28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Volby jsou za rohem

Předčasné volby jsou (snad) přede dveřmi a politické strany mají jen pár týdnů na to urvat maximum z toho stále se zmenšujícího koláče možných voličů. Českým politickým rybníčkem, zvláště jeho pravým břehem, zmítají hádky, vzájemné obviňování ze zrady pravicových ideálů, hledání viníků a odhalování podrazáků, vymýšlení taktiky jak na Zemana a snaha postavit proti jedné ikonické obludnosti jinou ikonickou obludnost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 19.8.2013 12:54

Právě proto, že

levicový volič vnímá "své" zloděje jako Jánošíky / a nijak se tím neliší od cikánů / neměla by pravice levici konkurovat ve velkohubých prohlášeních, slibech rozhazování peněz do všech světových stran, dotací na všechno a pohodlí pro všechny. Co by si měla a mohla pravice prosadit je právo zůstat mimo státní "štěstí" , právo na vlastní cestu - ovšem na vlastní riziko. Právo vzdát se státního zabezpečení a levičáky fedrovaných "jistot" s tím, že se nehodlá spoléhat na levičácký stát ale na sebe, na rodinu, na přátele. Proti tomu by nemohl příliš ani levičák operovat, nechtěl-li by se mimoděk sám jevit jako vykořisťovatel, zloděj a otrokář. Pokud by měl jeden právo neúčastnit se slibovaných šíleností / a taky na ně neplatit / dalo by se I v ČR celkem spokojeně žít.

V. Ondys 19.8.2013 13:31

:))))))))))))))))) Tesat do kamene

ale kdo by pak živil všechny :))))))))))))))))))))) lidumilné parazity, co podnikají s důvěrou nejtupěji chamtivých na úkor všech schopnějších?

M. Šejna 19.8.2013 14:31

pane Schwarzi

jistě máte pravdu.

problém je, že za těch 7 let vlády pravice je stále méně možné svobodně podnikat a svobodně se rozhodovat. Já podnikám v oblasti developerství a stavebního inženýringu a věřte, že je to v této branži čím dál tím složitější. Úrady od Vás požadují stále víc razítek a stále více regulují. Samotné stavební povolení je dnes během na dlouhou trať s úředně budovanými překážkami. Tohle všechno se za 7 let vlády pravice nezlepšilo. Naopak je to čím dál tím horší. Topolánek sliboval menší stát, ale pravicové vlády ten stát ještě víc nafoukly.

Co vnímá levicový volič, by Vám mělo být jako pravičákovi ukradené. Zkuste si představit, co vnímáte Vy. Máte opravdu pocit, že za posledních 7 let stát zeštíhlel? Já mám pocit zcela opačný.

J. Boleslav 19.8.2013 14:48

Re: pane Schwarzi

Pravice tady 7 let nevládla. Fischerova vláda nebyla pravicová.

M. Šejna 19.8.2013 15:55

pane Boleslave

Fischera do funkce premiéra navrhnul Mirek Topolánek. Vysvětlete mi tu záhadu, proč předseda ODS navrhuje do takovéto funkce člověka, u kterého hrozí, že jeho vláda nebude pravicová.

J. Vyhnalík 19.8.2013 17:20

Re: pane Boleslave

Fischera navrhl coby nestranického odborníka bez politických vazeb. Tehdy to byla ještě pravda.

M. Šejna 19.8.2013 11:40

Autorům pláč nad českou "pravicí"

je to opravdu dojemný pláč. Ale české "pravicové" parlamentní strany si tenhle stav vybudovaly samy. V těchto volbách je od výprasku nezachrání ani Kubice, ani mobilizace, ani rovná daň, ani tlustá peněženka, ani Nečasova síťovka. Mobilizace by se totiž obrátila proti nim. Ale ať to klidně zkusí a ať vedou kampaň stejně, jako dřív.

Kalousek by mohl znovu posílat složenku, ale s aktuálním dluhem, což by nejspíš poslalo TOP09 pod hranici 5%. A mobilizace proti levici v době, kdy po celou dobu vlády pravice máme recesi a růst daní, by také nepomohla. Pravicoví myslitelé by tak mobilizovali proti tomu, co sami dělali. Tedy proti levicovou politiku, levicové daně, levicové zadlužování.

Zbývá mobilizace proti Zemanovi. Tak ať to zkusí. Zkusili to v zimě při prezidentské kampani. Od prohry jim nepomohlo ani knížecí číro.

L. Novák 19.8.2013 11:57

Re: Autorům pláč nad českou "pravicí"

S goebbelsovskou propagandou, jako provozujete nejenom vy, Šejno, má levice navrch. O tom žádná.

