13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

POLITIKA: Volby jsou za rohem

Předčasné volby jsou (snad) přede dveřmi a politické strany mají jen pár týdnů na to urvat maximum z toho stále se zmenšujícího koláče možných voličů. Českým politickým rybníčkem, zvláště jeho pravým břehem, zmítají hádky, vzájemné obviňování ze zrady pravicových ideálů, hledání viníků a odhalování podrazáků, vymýšlení taktiky jak na Zemana a snaha postavit proti jedné ikonické obludnosti jinou ikonickou obludnost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vyhnalík 19.8.2013 17:16

Re: Nebuďte netrpělivý, pane autore.

On ten prostor není pouze jednorozměrný pravo/levý. Násilným redukováním na jeden rozměr se připravujeme o spoustu informací.

Jinak ovšem souhlasím s tím, že pravo/levé dělení přetrvává.

I. Schlägel 19.8.2013 12:52

Re: Nebuďte netrpělivý, pane autore.

To jste napsal moc hezky. Bohužel to nezní jako ta příjemná pohádka na dobrou noc, kterou chce průměrný český volič slyšet, než půjde spát :-)

M. Urban 19.8.2013 10:18

Volby

To, že se skoro na celém světě ve vládnutí střídají pravicové a levicové strany, je normální. Jenom u nás je to problém. Že by se volby obešly bez negativní agitace, tak to pochybuji. Než zjistí levicový voliči, že levicové strany vyhazují miliardy oknem, tak si budou rochnit blahem. Hlavně, že bodou mít plné lednice.?

A. Bocek 19.8.2013 9:11

Strana pro sřední třídu - stále v nedohlednu !

V projevech amerických kandidátů na presidenta se skloňovala střední třída ve všech pádech a na naší politické scéně NIC ! Program pro ty spoluobčany, kteří nechodí po sociálkách, každé ráno vstávají do práce, platí nehorázné daně , staví a zvelebují si své příbytky a navíc vychovávají ke svému obrazu své děti - pro tyto politické spektrum nenabízí NIC !

J. Němec 19.8.2013 11:15

Re: Strana pro sřední třídu - stále v nedohlednu !

A víte proč? Protože se vždy o sebe nějak postarali a postarají a jsou nejhůř manipulovatelní. Něco střední třídě slíbit je příliš komplikované. Jednoduchá hesla většinou nezabírají. Ikdyž ... Řecko bylo docela hitovka. A flákači též.

A. Bocek 19.8.2013 12:51

Témat je více

Řecko, netáhla, dotace, korupce,,zdravotní pojištění bonus / malus,dańová signace rodičům, likvidace "úřadů " , vyhlášek , daňové přiznání na A4 bez poradců.....

J. Boleslav 19.8.2013 9:02

ODS a TOP09

by měly vytvořit předvolební koalici.

P. Pavlovský 19.8.2013 11:06

Re: ODS a TOP09

TOPka by si uškodila a ODS by nepomohla.

Odděleně získají v součtu víc hlasů.

J. Kombercová 19.8.2013 11:58

Re: ODS a TOP09

Jj. TOPka by rozhodně měla... a spoléhat se, že jí zase někdo z ODS nevrazí kudlu do zad.

E. Pavel 19.8.2013 12:19

Re: ODS a TOP09

A vice versa :-)

J. Boleslav 19.8.2013 14:47

Re: ODS a TOP09

A kdy že se to stalo? Já si pamatuju jen opačné případy.

J. Vyhnalík 19.8.2013 17:11

Re: ODS a TOP09

Také si to takto pamatuji.

J. Vyhnalík 19.8.2013 17:13

Re: ODS a TOP09

Ovšem je pravda, že předvolební koalice by neprospěla ani ODS a rozhodně ne TOP 09, která sází na to, že přitáhne lidi, kteří chtějí změnu. Moc jim to nezávidím, protože tito lidé budou u příštích voleb nejspíš volit zase někoho jiného.

J. Blažek 19.8.2013 8:02

No jo ....

.... ono se to hezky řekne "Pojďme se vybodnout na antizemanismus....", ale vždyť to je nosný volební program takové TOP. Co ona umí jiného? Že by najednou si začla něco s tím, že udělají něco dobrého pro lidi, když jim více než 3 roky škodili a čím dál víc je brali na hůl. Tak top ani náhodou!  TOPce nic jiného než "boj se zlým Zemanem" nezbývá. A dokonce na takový "volební program " naletí i mnozí blbbečkové s holým zadkem. A o mediálních poskocích ani nemluvě!

J. Slanina 19.8.2013 11:25

Re: No jo ....

Nepředstavitelné. Že by si soudruh linhart přečetl volební program TOPky?

J. Slanina 19.8.2013 11:35

Re: No jo ....

Nepředstavitelné. Že by si soudruh blažek přečetl volební program TOPky?

V. Linhart 19.8.2013 7:32

Nastal čas sklizně, milí voliči ODS a jiní náhlí objevitelé demokracké diskuse!

 Opozice je tradičně v této zemi vítěznými partajemi opomíjena od voleb 2006, které, jak si jistě pamatujete vyhrál "chlap s guľama" Mirek Topolánek, který hned po svém zvolení vyhlásil politiku netolerance s nekompatibilními názory, slíbil noc dlouhých nožů a vůbec se i jinak proslavil. Pravice  si své ignorování a aroganci užívala dost dlouho a pokud budu slintající vzteklé kalouskovce v parlamentu a pár zbylých ODSáků( které jejich pár desítek věrných a omezených voličů za jejich prokazatelnou neschopnost zvolilo z humanitárních důvodů za poslance,protože ti by se jinak poctivou prací neuživili - viz výše jmenovaný předseda zeměkoule Topolánek) vidět v koutě sněmovny řvát do ešusu bez ozvěny, bude to pro mě spravedlivou odplatou za léta ponižování a arogance. Ono totiž jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá, milí pravicoví voliči!

