26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ladik53 23.7.2009 10:34

Re: A proč ne...

Jen si ty svoje nesmysly klidně papouškujte. Kalousek věděl howno a pak si vymyslel takovou výmluvu, kterou mu někteří žerou. Teď je krize v plném proudu a vidíte nějakou paniku? Ale nic to nemění na tom, že máme nesmyslný rozpočet!!!

j 23.7.2009 10:33

Re: ladiku 53 I já Vám doporučuji čtení a hlavně grafy !

že vám tedy vadí ten Kalousek s jeho čísli v rozpočtu

Witch 23.7.2009 10:31

Re: Ten důchod si může strčit Paroubek do své tlusté perdelky!

Vy jste sice člověk s rozhledem, jenže lidičky, zaboření do papučí, pejskaření a čtoucí hlavně tučné nadpisy, takoví věří tomu, co se nejvíc huláká. Navzájem se utvrzují v tom, jakou bídu mají, aby jim nááááhodou někdo nezáviděl. Naříkají, aby všichni kolem slyšeli, že do jejich bytečku nemá cenu jít krást.

Těm můžete leccos říkat horem dolem, nanejvýš znovu politují toho sympatického chudáka, co na něj zpovykaní hlupáci házeli vajíčka. On jim rozumí, on je má rád, on chápe, že na Vánoce je dobré mladým strčit o ty dvě tisícky víc, protože menších peněz by si ani nevšimli...

ladik53 23.7.2009 10:29

Re: A proč ne...

Kalousek to sice, jak píšete jasně řekl, ale samozřejmě nedodržel! Kterážeto vláda přidala státním zaměstnancům v posledním měsíci svého vládnutí?!?

Witch 23.7.2009 10:23

Re: lovy beze zbraní.

Potvrzuji. Setkávám se s nejmenšími důchody, což činí pouze 7060,-Kč, ale pozor, jsou to lidé značně staří, i nad 90 let, takže pobírají příspěvek na péči alespoň 2 až 4000,- (už stejně chodí aspoň s hůlkou a potřebují pomoc při zařizování úředních věcí). Pokud nejsou v domově, mohou dosáhnout na příspěvek na bydlení, naopak ve druhém případě je jim část úhrady prominuta, ze zákona zbyde 15% na kapesné (většinou doktor, léky,kouření). Jestliže dnes ještě moje bývalé kolegyně, středoškolačky s rodinou, stěží dosáhnou na deset tisíc čistého, nemají se ani ti nejchudší penzisté tak špatně (z příspěvku se hradí i dovážený oběd z pečovatelky). Proto jsou také terčem těch záejzdů s nákupem. Když nezvládnou zaplatit, strhne se jim nádobí exekučně z důchodu. Zkrátka  s dobře: všichni vědí, že se dá na důchodcích velmi dobře vydělat, ale politicky se fňukání nad bídou hodí. Mimochodem, jenom během roku 2007 se chudoba důchodců u nás snížila o třicet (!) procentních bodů a je nyní nejnižší v Evropě. Nevěřícím Tomášům doporučuji: Račte si najít zprávy na MPSV.

ladik53 23.7.2009 10:22

Re: ladiku 53 I já Vám doporučuji čtení a hlavně grafy !

Njkdy jsem netvrdil nic jiného.

J.S. 23.7.2009 10:10

Re: Kupředu levá, zpátky ni krok!

Jestli že věříte tomu, že 13 důchod přinese bankrot našemu státu tak to jste na tom dosti špatně. Bankrot se stane, když naše země nebude schopna zajistit vývoz svých výrobků, které musí projíd určitou inovací.Né že dáme na staré výrobky nové laky, to už svět nebere. Omezení by mělo být např. na armádní zakázky a redukování této složky. Naše armáda, která by mohla mít tak 20 tis.příslušníků by ve spolupráci s NATO jehož jsme členy na případnou obranu našeho pidistátu stačila. Neboť považuji za nenormální, aby na cca 940 pdřízených byl vždy 1 generál byl.

karlos-král 23.7.2009 10:03

Re: lovy beze zbraní.

Plně souhlasím,jsem penzist 10let a stále se mámfajn a nestěžují si,Věřím,že většina penzistu má mozek a nebude volit Paouka,dRatha a podobnou havěť.

Raff 23.7.2009 10:02

Re: Rozumím tomu dobře?

Ale ne.

