18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kanuk 31.10.2008 8:47

Re: Zrovna jsem si vzpomel....

Ježišmarjá, kde jste na takovou volovinu přišel? Vždyť toho "byly plné noviny" že Anglie nedávno skončila uplácení svého dluhu Spojeným státům!! Možná, že to tak bylo s Ruskem, tedy SSSR, tam nevím. A ono se není co divit. Vláda USA také za všechny zbraně musela zaplatit zbrojařům, tak je nemohla dávat zadarmo. Takže na válce vydělali zbrojaři, čičmunďáci akorát platili daně (které se přestěhovaly do kapes zbrojařům). A to bylo stejný po celým světě, snad s výjimkou SSSR, kde zbrojní továrny byly státní.

yorik 31.10.2008 7:09

Máte o těch našich Churchillech a skutečných skutečnostech

prapodivné představy pane Vlku starší. Měl byste navléknout halenu a vyrazit někam mezi prostý lid. Nejlépe mimo velkou Prahu. Poznal byste, že to s tou blbostí a prodejností obyčejných lidí není tak hrozné. Tyto kategorie se rekrutují z úplně jiných vrstev. Proto ti "blbí a prodejní voliči" vlolili, tak jak volili. Pokud to vám a vám podobným, chytrým a neprodejným nedojde, budou tak činit i nadále.  

Frank 31.10.2008 7:08

Chcete nás?

ODS nikdo nechce. Ani u nás, ani v EU. Jak je to možné, když oni sami jsou představitelé toho nejlepšího, co se v naší zemičce vyskytuje? Tož  se na ně podívejme, třeba taková Džamila. Taková krásná fenečka, jen potřebuje dobrého a hodného páníčka. Nebo Ivánek, vždyť se podívejte, jak má krásný čumáček. A ta upřímná očička, jen promluvit.

jirka.s. 31.10.2008 8:41

Re: Chcete nás?

Za to ty jdeš, franku, na dračku, viď? http://foto.tiscali.cz/cz703900/ZWIzNTcwM2Y5ODYyYWQ0Y2E1ZTE0MTViMGEwYjdhMjQ/#

Hrad 31.10.2008 11:02

Re: Chcete nás?

Yrko, že ty jsi stále "tajný", je profesionální deformace. Neukrývej se. Přece i ty máš právo být "čitelný". Yrka v domácím provedení v době noralizace.: http://englishrussia.com/images/more_pictures_ussr_70/7.jpg

Sunny 31.10.2008 10:21

Re: Chcete nás?

Franku, netahejte Džamilu do ODS. Tak zle na tom ještě nejsou. Džamila je ministryní za zelené:-)

jk-jiny 31.10.2008 10:48

Re: Chcete nás?

...ale v Topolánkově vládě. Stejně tak Čunek. Topolánek je mohl odvolat a neodvolal.

Mirek F. 31.10.2008 7:07

Tenhle článek byl snad napsán na Paroubkovu objednávku,

vždyť dokud bude ODS a její skalní voliči hledat viníka v hloupém lidu (což je jen obměna na komunistické vysvětlování, že odpor lidí vůčí KSČ je jen výsledkem zmanipulovanosti) nebo v PR agenturách -mají vliv, ale nikoliv ten rozhodující - a nezamyslí se nad obrazem, který dva roky po vítězných volbách předváděla, nad různými nešikovnostmi či přímo skandály, tak má ČSSD vítězství v příštích parlamentních volbách jisté. Což by byl větší průšvih, než nezvládnuté volby regionální.

pozorovatel123 31.10.2008 7:01

Naprosto souhlasím

Občas sem píši také některé věci o virtuální realitě, se kterou neumíme ve veřejnosti pracovat. Psával jsem o tom hlavně kolem volby prezidenta. Tehdy jsem si myslel, že zelení ještě tu PR agenturu mají. Ale už možná pracovala pro ČSSD a zelení se jen svezli. Také to byl ale skělý výkon. Opakuji s článkem naprosto souhlasím.

mlg 31.10.2008 13:18

Re: Naprosto souhlasím

hlava v písku - je to psychologie nebo korýtko? To i p. Gandalovič našel zrnko ...

