámení na Bureše pro pomluvu?

P. Lenc 6.2.2017 10:19

Re: Ještě přidáme konkretní případy.

Ano pane Kulheime, je to přesné.Ale některým jedincům pravda přímo smrdí.

P. Lenc 6.2.2017 10:17

Re:

Jistě pane Houško, za všechno může Klaus, popřípadě ODS.Problém je, že ti výše a nejen jmenovaní jsou většinou vláčeni soudy roky a stále bez výsledku.Samozřejmně za to může zase ten zlouš Klaus a ODS, že?A Klausova amnestie byla pouhým slaboučkým čajíčkem proto amnestii tak "ctěného a milovaného" Havla.A estebácký fízl Babiš, přes prokázané podrazy je gerojem části národa, možná i vás, nevím, který přece oproti druhým "nepotřebuje ukazovat pindíka".Doporučím vám méně nenávisti a více přemýšlení.Mimochodem, ten "zkrachovalý odesák" se většinou nemýlí, což je asi pro vás a vaše myšlení ten největší kámen úrazu.

J. Kulheim 6.2.2017 10:16

Re: Zákon je minimum morálky

Zboží ve slevě jsem zatím nekupoval. Prodej a nákup je dohoda mezi nakupujícím a prodávajícím. Tam k žádné korupci, kradení apod nemůže být řeč.

S. Sedlák 6.2.2017 10:16

Re: Je tu jediná otázka,

Trestní oznámení bylo podáno počátkem roku.

Pravičáci (alespoň tenhle) nezávidí, jen připomíná, co je ten zloděj zač a že na jedné straně honí koruny a nutí vydávat živnostníky desetitisíce, přičemž sám krade v miliardách.

V. Kotas 6.2.2017 10:15

Re: Babiš jednal

Útoky, za podpory ČT, ČRo, nepřestanou, dokud to nevyřeší parlamentní volby ( nejlépe předčasné do začátku prázdnin, Chovanec už se jasně vyjádřil, že při tom současném hádání se v koalici, nemá cenu pokračovat ve vládnutí ).

P. Selinger 6.2.2017 10:13

Re: Aniž bych obhajoval Babiše, takhle to sice jde napsat,

To těžko. Ohaři sídlí v Olomuci a jsou to babišovci. Viz úřad vlády...

J. Bruner 6.2.2017 10:12

Re: Zákon je minimum morálky

jinak , prosím, neberte můj příspěvek, že kritizuji váš názor. Nikterak, jen proti němu stavím svůj názor.

J. Bruner 6.2.2017 10:08

Re: Zákon je minimum morálky

už jste někdy koupil zboží ve slevě? Pak jednáte nemravně. V plné sezoně za 100, ve slevě za 50. Je to podle vás nemravné koupit levněji, když ti před vámi slevu nedostali? Ostatně v obchodě nelze o !mravnosti" uvažovat. Je to vždy věc dohody. Mravnost je někde jinde, např.slušnost v jednání, ochrana slabších, pustit sednout v tramvaji atd.,atd. Jsou to vzorce chování, které nikterak společnost písemně neupravuje, ale předávají se z generace na generaci. Např.cikánka jde vždy za cikánem a je to u nich mravné. My bychom se hanbou propadli.

J. Kulheim 6.2.2017 10:07

Ještě přidáme konkretní případy.

Okradl někdo občany víc jak ČSSD a spol. solárním tunelem. Ročně zaplatí lidé ze svých kapes 40 miliard Kč. Kde je chudák Rittig proti takovým šibalům kteří jsou napojeni a ČSSD?

