21.6.2024 | Svátek má Alois


Diskuse k článku

POLITIKA: Vrtošivý monarcha nebo prázdná nádoba?

Prezident Václav Klaus pronesl 28. října zásadní předvolební projev.Věděl velmi dobře, že se mu v podobě přímého televizního přenosu u příležitosti státního svátku nabízí skvělá šance, aby zamíchal volebními preferencemi před volbami do Poslanecké sněmovny, které se budou konat v červnu 2006.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Čech 4.11.2005 9:53

Pehe jako obyčejně zcela přesný

Pan Profesor Klaus svým stihomamem projevujícím se zejména eurofobií a fóbii z občanské společnosti zase vede spolehlivě ODS k porážce v příštích volbách. Výborně mu v tom sekundují další duté hlavy - Topolánek, Tlustý, Langer a další. Členská základna ODS za nimi jako obvykle jde jako stádo velryb za vůdčím samcem pluje na mělčinu. Občané Česka totiž dobře ví jaké výhody nám přináší Evropská integrace a co by pro nás znamenal izolaciopnismus pana profesora Narcise a jeho strany. Uvědomují si i mimořádné ekonomické výsledky vlády socanů,které nelze s katastrofálními výsledky vlády pana Profesorisima srovnávat. Nezastíraná podpora všech tunelářů počínaje Železným a konče Koženým a odmítání všech kontrolních mechanismů od kolkování cigaret, registračních pokladen, zákona o střetu zájmů a telefonních odposlechů rovněž vystavuje ODS vizitku nevolitelné strany. Takovouto "pravicovou stranu" jejíž čestný předseda byl zvolen komunisty a komunisty za to jako první president po12ti letech izolace uvedl do velké politiky opravdu nepotřebujeme. Nepotřebujeme ani pravicovou stranu jejíž poslanecký klub vede exkomunista a navíc idiot, který do KSČ vstoupil v době kdy už to ani nemělo žádnou perspektivu a chytřejší soudruzi si už připravovali šikovný odchod do podnikatelské sféry. Já sám - tradiční pravicový volič a člen ODS v prvním roce po založení budu volit socany a stejně to udělá i řada mých stejně orientovaných známých.
Chudoba 4.11.2005 10:34

Re: Pehe jako obyčejně zcela přesný

Vím, že se opakuji, ale předchozí pehofil mi nepomohl.
Úpěnlivě prosím, pomozte mi nalézt alespoň jeden starý pehecí článek, ve kterém autor předejmul běh událostí příštích.
V.Klaus – po francouzském referendu o “Evropské ústavě” : Proces schvalování “EÚ “ je mrtvý.
To bylo křiku, co?
C. Svoboda ve včerejších zprávách : Proces schvalování “EÚ “ je mrtvý.
To je ticho, co?
Jestli je tohle projevem senility, duchovního úpadku a neprozíravosti VK, tak bych si velmi přál být také senilní, duševně upadnutý a neprozíravý.
Ladislav N. 4.11.2005 12:05

Re: (Chudoba) ...Pomozte mi nalézt alespoň jeden článek, ve kterém autor předejmul běh událostí příštích.

Autor je politolog, nikoli prognostik. :) Analýzu politické scény ČR zatím zvládá velmi dobře.
Ivan Nový 4.11.2005 15:12

Ladislave,

možná jen levicový mediální manipulátor.
Josef Mach 4.11.2005 10:49

Re: Pehe jako obyčejně zcela přesný

Čechu, vaše pravicovost je opravdu pozoruhodná a chraň nás pánbůh od takovýchto pravičáků. Ale neutěšujte se, že budete volit socany, budete volit komouše. Což právě vám sice nemůže vadit, ale někdo jiný si to třeba ještě neuvědomuje.
AaA 4.11.2005 11:08

Re: Pehe jako obyčejně zcela přesný

A soudruh Cech konecne zase vyvesi rudou vlajecku do okna, popadne mavatko a pujde jasat do prvomajoveho pruvodu! Hura!!!
karel 4.11.2005 11:14

Re: Pehe jako obyčejně zcela přesný

Pane Čechu, hezky se to čte, ale chyba je v tom, že se tváříte jako když nám sdělujete pravdu, ale jedná se pouze o vaše dojmy a zbožná přání. Asi jako když jste se před časem snažil přesvědčit mládež, že jste bývalý roker a písně typu "Zapomněla vážení na jahody mražený" patří do pokladnice českýho bigbítu.  Přitom jste jen byl ten ambiciózní bezzásadový vyžírka se správnými konexemi na představitele komunistického režimu, který na rozdíl od mnoha skutečných muzikantů, mohl vůbec hrát a hlavně jezdit do SSSR. Tak nám zase příště neco pěkného o V.K. povězte.
Kuba 4.11.2005 13:54

