23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Gebauer 10.9.2009 23:40

Blahé paměti

bolševická pakáž též po "osmačtyřicátém" rušila či přebudovávala zavedené instituce ještě demokratického režimu a vy, přestože se pasujete za zastánce "pravice", chcete udělat s Ústavním soudem zřejmě totéž, co váš souputník p. Paroubek.

Jak dojemné!

I-Worm 10.9.2009 22:30

Taky si říkám

zatímco akce Kubice byl sprostej podraz (a jak se ukázalo, dokonce i na Kubiceho), tohle považuji za správnej fór, za kterej ODSákům tleskám. Prostě Paroubek si naběhl na vidle. Ostatně soudím, že po dobu krize je asi ta úřednická vláda nejlepší z možností. Ještě kdyby jí ten parlament do toho nekecal...

Gardnes 10.9.2009 20:26

Mackovka politikům

Mackovku by měli dostat politici, přesněji politici ČSSD, kteří nereagovali na 3 roky starý senátní návrh řešící problém a dále za vyslovení nedůvěry vládě(navíc zhovadile v době předsednictví) aniž měli připravéné pokračování. To svědčí o nahodiilém vnímání politiky se  vší nehorázností a s diletanstvím. Paradoxně se na tom podílel svým příspěvkem k odvolání vlády i pan prezident. Tomu bych mackovku pochopitelně neuštědřoval, ale obočí bych zvedl.

honza 10.9.2009 19:45

Děkuji ÚS

za žlutou kartu, kterou našim bobánkům vystavil.

honza 10.9.2009 19:48

Re: Děkuji ÚS

Teď se bobánci pokusí zrušit ÚS nebo z něj udělat poslušné kývače a bude následovat  uzákonění vedoucí úlohy ČSSDODS ("protinárodní fronty") v Ústavě ČR. Namísto čest práci budeme říkat co?

Šerlok Homeless 10.9.2009 16:39

Takže ÚS dal Melčákovi za pravdu.

Bohudík. :-)R^

Janula 10.9.2009 17:03

Re: Takže ÚS dal Melčákovi za pravdu.

A jsme zase o kousek dál,je to super!!!!!Jen aby se ty partaje nějakým jen jim dobře známým finančním trikem nechtěly zahojit ze ztrát na už tak prázdné státní kase!!!!!!!

gerontusinza 10.9.2009 14:01

Pane VLKU

co je toto právo, vaše právo? Právo soudců? Právo poslanců osloužit si svůj turnus na ktterý byl zvolen bez ohledu na to že poplival vše kvůli čemu byl zvolen, nebo právo občana udělat vše proti tzv právu hajzlíka který se vysmívá všem a páni z ÚS mu sekundují? Co je to za právo že nevolený úředník (a soudce je pouhý úředník) dokonce překazí jedinou možnou demokratickou volbu k odstranění póvlu  a není schopen se vyjádřit k tomu aby bylo uzákoněno referendum jako nejvyšší občanský zákon ....:-/ Inu je jasné že referendu by až nesmyslné výhody soudců, poslanců, senátorů a státních zástupců smetlo zcela jednoznačně...... a bylo by to dobře, protože slušní lidé mají již současný vyjmenovaný póvl skutečně plné zuby...a vy to nevnímáte? Co musí občané udělat, abyste začal chápat nebo alespoň vnímat...:-/

gerontusinza 10.9.2009 14:03

omlouvám se za skloňování, jsem přerušován prací....Re: Pane VLKU

;-)

Šerlok Homeless 10.9.2009 15:15

Re: Pane VLKU

Domekratické volby jsou takové volby, které jsou vyhlášeny podle pravidel Ústavy. Klid, dočkáte se nejpozději v červnu 2010. :-)

gerontusinza 10.9.2009 16:01

děkuji jménem pana Melčáka Re: Pane VLKU

být v této zemi věren svému slibu a svědomí občanům  je skutečně na úrovni.......;-D

mira 10.9.2009 17:13

Re: Pane VLKU

Soudce není pouhý úředník geronte. A pravidla platí i v politice. Zkrátka není účelné vždy, když se mi cosi nebo kdosi znelíbí, vyvolávat volby. ÚS myslím naznačil, že (momentálně) významní političtí hráči udělali prasárnu, toť vše. Berte to z té lepší stránky: bába v rádiovce se na vás bude zubit o něco déle...