Biolíh, Kakaová aféra-komunista Kraus, Unipetrol, Pět na stole v českých, Byt Stanislava Grosse , Podnikání Šárky Grossové, Tajný policejní tým Mlýn, Podezřelé zakázky na policejním prezidiu, Mlátička Pavel Přibyl,

Lidový dům, Střet zájmů ministra Zgarby, Spekulace s pozemky za ministra Zgarby, Fencl pozemky pod dálnice, Mlékárny Madeta, Skandál kolem soudce, Jiřího Berky, Diag Human, Dálnice D47, Grippeny, Zpronevěra fondu z EU,Čepro, IPB,Arbitráž s CME, Skandály Karla Srby, Internet do škol, Tunelování podniku Liberta, Kavan agent StB, Přikryl agent StB, úroky z rozpočtových deficitů, Peťu z Budišova,Mrázka,který exceloval za 8 let vládnutí ČSSD,Krejčíře,který podporoval Grosse směnkami,stejně jako Babiš,který měl linku i v noci,Pitra se ziskem Setuzy za hubičku od Palase,Onderku studujícího na mezinárodní VŠ,aniž by splňoval dvě podmínky-domácí VŠ a 2 leta vysokého manažerství,o Rátha s Kralovičovou,kteří dodnes nevysvětlili,proč jim farmac.firmy platily miliony za setkání s nimi, solární energie sebere z kapes občanů za 15 let 1000 miard Kč, Sobotka- Bakala, Česká pošta, Hašek- motocyklové závody, neplacení dluhů, střílení na křtu knihy, B.Ďuričko

J. Bruner 6.2.2017 10:01

Re: k čemu jsou zákony

on peníze do firmy zaplatil (možná, že ještě dluží, to záleží na dohodě), ne že si je vzal. Z dluhopisů dostává dividendu a Agrofert je danil nulovou daní. Ne p.Babiš. Úkol danit dluhopisový výnos má vydavatel dluhopisu, tedy Agrofert.

J. Kulheim 6.2.2017 9:59

Re: Je tu jediná otázka,

Levicové myšlení je založené na přerozdělování cizích peněz. Jednomu seberou a jinému z toho něco dají. Když se dostanou k vládě, tak už nemusí chodit v noci krást, ale udělají si na to zákony a jsou nepostižitelní. Např. stavění solárních elektráren bylo podporováno dotacemi z peněz daňových poplatníků a všichni musí platit předraženou enerii. Peníze jdou socialistickým šibalům. V podobném duchu jedná i pan Babiš. Takové bratrstvo je schopné honit roky po soudech lidi, kteří nic neukradli a Čapí hnízdo je pod jejich hranicí rozlišení.

To co je ještě zákonné, nemusí být morální. Pohybuje se na hraně zákona. Od "státu", tj od daňových poplatníků pobírá dotace. On slovo morální nezná. Snaží "ojebat" stání pokladnu, proto musí také prošacovat kdejakého chudáka , který stát nepotřebuje téměř k ničemu.

Žádný zákon nemůže takové zloděje, kteří zaměstnávají dobře placené právníky zastavit. To jsou lidé, kteří kradou v rámci zákona. To je lepší kšeft, než jít vy krást v noci banku.

P. Rudolf 6.2.2017 9:55

Re: Je kouzelné

Jen taková malá, všetečná otázečka: on tenhle pamflet napsal někdo z ČSSD, KDU, VV, ANO, TOPKY či dalších? Já pod ním vidím podepsanou nulu z ODS. Ale jak už jsem se ptal vašeho kolegáčka, třeba o něm víte víc. Zjevte to. Rád se poučím.

J. Veselý 6.2.2017 9:51

Re: Je tu jediná otázka,

Je hezké, jak už se jaksi všeobecně akceptovalo, že tato operace "není proti zákonům". Ono totiž existuje něco jako obchodování mezi spojenými osobami a zákon na tyto finty pamatuje. A 6% úrok z dluhopisu je hodně daleko přes čáru. Půjčit vlastnímu podniku na úrok přesahující obvyklou míru, je stejně trestné jako vzít si od vlastního podniku soukromou půjčku na nízký úrok.

U nás se pro tyto praktiky vžil výstižný název - tunelování.

P. Rudolf 6.2.2017 9:49

Re: Je kouzelné

Lépe bych to o Štěpánkovi nenapsal.

