29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Vládnout znamená řídit podstatné

Vlády se snaží prosazovat svou politiku pomocí stále detailnější kontroly. Složitost procesu vládnutí se tak stále zvyšuje, ale jeho výsledky se nezlepšují. Dokonce se zdá, že politické a ekonomické krize současnosti jsou důsledkem metod, s jejichž pomocí se politici snaží zavádět pořádek. Jak na to reagovat?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Svoboda 20.9.2014 10:45

Re: Zlatá slova pane Robejšek!

Tak se natluče a později začne hnít .

P. Vítek 20.9.2014 13:32

Re: Zlatá slova pane Robejšek!

...a to uz je proces,kdy v neuveritelne souhre(zadnou vladou neni organizovana a presto se na ni podili obrovsky mnozstvi pracovniku)dojde k premene na zakladni soucastky(jako kdyz rozlozite Lego),ze kterych se slozi treba nova jablon.Nebo Vase nova milenka....

J. Jurax 21.9.2014 0:36

Re: Zlatá slova pane Robejšek!

"rozhozené volné listy knihy nikdy nedopadnou k sobě v číselném pořadí, v jakém byly sepsány"

No, předpokládejme, že u rozhozených volných listů knihy jsme schopni určit nějaké pořadí dopadnuvších listů.

Pak uvažme, že počet všech možných uspořádání n prvků bez opakování je n! (n faktoriál). Ergo listy knihy o n stranách mohou dopadnout k sobě právě n! způsoby, mezi nimiž je i ten jeden, kdy jsou uspořádány podle počtu stránek.

Pravděpodobnost je počet případů možných ku počtu případů správných. Ergo pravděpodobnost, že rozhozené volné listy knihy dopadnou k sobě v číselném pořadí, v jakém byly sepsány, tedy setříděny podle čísel stran, je právě 1/n! Což je při velkém, leč konečném počtu stran sice číslo malé, avšak není to nula - ergo nelze tvrdit, že NIKDY atd.

Třeba při deseti stranách je pravděpodobnost tohoto jevu 1/36 288 000. Mimochodem, pravděpodobnost výhry superjackpotu ve Sportce je 1/69 919 080 - tedy víc než dvakrát nižší. Přesto to už taková výhra nejednou padla ... :-)

V. Halašta 20.9.2014 7:19

Manifest klasické pravicové strany

Je tu ještě nějaká?

M. Stuchlik 20.9.2014 2:12

Forma nahradila obsah

jeden z klíčových problémů dnes vládnoucího systému je to, že se rozhoduje podle nějakých pravidel nastevených kdovíkým, kdovíkdy a kdovíproč. Nerozhoduje se na základě znalostí problematiky za pomocí zdravého selského rozumu. Proto v tomto systému uspívají "Cvachové", nikoliv skuteční odborníci.

V. Husák 20.9.2014 1:43

Skvělý článek.

Díky, zásadním problémem současné společnosti však zůstává volební systém, v němž mají volební právo i naprostí dementi - například důchodci stále a opakovaně navštěvující akce tzv. "šmejdů", stejně jako nevzdělaní hlupáci soustavně žijící ze sociálních podpor, i takoví občané, kteří ve skutečnosti neodvádějí žádné daně. Dokud zůstane volební právo všeobecné a rovné, nikdy se ze současného marasmu nedostaneme. Právo volit musejí mít jen ti občané, kteří reálně platí (platili) daně ze všech možných typů komerčních aktivit ničím nesouvisejících se státním rozpočtem. Kdo platí, ten musí velet !!!

M. Stuchlik 20.9.2014 2:08

Re: Skvělý článek.

Jemže si na ty daně musí vydělat prací, ne tlacháním.

P. Vítek 20.9.2014 9:05

Re: Skvělý článek.

"Komercnich aktivit..."napsal p Stuchlik

J. Vintr 20.9.2014 2:22

Re: Skvělý článek.

Přesně tak. Úroveň voličské většiny znamená, že se do čela státu dostávají dementi, kteří si svou potřebu vládnout realizují blbostmi jako je rušení poplatků u lékaře nebo snaha zvrátit restituce cirkevního majetku. Jediné, o co jsou schopní se jakž takž "kvalifikovaně" postarat, je jejich vlastní kapsa. Na jednu stranu využívají své moci ždímat z občanů a firem čím dál víc peněz, ale na druhé straně se tyto peníze idiotsky a nesystémově rozhazují, přičemž hlavní motivací je snaha lidí ze všech stupňů státní byrokracie, kteří jsou u toho, urvat si z nich něco do vlastní kapsy. Tento systém spěje nutně a neodvratně ke kolapsu (slušně receno)

P. Lenc 20.9.2014 8:23

Re: Skvělý článek.

Přesné.

P. Vítek 20.9.2014 9:18

Re: Skvělý článek.

Co muze tech par procent odpovednych lidi proti tomu udelat?

P. Vítek 20.9.2014 9:09

Re: Skvělý článek.

Nebo-jak navrhoval kdysi Richard Sulik-lidem dat do ruky ty 3000(coz je castka za jejich hlas pro politickou stranu)a at si s tim udela,co chce.Bud je odevzda ve volebni mistnosti nebo je prochlasta..

J. Plzák 20.9.2014 10:12

Re: Skvělý článek.

Pán projevuje diktátorsko-elitářské sklony.

Ocitá se tak proklatě blízko pravdolásce.

V. Čermák 20.9.2014 12:00

Re: Skvělý článek.

Ano, o dementech a lůze rádi mluví ještě větší "dementi". Ti první naštěstí ty druhé úspěšně vyváží.

P. Vítek 20.9.2014 13:37

Re: Skvělý článek.

Ctete pozorne:"v komercni sfere"-tam pracuji i zednici a hajzlbaby...zadni elitari