29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vlali 31.1.2006 13:09

Re: Re: Chyba jež stojí hlasy

To jsou lidi co mají příjem do 30 tis. hrubého měsíčně (cca 23 čistého). Já holt spoustu z nich znám (dělám ve firmě kde pracují) nejen z práce, ale i z okruhu známých. Jestli takové lidi neznáte pak se nedivím, že jste příznivcem modrého okrádání. Poznámka já osobně patřím mezi těch 25% co na tom "vydělají" ovšem bojí se jak by dopadli následující volby. Dle mého osobního mínění bychom se pak skutečně museli bát, ne že se spojí socani s komunisty ale komunisti se socany (KDU-ČSL by se přidala praxi v tom má)
Ladislav N. 31.1.2006 13:13

Re: Re: Re: Chyba jež stojí hlasy

Neprotiřečíte si? "Průměrná" mzda je někde kolem 17.500 Kč hrubého. Tedy čistého kolem 13.500 Kč...
Vlali 31.1.2006 13:19

Re: Re: Re: Re: Chyba jež stojí hlasy

Kdepak jeden bere 20 druhý/á 10 pak to vychází. Já ty rodiny a lidi skutečně znám a oni prostě ODS s modrou šancí volit (bez vyjímky mezi těmi co znám) nebudou. Chápu, že ten vzorek je úzký (cca 50 lidí) co mne děsí je odhodlání klidně volit komunisty neochrání-li je socani.
Ladislav N. 31.1.2006 13:48

Re: Re: Re: Re: Re: Chyba jež stojí hlasy

Ale to je přece normální, že komunisti či jejich voliči se mezi sebou stýkají a přátelí. Pak ale nepište o "průměrné mzdě", ale o "průměrných komunistech" či jejich voličích. Bude to pak lépe odpovídat skutečnosti... Já zase znám živnostníky, které socani natvrdo okrádají a buzerují. A ti socany zcela určitě volit nebudou. Komunisty samozřejmě taky ne. To by museli být na hlavu padlí.
PetrN 31.1.2006 12:56

Ladislave,

kurník šopa, berete mě repliky z klávesnice.  Kdybyste ještě tak podobně "rozumně" zauvažoval na celou kausou Czech Tec, hluboce před Vámi smeknu a budu všude prosazovat (v rámci svých chabých možností): LadislavN na Hrad!
www racek 31.1.2006 12:44

Re: Lekce z demokracie

však taky za komoušů hlasovali proti. to bylo těch O,O1 %  .... a zrovna se sešli na psu.
Joob 31.1.2006 12:06

Říkejte si co

chcete. Obor"Tržní hospodářství" vede v důsledku k likvidaci lidí. Předpokládá neomezený růst bez ohledu na zdroje. Lhostejno jestli  u vesla budou černí nebo bílí. Vyžrat a zahodit.  I lidi - jsou to jen stroje, když mlčí a dřou,  ať žijí, když nemůžou a navíc chtějí nějaké debilní lékařské ošetření, které si už nemůžou zaplatit - tak ať tady nezaclání a nejlépe se zahrabou sami pod drn. Kdo by na ně doplácel, na lumpy.
Když se tomu někdo vzepře, dostane nálepku"komunista" a je to. Ovšem tak nějak jednají Pat a Mat.
jezevec 31.1.2006 12:30

Re: Říkejte si co

na světě jsou jen jedny lidi a jedny peníze.
představa, že to, co si nemůžu dovolit, mi zaplatí někdo jiný - může fungovat jen v komunismu. i tam ovšem jenom pro někoho.
Ladislav N. 31.1.2006 12:35

Re: Říkejte si co

Neomezený růst v přírodě neexistuje. Ani v lidské společnosti a ekonomii/ekonomice. Opak může tvrdit jenom negramotný člověk.
www racek 31.1.2006 12:47

Re: Říkejte si co

říká se tomu římský klub. meze růstu jsou již pravděpodobně překročeny ... ale proč bychom my zrovna neměli růst, že ...
Ladislav N. 31.1.2006 13:07

Re: meze růstu jsou již pravděpodobně překročeny

Racku, větší blbost jste sem už napsat asi nedokázal, což? :-D
www racek 31.1.2006 13:35