Janula 10.9.2009 17:27

Re: Pane VLKU

Dnes se v MF kasal pan Radek Johnmže podá žalobu na poslance ,zneužívající těch  náhrad.Kdy\by se vzmužil a udělal to,zase by se mohlo trochu vyjasnit na temném nebi ČR.

jirka.s. 10.9.2009 18:20

Re: Pane VLKU

Prokristapána, dvě hodiny odpoledne a gerontosaurus už ji má jak bocman z ruský ponorky!!! 8-o

Ludva 10.9.2009 13:37

Článek 9

Takže když  99% občanů bude chtít vyměnit parlamentní demokracii za monarchii, tak podle článku 9 ústavy na to nemají právo ?:-D  A ÚS jim v tom zabrání vlastním tělem ? Neměnnost režimu mi připomíná vedoucí úlohu......

Ludva 10.9.2009 14:28

Re: Článek 9

A to přitom monarchií (konstitučních) jsou ve světě desítky, včetně Velké Británie, Japonska, ........ Mimochodem - nebyla by špatná, jen mít  toho panovníka.

Šerlok Homeless 10.9.2009 15:20

Re: Článek 9

jÓ, to nevím. Záleží na to, jestli by republikánskou formu vlády považoval ÚS za podstatnou náležitost demokratického státu.

Například filozof K. R. Popper to za podstatnou náležitost nepovažoval (za důležitější považoval to, čeho si veřejná moc může dovolit vůči občanovi), poukazoval na to, že konstituční monarchie jsou v Evropě nejstabilnějšími demokraciemi, zatímco nejzhůvěřilejší tyranie byly formálně republikami.

 Itálie zákaz vrácení monarchie v ústavě má a považuje se za nezrušitelný.

mira 10.9.2009 17:15

Re: Článek 9

Pokud to udělají v souladu s ústavou, pak by se to mělo podařit. Hodláte kandidovat Ludvo? Byl byste tuším ... Osmnáctý?

kpt 10.9.2009 17:40

to jméno je blbý

myslím, že některému z nich ufikli hlavu, já bych s tím jménem nekandidoval ani na předsedu obce do 300 obyvatel...;-D

hradec 10.9.2009 13:18

sic

Tento stát je ovládán třemi-čtyřmi finančními skupinami, které mohutně korumpují polïtiky činíce z nich jakési své agenty. Je nesmyslné nadávat na stát, je třeba ukázat na ty, kteří z něj učinili prostřednictvím agentů-politiků svou firemní pokladnu a vysávají veřejné peníze. Ne podpory v nezaměstnosti nebo dotace na školní mléko, ale nehorázné transfery peněz přes tzv. veřejné zakázky, tisíce eseróček nabalených kolem státních orgánů a institucí a sajících veřejné zdroje jsou důvodem státního dluhu. Situace už příliš vážně připomíná Německo z let 1930-33. Ústavní soud, resp. 13 z jeho 15 soudců, je pak evidentně mimo místu, překročil své pravomoci a navíc způsobem, který až zaráží (stačí si vzít odůvodnění usnesení z 2.9.2009 - pokud jde o jeho přesvědčivost, v tom zcela souhlasím s Dr. Vlkem).

Anoynm 10.9.2009 12:07

Zvažme pro a proti

Jestliže ÚS rozhodne, že předčasné vyhlášení voleb není v souladu s Ústavou, přijmou pravděpodobně politici další kontroverzní ústavní zákon. Pokud i ten bude napaden stížností, bude muset ÜS znovu rozhodnout. V takovém případě by buď stížnost zamítl, nebo by jí dal znovu za pravdu.