M. Šejna 19.8.2013 12:25

pane Nováku

oslovuji Vás pane, což Vy vůči oponentům neděláte. Do konce ani oslovení "Vy" neumíte napsat s velkým písmenem. Ale to je jen drobnost, poukazující na to, kdo je slušně vychovaný a kdo nikoli.

Pro mě je důležitější, abyste mi sdělil tu moji goebbeselovkou propagandu, co jsem v mém příspěvku použil. Tak do toho, pane Nováku.

I. Schlägel 19.8.2013 12:48

Re: pane Nováku

Vaše příspěvky k tématu globálního oteplování způsobeném člověkem se neliší kvalitou Vašich příspěvků věnovaných dluhům způsobených pravicí. Pokud nehodnotíte složitou situaci v souvislostech a spokojíte se s výňatky, které se Vám momentálně hodí, jste demagog, PANE Šejno.

M. Šejna 19.8.2013 14:38

ano, pane Schlägele

možná byste mohl napsat nějakou vědeckou studii, ve kterém byste mohl popsat, proč ty "souvislosti" u nás vždy pracují proti záměrům pravice a naopak pomáhají levici. To asi už nebude náhoda, že? Ty "souvislosti" jsou totiž objektivní realita, se kterou si česká pravice neumí poradit.

Trochu mi to připomíná nářky bolševiků, kteří také své neuspěchy svaděli na složitou mezinárodní situaci a na jakési souvislosti. Vlastní vinu ale odmítali přiznat. V tom si jsou naše pravicové strany a bývalá KSČ děsně podobní.

I. Schlägel 19.8.2013 14:41

Re: ano, pane Schlägele

Marnost nad marnost. Když už se neorientujete v základních pojmech, zeptejte se nějakého ekonoma nezatíženého stranickou disciplínou, třeba Vám pomůže. Informací máte plný internet, já na TOHLE opravdu nemám čas.

P. Čížek 19.8.2013 21:47

Re: ano, pane Schlägele

ano. Stejní lidé obvykle dělávají stále stejné chyby. Je to holt lidská vlastnost, být nepoučitelný.

L. Novák 19.8.2013 13:52

Re: pane Nováku

Šejno, kdybyste měl ponětí o pravidlech psaní velkých písmen, nemohl byste napsat takovou kravinu. Kdybyste byl slušný člověk, který nepoužívá bolševickou demagogii goebbelsovské školy, možná bych vás oslovil i "pane". Ale to nehrozí.

M. Šejna 19.8.2013 14:43

pane Nováku

potvrdil jste mi jen jedno: určitě nehrozí to, že byste popsal kde jsem použil bolševickou demagogii goebbelsovské školy.

Takže znovu se Vás ptám, kde je v mém příspěvku lež a demagogie?

J. Boleslav 19.8.2013 14:51

Re: pane Nováku

V celém Vašem příspěvku.

R. Langer 19.8.2013 12:46

Re: Autorům pláč nad českou "pravicí"

Hm, ale v tomhle má zrovna pravdu... :-P

J. Boleslav 19.8.2013 12:01

Re: Autorům pláč nad českou "pravicí"

Uvidíme, jak budou levicově danit a zadlužovat skutečně levicoví mistři v tomto oboru, kteří se na svoje korýtka už už třesou. Včera bylo v mediích něco v tom duchu, že část mouřenínské práce by za ně mohla ještě vykonat vláda Ovarových poskoků, z neznámých důvodů nazývaná Rusnokova.

M. Šejna 19.8.2013 12:28

pane Boleslave

jaképak uvidíme? Už jsme viděli. Před vládou pravice tu osm let vládli socani. Takže čísla na porovnávání jsou. A jsou to čísla potvrzená ministerstvem financí a ČSÚ. Tak porovnávejte a budete zděšen, jak Vaši pravicoví oblíbenci podělali, na co sáhli.

I. Schlägel 19.8.2013 12:50

Re: pane Boleslave

Blahoslaveni chudí duchem...

J. Boleslav 19.8.2013 14:50

Re: pane Boleslave

Nějak tak.

J. Němec 19.8.2013 11:11

Pár omylů

První problém je, že Ti, kteří jsou schopní udělat změnu ve stranách, nazývajících se pravicové, o to nestojí. Jim nová koncepce nic nepřinese. Pro ně znamená konec. Mají dost široký okruh podporvatelů, kteří mají strach z nejistoty. Téměř na všech úrovních chybí většinová ochota něco změnit.

Na to navazuje věc druhá. Otázka je, zda se má současná část polické reprezetace, která si říká pravice vůbec sjednocovat. Možná se má naopak rozpadnout a začít znova. Pokud tu nemáme pravici, nemůže se sjednotit.