Re: Re: meze růstu jsou již pravděpodobně překročeny

to není blbost. to je bohužel fakt. podívej se na bilanci ropy a plynu. třeba ti něco dojde.
Ladislav N. 31.1.2006 13:53

Re: Re: Re: meze růstu jsou již pravděpodobně překročeny

No a co? Bude málo, budou drahé, vyplatí se využívat jiné zdroje. Lidé se přizpůsobí jako vždy. Tohle je TRH a zpětnovazební (samo)regulace. Víš? :))
H.K. 31.1.2006 17:44

Re: Re: Říkejte si co

To může být pouze za vlád socialistů, kteří žijí na dluh a dluhy nakonec nezplácí.
Pepino 31.1.2006 11:59

KSČSSD

Kdo chce aby mu byl po volbách nasazen paroubík, tak nechť volí Parobka, jelikož je stejný pahňoupek jako on...
Jarda Musil 31.1.2006 11:28

poměrný princip voleb

Z principu voleb u nás bude asi KSČM zastoupena v parlamentu zhruba 20-ti procenty. Kdo mě osobně zná (zejména z doby dávno před manšestrovkou) mě určitě nemůže podezírat s náklonnosti ke komunistům. Přesto si myslím, že 20 % může ovlivnit těch 80 % jen v případech, kdy není dostatečně vyhraněný názor u té většiny. Je tedy na "pravici", aby před volbami začala předvádět něco jiného, než slohová cvičení na nebezpečí komunismu a získala 51 procentní zastoupení v parlamentu. Potom alespoň na 4 roky nemusí žádné nebezpečí hrozit.  Menšinovou vládu bez 101 a více v parlamentu snad Klaus nepodepíše. Takže ještě jednou pro "pravici": nestačí kecat - je nutné také dělat  A strašit můžete tak nejvýše eTonyho a kol.
Mimozemstan 31.1.2006 11:38

Re: poměrný princip voleb

Souhlas, jenom jak to ODS vysvetlit?
DK 31.1.2006 11:42

Re: poměrný princip voleb

nikdo si nemyslí,že komunisté tady budou vládnout,ale socani s komunistama nám určitě zavaří.nechápu,že se toho průměrně inteligentní lidé nebojí.Ti primitivové se na to těší protože si najivně myslí,že tento socialistický komplot sebere majetky bohatším a oni si to budou zase bezpracně nějaký čas užívat.
Jarda Musil 31.1.2006 12:03

to DK

Ano, tomu rozumím a chápu, že tak může část obyvatel uvažovat. Ale upřímě - nebál jsem se dříve - nebojím se ani teď ... a logicky - pokud správný "pravičák" se o sebe umí postarat - tak se přece musí umět o sebe postarat VŽDYCKY - tedy i když by (snad ne) vyhráli komunisti celé volby. Za socialismu zde přece bylo také značné množství lidí, kteří se o sebe dokázali docela dobře postarat a mnozí (snad i většina) se uplatnila i po manšestrovce - i když jen systémem koupím - prodám (akorát to začalo být jakž takž legálním způsobem ...). Mě právě dost udivuje strach lidí z ODS, že se o sebe nebudou umět postarat, kdyby ... to přece nemá logiku. Třeba Armstrong by se o sebe uměl postarat i kdyby Tour vyhrál Ulrich - nezvítězil tím, že by Ulricha pomlouval a strašil jím, ale dobře se připravil tím, že na sobě pracoval
 
Mirek Šejna 31.1.2006 12:34

Milé DK,

Už dnes má ČSSD a KSČM v parlamentu 111 poslanců. Nevšiml jsem si, že by nám tím nějak zavařili. ČSSD je pořád ve vládě s lidovci a US. Kdyby nám opravdu socani a komunisti chtěli zavařit, už by to dávno udělali. Mají na to už od roku 2002 převahu ve sněmovně.
Ladislav N. 31.1.2006 12:37

Re: Kdyby nám opravdu socani a komunisti chtěli zavařit, už by to dávno udělali.

Oni to už (zčásti) udělali. Těch levičáckých nesmyslů v zákonech a vládních nařízeních! Růst byrokracie a státní buzerace!
Jarda Musil 31.1.2006 12:41

Ladislave N.