Stýská se jim po době, kdy patřili k těm rovnějším.

karlos-král 23.7.2009 9:59

Re: A proč ne...

Ladiku53,ještě tady napiš,že nejsi zaujaty,když píšeš rudým brkem a opakuješ stejné hlouposti z nějaké socanské příručky.

Enigma 23.7.2009 9:50

lovy beze zbraní.

13 důchody, nejprve jako krizové opatření, pak recyklováno pro volby do EP bude použito do podzimních voleb, pokud komunisté nezbystří a nevysvětlí svým důchodcům, že jim paroubek nikdy ten 13 důchod nemíní dát, jenom chce ukrást voličské jádro právě KSČM. Vejci ochfístaný paroubek si odfajfkoval mladé.  Socani to mají rozdělené. Paroubek slibuje a Sobotka relativizuje. Nechal se slyšet, že veškeré sociaální dávky mohou být navýšeny jedině když na to budou peníze. Každopádně až po krizi. Takže co tedy platí?! Ale podívejme se blíže na ty důchodce, kterými se socánci tak rádi ohánějí. V jejich podání to mají být ti nebozí starouškové, kteří někde v koutku umírají hlady, protože nemají ani na nájem. Já jsem také důchodce a není to můj případ. Tak, jak jsem žil celý život, žiju dál i v důchodu. Jsem aktivní ischemik po bypassu. A nejsem sám, že pane Krejčí, Malý Astone  a ostatní? Jenže důchodci jsou také bývalí nomenklaturní papaláši, STBácké komando, a různé zkamenělé stranické buňky z doby před sametem. Potkávám je denně. Naše skupina důchodců na paroubkovy milodary a sliby sejří, my máme starost o naše vnuky. Zbývají tedy ti papaláši. Aby bylo jasno.

j 23.7.2009 9:41

Re: ladiku 53 I já Vám doporučuji čtení a hlavně grafy !

Ladíku najednou je to hra s čísli

j 23.7.2009 9:26

Re: A proč ne...

finanční krize není banky jsou zdravé. Jedině, že by jste nám vysvětlil jak se tedy finanční krize projevuje. Banky nechtějí pujčovat?

ladik53 23.7.2009 9:24

Re: ladiku 53 I já Vám doporučuji čtení a hlavně grafy !

Zase jste nezklamal. Ten schodek státního rozpočtu si strčte někam. Rozpočet je jenom hra s čísly. To by se Vám tak hodilo, jednou rozpočet a jednou státní dluh. Doplňte si do toho grafu státního dluhu čísla za rok 2008 a uvidíte víc. A předpokládaná letošní. A uvidíte to, že Vámi mínění leniví se vlastně snažili víc než Vaši snaživí!!!

Jirka 23.7.2009 9:24

Kupředu levá, zpátky ni krok!

Pokud důchodci skočí soudruhu Paroubkovi na jeho vějičku a po Vítězném Říjnu budeme mít v parlamentu bolševickou většinu KSČ + ČSSD, dostanou asi opravdu svůj třináctý důchod. Jednou. Ovšem po zákonitě následujícím státním bankrotu možná důchod taky dostanou - ale díky hyperinflaci si za něj koupí tak dva jogurty. A pak si budou moci společně se s. Paroubkem zanotovat: TEĎ UŽ MÁME, CO JSME CHTĚLI ....

Chtěl bych věřit, že senioři nejsou stádem hlupáků, kteří budou hlasovat pro JISTOTU. Jistotu bídy pro všechny.

j 23.7.2009 9:23

Re: A proč ne...

Kalousek jasně řekl: nesmí se zvedat výdaje tzn. že těch 200miliard je ta částka nevybraná na daních. Na rozdíl od toho socani by chtěli zvednout vydaje takže deficit by byl ještě větší než 200miliard a o to vám jde?

Kiri 23.7.2009 9:21

Re: ladiku 53 I já Vám doporučuji čtení a hlavně grafy !

A ještě něco:  Pokud politik opravdu vezme bohatým (a tady to má být ČEZ) a tyto peníze dá na důchody, potom pan bohatý podnikatel jen zvýší cenu svého zboží, aby byl na svém a důchodce je na tom stále stejně špatně. Pan politik se pak bude bít v prsa, že splnil, co slíbil, přestože nic nevyřešil, důchodce se má stále stejně špatně. Protože politikovo řešení zkrátka nevede k potřebným výsledkům.

ladik53 23.7.2009 9:20

Re: A proč ne...

