21.6.2024 | Svátek má Alois


Diskuse k článku

POLITIKA: Vrtošivý monarcha nebo prázdná nádoba?

Prezident Václav Klaus pronesl 28. října zásadní předvolební projev.Věděl velmi dobře, že se mu v podobě přímého televizního přenosu u příležitosti státního svátku nabízí skvělá šance, aby zamíchal volebními preferencemi před volbami do Poslanecké sněmovny, které se budou konat v červnu 2006.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Chudoba 4.11.2005 9:15

Re: Nesouhlasím

Úpěnlivě prosím, pomozte mi nalézt alespoň jeden starý pehecí článek, ve kterém autor předejmul běh událostí příštích.
Jen tak, na okraj:
V.Klaus – po francouzském referendu o “Evropské ústavě” : Proces schvalování “EÚ “ je mrtvý.
To bylo křiku, co?
C. Svoboda ve včerejších zprávách : Proces schvalování “EÚ “ je mrtvý.
To je ticho, co?
Jestli je tohle projevem senility, duchovního úpadku a neprozíravosti VK, tak bych si velmi přál být také senilní, duševně upadnutý a neprozíravý.
POV 4.11.2005 7:58

autorovi

Je velmi tristní sledovat, jak se vaše jindy inteligentní a všímavé články změní v nenávistné prskání, když se jedná o VK. Diskutovat s vámi na toto téma zřejmě nemá cenu, je to pod úroveň.
Skepticus Maximus 4.11.2005 7:52

Pehe prý vyvracelo Klausovo teorie, které "se neopírají o důkladnou teoretickou argumentaci".

Je možné, že by se dojmologické Pehe vůbec nestydělo? :-)
Andy 4.11.2005 7:37

ráda bych Pehe, Ratha a pár diskutérů

upozornila na to, že většina monarchů nebyla ani vrtošivá, ani senilní ( no, ve stáří, pokud se dožili, senilní možná byli- to je prakticky každý, pak ale brzo o trůn přišli), a jejich vlády měly zpravidla řád, o své země pečovali, ač jistě ne všichni. Ale taková banda diletantů, jako se cpe na Hrady teď ( včetně Havla, který udělal z prezidentství operetu a osobní pašalík), taková se najde leda mezi monarchy afrického původu. Že se ten řád teď někomu pod dojmem dějepisu z první obecné nelíbí, to se nedá nic dělat.
kaca 4.11.2005 7:32

Pane Pehe,

já jsem slyšela důstojný projev přezidenta, ale jestli mě budete chvíli ukecávat, možná zjistím, že jsem v mezičase usnula nebo tak něco... Přesto se domnívám, že Václav Havel měl své řeči mnohem (a to s vykřičníkem!) politizovanější!
Pavel 4.11.2005 7:10

"Dutý" PEHE

PEHE duní prázdnotou od dob, co byl "hadím" našeptávačem senilního monarchy Veškrny. Dutá hlava, prázdné srdce a v žilách hadí žluč - toť blb na čtyři  = PEHE.  
Netřeba 4.11.2005 7:05

Jak jsem pochopil z reakcí na článek, tak s přibývajícím věkem

je Klaus stále moudřejší a Pehe stále hloupější. Lituji,  že za třicet-čtyřicet let už tu nebudu.
Pohled na senilního světového génia a vedle něho na imbecilního novináře by mě pobavil.
Daniel 4.11.2005 6:34

UBOŽAK PEHE

To je snůčka nesmyslů. A velmi smutná, uvážíme-li, že pan Pehe učí a přednáší i mladší generaci
eTony 4.11.2005 6:30

Klausův intelektuální úpadek ?

Pehe, vy jste se už dočista zbláznil. No nic, jsou to pro vás kyselé hrozny.
krulich 4.11.2005 6:04

na projevy p.Peheho

se dá dost těžko reagovat nějakým, Pehem požadovaným, diskursem, protože jsou plné balastu,pseudoargumentů, nicneříkajích konstatování, prostě, taková "Biafra" ducha umně kombinovaná s kýčem,  co je pro tyto tzv. "titány" ducha společné,  je diskvalifikace případných oponentů již dopředu, zde "O oslavné pajány se pak postarají dvorní vykladači, kritiky ukřičí proklausovské mediální úderky. ". Tady opravdu nejde o něčem vést "diskurs", když je to text totálně prázdný, ale živě si dokážu představit jak u něj duševně onanují fachidioti,  typu Jakuba Patočky,Jany Šmídové z ČRO6, p. Kocába a dalších.Tyto projevy mají nulovou hodnotu, z čehož vyplývá, že je ztrátou času se jimi seriózně zabývat a tak se dá na ně reagovat pouze zkratkou."pane Pehe jste nula. takový salónní loser."
Rpuť 4.11.2005 5:29

Ten Klaus neposlechne a neposlechne a při tom se pan Pehe tolik snažil -hahahahaha

Bože, tam jsou perly!
Hasan 4.11.2005 5:01

Pehe a jeho oblíbené téma.