Nastane-li druhá varianta, budou volby řádně v červnu. Nic se neděje. Máme legální (nikoli úřednickou - na to nezpaomínejme!) vládu a legální parlament.Nastane-li ale prvá varianta, podá Kalvoda, jak avízoval, stížnost na nergulérnost voleb. O té už nebude rozhodovat ÚS. Bude-li rozhodnuto, že volby byly vypsány regulerně, nic se neděje. Kdyby ale konečný verdikt soudů (nepochybně by se jedna či druhá strana odvolala) označil volby za neregulérní, vznikne tu neuvěřitelný zmatek. Budeme mít dvě poslanecké sněmovny, řádně zvolené a také placené. Ale nebude mít kdo přijímat zákony, protože se nebude vědět, která sněmovna... a pod. A Senát tu pravomoc (přijímat opatření namísto zákonů) má teprve když žádná sněmovna není, a ne když jsou dvě.

Jinými slovy: za všechno mohou rozhodně a jedině naši politici. Správně by tedy měli všechno nechat až do června tak, jak je to dnes. Protože ať ÚS rozhodne jakkoli, vždycky rozhodne špatně. Uzná-li Melčákovu stížnost za oprávněnou, nastane stuace popsaná. Zamítne-li Melčákovu stížnost, zakodifikuje tím jen současný stav, kdy jsme politikům vydáni na milost a nemilost. Kdyby totiž ústavní většinou přijali zákon, který označí mandáty zástupců zvolených v roce 2006 za dědičné, nemůžeme ani pípnout.

Tak raďte!!!

P.S. Rád bych se dočkal situace, kdy by alespoň po dobu cca půl roku - do voleb v červnu 2010 - hlasovala ta část poslanců, kteří se nedostali na nové kandidátky, podle svého vědomí a svědomí. Mohla by to být legrace.

Šerlok Homeless 10.9.2009 16:37

Re: Zvažme pro a proti

Záleží taky na zdůvodnění nálezu ÚS. Pravděpodobně to zdůvodnění bude (přijde mi to logické), že "ústavní zákon o předčasných volbách 2009" není ústavním zákonem, poněvadž nesplňuje všechny pojmové znaky ústabího zákona (nemění ani nedoplňuje Ústavu ČR). Právě projednávaný "ústavní zákon" ale už Ústavu doplňuje, takže pojmovž znak čl. 9 odst 1 splňuje. Záleží na tom, co by na něm mohl Kalvoda napadnout. Že zkracuje už toto volbní období? Myslím, že obecný soud by neměl dost autority kvůli tomu volby prohlásit za neplatné. Záleží tedy na tom, zda Kalvoda přinesl pouze tento argument a zda se ÚS vyjádřil i k spřípadným dalšími jeho argumentům a jak.

Zen 10.9.2009 21:22

Re: Zvažme pro a proti

A co takhle treba to, ze je retroaktivni?

Predstavte si to, ze by byl vydan zakon, ze komentovani na NP je trestne a kdo za poslednich X let napsal nejaky komentar pujde brucet. 1 komentar = 1 mesic.

Karel 10.9.2009 10:36

Už Švejk....

Už Švejk prohlasil o starem Rakousku že tak blby stat by vubec neměl existovat. Myslim si že to plati hlavně pro nas. Stat ktery neumi napsat pořadnou ustavu, nema pořadnou vladu, pořadne soudy by fakt neměl existovat. Ustava je dokument kde jedna věta odporuje druhe je vněkterych častech uplně nesrozumitelny. Uplně směšne je že voleny do parlamentu jsou strany kde musi mit dokonce vic jak 5%, ale mandat ktery za stranu ziska poslanec je defakto jeho soukromym majetkem ktery ma hodnotu několik milionu. Dalši chyby v ustavě jsou o pravomocech presidenta, kde nepodepsani Lisabonske smlouvy presidentem znamena nejen že ke smlouvě nepřistoupime ale i to že smlouva v Evropě nebude platit. No a Ustavni soud to je kapitola sama pro sebe. Jeho konstatovani že soudci nemohou spravedlivě soudit pokud nedostanou třinacte a čtrnacte platy je hodno aby vešlo do dějin. Potom rozhodnuti o Brožove kde se            jednoznačně ukazalo že soud je zaměřeny profesně. Posledni tečkou byly zdravotnicke poplatky kde soudci spoplatnili bezplatne. Myslim že ani tato Ustava ani Ustavni soud neni to co by naš stat bez velke upravy potřeboval.

Šerlok Homeless 10.9.2009 16:26

Re: Už Švejk....