Proč rovnou zavrhovat jakoukoliv novou, či menší politickou stranu? Chápu a sdílím nedůvěru k Babišovi a Okamurovi. Pokud však chceme pravici, tak musí teprve vyrůst. Na starých politických pardálech a dvacet let budovaných vztazích mezi lidmi z ODS a TOP09 (ať už předtím byli v kterékoliv straně) se nová pravice nepostaví. Proto je potřeba začít trochu nanovo. žádná z měnších stran zatím nebyla dobrým adeptem. US měla žel Bohu příliš silné vazby na staré struktury, ale hlavně zlozvyky staré ODS. SZ, první levicový projekt pana knížete, se na pravou stranu spektra nikdy nechystala. VV ze všeho nejvíc vyhořely na své nezkušenosti a byly dobrým varováním před komerčními projekty jednoho muže. Já si počkám, s čím přijde SSZ. Není to žádné hurá, ale je to pořád víc naděje na pravicovou politiku, než u starých stran.

P. Pavlovský 19.8.2013 11:16

Re: Pár omylů

Z je co? Strana svobodných Zemanovců?

SZ byl projekt Bursíka, knížete pouze na chvíli pověřili vedením  získaného MZV ČR.

P. Pavlovský 19.8.2013 14:58

Re: Pár omylů

SSZ

J. Němec 19.8.2013 18:52

Re: Pár omylů

SSO jsem myslel. Omlouvám se za překlep.

Z. Švrček 19.8.2013 10:45

Nebuďte netrpělivý, pane autore.

Ano, levice je v laufu a jistě jí to tam naháže ta mohutná masa voličů, co se ráda nechává krmit nadějí, že to za ně někdo jiný, tedy oni, vyřeší. Vznikne tím prostředí, kdy by měla začít být opatrná, aby si nespískala to, co dnes má na triku pravice.

Co se pravice týče, máte sice pravdu, ale nyní s tím nic nenaděláte. Znáte (spíš doufám, že neznáte) tu hrůzu situace, kdy jste se při cestě v horách z vlastní blbosti dostal na moc pěkný svah, po kterém jste uklouzl a nyní si to fičíte dolů? Myslíte na stovku věcí, co jste měl, nebo neměl, strach, jak to dopadne, a co tam dole bude, ale NIC se s tím nedá dělat, zejména když jste pohrdl záchytnými body, když pád teprve hrozil, či rychlost byla ještě malá. Až když dopadnete na dno, začnete se zkoumat, jsem živý, je něco zlomeného, co funguje a co ne, kam jsem se to vlastně ocitl a to hlavní : jak z toho ven. Až když se povede jakous takous cestu najít, začnete trochu reáýlněji uvažovat a bez paniky a emocí se pomalu dostanete někam do civilizovaného prostředí, kde vám pofoukají rány, dají čaj a řeknou, kudy dál.

Tak tam na svahu se dnas pravice a zejména ODS nachází. Tvrdá realita opozice (dejž bože, to bude ta méně hlubší rokle) teprve přinese ty zásadní otázky a hlavně šanci si je reálně zodpovědět. Určitě nebude první myšlenkou udělat si výšlap znova do těch míst, kde to tak klouže a odkud jsme to spadli právě proto, že jsme kluzký terén z různých pohnutek ignorovali. 

Mně osobně jde o to aby pravice takovou cestu co nejrychleji našla (je jedno kdo to v konečném důsledku bude) a začala opět vytvářet levici silnou alternativu. Levice totiž není můj šálek čaje.

Z. Švrček 19.8.2013 10:50

Re: Nebuďte netrpělivý, pane autore.

Á PROPOS, AUTORE, LEVICE A PRAVICE VŽDY BUDE, TŘEBA SE TO TAK NEBUDE NAZÝVAT, ALE SVĚT KRÁĆÍ KUPŘEDU DÍK STŘETŮM, NE PROTO, ŹE SE DRŽÍME ZA RUCE A SPOLEČNĚ V SOULADU JDEME KE SVĚTLÝM ZÍTŘKŮM

P. Pavlovský 19.8.2013 11:12

Re: Nebuďte netrpělivý, pane autore.

Je dialektická zákonitost. I uvnitř jednotlivých stran jsou levá a pravá křídla.

Zemanovci jsou vlastně pravým křídlem v ČSSD, protože Zeman není žádný autentický socdemák, je to liberalizuijící autokrat, kterému je levicovost ukradená.

Levičáci jsou Dienstbier a spol., ale když je teď ČSSD, resp.  ČSSZ vymete, okamžite se uvnitř zase vytvoří levé a pravé křídlo.

Je to prostě politická zákonitost.

J. Boleslav 19.8.2013 14:53

Re: Nebuďte netrpělivý, pane autore.

ČSSZ je co?

P. Pavlovský 19.8.2013 14:55

Re: Nebuďte netrpělivý, pane autore.

Česká strana sociálně zemanovská