Stačí číst jeden příspěvek pana Pehe a četli jste je všechny.Je to evidentně duševně nemocný člověk.Kdyby náhodou Klaus zemřel,tak Pehe zemře s ním.Neměl by koho nenávidět a jeho život by ztratil smysl.
Tomáš Fiala 4.11.2005 1:28

Oprava k p. Mackovi

pochopitelně nemá právo hodnotit.
YAMATO 4.11.2005 2:55

Re: Oprava k p. Mackovi

Proč by neměl? Byl odsouzen? Nebyl. Čili je nevinnen.
Tomáš Fiala 4.11.2005 1:25

V jednom lze s Pehe(m) souhlasit

a sice v tom, že 1ř let ve vrcholných poltických funkcích člověka nutně (a zpravidla negativně) poznamená. Asi bych souhlasil i s tím odtržením od reality, způsobeném přitakávači a patolízaly. Někde v Africe na to měli jednoduchý recept - monarcha měl po zvolení X let (nevím, zda 15, 20, nebo 25) možnost vládnout, ale poté byl - bez ohledu na zásluhy - popraven. Což značně omezilo počet pretendentů na trůn.
 
Mimochodem, všimli jste si, že i někteří vyšeptalí z ČSSD ohlašují u vědomí toho, že se třeba už nechytí, svůj odchod? Co třeba dle bývalých preferencí skoro nejoblíbenější a přesto jedna z nejméně schopných z řad ČSSD P.B.? Doma má nahospodařeno, dcerka ve francouzském lyceu prospívá - tak proč by si neorazila, kontakty má a manžel sedět nešel. Ale to není míněno proti dotyčné dámě, je to jenom příklad - vezměte si jako jiný pana Macka, jehož příspěvky rád čtu v jeho Viditelném Mackovi a často se s jeho názory ztotožním, ale přesto mám pocit že tento pán, který se dokázal za neprůhledných podmínek napakovat na Knižním Velkoobchodu, má právo hodnotit ostatní. Ale třeba LN mu to tisknou a jak už jsem napsal, jeho příspěvky jsou někdy velmi dobré.
Hledat hranici mezi morálkou a vlastním sebeprosazováním je velmi těžké. V ústavních funkcích je tomu dána hranice např. dvojím prezidentským mandátem (ale prezident NKÚ je volen na 9 let - proč asi?), jinak rozhodují voliči. Dávám k úvaze, proč byl v r. 1933 zvolen AH, to bylo taky o voličích, takže výsledky nadcházejících voleb si netroufám předjímat.
 
Další poznámky už by byly k ničemu - možná stejně jako ty předchozí. Nechci soutěžit s p. Pehe ani s jinými o počet zbytečných slov a všem přeju lepší budoucnost a pro dnešek aspoň hezký den.
dvd 4.11.2005 5:58

Re: V jednom lze s Pehe(m) souhlasit

Je to trochu OT, ale jak se Macek napakoval na Knižním velkoobchodu?
Josef Mach 4.11.2005 10:40

Re: V jednom lze s Pehe(m) souhlasit

Fialo, nevím, kde se Macek, jak říkáte napakoval a je mi to dost jedno, ale na Knižním velkoobchodu to nebylo. Dejte si do pořádku své informace.
Quetzal 4.11.2005 0:53

Pehe, Pehe, tohle je politický pamflet, prostý jakéholiv argumentu,

takže není ani o čem diskutovat. Formulovat sice umíte hezky, ale když nejsou argumenty, tak je to jen prázdné rétorické cvičení.
Ladislav N. 4.11.2005 0:35

Proklausovské mediální úderky - Nástup do boje! Pehe už zase odhalil "císařovy staré šaty" :-D

Je to k smíchu, jak jsou jejich reakce předvídatelné :))
Dafnis 4.11.2005 0:53

Re: Proklausovské mediální úderky - Nástup do boje! Pehe už zase odhalil "císařovy staré šaty" :-D

Tak nám konečně odhalte, v čem se mýlíme, ať jsme chytřejší. Ale prosím konkrétně, bez senilních staříků a podobného folklóru. Čekám. pane Ladislave N.
Ladislav N. 4.11.2005 2:58

Re: Re: Proklausovské mediální úderky - Nástup do boje! Pehe už zase odhalil "císařovy staré šaty" :-D

No možná by bylo lepší, kdybyste začal právě vy od vašeho předchozího příspěvku - vyvracením toho, co Pehe píše a poukazováním na jeho prokazatelné chyby (ať už se osobní integrity či článku týče). :-D
Pavel Hejhula 4.11.2005 8:05

Re: Proklausovské mediální úderky - Nástup do boje! Pehe už zase odhalil "císařovy staré šaty" :-D

Je to k smíchu, jak jsou reakce Ladislava N. předvídatelné :))
Lapil 4.11.2005 0:34

Ono s Paroubkem těžko brilantně diskutovat

YAMATO 4.11.2005 0:30

Nestačím se divit...

Stále ještě níže lze klesnout v kvalitě, pane Pehe? A ještě více lze nenávidět Klause? Nechápu vás a vlastně už ani nechci...
Dafnis 4.11.2005 0:30

Pane Pehe,

tento výplod, to je ale ubohost. To Vám není trapné??
Karel 4.11.2005 0:23

Politruku...

...jsi chudák, dokonce už i politruk je víc, nežli ty, "chudý" duchem komentátor.