Standa 31.10.2008 7:01

Jako

nevyřčenou alternativu nám Vlk nabízí pochody mafiánů ODS, pochody tunelářů a zlodějů a těm máme tleskat jako tleská on! Brrrrrr!

Realista 31.10.2008 6:58

Myslím, že se kardinálně mýlíte!

Vyhrála ČSSD proto, že občan byl nazloben arogantní politikou Topolánka, aférami s Ičkem a Moravou, Julinkovskou poplatkovou ,, reformou" , která byla hloupá a nešikovná. / Poplatky za položku v receptu, poplatky za novorozence, který se v nemocnici nestravuje, ledy z matčina prsu a kvůli čemuž se poplatky ve špitálech zaváděly, žádná kontrola poplatků vybíranými lékaři- tam by se právě hodily registrační pokladny, aby nemohli švindlovat, kejkle s cenami za léky atd/ Rovněž každá předražená zakázka, ať už státní, hejtmanská, komunální o všimné pro zúčastněné nebo stranické pokladny zvedala občanům adrenalin. / Radnice Třebíč, K.Vary, Praha 5, Praha 10, rozkradené desítky milionů na Magistrátu v Praze, příprava nesmyslných OH, Kaplický, atd. / Kdyby tyhle volby nebyly občanskou demonstrací, které pochopitelně využila ČSSD, tak by ČSSD nikdy nezvítězila. Jistě ne tak totálně!  Že je mezi občany ohromná nespokojenost je patrné v tom, že i takové kraje jako Ostrava, Ústí v minulých volbách volili ODS. Lidé chtěli změnu v politice. Očekávali slušnost, spravedlnost, vymáhání práva, zatočení s korupcí. za to byli ochotni zaplatit daň v reformách. ovšem skutečných, které také kontrolují toky peněz velmi důkladně a nestojí jen na dalším výběru dalších daní viz. zdravotních od občanů. Mimochodem když vyhrála ODS, jaksi jsem takový ,, pochvalný" článek o voličích od Vás nečetl. ODS si volby prohrála sama. bohužel, jak je vidět z jednání gremia ODS, jsou prostě nepoučitelní, budou toho voliče štvát ještě více tím, že zkorumpovaní a neschopní zůstávají ve funkcích a zapříčiní s takovou politikou svůj další pád u dalších voleb. Kolik ještě bude ODS potřebovat voličských lekcí, aby dopadla jako ODA či US DEU? >-

Bob 31.10.2008 8:24

Re: Myslím, že se kardinálně mýlíte!

Když už myslíte, vysvětlete mi jednu věc. Když byl občan nazloben arogantní politikou Topolánka, jak je možné, že nebyl nazloben arogantním vystupováním Paroubka a Ratha, například? A pokud občan očekává slušnost, spravedlnost a zatočení s korupcí od ČSSD, tak autor článku má nejenom naprostou pravdu, ale naopak voličstvu opravdu nemístně lichotí.

Tino 31.10.2008 6:36

Svým způsobem má Vlk pravdu.

Jistěže PR agentura je součástí dnešních předvolebních bojů. Ovšem štěstí přeje připraveným. Co v případě když strany si pořídí PR agentury  a všechny se nechají profesionálně vést? Pak nastane lámání chleba opět jako dřív - kde jsme udělali chybu?

Chyba je v samotné snaze o co nejmenší námahu. A to právě dole v těch posledních základních organizacích strany! Ty totiž pěkně spinkají a čekají až jim to někdo nahoře vyhraje. A běda pak jestli ne! To se potom volá po odvolání špiček za neschopnost. Paradoxně si tak strana sama zlikviduje schopné lidi.

PR agentura jistě. Ovšem tvrdá neustálá práce úplně dole. Politická strana by neměla sloužit ke společenskému vyžití a spolupráci kšeftmanů tam dole v regionech. Tam dole by totiž měla především sloužit k všeobecné popularizaci politických ideí strany.

Je ovšem otázka, zda ODS je skutečně tam dole schopnou politickou stranou a ne jen debatním kroužkem a spolkem vzájemně si napomáhajících kšeftařů!

Oponent 31.10.2008 6:31

Nadutost, pýcha, opovrhování občany

Politici ODS i jejich přicmrndující mediální slouhové nejsou schopni pojmenovat příčiny porážky. Je to tím, že žijí v jiném světě, ve světě zbohatlíků a ne ve světě obyčejných lidí, voličů, kterých je přece jen nejvíce. 

