23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
historik 23.7.2009 8:47

Re: Utraťte tu důchodcovskou pakáž!

Důchodce netřeba utrácet. Stačí když nebudeme chtít jít k světlým rudým zítřkům.

dulcibelka 23.7.2009 8:46

Koukám,

že socani zvyšují sázky: od třiceti korun na dva litry...Jednak to příhodně ilustruje hodnotu, jakou pro ně socvolič in spe má (podle mě stále nic moc - neceníte se někdo na víc?), a druhak je opravdu signifikantní, že placení voličských hlasů chtějí přenést na nás všechny...

historik 23.7.2009 8:45

Re: A proč ne...

Co je na mém příspěvku zaujatého? Špidla řekl přímo zadlužovat se můžeme.  Zdroje jsou. V době konjuktury. Kalousek řekl zadlužovat se je špatné. V době blížící se krize, kterou odhadl špatně, jako malou.  Je v tom rozdíl nebo není v tom rozdíl?

Xury 23.7.2009 8:42

Re: Zase polopravda

Tak jsem si ten program v inkriminované části přečetl a je to tam. Sice se hovoří o dividendách z ČEZu, které to mají zaplatit, ale to není podstatné. Taky mě moc pobavila zmínka o 55% poměru důchodu a čisté mzdy. Stačí se podívat na závěry Bezděkovi komise a důsledky důchodové reformy dle ČSSD. A vůbec nejvíc jsem se nasmál u oné speciální snížené daňové sazby pro extrémně nízké příjmy. To už vážně člověk přemýšlí, jestli jde o populismus nebo o neuvěřitelnou hloupost.

ladik53 23.7.2009 8:41

Re: A proč ne...

Pokud mluvil jen o krizi finanční a ne o krizi ekonomické, tak je ještě větší blbec, než jsem si myslel. Finance jsou totiž stěžejním oborem ekonomiky, takže krize financí je i krizí ekonomickou a naopak. Pročpak potom honem alibisticky vytvářeli NERV, ve kterém byli i finančníci, když žádná krize finanční neměla být. Finanční krize to nejsou jenom zkrachovalé banky!!! Probuďte se!!!

Klaudius 23.7.2009 8:40

Re: Rozumím tomu dobře?

Hadí oči a J.S. jsou zřejmě postiženi Alzheimerem. Takovou pitomost jsem už dlouho nečetl.

jana 23.7.2009 8:38

Re: Já jsem též důchodce

Jenže i nízké platy mají poctivě pracující. A vždycky to tak bude, málokdy je člověk se svým příjmem spokojen, každému se zdá, že pracuje více a poctivěji, nežli za to dostává. Mladí, kvalifikovaní lidé mají ve dvaceti stejný nebo vyšší příjem, než já v 55 letech po celoživotní poctivé práci na pozici, na kterou jsem se dostávala postupně a léta. Ale nemá cenu se tím trápit, zadělávali bychom jen na generační konflikt. Také svým dětem jejich příjem přeju, mé nároky jsou již nižší, než jejich.

ladik53 23.7.2009 8:33

Re: A proč ne...

Pokud to ovšem neví ministr financí, pak je to osel, který nikdy neměl být ministrem. Právě proto se považuje Zákon o státním rozpočtu za jeden z nejdůležitějších zákonů, protože říká všem jaké jsou trendy!

Malý Aston 23.7.2009 8:33

Ten důchod si může strčit Paroubek do své tlusté perdelky!

Pokud Paroubek a jeho klika počítá, že si nás důchodce koupí jako Rath své třicetikorunáče, je vedle jako jedle. Podle mého je to zaměřeno ne na důchodce ale na jejich dětičky, které své staré rodiče o jejich důchod obírají. Jako důchodce jsem platil komoušům jejich budování socialismu, pak jsem zaplatil celý jejich průser co tady nechali a až se vše dostává do normálních kolejí přichází Paroubek a hodlá dělat akci jako v Tesku.Že to někdo bude muset zaplatit, to již neříká a dobře udělali vajíčkáři, když o něho mlátili vejci. Jeho dluhy nikdo platit nehodlá.;-)

ladik53 23.7.2009 8:30

Re: A proč ne...

Špidla to řekl přímo a Kalousek rozpočtem. Vyjde to nastejno. A děkuji za přednášku. A jestli Sobotka dělal dluhy a jaké a proč, je na jinou a hlavně nezaujatou diskuzi.

jana 23.7.2009 8:29

Re: A proč ne...

Kalousek mluvil vždy o finanční krizi a jeho uvážlivé a zdrženlivé reakci vděčíme za to, že v době, kdy na západě padaly banky jedna za druhou, nepadla u nás ani jediná. Kdyby nás neustále neujišťoval, vzali by čeští střadatelé banky útokem a položili je. Díky, p. Kalousku.

historik 23.7.2009 8:28

Re: Hlavně by měly být zvýšeny minimální důchody

Dnešní důchodci poctivě pracovali. A co tehdejší alkoholismus na pracovištích? Co tehdejší dodržování pracovní doby? Já to znám. Já jsem tehdy také poctivě pracoval. A ty mzdy! Desetkrát menší než v sousedním Rakousku, NSR. To nás komunisti neokrádali? Za stejnou poctivou (podle vás) práci, desetkrát méně? A průměrné platy nebo důchody jsou oblbování? Tak se to uvádí i na tom Západě. Tak si porovnejte průměrný plat západní a náš tehdejší, komunistický a náš současný. Můžete klidně i ceny v patřičném období. Matematika je všude stejná. Všude je průměr vyšší než má většina.

j 23.7.2009 8:28

Re: Ranní pobavení

Vy asi nebudete zvlášť bystrý. Řeč byla o vysokých příjmech tak nechápu co sem taháte krádeže

rv 23.7.2009 8:27

Re: A proč ne...

