20.6.2024 | Svátek má Květa


Diskuse k článku

POLITIKA: Vrtošivý monarcha nebo prázdná nádoba?

Prezident Václav Klaus pronesl 28. října zásadní předvolební projev.Věděl velmi dobře, že se mu v podobě přímého televizního přenosu u příležitosti státního svátku nabízí skvělá šance, aby zamíchal volebními preferencemi před volbami do Poslanecké sněmovny, které se budou konat v červnu 2006.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
karel 4.11.2005 13:41

Je s podivem, že nejste schopen vyvodit správné závěry ze svého spisovatelského úsilí a konečně nás přestat zásobovat těmito nesmysly.

Pane Pehe, vemte si jen co udělal čas v krátké době s vašimi názory.Jeden příklad za všechny. Několik let jste tady dělal z V.K. blbce ohledně evropské ústavy. Nemáte kouska slušnosti, abyste přiznal, že pravda byla na jeho straně. Místo abyste byl rád, že  ČR má prezidenta, který je schopen něčeho lepšího než jen ubohého papouškování, předkládáte zase jen lži. Většina čtenářů NP samozřejmě četla konkrétní projevy pana prezidenta, ve kterých není ani zmínka o tvrzeních, které mu předhazuje. Je to sprosté. Je ale vidět, že jste se s panem MUDr. Rathem pěkně osmělil. "Prázdná nádoba", to už je opravdu něco vy náš malý kabrňáku.
Ladislav N. 4.11.2005 14:03

Re: (Karel) Několik let jste tady dělal z V.K. blbce ohledně evropské ústavy. .. pravda byla na jeho straně

Nebyla. EÚstava byla zamítnuta z odlišných důvodů, než které uváděl Klaus. Tedy - pokud nemá on sám levicové a nacionalistické motivace podobné těm francouzským...
Milena 4.11.2005 14:22

Re: Re: (Karel) Několik let jste tady dělal z V.K. blbce ohledně evropské ústavy. .. pravda byla na jeho straně

Ale jistěže byla, Ladislave N. Byla zamítnuta z důvodů, že každý národ má v určitém čase poněkud jiné potřeby a představy o tom, jak by měla společnost fungovat,  a odmítá se podřídit unifikaci a nechat se vtlačit do toho, co mu předem nalajnoval Brusel. To je naprosto přirozené a s momentálními pravo-levými preferencemi v té které zemi to nemá absolutně nic společného. Levice si myslí, že Eústava jí bude bránit uplatnit ve své zemi levicovost, pravice si zase myslí, že Eústava jim bude bránit uplatnit ve své zemi pravicovost. A tak všichni Eústavu odmítají ze stejného důvodu, který se dá shrnout do věty, kterou tady v roce 1992 vykřikovali Slováci.: "Vládnime si sami".  S tím nic nenaděláte, potlačit se to dá jedině násilím, omezením svobody a novou totalitou.
Ladislav N. 4.11.2005 15:48

Re: (Milena) každý národ má v určitém čase poněkud jiné potřeby a představy o tom, jak by měla společnost fungovat

Je tedy Klaus liberál (a proto byl proti EÚstavě) nebo konzervativní nacionalista (a proto byl proti EÚstavě :) nebo prostě chtěl zůstat "králem" na svém malém prostoru a uchovat si jej sám pro pro sebe? :-P
Ivan Nový 4.11.2005 16:01

Ladislave,

já taky chci zůstat králem na svém prostoru, který jsem si vydobyl a nechci aby mi do něj zasahovali nějací zkorumpovaní eurokrati. Vy snad ano?
Ladislav N. 4.11.2005 23:23

Re: (Ivan Nový) ... zůstat králem na svém prostoru, který jsem si vydobyl a nechci aby mi do něj zasahovali nějací zkorumpovaní eurokrati

Je otázkou, do jaké míry Klausovy názory reprezentují občany ČR. Klaus si může sbalit svejch pár (desítek milionů) "švestek" a odstěhovat se kamkoli. Občané (obecně) sotva. Mít prezidenta, který podporuje lidi jako Železný, je na ostudu.
Pepa Zdepa 4.11.2005 13:24

Pehe štěká

ale karavana s Klausem v čele jede dál.
Buvol 4.11.2005 13:14

Pane autore,

tyto Vaše věty: "odříznut od reality, obklopen poradci a přitakávači. Jeho povaha mu navíc neumožňuje, aby se skutečně otevřel kritickým názorům. Výsledkem je, že slyší jenom to, co chce slyšet. Jeho intelektuální výbava se stává sbírkou recyklovaných pouček, které se už ani nenamáhá teoreticky rozvádět a obhajovat. Stačí přece, že je vyslovil prezident." se nápadně podobají větám z knihy Václav Havel - politická tragédie v šesti dějstvích Johna Keana … Cituji z této knihy: „Havlovi nejostřejší kritikové, kteří hovoří ze zkušenosti, říkají: Ubohým úkolem hradních dvořanů, je potvrzovat Havlovu intuici a říkat mu, že jeho úsudky jsou správné. Tak se stalo, že se dostal do uzavřené ulity jejich slov, úsměvů, souhlasů, krátkých výroků pro televizi (soundbites) a tiskových prohlášení . Dvořané se stávají zrcadly Havlovy skutečnosti, jeho pýchy a - pro vladaře je to špatné - jinak to dělat nemohou. Zrcadla nejsou schopna odrážet jinou skutečnost. A tak král, který se začal podobat zrcadlům svých vlastních zrcadel, se nakonec octl v domě samých zrcadel….
Jak jste, proboha, přišel na to, že pan Klaus je odtržen od skutečnosti?! Vždyť je pořád někde mezi lidmi, učí na vysoké škole ekonomické, snad se stýká se členy své rodiny, kteří všichni pracují atd., atd., atd..  
Lájos Bács 4.11.2005 16:26