Nesrozumitelný je hlavně tvůj text. Nauč se česky a udělej si pořádek v hlavě. Pak třeba můžeš vzít koště a zamést spepičince ze své kuchyně. Když to zvládneš, můžeš se pustit do studia vědy zvané "čtení" a pak třeba porozumíš i některým odstavcům Ústavy ČR.

kpt 10.9.2009 17:50

Karle Ústavu nepíše stát

ale s druhou částí věty, že by /takový stát/ neměl ani existovat, se souhlasit dá. Už z něho nic moc, mezi námi, nezbylo. Ještě Morava až zatouží po samostatném domě a bude vymalováno. Tipuji to tak do 20 let. Z Masarykovy ČSR zůstane pár vesnic kolem Prahy...;-D

aneb jak napsal kdysi klasik: Mnoho povyku pro nic...

Zen 10.9.2009 21:18

Dotaz

Kde presne je v Dobrodruzstvich dobreho vojaka Svejka veta, ze "tak blby stat by vubec neměl existovat"?

I-Worm 10.9.2009 22:34

Re: Dotaz

bude to ve druhém dílu, myslím nějak krátce poté, co se dostal ke svýmu regimentu (po anabázi), ale úplně jist si tím nejsem, už jsem to asi čtyřicet let nečetl...

-ferry- 10.9.2009 10:26

Pane Vlku ...

... vyhodit pár set milionů za něco,co třeba nakonecnebude? To je přece u nás normální.Pražaký magistrát vyhodil 70 milonů za Olympijské hry,které nebudou,protože až potom přišli na to,že by to byla kravina.Třičtvrtě miliardy pak tentýž magistrát vyhodil za jakési karty,které taky náhle nebudou.Tady jsem přesně nepochopil o co šlo.Nejsa Pražák to vědět nemusím.Ale Pražáci by to měli vědět a primátora,původním povoláním psychiatra Béma poslat kam patří.Jen na opačnou stranu katru,než dosud byl.Nebo vůbec za mříže...Ty státní maturity jsou taky pěkně výnosné.Už prý stály přes sta milony,ale nebudou a nebudou ... Po debatách s řadou učitelů,žáků a jejich rodičů ... je v dnešním Právu citován poslanec Bartoš,nebyl koncept nových maturit dobře přijat ..  a všichni poukazují na jejich  n e!  připravenost.Co takhle zjistit,pane Vlku,kam ty miliony zmizely.Do čích kapes? a hned vedle tohoto článku čtu,jak se leccos zkrouhne.. porodné,mateřské,nemocenská,důchody... Ještě nikde jsem se nedočetl,že by nějaký ten poslanec v\stoupil a řekl : dámy a pánové spoluposlanci .. navrhuju snížit nám všem plat o  50% !! A zrušit příplatky,na kanceláře,dopravné,nájemné ...  A Melčáka,kterého tři roky vozila z Prahy domů policie a on přesto fasoval třicet táců dopravného zavřít až bude černej... nebo až ty miliony vrátí... Ony by ho přešly roupy...A hodně dalších by si ty podvůdky rozmyslelo ... Možná by i líp pracovali ...

jirka.s. 10.9.2009 11:08

Re: Když už jsme, fanóši, u toho magistrátu....

"Pražaký magistrát vyhodil 70 milonů za Olympijské hry,které nebudou,protože až potom přišli na to,že by to byla kravina.Třičtvrtě miliardy pak tentýž magistrát vyhodil za jakési karty,které taky náhle nebudou."

Ekonom jyrka šuplík

Největším „úspěchem“ ekonomického odborníka Paroubka byla transakce, při které jako náměstek magistrátu pozdržel nákup 72 milionů EUR a v důsledku toho město Praha přišlo asi o 140 milionů korun.

Proslulá je i zakázka na výstavbu skleníku v pražské botanické zahradě v Tróji. Namísto původních 20 milionů se dodavateli stavby zaplatilo pomocí různých smluvních dodatků 200 milionů korun.

Nejvíc je ale Paroubkovi vyčítána jeho role v privatizaci 1. městské banky. Vinou podkladů, které se svou komisí připravil jako ekonomický náměstek pro zastupitelstvo magistrátu, inkasovalo město o více než půlmiliardy korun méně.  http://ruskekolo.cz/figury/paroubek.htm