To je přece jasné. Pokud se bude předpokládat, že rozpočet bude menší, může se důchodcům více přidat. Je to logické?

j 23.7.2009 8:25

Re: Hlavně by měly být zvýšeny minimální důchody

nepochpil jsem větu - Protože neznáte ty kterých je dostatečné množství

j 23.7.2009 8:24

Re: A proč ne...

hezky jste napsal utrácení. Za prvé nikdo nemohl vědět jak se bude situace vyvíjet( to víme teď proto jsme chytří) a za druhé kdyby se začali dělat krizové situace tak především vznikne panika a krize by u nás začala mnohom dřív a možná by byla i hlubší. Co se za cosíku stalo když se rozneslo, že nebude cukr? Všichni si udělali zásoby a opravdu nebyl i kdyby to nebyla pravda

historik 23.7.2009 8:20

Re: A proč ne...

Neřekl to náhodou Špidla? Zdroje jsou. Kalousek utrácení kritizoval. Kalouskovi se nelíbilo, když Sobotka dělal dluhy v době konjuktury, kdy by se dluhy měly likvidovat. Jinak, do předpovědi špatných výlsedků se ČSSD a komunisti zvlášť, museli trefit. Oni totiž komunisté přeedpovídají  krach kapitalismu pořád. Od dob, co komunistické strany vznikly. Jenomže neřeknou to podstatné. Že totiž přes všechny krize, přes všechny problémy, kapitalismus je výkonnější a pro občany lepší než komunismus. Jak řekl klasik. Cíle komunisty vedených států se mění. Dohnat a předehnat. Udržet krok. Neztratit stopu.

M.S. 23.7.2009 8:16

Re: Ranní pobavení

Samozřejmě, ČSSD může i za 2. světovou válku. Nejlepší je Topolánek:-D

M.S. 23.7.2009 8:13

Re: Hlavně by měly být zvýšeny minimální důchody

Protože neznáte ty kterých je dostatečné množství. O těch, kteří nepracovali nebo dokonce nemohli pracovat nediskutuji. Oblbování téhle společnosti, spatřuji také v tom, že se vždy uvádí průměrné důchody a ne jejich rozložení.

jmenovec 23.7.2009 8:07

souhlas

Pane jmenovče, napsal jste to dobře, z ňafání neználků si nic nedělejte, těm není pomoci, zdravý rozum je dávno opustil.

ladik53 23.7.2009 8:07

Re: A proč ne...

Kalousek přece všem svým rozpočtem řekl, že žádná krize není a ani se nečeká, a že se příjmy rozpočtu budou zvyšovat a bude i na utrácení, na splátky dluhů a na investice! A všichni se podle toho zařídili. Stačí, nebo pořád málo?

M.S. 23.7.2009 8:06

Re: Ranní pobavení

Podle vás je tedy správné, když člověk mimo státní správu krade a podvádí. Vaše vyjadřování to potvrzuje.

j 23.7.2009 8:06

Re: Hlavně by měly být zvýšeny minimální důchody

z čeho usuzujete, že se starám o bohaté? I ten co pracuje s nižšími příjmy přece musí mít výší příjem než ten co nepracuje, co vám na tom přijde divné

M.S. 23.7.2009 8:02

Re: Hlavně by měly být zvýšeny minimální důchody

Zajímat se pouze o bohaté a "úspěšné" je znakem pokleslosti. Bohužel všichni v tomto státě nevytváří skutečné hodnoty, někteří i škodí a jsou za to bohatě odměňováni.

j 23.7.2009 8:01

Re: A proč ne...

jak jste přišel na to , že hájím Kalouska?

j 23.7.2009 7:58

Re: Rozumím tomu dobře?

bude se svlíkat

M.S. 23.7.2009 7:57

Re: A proč ne...

Když tak hájíte pana Kalouska měl byste si skočit na jeho vojenském padáku.

j 23.7.2009 7:56

Re: Hlavně by měly být zvýšeny minimální důchody

to platí pro všechny. Kolik do systému vložím , tolik by stát měl vrátit až bude člověk nemohoucí, co se vám na tom zdá divného nebo pro horních 10tisíc?

j 23.7.2009 7:55

Re: A proč ne...

napište spíš svůj názor a nepapouškujte bláboly po socanech. Jak by se situace změnila pokud by se udělal rozpočet s předpokladem -5%HDP

ladik53 23.7.2009 7:54

Zase polopravda

Autor článku si samozřejmě Volební program ČSSD nepřečetl. Ale kritizuje!