29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jarda Musil 31.1.2006 14:19

Re: Poslední bitva ....

Už to tady melduju od rána - pravice v čele s ODS musí vyhrát volby - jednodušší recept neexistuje. Strašit staré harcovníky bubákem komunismu nestačí, tak jako nestačí fotka tchýně na vydání cyankali v lékárně
Jan 31.1.2006 13:51

Komunismus je plíživá smrt pro soběstačné a zodpovědné.

Soudruzi a co se týče lékáren  a zdravotnictví, tak doporučuji k přečtení článek studenta farmacie. Možná vám to některým otevře oči.
 
 
Komunismus dnes nepříchází výstřelem z lodě, ale pomalou, plíživou, systematickou cestou levičáků, tak, aby to obyvatelstvo moc nepopudilo a aby to ani nepoznalo. Pomalučku, polehoučku a hup, než se nadějete, jsou tu zpátky. Tentokráte již poučení, bohatí a vyškolení. Oni stejnou chybu se samtem jistě nezopakují.
Optimismus 31.1.2006 17:04

Opět hloupé mládí, které to o sobě ještě neví

Četl jsem, hloupé nedochůdče agitující z vyčtených argumentů. Měl by se raději učit a nemluvit do věcí, kterým nerozumí. Může být rád, že stát se snaží šetřit, aby mohl financovat jeho studium.
vodák 7.2.2006 13:47

Re: Opět hloupé mládí, které to o sobě ještě neví

Aby to nedochůdče mohlo studovat nepotřebuje pomoc státu. Pomoc státu je pomoc za peníze ostatních. Je třeba dát mu možnost si půjčit na studium peníze a splatit je až začne vydělávat. To vy, jako starý komunistický praktik, nikdy nepochopíte. Jestli chceme něco dokázat ,potřebujeme víc takových nedochůdčat a nenechat do toho mluvit takové jako jste vy.
www racek 31.1.2006 12:50

no, další bilboard mě rozsmál...

před tím tam byl kalousek v kutaně připravený ke spolupráci s každým, teď tlustý lékárník se slovy ... ceny léků budeme stanovovat MY. volte ods.
Jarda Musil 31.1.2006 12:57

Re: no, další bilboard mě rozsmál...

Takže nebude ceny určovat trh ... hmmm ... zajímavý posun v chápání trhu
Vlali 31.1.2006 13:24

Trh v monopolním prostředí

Lékárnická komora si prosadila (za Klausových vlád) monopol na prodej léků a teď si monopolní prostředí s předem určenou marží hájí. Mohl by si prodejce praček,nábytku určovat kolik bude mít zisk. Další překážka "trhu" je ještě horší můžete, když nejste lékař, říct tyhle léky potřebuji/nepotřebuji a tím určovat poptávku?
Ladislav N. 31.1.2006 13:40

Re: Trh v monopolním prostředí

...a teď si monopolní prostředí s předem určenou marží hájí... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Člověče, musíte nám tady předvádět, jak věci vůbec, ale ani trošičku nerozumíte? Monopol má stát. Lékárník je jeden z mnoha obchodníků, kteří prodávají stejné zboží. A to zboží (léky) má státem omezenou marži a cenu, která je POD ÚROVNÍ běžných marží používaných v obchodech...
Vlali 31.1.2006 16:11

Nachytal nachytal

Tentokrát jste velevážený pane vedle jak ta jedle. Na rozdíl od Vás tomu setsakra rozumím. Lekárnický bund přijal (a navrhl vládě) omezení, které brání prodeji léku a léčiv tzv. volným způsobem a upevnil monopol schválením (lékárnická komora skutečně schvaluje jednotlivé povinné licence na prodej léků) v rámci licenčního řízení. Vláda akorát kývla na podmínky lékárníků. Obdoba s poslaneckou sněmovnou, která se nechce vzdát žádné výhody je vskutku čistě náhodná.
Ladislav N. 1.2.2006 0:20

Nerozumíte, nechápete...

Důvody omezení prodeje léků na lékárny jsou širší a mají své racionální jádro. Výhradní právo prodeje (monopol nikoli, lékárníci jsou v rámci pravidel daných státem ve volné soutěži!) je "zaplaceno" marží (přirážkou k ceně výrobce), která je výrazně nižší (+18%), než obvyklá marže u jiného zboží (od +30% výše - i k řádu +100%). Vytrubovat za dané situace o monopolu, je zřejmý nesmysl. Monopol totiž automaticky přináší nadstandardní MONOPOLNÍ ZISK, zde je tomu opačně. Regulovaná výše marže po snížení DrRathem řadě lékárníků na venkově nebude stačit k udržení lékárny v provozu...
Saša 31.1.2006 16:19

Ne prosadila, ale uhájila.

Oni ten monopol mají už něco přes 800 roků...
www racek 31.1.2006 13:32

Re: Re: no, další bilboard mě rozsmál...

jardo, tohle není pravý trh. to je monopol, víš?
mimochodem, ta marže by mohla být dostatečná, ale to víš ... na karláku je 8 lekáren, např. všecky uživit tahle marže nemůže.
kdyby byl opracdu trh, tak jich je polovic, kamaráde.
mimochodem, každý ministr zdravotnictví šel hned, jak sáhl farmaceutům na ceny ...
Ladislav N. 31.1.2006 13:35

Re: Re: Re: no, další bilboard mě rozsmál...