Re: Pehe jako obyčejně zcela přesný

Co to to pehe zase mele? A co to mele ten Čech? Kdo sedí za tunelaření? Není to exministr strany, kterou soudruh Čech tak zbožňuje a volí?
Ivan Nový 4.11.2005 9:50

Problém je úplně jiný, preference nedávají naději na výhru socialistům,

ale komunistům. Ve skutečnosti jsou totiž všechny výzkumy zatíženy 3% systematickou chybou, kterou vědomně vytvářejí respondenti, kteří do průzkumu deklarují, že budou volit stranu X a ve skutečnosti budou volit komunisty. Tedy když ODS odečteme 3% a přičteme je komunistům a někteří socialističtí voliči zůstanou doma, tak vítězem voleb se stávají komunisté. Otázka tedy zní, nebudou tedy za takovéto situace socialističtí poslanci volit Klause?
mefisto 4.11.2005 10:34

Re: Problém je úplně jiný, preference nedávají naději na výhru socialistům,

Bohužel, s rozmachem komunistů je to opravdu tak. V dobách Václava Klause a jeho údajně pravicové ODS se pro skutečně demokratickou pravici neudělalo absolutně nic. Národní socialista Klaus je pořád jen socialista a to je  setsakramentsky málo.  
Ivan Nový 4.11.2005 11:50

mefisto,

Váš názor je zajímavý, neboť předpokládá, že existuje volič, který jednou volí pravicovou stranu a jindy zase komunisty.
Chechul 4.11.2005 9:45

Pehehehehe

Pan Pehe je skutečným mistrem jazyka.
Napsat větu "Nemám rád Klause, díl 46754." pomalu na dvě stránky je docela kumšt.
I když upřimně řečeno je to poslední tři roky stejné, nudné a trapné.
Ladislav N. 4.11.2005 12:09

Re: Pehehehehe

Vy (a podobní před vámi i po vás) jste ale po 46754. nenapsal nic víc, než že nemáte rád Pehe. :-D
Petr Kunetka 4.11.2005 12:33

Re: Re: Pehehehehe

Coz o to, u nas se to sneze, ale u cloveka presentujiciho se jako vedec a vysokoskolsky ucitel v oboru politologie...
PetrP 4.11.2005 13:38

Re: Re: Pehehehehe

Pehe si ale začíná !
TOMAS 4.11.2005 9:36

TAKE JSTE BYVAL BRILANTNEJSIM POLITOLOGEM,

ALE TOHLE SE NEDA CIST, VZDYT VY PROSTE A JENOM NEMATE RAD VACLAVA KLAUSE.
karel 4.11.2005 9:30

Jó pane Pehe

Zato vy ucelený koncept máte. Jen na něm není nic podnětného ani zajímavého a už vubec ne pravdivého nebo jen skutečného. Nazvat V.K. prázdnou nádobou svědčí o míře vaší nenávisti, úrovni chování ale hlavně argumentační neserióznosti. Myslím si, že je z vás silně cítit rozčarování nad faktem, že se vám a vašim blízkým opět nepodařilo na naší politické scéně vytvořit volitelnou stranu pomocí níž byste mohli tajat za špagátky bez oficiálního vstupu do politiky. Touha po moci z toho všeho kouká moc zřetelně.
Zdeněk 4.11.2005 9:27

Kdyby blbost nadnášela, Pehe by byl skřivánkem

Pane Pehe, vy na rozdíl od pana prezidenta máte schopnost brilantních příspěvků do diskuze. V tomto čánku jste to opět potvrdil.
Vláďa 4.11.2005 9:16

Rád čtu odborné články a úvahy pane Peheho.

Po jejich přečtení a pochopení "myšlenkového bohatství" autora se poměrně rychle zbavuji příznaků komplexu méněcennosti.
 
P.S.
Ví Pehe něco o tom, že existuje cosi jako Senát?
Ví Pehe, že (tato naprosto zbytečná) instituce má též cosi co říci do presidentských voleb?
Mohlo by si Pehe osvěžit vzpomínku na rozložení politických sil v Senátě?
M. Zima 4.11.2005 9:15