Není řečeno to nejpodstatnější: ODS to projela kvůli svým korupčním praktikám a zejména kvůli svému asociálnímu vládnutí!! Lidi, obyčejní lidi, už se konečně na ně pořádně naštvali!! A nějaké řeči o špatném vysvětlování či o špatné předvolební kampani jsou naprosto zbytečné. ... ODS je stranou pouze pro 15% nejbohatších obyvatel, ostatní i poctivě pracující lidé, jsou pro ně lůza a socky, které je nutno permanentně odírat! A ti už konečně řekli: DOST!!

pozorovatel123 31.10.2008 6:51

Re: Nadutost, pýcha, opovrhování občany

Vy jste asi od té PR agentury. Právě takhle se to dělá.

berg 31.10.2008 7:22

Re: Nadutost, pýcha, opovrhování občany

ne, on je ten materiál pro agentury

Medvídek 31.10.2008 8:42

Re: Nadutost, pýcha, opovrhování občany

A  těch 85% procent "obyčejnejch lidí" žije pořád ve světě socialismu.Že se nekoukají do okolních států,nebo si myslí,že máme naftové naleziště?Kde najdeš tak levného zubaře a činži.Ať žije budování nespravedlivého státu.

Realista 31.10.2008 6:25

Místopředseda ODS Petr Gandalovič napsal

Jednoznačně jsme podcenili fakt, že po osmi letech vládnutí ČSSD a v období relativní prosperity nejsou občané připraveni na omezování sociálního státu. Neuvědomili jsme si, že to, co zavádíme, je od doby vlád Václava Klause první reforma, a zatímco on ty své díky osobnímu nasazení dokázal lidem zdůvodnit, my jsme se spolehli na novinové inzeráty. Nevnímali jsme sílu odmítnutí poplatků u lékaře, protože jsme viděli jednoznačně kladný efekt v poklesu zneužívání lékařské péče. Jako každé nepopulární opatření i toto potřebuje čas, aby lidé jeho pozitivní dopad ocenili, kvůli taktickým chybám jsme však způsobili, že jej možná už nebude mít. Poplatek za novorozeně v inkubátoru se stal mediální zkratkou, která vrhla negativní světlo na připravovanou zdravotní reformu jako na celek. Zásadním problémem našich reforem je to, že z velké části jejich náklady nese střední vrstva. To není novinový titulek, ale nezvratný fakt, který jsme sami uváděli ve svých materiálech. Průměrný vysokoškolák nejenže na daňové reformě nic nevydělal, v určitém rozsahu naopak prodělal (daň z příjmu, přídavky na děti). Lékaři, učitelé či malí podnikatelé nezískali během naší vlády pocit, že jsou „chtění“, a proto neměli ani důvod, aby nás bránili ve volbách svou účastí proti těm, kdo svými hlasy protestovali proti ztrátám svých výhod. Velcí podnikatelé a bohatí lidé, kteří díky našim reformám skutečně ušetřili na daních, nám to také nevrátili a naopak poslední rok týrali vládu kvůli termínu přijetí eura, takže i u méně majetných lidí vzbudili dojem, že jeho rychlé zavedení by bylo pro ČR nejlepší (přičemž právě pro ně by opak byl pravdou). Je jasné, že vliv deseti až patnácti procent negativních voličů, kteří přišli v krajských a senátních volbách „navíc“, vedl k překrytí regionálních témat, takže nepopiratelné úspěchy a popularita hejtmanů i osobnosti senátních kandidátů byly smazány. To je největší ztráta těchto voleb. Napsáno hezky, již nemá být volen! 

Ladislav N 31.10.2008 11:47

Re: Realista IP: 213.192.6.xxx

Kdo po  socialistech bude platit tisícimiliardový dluh a roční úrok 40 miliard k tomu?