Racku, a co je na textu "...lékárník se slovy ... ceny léků budeme stanovovat MY. volte ods..." k rozesmání? Zkuste mi to polopatě... :-O
vita 31.1.2006 14:02

Re: Re: Re: no, další bilboard mě rozsmál...

Jo, ta předchozí, Rathem vyšoupnutá, to byl jekot, když omezila úhrady cenami nejlevnějšího výrobce - Zentivy! To byl jekot jak v Paříži o noci svatýho Bartoloměje. Jak všichni zkrachujou a Zentiva se napakuje.
Inu, jářku, kdo vám brání jít pod cenu Zentivy - a vyšoupnout ji a napakovat se sami?
Jarda Musil 31.1.2006 14:07

racku

Já jsem ale názorově stejně - mně to vysvětlovat nemusíš ...
www racek 31.1.2006 14:21

Re: racku

promiŇ.. to víš, sklerotický přemoudřelý dědek.
Vlali 31.1.2006 12:26

Lekce z demokracie

Tak to tady čtu a zírám ti co nejvíce křičí o komunistickém nebezpečí se chovají jako nejkovanější stalinisté. Nebude potíž v tom, že je ODS tak prolezlá "bývalými" členy KSČ. Ono komunistický není jenom členství v příslušné straně ale spíše chování a komunikace a tu jak zde čtu má většina "antikomunistů". Volby se vyhrávají prací pro lidi.
JJ 31.1.2006 12:27

Re: Lekce z demokracie

KSC taky pracovala pro lidi. Dokonce 40 let! A jak to dopadlo.
Vlali 31.1.2006 12:31

Re: Re: Lekce z demokracie

Pro ně celkem dobře nikdo je nevěšel a preference jim stoupají. Není právě toto ostuda všech ostatních partají.
JJ 31.1.2006 15:50

Re: Re: Re: Lekce z demokracie

Je to ostuda volicu, ze sedaji na lep planym slibum. A to pres predchozi zkusenost. ODS mozna udela chyby, ale je ji pripisovana spousta veci, ktera byla v rezii ODA ci KDU-CSL. Navic spousta tech vytecniku (vcetne Krejcire) byla trestne postizitelna, proste policie nevedala, ktera bije, protoze kdo to vedel, tak ten podnikal.
www racek 31.1.2006 12:51

Re: Re: Lekce z demokracie

jistě blbě. ale mohlo to dopadnout ještě hůř. stačilo ještě trochu víc aplikovat sovětské zkušenosti ...
Ladislav N. 31.1.2006 12:32

Re: Volby se vyhrávají prací pro lidi.

Kdepak, volby se vyhrávají okrádáním jedněch voličů a rozhazováním peněz jiným voličům. Typické především pro KSČSSD...
www racek 31.1.2006 12:45

Re: Re: Volby se vyhrávají prací pro lidi.

hmm, já jak koukám, tlustá peněženka a 20 miliard do zdravotnictví navíc .... že by socani?
Ladislav N. 31.1.2006 13:00

Re: Re: Re: Volby se vyhrávají prací pro lidi.

Racku, ono je ale rozdíl v tom rozhazování. 20 mld. do zdravotnictví voliči neprožerou, víte? A může to být zrovna z peněz, co prochlastali a prokouřili a zaplatili státu...
www racek 31.1.2006 13:34

Re: Re: Re: Re: Volby se vyhrávají prací pro lidi.

ne, to prožerou lékárníci, dodavatelé léků a něco zbyde na dochtory. pacient bude rád, když mu zbyde alespoň tolik, jako dnes.
a vůbec, kde na to vezmou? s těmi sociálními přídavky porodného se docela rozšoupli, soudruzi.
Ladislav N. 31.1.2006 13:43

Re: to prožerou lékárníci, dodavatelé léků a něco zbyde na dochtory

Racku, na tohle už nejde říct nic jiného, než že jste VŮL. Korunovanej...
JoJo 31.1.2006 19:21

Re: Re: to prožerou lékárníci, dodavatelé léků a něco zbyde na dochtory

když dojdou argumenty - nastupují urážky - tipický případ ODS
Ladislav N. 1.2.2006 0:24

Re: Re: Re: to prožerou lékárníci, dodavatelé léků a něco zbyde na dochtory

Když nechápete jednoduché věci a hlásáte bludy, pak je pojmenování VOLEM pochvalou. Nechápete, co? :)) vsvětlovat vám to (zde po sté) nebudu.
Vlali 31.1.2006 12:51

Chyba jež stojí hlasy

Okrádání voličů je žel hlavní myšlenka "Modré šance". Po tomto odhalení se od neudržitelného přešlo na komunistické nebezpečí. Ovšem volič (průměrný pracující občan za průměrnou mzdu) kašle na výkřiky o komunistech, když ví že budou-li u moci Topolové,Tlustí,Langrové pak přejdou do chudoby aby se pár (cca 25%) lidí mělo lépe. Vyváženost programu "pro lidi" je to co ODS chybí. Regiony (a ty jsou řízeny ODS) nemají problém řešit denní starosti ve prospěch svých občanů, proč to sakra nejde na celostátní úrovni (protože tu ovládají komunisté v ODS)
Ladislav N. 31.1.2006 12:57

Re: Chyba jež stojí hlasy

Mohl byste mi toho "průměrného občana pracujícího za průměrnou mzdu" ukázat? Já ho ještě nepotkal... a obávám se, že neexistuje nebo je velmi vzácný. No, tipněte si, kolik jich asi je? :)