Re: Pane autore,

Myslíte,že společenská setkání s pečlivě vybranými lidmi a rauty s funkcionáři mají něco společného se skutečným životem ?
:-( 4.11.2005 12:58

PODLE "PROF." KLAUSE TO NEEXISTUJE :

 
 
AaA 4.11.2005 13:40

Re: PODLE "PROF." KLAUSE TO NEEXISTUJE :

Hmm .. no tak se Holandani ze zatopenyho Holandska prestehujou na rozmrzlou Sibir a bude. Treba jim tam travicka poroste venku a nebudou ji muset pestovat ve sklenikach :)
Šedovous 4.11.2005 12:57

Právem se tu někteří ohrazují , že pan Macek se na Knižním velkoobchodu nenapakoval,

mají svatou pravdu.Pan Macek, známý to milovník knih , se opravdu na tunách neprodejné makulatury ve skladech knižního velkoobchudu nenapakoval.
Napakoval se na lukrativních budovách, které naprosto čirou a překvapivou náhodou byly k těm hromadám makulatury přibalené.
Zdravím Modrou tlupu  a zkuste příště dělat z lidí blbce inteligentnějším způsobem.
jezevec 4.11.2005 18:00

Re: Právem se tu někteří ohrazují , že pan Macek se na Knižním velkoobchodu nenapakoval,

no ja.
zas jeden nasranej, usoplenej závistivec, že ho to tenkrát nenapadlo taky, žejo?
JJ 4.11.2005 12:18

Ale prdlajs pane Pehe

Pan Klaus rekl svuj nazor. Se svymi nazory byl zvolen prezidentem, tyto nazory (ac treba s nekterymi nesouhlasim) jsou konsistentni a jsou prezentovany bez ohledu na volby, ci politicke strany.
 
To, ze jsou jeho nazory spise pravicovejsiho charakteru a v parlamentu a u vlady se nam prohani banda skoro komunistu, ci komunistu ma a vysledek danou kritiku.
 
Muzete polemizovat s jeho nazory, ale nemuzete mu vycitat, ze nejake nazory ma. Lide bez nazoru se totiz nestavaji prezidenty, ale politology.
Pepa Zdepa 4.11.2005 13:26

Re: Ale prdlajs pane Pehe

V tom případě je Pehe výjimkou, jelikož na Klause a ODS názor má - a tento je každému známý :-).
Pepa Zdepa 4.11.2005 13:27

Re: Re: Ale prdlajs pane Pehe

A konzistentní!
JJ 4.11.2005 14:46

Re: Re: Re: Ale prdlajs pane Pehe

Mozna je to ,co mu brani byt dobrym politologem :-).
JJ 4.11.2005 14:48

Re: Re: Re: Re: Ale prdlajs pane Pehe

A na flek prezidenta to taky nestaci :-).
Findalf 4.11.2005 12:11

re

Pane Pehe, vyjadril jste svuj nazor.. bohuzel ten nazor neni zdaleka z nejmoudrejsich. Jak uz tady nekdo uvedl.. duni tady vas clanek.. potazmo vy
Ivan Nový 4.11.2005 11:57

Pane Pehe,

Klaus hraje o víc, než jen o to, být podruhé zvolen prezidentem. To vás nenapadlo? Copak by jej mohlo uspokojit být vrtošivým staříkem na hradě?
mt 4.11.2005 11:28

Pane Pehe, dunění prázdných sudů předvádíte ve svém článku Vy.

A asi Vám dochází i slovní zásoba , že musíte papouškovat výrazy doktora Ratha....Vrtošivý stařík není Klaus , ten je mnohem mladší myšlením , než vrtošivý mladík Rath....Ale každá příležitost zviditelnit se , je pro Vás dobrá , že.
Ještě že čas už mnohokrát ukazal , že ten Klaus měl vlastně pravdu...
 
Ladislav N. 4.11.2005 12:01

Re: (mt) Ještě že čas už mnohokrát ukazal , že ten Klaus měl vlastně pravdu...

Pokud nám ovšem v posouzení nebrání krátká a selektivní paměť. Mnohokrát pravdu měl a mnohokrát taky ne. Jsou ale i tací, kteří tvrdí, že "Klaus má vždycky pravdu", zvláště zde na Psu je jejich koncentrace nadprůměrná... :))
PetrP 4.11.2005 13:29

Re: Re: (mt) Ještě že čas už mnohokrát ukazal , že ten Klaus měl vlastně pravdu...

Pozor na to, Peho-Havel má vždy pravdu i lásku a ta už jistě zvátězila.
Občan ČR 4.11.2005 10:30

Prázdné sudy..

Prázdné sudy sice dutě zní, ale nejvýše plavou...
ratliff 4.11.2005 10:28

myšlenkové prázdno

mefisto 4.11.2005 10:10

Tento brilantní a pravdivý článeček se na Hradě nebude líbit.

Ivan Nový 4.11.2005 10:22

Orel much nelapá.

:-)))
mefisto 4.11.2005 10:42

Re: Orel much nelapá.

..., ale moucha na mršinu sedá.
PetrP 4.11.2005 13:30

Re: Re: Orel much nelapá.

..., ale moucha na peheho mršinu sedá.
zloch 4.11.2005 10:08

A co pan Pehe?

Klaus je v politice už příliš dlouho...Pan Pehe je zase dlouho "politologem"