R. Houška 6.2.2017 9:49

Kdyby to nepsal zkrachovalý ódéesák, kterému bylo naprosto u zádele jak kradli Helbichové, Janouškové, Rittigové a podobná pakáž, která držela u moci papá Tunela Amnesta Amnestoviče a jeho pohrobky. Dokud stejně neodsoudí Klausovu amnestii, tak jsou to jen kecy politické mrtvoly odstavené od cecíku veřejných financí...

P. Zinga 6.2.2017 9:47

Babiš jednal

v souladu s "ideologií" popřevratových let, stejně jako řada jiných. A není problém, že je ministrem, problém je, že odstavil od koryta anebo ohrožuje dosavadní "úspěšné". Snaha o jeho odstranění demokracii používá pouze jako zástěrku.

Důležitá poznámka: nevolil jsem ho a pravděpodobně ani nebudu.

D. Polanský 6.2.2017 9:39

Je tu jediná otázka,

zda je zakázáno činit to, co činí Babiš. Pokud je to proti zkonu, proč nikdo nepodal trestní oznámení? Vše ostatní jsou keci. Ovšem nechápu, proč závidí tzv. pravičák, když pravičáci nejvíce vykřikují, že závidět se nemá, pokud se k majetku dostanu v souladu se zákonem.

J. Veselý 6.2.2017 9:37

Re: Konejte !!!

"Podejte trestní oznámení" je obvyklá mantra. Žádné trestní oznámení není třeba podávat, orgány činné v trestním řízení jsou ze zákona povinné zahájit řízení, jakmile se o podezření na trestný čin dozví, třeba z novin nebo internetové diskuse. Jak budou v případě Bureše iniciativní, je ovšem otázka.

Bude zajímavé sledovat, jak bude Bureš dokazovat, že z některého jeho soukromého účtu odešlo skutečně 1,5 mld, které byly následně připsány na účet Agrofertu a použity v souladu s podmínkami vypsaných dluhopisů.

A pokud měl AB na účtu 1,5 mld., jsou to peníze, které pocházejí z velké části z miliardových dotací, které do podniků AB tečou, což se samo o sobě na pováženou, protože dotovat se má něco, co je veřejnosti prospěšné a bez dotací by nefungovalo. A buzerace, kterou AB předvádí vůči občanům, kteří se na jeho 1,5 mld. na kontě skládají, jen jen třešnička na smradlavém dortu.

J. Macků 6.2.2017 9:17

Re: Všeci kradnů

Když někdo káže vodu a chlastá víno a jeho voliči to odmítají vidět, pak to nejsem já, kdo je označuje za tupohlavý dav, ale oni sami.

Z. Švrček 6.2.2017 9:09

Re: Je kouzelné

prostě zbytečné reagovat. HOWGH - Rudolf domluvil.

M. Těhanová 6.2.2017 9:04

Re: Bohoušek se zlobí, že na " úhlavního " koaličního

Drobnost - to, co mají lidi s mozkem v hlavě proti Babišovi, nemá se závistí vůbec co dělat. to je jenom schopnost, dávat si věci do souvislostí a vyvozovat důsledky.

J. Kokaisl 6.2.2017 8:54

Malé kupecké počty

Budu trochu zaokrouhlovat, ale spíše "ve prospěch" páně Babiše.

Z ročního průměrného platu v ČR zbude daňovému poplatníkovi asi 250.000 Kč. Babiš nezdaněním výnosů z dluhopisů každý rok "ušetří" 13.000.000 Kč. To je nějakých 50 ročních výdělků průměrného daňového poplatníka. Za 10 let je to pak částka, na kterou by daňový poplatník musel žít 500 let.

Všeci kradnů, sorry jako, ale na mne, na mne nikdo nemá! AB

V. Kotas 6.2.2017 8:49

Re: Všeci kradnů

Tak, jako byli i jejich předchůdci.

O. Musil 6.2.2017 8:45

Re: Všeci kradnů

Pokud vím, Babiš vydal své dluhopisy těsně před koncem roku 2012 (aby ještě stihl "korunový trik"), takže "čerpá" od roku 2013. Tam už byly průměrné úrokové sazby podobné dnešním, takže nula nula nic.

Šlachta určitě všechno zcela objektivně vyšetří, tady vůbec nemám obavu.