T. Blecha 19.8.2013 7:13

Má pravicově orientovaný člověk v česku koho volit?

http://pravyprostor.cz/ma-pravicove-orientovany-clovek-v-cesku-vubec-koho-volit/

V. Linhart 19.8.2013 7:33

Re: Má pravicově orientovaný člověk v česku koho volit?

 Může volit Bobošíkovou... :-))))

T. Blecha 19.8.2013 7:38

Re: Má pravicově orientovaný člověk v česku koho volit?

Národní socialistku, která kandidovala za komunisty? To je pravice?

V. Linhart 19.8.2013 7:58

Re: Má pravicově orientovaný člověk v česku koho volit?

 Je ministr financí, zvedající daně, pravicový politik? Je pravicový politik kníže, sám sebou pokládaný za konzervativce, pitvořící se a převlečený za pankáče..? Aha... Proč by nemohla být svazačka Bobo pravicová, když předseda CZV SSM Tesla Rožnov Petr Nečas byl dlouhou dobu autentickým pravicovým politikem? O angažovanosti některých představitelů ODS i v jiných organizacích bývalé NF a o bolševických kořenech, z kterých vyrůstali, ani nemluvě..

T. Blecha 19.8.2013 9:20

Re: Má pravicově orientovaný člověk v česku koho volit?

A já nebo autor člániku kteý jsem postnul, snad tvrdí, že jsou pravicoví? Přečtěte si ten článek než začnete kecat nesmysly.

P. Vaněk 19.8.2013 14:10

Re: Má pravicově orientovaný člověk v česku koho volit?

Kam vy na ty voloviny chodíte .....

J. Vyhnalík 19.8.2013 17:09

Re: Má pravicově orientovaný člověk v česku koho volit?

Ta kandidatura za komunisty byl taktický trik, ale je fakt, že u velké části voličů ji to prostě diskvalifikuje. Mně osobně nevadí ani to, že ke kandidatuře na presidenta využila komunisty, jako to, že si nejsem jistý, její motivací proč to udělala. Tehdy to mělo taktickou logiku, ale bojím se, že i v budoucnu udělá něco nepochopitelného, s čím nebudu moci souhlasit. Jakoby se v ní prala pravicovost s manipulativností mediální profesionálky. Některé její výroky v poslední presidentské kampani bych klidně podepsal a některé mi zase přišly až neuvěřitelně populistické.

J. Heincl 19.8.2013 6:33

Hraběcí rady

Takové rady se nikdy v historii nerealizovaly a nemohou se uskutečnit ani nyní. Autor zapomíná, že politické strany jsou tvořeny lidmi s různými politickými názory a různými osobními sympatiemi a antipatiemi. Kdybych já osobně chtěl podporovat TOP 09 (jakože nemohu, protože ji nepovažuji za pravicovou), tak to neudělám zejména kvůli pánům Kalouskovi a Schwarzenbergovi. Zrovna tak nemohu podporovat ODS, protože je to podle mého názoru strana lumpů.

J. Vyhnalík 19.8.2013 17:04

Re: Hraběcí rady

Kterou stranu lumpů tedy podpoříte?

J. Heincl 19.8.2013 18:18

Re: Hraběcí rady

Volím Svobodné. A co Vy?

J. Vyhnalík 19.8.2013 18:24

Re: Hraběcí rady

Pokud by měli šanci, tak nejspíš také, ale dokud se jejich preference pohybují okolo 2 %, tak to nemá smysl.

J. Hlubek 19.8.2013 6:27

Nevím jestli jsem autora dobře pochopil

Na jedné straně přiznává, že tzv. pravicové, parlamentní strany zas až tak pravicové nejsou a dokázaly to naprosto levicovým zvýšením zadlužení státu, na druhé straně nepřímo nabádá abychom jim to do urny opět hodili, vždyť oni se polepší, najdou své kořeny a když vyházíme pár provařených jmen, bude zase vše v nejlepším pořádků.

Čím Svobodní útočí na pseudopravicovou scénu? Kdo do ní patří? Jedině tím, že jejich program je plně v duchu pravicových hodnot a doufám, že z něho nehodlají uhnout. Volič, který nechce aby všeobjímající socialismus naprosto zahubil poslední zbytky svobody a demokracie u nás, to levicovým stranám od modré po červenou jistě nehodí. Pravdou je, že mnoho možností nemá, ale jsou, jsou to právě ti Svobodní, z kterých mají ODS a TOP tak veliký strach. Na účast ve vládě to, s pravděpodobností hraničící s jistotou, nebude, ale jejich práce v opozici by mohla širší veřejnosti konečně objasnit co to ta pravicová politika skutečně je a očistit zdiskreditované jméno pravice.

T. Blecha 19.8.2013 6:45

Re: Nevím jestli jsem autora dobře pochopil

Přesně tak, TOP09 a ODS vtiskli lidem představu, že pravicová politika je zvyšování daní a nárust byrokracie. Jakou jinou možnost mají Svobodní, než se od takové politiky hlasitě distancovat?