Realista 31.10.2008 6:21

Místopředseda ODS Petr Gandalovič napsal:

Jednoznačně jsme podcenili fakt, že po osmi letech vládnutí ČSSD a v období relativní prosperity nejsou občané připraveni na omezování sociálního státu. Neuvědomili jsme si, že to, co zavádíme, je od doby vlád Václava Klause první reforma, a zatímco on ty své díky osobnímu nasazení dokázal lidem zdůvodnit, my jsme se spolehli na novinové inzeráty. Nevnímali jsme sílu odmítnutí poplatků u lékaře, protože jsme viděli jednoznačně kladný efekt v poklesu zneužívání lékařské péče. Jako každé nepopulární opatření i toto potřebuje čas, aby lidé jeho pozitivní dopad ocenili, kvůli taktickým chybám jsme však způsobili, že jej možná už nebude mít. Poplatek za novorozeně v inkubátoru se stal mediální zkratkou, která vrhla negativní světlo na připravovanou zdravotní reformu jako na celek. Zásadním problémem našich reforem je to, že z velké části jejich náklady nese střední vrstva. To není novinový titulek, ale nezvratný fakt, který jsme sami uváděli ve svých materiálech. Průměrný vysokoškolák nejenže na daňové reformě nic nevydělal, v určitém rozsahu naopak prodělal (daň z příjmu, přídavky na děti). Lékaři, učitelé či malí podnikatelé nezískali během naší vlády pocit, že jsou „chtění“, a proto neměli ani důvod, aby nás bránili ve volbách svou účastí proti těm, kdo svými hlasy protestovali proti ztrátám svých výhod. Velcí podnikatelé a bohatí lidé, kteří díky našim reformám skutečně ušetřili na daních, nám to také nevrátili a naopak poslední rok týrali vládu kvůli termínu přijetí eura, takže i u méně majetných lidí vzbudili dojem, že jeho rychlé zavedení by bylo pro ČR nejlepší (přičemž právě pro ně by opak byl pravdou).

Je jasné, že vliv deseti až patnácti procent negativních voličů, kteří přišli v krajských a senátních volbách „navíc“, vedl k překrytí regionálních témat, takže nepopiratelné úspěchy a popularita hejtmanů i osobnosti senátních kandidátů byly smazány. To je největší ztráta těchto voleb. .. Napsáno hezky, proto má jít od válu a již nebýt volen! 

ranbow 31.10.2008 8:16

Re:

Skvěle řečeno - nestačilo říct, že se Vám ODS líbí??

Pochopitelně, že lidé jakékoliv zavedení poplatků uvidí jako zápor, a že onen kladný efekt jim budete muset vysvětlit - tak sem s ním - kdepak jsou nově vystavěné nemocnice, rozšíření zdravotní péče,nové léčebné postupy, procenta snížení úmrtnosti, sem s nima...Nebo se ty poplatky prožraly bez jakýhokoliv efektu?

V 31.10.2008 8:42

Re: Re:

rekl bych, ze nejake to zlepseni by se asi dalo nekde najit, ale v delsim behu to budou jen dalsi utopene penize v socialistickem zdravotnictvi

kdyz ho nespasily ty dosavadni penize, tak ho nespasi ani ty poplatky, za rok budou stejne problemy

honzak 31.10.2008 6:17

pochopil jsem správně

že mutra kuchta dělá pro jančíka?

eTony 31.10.2008 6:25

Re: pochopil jsem správně

ano, chápete dobře.

honzak 31.10.2008 6:36

Re: pochopil jsem správně

Děkuji! Provázání Prahy 5 a Černošic přináší měřitelnou pravděpodobnost, že ta kráva bude škodit i u nás....

Budu ctěné přispěvatelstvo informovat až něco zjistím.

eTony 31.10.2008 7:04

Re: pochopil jsem správně

ta kráva škodí všude, kam přijde. Zdaleka není sama. Předem děkuji za vaše informace.

Iva 31.10.2008 6:15

Díky pane Vlku,

máte naprostou pravdu. Jen ti socani jsou spíše všeho schopní než schopní.

Proubýk 31.10.2008 5:58

Vlku

očekávej medaili od nejvyššího z nejvyšších, puchejře nafoukaného! :-DVolby vyhráli schopnější a chytřejší! Tak sláva! O to přece jde, nebo ne? Co tedy řešíš? Máme co jsme chtěli, tak do rachoty z vesela!:-(

Nomen 31.10.2008 3:14

Lidi v ČR už nechtějí vládu ODS, Evropaská unie už taky ne...

ODS se ptá: Nechce nás alepoň někdo???