Pane Pehe, Nějak se Vám tam ke konci vloudil

Jakl, nebo jiný hradní Latrinentaucher. Píšete totiž o "zřetelném intelektuálním úpadku" u Profesora a k tomu zcela bezdůvodně tvrdíte: "býval brilantním diskutérem a vnášel do domácího politického diskursu zajímavé náměty i znalosti načerpané studiem". Tak to ale prokazatelně není. KLaus se bohužel nezměnil, jeho myšlenkové pochody mají stále stejnou "hodnotu" a úroveň, i ta demence, kterou presentuje dnes při trapném a ubohém výkladu rozpadu Československa exclusivně na Aktuálně.cz  tu byla už u Sigha a Bacze. Vy jako opravdový profesor byste přeci musel přijít sám na eventualitu, že jste na něho kdysi naletěl a dnes trochu prohlédnul, že to tudíž neleží na Profesorovi, ale na Vás.  
Váš článek tudíž není zajímavý plausibilním zjištěním, že je kLaus nula, ale doznáním, že lidé jako Vy, representanti české inteligence naletěli masově na prázdného, nejspíš nemocného hochštaplera, a že těmto intelektuálům trvalo 15 let, aby se alespoň některým zčásti rozsvítilo. Co může potom člověk vytýkat české Mařence a Jeníčkovi. Ti ho milují dodnes. 
jezevec 4.11.2005 17:55

Re: Pane Pehe, Nějak se Vám tam ke konci vloudil

Zima, zima, zima, . . . nebyl to takovej europrovinzler, grafoman, co byl všude dvakrát a od všeho měl klíče - ale ty jeho hulvátské zblitky exkomunikovali nakonec i z PoBlistů?
S pehem v dobré společnosti.
smoky 4.11.2005 9:06

opakování

Jestliže se stále opakuje Václav Klaus a stále omílá to samé, co teprve pan Pehe a jeho výboje proti němu. Jo, opakování je prý matka moudrosti, ale výjimka potvrzuje  v tomto případě pravidlo. Samé žvásty, pane Pehe.
Modrý pták 4.11.2005 9:01

Reakce.

Jestli při poslechu jeho projevu měli někteří pocit, že říká věci, které jsou zbytečně vyhrocené, tak je to prosím pěkně jejich názor. Vyslovením hodnotícího výroku o oprávněnosti (Váš eufemismus pro správnost) takového názoru,  je Vaše sugestivní vložka, kterou se pokoušíte jako obvykle udělat ze všech, kteří s takovým normativem nesouhlasí osoby "nesprávné".
Jestli je něčí názor zbytečně vyhrocený nebo zbytečně nevyhrocený, tak to s jeho objektivitou nemá vůbec nic společného. Ukazuje to pouze na to, že autor takového výroku má zásadní potíže s elementární logikou. Mně osobně jsou velmi sympatické osoby s vyhrocenými názory. Není důležité, zda-li s nimi souhlasím nebo nesouhlasím, ale oceňuji ostrost jejich názorů. Vůbec nejhorší jsou takoví, kteří žádný názor nemají, ale stále se jim nelíbí názory vyhrocené.
Pokud jde o jeho "recyklované poučky, které se ani nenamáhá teoreticky rozvádět a obhajovat", tak lžete podle úplně všech pravidel. Tedy za předpokladu, že jste od něho něco četl. Pokud jste od něho nic nečetl, tak jenom žvaníte. Jeho nejnovější text o "NGO-ismu" je toho důkazem. Pro pomalé - netvrdím, že s panem Klausem souhlasím, ale není sporu o tom, že umí svoje názory vyargumentovat. Mimochodem, v tomto textu jsem nenašel žádnou citaci nebo odkaz a následné rozcupování za použití argumentace.
Pepa Jetel 4.11.2005 10:44

Re: Reakce.

Myslím, že vyhrocené názory bývají velmi často spojeny s malou informovaností a jednostranným (čili omezeným) pohledem na věc. A nemít na něco názor je zcela normální.
Ivan Nový 4.11.2005 11:54

Pepo Jeteli,

nemít názor je také názor.
tibie 4.11.2005 8:53

pehecí prázdnota

Naštěsti u Vás člověk nemůže být myšlenkovou prázdnotou šokován...Šokovaný by byl všecken lid,kdybyste jednou na Václava Klause neútočil
EDA 4.11.2005 8:51

Presne

Naprosto přesné pane Pehe.Děkuji.
DK 4.11.2005 8:25

Pehe

Nezklamal jste!Jen nějak té žluče z Vašich úst je čím dál víc.Asi máte strach že by Vaše milovaná ČSSD v čele se soudruhem Paroubkem mohla prohrát volby a to by Vás porazilo.Co by pak dělali ubozí komunisté?
jhavelka 4.11.2005 8:25

Vždyť v tomto Pehově článku není uveden jediný argument!

Pan Pehe je politolog? A učí na vysoké škole? No nazdar.
Kámen 4.11.2005 8:10

Nesouhlasím

Nikoliv Vážení,kteří lajete panu Pehe.Autor neprosto přesně vystihl podstatu Klausových postojů a záměrů.Je vidět,že jste dosud Klause nepoznali.