Ano, ale kdo to je ONI? ONI je dnes většina - takže spíše se hodí MY jsme si udělali ...  - nebo spíše nechali jsme si udělat ... taková je demokracie - jak řekl Jára Cimmermann: sopka, která svou činností zasypala sama sebe
Ladislav N. 31.1.2006 13:09

Re: ale kdo to je ONI?

ONI? KSČSSD! Vy jste spáchali tenhle Kocourkov....
Jarda Musil 31.1.2006 13:19

Ladislave N.

Máte špatné nervy - s tím se neprosadíte. Já s KSČ ani KSČM nemám nic společného. Utřete si brýle - nějak se Vám mlží vztekem. Pokud takhle chcete reprezentovat ODS, vězte, že děláte medvědí službu ...
Ladislav N. 31.1.2006 13:56

Re: Ladislave N.

Já ODS nereprezentuji, ale kritizuji. Vás dávám k ČSSD. Kterou volit znamená volit taky komunisty. ;-)
Jarda Musil 31.1.2006 14:10

Ladislave N.

Ale já nejsem ani volič ČSSD - já nejsem vůbec vyhraněný volič, a dokážu se o sebe postarat ať už vyhraje kdokoliv ... mně je z této pozice úplně jedno, jak volby dopadnou - asi na rozdíl od Vás - neníliž pravda?
Ladislav N. 31.1.2006 16:05

Re: Ladislave N.

Já se taky dokážu postarat. Ale když mě sockomouši nebudou nesmyslně buzerovat a se mnou spoustu dalších, bude se mi žít lépe. Rozhodně mi není příjemné, když mi vládnou "idioti", kteří mají moc zasahovat do všeho, ale nemají gramotnost k tomu, aby se drželi zpátky...
www racek 31.1.2006 12:47

Re: Re: Kdyby nám opravdu socani a komunisti chtěli zavařit, už by to dávno udělali.

který máš na mysli?
vita 31.1.2006 11:27

Pane autore, nechcete se věnovat spíše psaní článků o něčem, čemu rozumíte?

Vaše spisba o energetice má hlavu, patu, i to mezitím - a dokonce na správných místech. V tomto jste mimo.
 
Levice dostala v minulých volbách 110 mandátů. Dostala je zcela demokraticky tím, že pro ni hlasovalo patřičné procento voličů. Špidla se rozhodl, že než by se opřel o 110 mandátů, nebo než by pokračoval v nějaké formě oposmlouvy, prostě než by respektoval výsledky voleb a šel do vládnutí s menšinovou vládou, radši se spojí s vyděračskými lidovci a pravicovou US. Lidovci toho využili do mrtě - a ČSSD padla na hubu. Nedivím se lidovcům, to je politika a ČSSD jim vyklidila pole. Sklidila co Špidla zasel.
O Grossovi netřeba mluvit, "vládl" kratičce a většinu doby se jen trapně bránil.
Paroubek udělal to, co by demokratický levicový politik udělal už před 4 lety - opírá se o celou levici, aniž by dával komunistům nadměrnou moc. Prosazuje svoji politiku s jejich pomocí, zatímco Špidla jen uhýbal před lidovci a jejich prosazováním jejich politiky. Taky na to ČSSD doplatila, zatímco teď jede.
Jsem zvědav, jestli si strůjci Grossova pádu nervou korporativně vlasy. Toho mohli pomalu grilovat a s ním celou ČSSD. Na Paroubka nemají.
kirast 31.1.2006 17:16

Re: Pane autore, nechcete se věnovat spíše psaní článků o něčem, čemu rozumíte?

Možná mě paměť klame, ale Špidla se nerozhodnul svévolně, ale na základě rozhodnutí, tuším, Bohumínského sjezdu, a to ho dovedlo až do koalice. Kdežto Paroubka nějaké sjezdy členstva strany nezajímají. Lidé časem zapomínají a tak se jim zdá, že vlastně volby vyhrála levice se 111 hlasy, tudíž není nutno se divit, že ji Paroubek využívá. Kdeže dneska nějaký Bohumínský sjezd, že ...