Ano, díky Zemanovi a ČSSD byly u nás banky stabilizovány, ale krizi finanční máme permanentní. Takže ne že nebude! Je pořád!!!

j 23.7.2009 9:18

Re: Koukám,

která to je ta neúspěšná podnikatelská sféra? Snad ne Liberec?

Kiri 23.7.2009 9:17

ladiku 53 I já Vám doporučuji čtení a hlavně grafy !

Pane! radíte nám přečíst si volební program čssd.

 Račte si tedy i Vy, vážený, přečíst nezávislé pojednání na  http://volby.kategorie.cz   A obzvláště si vryjte do paměti tam uvedený graf, jehož podklady dodalo Ministerstvo financí za vlády pana Sobotky z ČSSD !  

 Jestli má ČSSD na něco talent, tak je to právě rozhazování peněz daňových poplatníků a zadlužování země – viz. tenhle názorný graf deficitů státního rozpočtu v průběhu let  (zdroj: investujeme.cz).

dulcibelka 23.7.2009 9:16

Re: Koukám,

Víte, když prodáte barák a za utržený obolus si koupíte dvě auta, jste pořád na svým. Ovšem když si ty káry pořídíte na půjčku, máte dluh.

děteněkam 23.7.2009 9:15

Uvědomělý politruk

Obsah druhého odstavce je opravdu kolosální.

Nemusel by se za něj stydět žádný politruk.

Kiri 23.7.2009 9:13

Re: A proč ne... pro ladika53

Pane! radíte nám přečíst si volební program čssd.

 Račte si tedy vážený přečíst nezávislé pojednání na  http://volby.kategorie.cz   A obzvláště si vryjte do paměti tam uvedený graf, jehož podklady dodalo Ministerstvo financí za vlády pana Sobotky z ČSSD !   Jestli má ČSSD na něco talent, tak je to právě rozhazování peněz daňových poplatníků a zadlužování země – viz. tenhle názorný graf deficitů státního rozpočtu v průběhu let  (zdroj: investujeme.cz).

Jestli má ČSSD na něco talent, tak je to právě rozhazování peněz daňových poplatníků a zadlužování země – viz. tenhle názorný graf deficitů státního rozpočtu v průběhu let  (zdroj: investujeme.cz).

děteněkam 23.7.2009 9:08

Re: Utraťte tu důchodcovskou pakáž!

Přesto, že se snažíš maskovat ironií, je zřejmé že jsi hovado!

M.S. 23.7.2009 9:05

Re: Koukám,

Veškerá media dnes brojí a musím říci zčásti i oprávněně proti zadlužování státu. Proč však nebrojila, když se rozhazovaly obrovské částky z privatizace.? Proč se ze státních prostředků podporuje i "neúspěšná" podnikatelská sfera.?

ladik53 23.7.2009 9:02

Re: A proč ne...

Ano je, ale jenom malý. Asi jako v té krizi! Kalousek řekl, že zadlužovat se je špatné a nadělal nové dluhy. Jenom letošní, který je zcela v jeho režii bude rekordní a včera jsem slyšel Janotův odhad kolem 200 miliard. A s tou nezaujatou diskuzí to nebylo myšleno přímo na Vás.

j 23.7.2009 8:55

Re: A proč ne...

Ládiku když bude krize finanční bude samozřejmě i krize ekonomická, obráceně to ale byt nemusí. U nás byly banky v pořádku proto se do nich nemusala dát ani koruna na rozdíl od ostatní. Je hlavně v pořádku, že vznikl NERV a navrhoval řešení krizové situaci než nápady socialistů od Tvrdíka s Dimunem

jana 23.7.2009 8:54

Re: Co je to důstojné stáří?

Nikdy si všichni nemohli koupit vše. Dnes by každý důchodce chtěl mít peníze na " jahody v lednu". Ale ani máma od malých dětí jim zdaleko nemůže koupit vše.

j 23.7.2009 8:50

Re: Koukám,

nevím jestli je to pravda ale  osvícený Rath chce pořád zrušit poplatky za to chce zvýšit pojistné. Už babička mě říkala , že se namá plítvat s jídle, ale asi byla hloupá

j 23.7.2009 8:47

Re: A proč ne...

to, že předešel panice vám asi nedošlo nebo se to nehodí do krámu. Zkuste se nad tím zamyslet jestli na tom nebude něco poztivního